Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Fül és Fejhallgatók
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
Re: Fül és Fejhallgatók
Elnézést a duplázásért, véletlen volt, és csak most vettem észre 
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Aszpirin írta: ↑2018.07.03., kedd 18:00Jó hogy különböző ízlések vannak a világban... Nekem egy AKG K-701-esem van, ami a K-501-es továbbfejlesztett "unokája"... és pont ezt a - ahogy te fogalmazol - "túl sok részlet"-et imádom benne. Mondjuk én a komolyzenét is imádom. De egy komolyzenei felvételt ezek a részletek számomra nemhogy zavarnák, hanem élővé, "koncertszerűvé" teszik... A szóló hegedűsök szuszogását mellesleg gyakran hallani a felvételeken, akkor is, ha stúdiófelvétel.tottyi írta: ↑2018.07.03., kedd 09:18Hi, tegnap volt egy kis idom probalgatni a fules lancomat egy AKG K501-essel es most mar tudom mi az, hogy tul sok reszlet. :) Kimondottan komolyzenere voltam kivancsi bar abszolut nem vagyok jartas benne de ez mar sok volt mar mint a reszletek mert az elso Vivaldi - Negy Evszak volt de ott vegig folyamatosan valaki annyira lelegzett, hogy nem tudtam a zenere koncentralni [...]
A K-701 nem metálzenére való (ahogy a K-501 sem), az biztos, és ennek megvan az oka. Viszont Jarre pl. egész jól szól benne.
Ami pedig a "baszus nem sok jön ki rajta" dolgot illeti, szerintem (hangsúlyozom:szerintem) a nyílt referencia-fejhallgatóknak a lényegük, hogy ne színezzék a hangot (ne emeljék ki pl. a baszust). Ha olyan fejhallgatóhoz szoktál, ami "rájátszik" a basszusra és/vagy a felső tartományra - ez szerintem egy elég gyakori trükk az alsóbb hategóriákban - akkor elsőre az az érzésed, hogy egy ilyen referencia fejhallgatón nem jön ki basszus. De ez csak kevés ideig tart, amíg rászokik a füled, akkor viszont jó eséllyel megtapasztalod milyen a szép basszus. A K-501 egyfajta legenda a komolyzene-kedvelők körében, talán nem véletlenül.
Egyébként én egy Creek OBH-21SE fejhallgató erőlködővel, és egy Marantz SA7003-mal használom az AKG K-701-esemet. Az elején nagyon feszes és fura volt, hosszú-hosszú bejáratás kellett neki, de aztán megszelídült, és az évek múlásával egyre jobb...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Jó hogy különböző ízlések vannak a világban... Nekem egy AKG K-701-esem van, ami a K-501-es egy továbbfejlesztett utódja... és pont ezt a - ahogy te fogalmazol - "túl sok részlet"-et imádom benne. Mondjuk én a komolyzenét is imádom. De egy komolyzenei felvételt ezek a részletek számomra nemhogy zavarnák, hanem élővé, "koncertszerűvé" teszik... A szóló hegedűsök szuszogását mellesleg gyakran hallani a felvételeken, akkor is, ha stúdiófelvétel.tottyi írta: ↑2018.07.03., kedd 09:18Hi, tegnap volt egy kis idom probalgatni a fules lancomat egy AKG K501-essel es most mar tudom mi az, hogy tul sok reszlet. :) Kimondottan komolyzenere voltam kivancsi bar abszolut nem vagyok jartas benne de ez mar sok volt mar mint a reszletek mert az elso Vivaldi - Negy Evszak volt de ott vegig folyamatosan valaki annyira lelegzett, hogy nem tudtam a zenere koncentralni [...]
A K-701 nem metálzenére való (ahogy a K-501 sem), az biztos, és ennek megvan az oka. Viszont Jarre pl. egész jól szól benne.
Ami pedig a "baszus nem sok jön ki rajta" dolgot illeti, szerintem (hangsúlyozom:szerintem) a nyílt referencia-fejhallgatóknak a lényegük, hogy ne színezzék a hangot (ne emeljék ki pl. a baszust). Ha olyan fejhallgatóhoz szoktál, ami "rájátszik" a basszusra és/vagy a felső tartományra - ez szerintem egy elég gyakori trükk az alsóbb hategóriákban - akkor elsőre az az érzésed, hogy egy ilyen referencia fejhallgatón nem jön ki basszus. De ez csak kevés ideig tart, amíg rászokik a füled, akkor viszont jó eséllyel megtapasztalod milyen a szép basszus. A K-501 egyfajta legenda a komolyzene-kedvelők körében, talán nem véletlenül.
Egyébként én egy Creek OBH-21SE fejhallgató erőlködővel, és egy Marantz SA-7003-mal használom az AKG K-701-esemet. Az elején nagyon feszes és fura volt a K701, hosszú-hosszú bejáratás kellett neki (napokig hagytam, hogy csak menjen magában, egész napra úgy hagytam, mikor dolgozni mentem), de aztán megszelídült, és az évek múlásával egyre jobb...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2018.07.03., kedd 18:05-kor.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 307
Amadeusz Amadeusz ÓÓÓ Amadeusz! :)tottyi írta: ↑2018.07.03., kedd 09:18Hi, tegnap volt egy kis idom probalgatni a fules lancomat egy AKG K501-essel es most mar tudom mi az, hogy tul sok reszlet. :) Kimondottan komolyzenere voltam kivancsi bar abszolut nem vagyok jartas benne de ez mar sok volt mar mint a reszletek mert az elso Vivaldi - Negy Evszak volt de ott vegig folyamatosan valaki annyira lelegzett, hogy nem tudtam a zenere koncentralni. A masik Mocart - Kis Eji Zene itt meg allandoan mindtha a kezukben tartogatva a hangszert mindig markolasztak volna vagy fogdostak na meg kulonbozo zajok amik nem a zenehez tartoztak, itt meg ez vegett nem volt elvezheto a zene. :( Meg probaltam Bach-ot de olyan lemezt sikerult beszerteznem ahol vegig zongoran nyomta es mar az volt idegesito, szerintem a komolyzene nem nekem valo pedig biztam benne, hogy meg fog tetszeni de szerintem olyannak szuletni kell aki komoly zenet hallgat es az tetszik neki. Na nem azt mondom, hogy nem tetszett volna mert vbegig hallgattam es nem volt kesztetes, hogy kikapcsoljam de azok a reszletek.....
Mondtak, hogy az AKG nehezen hajthato hat fel is kellett tekernem a hangerot es hatuljan a jumperekkel jatszni mert annyira nehezen hajthato, egyebkent jol teljesit egyhangszeres vocal zeneben de basszus nem sok jon ki rajta szoval nem house vagy elektromos zenere valo. Meg megprobaltam a Metallica-t rajta de valahogy az sem tetszett annyira osszemosodott volt szamomra a metal. :) Meg annyit, hogy mar igy is melege volt a fulemnek azt mar el sem tudom kepzelni milyen lehet zart fulessel hallgatozni.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Hi, tegnap volt egy kis idom probalgatni a fules lancomat egy AKG K501-essel es most mar tudom mi az, hogy tul sok reszlet. :) Kimondottan komolyzenere voltam kivancsi bar abszolut nem vagyok jartas benne de ez mar sok volt mar mint a reszletek mert az elso Vivaldi - Negy Evszak volt de ott vegig folyamatosan valaki annyira lelegzett, hogy nem tudtam a zenere koncentralni. A masik Mocart - Kis Eji Zene itt meg allandoan mindtha a kezukben tartogatva a hangszert mindig markolasztak volna vagy fogdostak na meg kulonbozo zajok amik nem a zenehez tartoztak, itt meg ez vegett nem volt elvezheto a zene. :( Meg probaltam Bach-ot de olyan lemezt sikerult beszerteznem ahol vegig zongoran nyomta es mar az volt idegesito, szerintem a komolyzene nem nekem valo pedig biztam benne, hogy meg fog tetszeni de szerintem olyannak szuletni kell aki komoly zenet hallgat es az tetszik neki. Na nem azt mondom, hogy nem tetszett volna mert vbegig hallgattam es nem volt kesztetes, hogy kikapcsoljam de azok a reszletek.....
Mondtak, hogy az AKG nehezen hajthato hat fel is kellett tekernem a hangerot es hatuljan a jumperekkel jatszni mert annyira nehezen hajthato, egyebkent jol teljesit egyhangszeres vocal zeneben de basszus nem sok jon ki rajta szoval nem house vagy elektromos zenere valo. Meg megprobaltam a Metallica-t rajta de valahogy az sem tetszett annyira osszemosodott volt szamomra a metal. :) Meg annyit, hogy mar igy is melege volt a fulemnek azt mar el sem tudom kepzelni milyen lehet zart fulessel hallgatozni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tuli079
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
Szia Pioneer,
Mivel nekem is volt hasonló esetem/élményem igy megosztom nálam mi volt a gond.
Sennheiser IE8 volt az alany.
Megvettem (használt volt tehát be volt járatva) kipróbáltam... csalódás.
Aztán néhány napra rá lett időm és kedvem, elkezdtem a hozzáaadott összes illesztéket kipróbálni, nos volt meglepődés.
Azt kell mondjam, hogy egy IEM esetében a megfelelő illeszték megtalálása (legalábbis nálam) nem egyszerü eset, de ha megvan a megfelelő "sealing" utána elképesztő hangzás javulást tapasztalok a korábbi illsztékekhez képest.
Lehet nálad nem ez a gond, de ha 30 percet rászánsz hátha megoldódik a problémád.
Nálam a szilikon illesztékek váltak be a szivacsos (Comply) megoldással soha sem sikerült megfelelő hangzást kapnom.
Remélem segítettem.
Üdv,
Péter
Mivel nekem is volt hasonló esetem/élményem igy megosztom nálam mi volt a gond.
Sennheiser IE8 volt az alany.
Megvettem (használt volt tehát be volt járatva) kipróbáltam... csalódás.
Aztán néhány napra rá lett időm és kedvem, elkezdtem a hozzáaadott összes illesztéket kipróbálni, nos volt meglepődés.
Azt kell mondjam, hogy egy IEM esetében a megfelelő illeszték megtalálása (legalábbis nálam) nem egyszerü eset, de ha megvan a megfelelő "sealing" utána elképesztő hangzás javulást tapasztalok a korábbi illsztékekhez képest.
Lehet nálad nem ez a gond, de ha 30 percet rászánsz hátha megoldódik a problémád.
Nálam a szilikon illesztékek váltak be a szivacsos (Comply) megoldással soha sem sikerült megfelelő hangzást kapnom.
Remélem segítettem.
Üdv,
Péter
DAP: Ibasso DX300,DX170, A&K SP2000T
IEM: 64 audio U12T, EE Valkyrie, Thieaudio Monarch, Solaris 2020, EE Bravado, Moondrop B2, Xenns Mangird Tea2
DAC: Topping D90
Erösítő: Poppulse T180, 300B-SE
Hangfal: Dragonweed Panther + Panther evo
Kábelek: Valhalla RXF
IEM: 64 audio U12T, EE Valkyrie, Thieaudio Monarch, Solaris 2020, EE Bravado, Moondrop B2, Xenns Mangird Tea2
DAC: Topping D90
Erösítő: Poppulse T180, 300B-SE
Hangfal: Dragonweed Panther + Panther evo
Kábelek: Valhalla RXF
Armaturás_)
Köszi szépen a választ. nem szeretném eladni. A bejáratást azért kérdeztem mert olyat is hallottam hogy az almaturás füleseket nem kell bejáratni, azok azonnal jól szólnak. De még két nap után is veszek észre vátozásokat a füles hangjában. Ezek szerint még is be kell törni:)
-
RIEC
Az IEM-ek világa más mint a fejhallgatóké. Amíg egy fejhallgató szinte azonnal jól szól addig egy IEM-et be kell törni, meg kell szenvedni vele. Aki rutinos használó az tudja miről beszélek. Ezeket muszáj bejáratni ( 100 óra alsó hangon ) és a legjobban teszed ha veszel magadnak complyfoam-ot is, mert azok a gagyi szilikonos illesztékek amelyeket a fülhallgatókhoz adnak egészen kriminálisak. Elviszik a hangot a fenébe, kényelmetlenek és akinek szilikon allergiája van még a hallójárata is viszket tőle. Egy pár comply illeszték ( szivacsos-vaxos ) fél évig simán használható. Kitartás! Nem eladni, hanem rákötni a lejátszóra és egy hétig megállás nélkül normál hangerőn hajtani!
Köszi szépen, most probálok hozzá szokni. Nem rossz, tehát nem nagy kín, csak kicsit többet vártam tőle:)bitrograde írta: ↑2018.06.29., pén. 11:11Szerintem járasd még, szokasd hozzá egy kicsit a füled, és próbáld ki más erősítővel is. Ráadásul az IEM-ek illesszkedése a fülbe és az, hogy mennyire képesek "zárni", jelentősen befolyásolja a hangképüket. Itt nem csak az erősítő-IEM kell, hogy passzoljon egymáshoz, hanem a fülednek/külső hallójáratodnak is illeszkednie kell a fülhallgatóhoz/annak végződéséhez.Pioneer írta: ↑2018.06.28., csüt. 21:57Lehet hogy túl sokat vártam egy 1000 eurós fülhallgatótol? A másik fórumon egy felhasználó azt írta hogy irgalmatlan erős basszusa van az ő fülhallgatójának, ami szintén egy n5005-ös. Bár ő dragonfly red-del hallgatja, én meg egy Fiio q5-el.
Most azt csináltam hogy kicseréltem a szűrőt a bass boost-ra, és a füldugót a legnagyobb spin fitre, amit mellékeltek hozzá.
Azt nem mondom hogy basszus bajnok lett, de már lényegesen elfogadhatóbb. De referencia hangnak így sem mondanám.
Az is lehet be kell járatni? Vadonat új volt, tegnap jött meg délelőtt. Köszönöm hogy próbáltok segíteni.
Üdv
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Szerintem járasd még, szokasd hozzá egy kicsit a füled, és próbáld ki más erősítővel is. Ráadásul az IEM-ek illesszkedése a fülbe és az, hogy mennyire képesek "zárni", jelentősen befolyásolja a hangképüket. Itt nem csak az erősítő-IEM kell, hogy passzoljon egymáshoz, hanem a fülednek/külső hallójáratodnak is illeszkednie kell a fülhallgatóhoz/annak végződéséhez.Pioneer írta: ↑2018.06.28., csüt. 21:57Lehet hogy túl sokat vártam egy 1000 eurós fülhallgatótol? A másik fórumon egy felhasználó azt írta hogy irgalmatlan erős basszusa van az ő fülhallgatójának, ami szintén egy n5005-ös. Bár ő dragonfly red-del hallgatja, én meg egy Fiio q5-el.
Most azt csináltam hogy kicseréltem a szűrőt a bass boost-ra, és a füldugót a legnagyobb spin fitre, amit mellékeltek hozzá.
Azt nem mondom hogy basszus bajnok lett, de már lényegesen elfogadhatóbb. De referencia hangnak így sem mondanám.
Az is lehet be kell járatni? Vadonat új volt, tegnap jött meg délelőtt. Köszönöm hogy próbáltok segíteni.
Üdv
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
-
RIEC
Egy 300 ohmos fejhallgató sokat kibír, meg a Violectric csak egy dedikált fejhallgató erősítő így nem hinném, hogy bármi kárt tehetne egy HD800-ban ha üzemszerűen használod.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Hi, valaki probalta mar a Sennheiser HD800-at maximalis terhelesen, ertem ugy, hogy mar az illeto nembirta tovabb tekerni a hangerot mert mar tul sok volt a db de a fejhallgato meg boven birta volna?
Kerdezem ezt azert mert most prbalgatok egy Violectric HPA V200-ast, igaz nem hozza valo fulesekkel de nagyobb hangeron elfogy a fullhallgatokbol az ero es berecseg itt-ott ha tul sok pl a basszus, nagyon ovatosan kell vele banni.
Egyebkent brutal jo fejhallgato erosito abszolut csend van ha feltekerem max-ra csak akkor kezd el sugni ha barmilyen zenet megengedek rajta a hifi lancomrol, meg nem talaltam olyan zenet ami alatt abszolut csend lenne szunetekben.
Kerdezem ezt azert mert most prbalgatok egy Violectric HPA V200-ast, igaz nem hozza valo fulesekkel de nagyobb hangeron elfogy a fullhallgatokbol az ero es berecseg itt-ott ha tul sok pl a basszus, nagyon ovatosan kell vele banni.
Egyebkent brutal jo fejhallgato erosito abszolut csend van ha feltekerem max-ra csak akkor kezd el sugni ha barmilyen zenet megengedek rajta a hifi lancomrol, meg nem talaltam olyan zenet ami alatt abszolut csend lenne szunetekben.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Lehet hogy túl sokat vártam egy 1000 eurós fülhallgatótol? A másik fórumon egy felhasználó azt írta hogy irgalmatlan erős basszusa van az ő fülhallgatójának, ami szintén egy n5005-ös. Bár ő dragonfly red-del hallgatja, én meg egy Fiio q5-el.
Üdv
Üdv
- tottyi
- Hazajáró lélek

Koszonom, ez megvan csak nem ertem. :)
- tottyi
- Hazajáró lélek

Valaki tudna abban segiteni, hogy a Violectric HPA V200-ast, hogy lehet a hatuljan levo jumper-ekkel rahangolni a fejhallgatokra? Milyen allasban mit csinal a fejhallgatoval.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Most igy ahogy mondod van benne valami mert a most ujonnan vett mobilomhoz a hozza tartozo fulessel hallgatom es durva basszusok vannak a mar meglevo Sennheiser fuldugoimhoz kepest de azert a Sennheiser szebben szol megha elso hallasra nincsen akkor abasszusa de hosszabb hallgatas utan nagyon szep basszusai vannak lehet itt is ilyesmi tortent, hogy egy melydus fullhallgato utan lett kiprobalva.Tul írta: ↑2018.06.28., csüt. 13:08Egyszer, még süldő (hifis) koromban én is vettem egy AKG K272HD-t, aminél ugyanezt tapasztaltam. Szinte semmi basszus. Pár hónap alatt ráállt a fülem, aztán azóta kicsit más az értelmezési tartományom, túl sok egyéb fejhallgatón. Kiderült, hogy az addig hallgatottak voltak annyira eltolt balanszúak, hogy értékelhetetlen volt számomra egy "komolyabb" fejhallgató frekvenciamenete. Kétségbe voltam esve, hogy hamisítványt vettem, vagy átvertek, vagy fene tudja.. Talán még vissza is lehet itt a topicban keresni![]()
Nem lehet, hogy csak szoknia kell a fülednek, mint ahogy az volt nálam is? Tudom, ez így naívan hangzik, de mivel megéltem, merem kérdezni.
Egyszer, még süldő (hifis) koromban én is vettem egy AKG K272HD-t, aminél ugyanezt tapasztaltam. Szinte semmi basszus. Pár hónap alatt ráállt a fülem, aztán azóta kicsit más az értelmezési tartományom, túl sok egyéb fejhallgatón. Kiderült, hogy az addig hallgatottak voltak annyira eltolt balanszúak, hogy értékelhetetlen volt számomra egy "komolyabb" fejhallgató frekvenciamenete. Kétségbe voltam esve, hogy hamisítványt vettem, vagy átvertek, vagy fene tudja.. Talán még vissza is lehet itt a topicban keresni
Nem lehet, hogy csak szoknia kell a fülednek, mint ahogy az volt nálam is? Tudom, ez így naívan hangzik, de mivel megéltem, merem kérdezni.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Nekem egyszer tortent, hogy plusz minuszt megcsereltem, igaz hangfalon de akkor nem volt basszus az egyebkent 28 Hz-ig is lemeno hangfalon. Esetleg nezd meg nem-e szurtad rosszul ossze, vagy mas fulldugoval rendesen szol?
Igen. Mind3gyikkel kiprobalta. Basszus sehol.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Szia, allitolag vannak hozza driverek amivel finom hangolhatod a fullhallgatodat, azt nem probaltad?Pioneer írta: ↑2018.06.28., csüt. 09:36Hello!
Segitseget szeretnek kerni. Vasaroltam itt a PH-n egy Akg n 5005-os fulhallgatot. Nagyon orultem neki, mig bele nem hallgattam ugyan is egyszeruen basszus nincs rajta. Itt bedzeltem egy kedves forumtarsal akinek szinten ez van, o azt mondta hogy neki tul sok is a basszus. Rakotottem egy Fiio q5 dacra majd a szamito gepemre de basszust nem tudok belole elocsiszolni. A kozep es a magas hangok nagyon szepek rajta. Egyszeruen nem ertem. A q5 rol meg a basszust is kiemeltem. De semmi. Atettem a basszus szurot de kicsit melyult, de inkab a kozepek alja. Valaki adna tanacsot mi lehet a gond? Teljesen elvagyok keseredve. Eleg sokat vartam ra es nagy csalodas lett.
Ha esetleg van valakinek Gyor vagy budapest kornyeken segitene ossze hallgatni?
Elore is koszonom a segitseget.
Udv!
Bocs hogy nem valasz de nem talaltam sima irast a topikba.
Hello!
Segitseget szeretnek kerni. Vasaroltam itt a PH-n egy Akg n 5005-os fulhallgatot. Nagyon orultem neki, mig bele nem hallgattam ugyan is egyszeruen basszus nincs rajta. Itt bedzeltem egy kedves forumtarsal akinek szinten ez van, o azt mondta hogy neki tul sok is a basszus. Rakotottem egy Fiio q5 dacra majd a szamito gepemre de basszust nem tudok belole elocsiszolni. A kozep es a magas hangok nagyon szepek rajta. Egyszeruen nem ertem. A q5 rol meg a basszust is kiemeltem. De semmi. Atettem a basszus szurot de kicsit melyult, de inkab a kozepek alja. Valaki adna tanacsot mi lehet a gond? Teljesen elvagyok keseredve. Eleg sokat vartam ra es nagy csalodas lett.
Udv!
Udv!
-
RIEC
Fül és Fejhallgatók
1 minute ago, nadtom said:
Egy érdekes összahasonlítást találtam a HD800-as kapcsán:
Ezek szerint a mély hangok mennyisége terén nem jeleskedik a HD800, de a többi területen elég jól teljesít (persze a véleményező szerint).
Önmagában egy fejhallgató úgyszolván értelmezhetetlen. A komplett lánctól függ a fejhallgató teljesítménye és produkciója. Van ahol csillog-villog egy olcsóbb Sennheiser és van ahol esélye sincs megmutatnia magát egy méregdrága Focalnak. Én sokat kardoskodom itt a szimmetrikus hajtás mellett mert pl. a Furutech Adl Stratos XLR kimenetére kötve bámulatosan jól szól egy HD600. De ugyancsak lenyűgöző ha az AK120 II 3,5-ös single-ended kimenetén van. Bizonyára van akinek ez az élmény is kevés mert mást vagy még többet keres a hifizés ösvényein és még komolyabb fejhallgató és elektronika után kiált. Határ a csillagos ég. A lényeg sztem az, hogy a lánc azon túl, hogy hosszan és kellemesen hallgatható legyen lehetőleg ne terelje el a figyelmet a zenéről. Ne csak azon hüledezzünk, hogy milyen fantasztikusan szól a rendszer mert akkor az már inkább demózás. Nem tudom, hogy van-e tökéletes fejhallgató, de azt igen, hogy van olyan amely bár jelentős hiányosságokkal rendelkezik mégis tökéletesen alkalmas arra, hogy belevonjon minket a zenébe mert képes arra, hogy a lényeget megfogja és közvetítse. Mint pl. a Sennheiser Momentum In-Ear. Ezt csak azért írom, mert az egy dolog, hogy mit írnak egy fej- vagy fülhallgatóról. Remélhetőleg a tesztelő valóban komolyan vette a dolgát és odafigyelt a részletekre, de a papírtudás az csak papírtudás. Ki kell próbálni a fejhallgatót és annyit lógni rajta amennyit csak lehet. Sajnos az ár időnként nincs összefüggésben a remélt hangzásminőséggel. Az úgy túl könnyű volna.
Fül és Fejhallgatók
Egy érdekes összahasonlítást találtam a HD800-as kapcsán:
Ezek szerint a mély hangok mennyisége terén nem jeleskedik a HD800, de a többi területen elég jól teljesít (persze a véleményező szerint). Bass Quantity: TH-X00 > Classic 99 > ZMF Omni > ZMF Vibro Mk. I > HE400i > DT990 > K7XX > HE-500 > HD600 > HD800 Mids: HE-500 > HD800 > HD600 > ZMF Omni > Classic 99 > HE400i > ZMF Vibro Mk. I > K7XX > TH-X00 > DT990 Treble Quantity: DT990 > HD800 > HE400i > TH-X00 > K7XX > Classic 99 > HE-500 > HD600 > ZMF Omni > ZMF Vibro Mk. I Soundstage: HD800 > K7XX > DT990 > HE-500 > ZMF Omni > HD600 > HE400i > ZMF Vibro Mk. I > Classic 99 > TH-X00 Comfort: DT990 > HD800 > K7XX > TH-X00 > HE400i > HD600 > ZMF Omni > Classic 99 > ZMF Vibro Mk. I > HE-500 Aesthetics: HD800 > Classic 99 > TH-X00 > ZMF Omni > ZMF Vibro Mk. I > HE400i > DT990 > K7XX > HE-500 > HD600 Lightness: HD800 > Classic 99 > K7XX > DT990 > TH-X00 > HD600 > HE400i > ZMF Vibro Mk. I > ZMF Omni > HE-500
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1