Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Fül és Fejhallgatók
-
RIEC
Re: Fül és Fejhallgatók
Az Ether C fejhallgató kábele nem árnyékolt. Tapintásra olyan mint egy UTP kábel, vagyis 2-2 ér össze van sodorva majd azok egymásra vannak tekerve. Bevallom, az Ether hangját nagyon szeretem és biztos, hogy a kábel anyaga és ez a fajta "árnyékolás" nem rossz megoldás. Állítólag aki gyártja a kábelt többet felejtett élete során technikai oldalon mint amennyit mi szeretnénk megtanulni. Jópofa marketing duma. Illik a MrSpeakers lazaságához. Ugyanakkor ismervén a technikai oldali elkötelezettségüket kétségem sincs afelől, hogy nagyon odafigyeltek az összeköttetésre. Viszont a kábelt borító kígyóbőrt nagyon lazára hagyták emiatt a kábel baromi zajos tud lenni. Már ott tartottam, hogy csináltatok egy másikat. De rájöttem, hogy mi a megoldás. Végy 2 db hajgumit, a fejhallgató részből kiálló fém csatlakozóházra hajtsd vissza a kábelt kb 3 cm hosszan úgy, hogy közben ne törjön meg a vezeték, a gumival szorítsd le jó erősen a fémfelületre és volt zaj, nincs zaj. És még a kábel esésén is korrigáltam mert így legalább már nem fog ülő helyzetben beleakadni a galléromba. Kis befektetés nagy hozadékkal. Remélem segítettem.
-
RIEC
Pont ezen gondolkodtam én is tegnap, hogy mitől rohad a zászlóshajó felülete. Esküdni mertem volna, hogy a HD800 anyagában szürke nem pedig festett. A nejem napszemüvegén járt így a lencsén a filmbevonat pedig az meg Ray-Ban és tutira eredeti. Én az izzadtságra gyanakodnék amely idővel felmarta a párna környékét. Én pl. a nyári hónapokan papírzsepit teszek a párnák alá, hogy azok nedvesedjenek ne pedig a kémiailag kezelt szivacs vagy a báránybőrbe bujtatott latex. Valami kellett, hogy érje az a területet magától nem lesz olyan. Én az izzadságra gyanakszom. Le kellett volna néha törölgetni a fejhallgatót de minden esetre jobban vigyázni rá. Amúgy sem vagyok híve a fejhallgatók adás-vételének. Venni kell egy újat és kezdetektől fogva egy közös történetet kialakítani vele. De ha már mégis vesz vki egy ilyen első ránézésre nem túl bíztató darabot nem kevés pénzért min. cseréljen le mindent ami nem sterilizálható az előző tulaj után. Ki tudja milyen gombatelepet rejt a fekete szövetbevonat alatti rész...tottyi írta: ↑2018.08.06., hétf. 09:09Latott mar valaki ilyen hasonlo festek puposodast egy HD800-on? Milyen okbol puposodhatott igy fel?![]()
http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=176&t=121373
Ue. az eladó árul egy HD600-at is. Az szépen néz ki, a párnáin is látszik, hogy nem voltak használva. Bár én az új fejhallgatómat vettem annyiért mint amennyiért ő árulja a saját kétévesét. Lesz az még olcsóbb is.
Ezt meg már tényleg csak pluszban írom, hogy a HD600 gyári kábele az olcsó kinézete ellenére rendkívűl jól teljesít. Mondom én a kábelbuzi. Semmi értelme upgradeolni 3.5 v. 6.3 kimenet esetén. Esetleg egy jobb csatit érdemes lehet még ráforrasztani. Vmi színezüstöt vagy vastag rhodium borításút. Amit a Youtube-on látni, hogy a tesztelő fószer undorodva dobja el a kábelt az egy igazi nagy bunkóság. Persze ha vki attól érzi jobban magát, hogy 150 ezerért vesz egy kábelt hát tegye. A HD600 teljesítménye nem a gyári kábelen múlik hanem mindattól ami azt megelőzően van.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Latott mar valaki ilyen hasonlo festek puposodast egy HD800-on? Milyen okbol puposodhatott igy fel?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
-
RIEC
Semmiből sincs két egyforma bármennyire is szeretnék a gyártók. Mindig akad jobban és kevésbé jól sikerült példány. A nagyon brutál cuccoknál van csak hosszú tesztidőszak mielőtt becsomagolják őket, de ezeket a 300-400 eurós fejhallgatókat nem fogják egyenként bemérni és ledokumentálni a gyárban. Egy Focal Utopia már más kategóriába tartozik. De ahogy olvasom ott is van amelyiket visszaküldik ilyen v. olyan okokra hivatkozva. Az Innerfidelityn pl. azért került le a dicsőségfalról mert amit Tyll tesztelt az nem az volt ami a nagyközönségnek is terítve lett. Ugyanakkor amikor az Utopiát összehasonlította az Audezee LCD-4-gyel kiderült, hogy ott meg az Audezee volt gyárilag hibás. Kapott is egyből 4 v. 6 másikat a gyártótól összehasonlításra. Úgyhogy senki se vegyen mérget arra, hogy az ő fejhallgatója olyan tutira jó. Az összehallgatások tudnák ezt csak eldönteni, de most őszintén, ki a fene hasonlítgatna egy tucat HD600-at v 598-at egymáshoz?
A HD600-at elmondták már itt sok mindennek, én meg pont az ellenkezőjét tapasztalom. Gyors, részletező, neutrális, nem színez, és tompítja a digitális lejátszásból fakadó időnkénti éleket. Aki szereti az ún. "analógos" hangzást a méregdrága planar fejhallgatók mellett egy olcsó és kitűnő alternatívát láthat benne. A legjobb szívvel ajánlom még akkor is, ha most vmiért éppen egy Focal Clear felé ácsingózom. A HD58x-ről meg majd beszámol az aki értő módon kitapasztalta. Én egyelőre maradok HD600 hívő.
A HD600-at elmondták már itt sok mindennek, én meg pont az ellenkezőjét tapasztalom. Gyors, részletező, neutrális, nem színez, és tompítja a digitális lejátszásból fakadó időnkénti éleket. Aki szereti az ún. "analógos" hangzást a méregdrága planar fejhallgatók mellett egy olcsó és kitűnő alternatívát láthat benne. A legjobb szívvel ajánlom még akkor is, ha most vmiért éppen egy Focal Clear felé ácsingózom. A HD58x-ről meg majd beszámol az aki értő módon kitapasztalta. Én egyelőre maradok HD600 hívő.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
Az AKG K-701-et anno legalább 100 órányi járattam (napokig hagytam, hogy napközben szóljon benne a zene középhangerőn, amíg en munkában voltam), amíg negszelídült a hangja. Az a modell híres az általa igényelt hosszú bejáratási időről. Sokan úgy írtak készítettek vele “teszteket” (a magyar sajtóban is, meg youtube-on is látni ikyeneket), hyogy épp kivették a dobozból, és durr bele, nekiállunk tesztelni. Pedig 100 óra jarastás után nagyot változik a hangja, jó irányba). Úgy gondolom, elég sok felsőbb kategóriás fejhallgatóval és fülhallgatóval ugyanez a helyzet. Bár talán lehetnek olyanok is, amelyek nem igényelnek bejaratást.
Nem gondolom ugyanakkor, hogy elsősorban ez ezon múlna, hogy “jól sikrült-e példany”.
Inkább a hangkeltő mebrán fizkai tulajdonságainak a “bejáratás során történő megváltozásáról” lehet szó, szerintem...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
-
RIEC
Bizonyára egy kivételesen jól siekrült példányhoz sikerült hozzájutnom. Hangszereknél is van ilyen. Látszólag egyformák, de ég és föld választhatja őket el egymástól. A fejhallgatót is csak emberkéz alkotta.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Pedig a fejpánt is szoros egy kicsit, a párnák is frissek ropogósak, és a driverben sincs még túl sok üzemóra. Már néhány nap után is hallani a finomodást.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
-
RIEC
Én amikor megvettem a HD600-at csak felcsaptam a fejemre és egyből jó volt. Nem kellett azon semmit sem járatni. 
- bitrograde
- Beköltözött

A postaköltség úgy 15USD, én még vámot is fizettem rá.tottyi írta: ↑2018.08.03., pén. 08:45Itt kell fizetni postakoltseget is? Egy srac mar arulja is meg irja, hogy 6 honapot vart ra es el ment a kedve tole. :)bitrograde írta: ↑2018.07.31., kedd 15:40Van még három óra, amíg tart a "drop", érdemes rárepülni a Sennheiser HD58X Jubilee-re. Szakirodalom is születőben. Az enyémet most kezdtem járatni, de már hallani, nagyon rendben lesz.
https://elektro.bazos.sk/inzerat/877948 ... HD-58x.php
Hat hónap várakozás nagy idő. A fene sem tudja, milyen elvárások gerjednek az idő alatt. A fejest pedig járatni kell, mert elsőre nem mutatja meg minden tudását. Szerintem az alább linkelt összehasonlítás a Sennheiser 600-as sorozatáról elég jól elhelyezi ezt a fejhallgatót.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- tottyi
- Hazajáró lélek

Itt kell fizetni postakoltseget is? Egy srac mar arulja is meg irja, hogy 6 honapot vart ra es el ment a kedve tole. :)bitrograde írta: ↑2018.07.31., kedd 15:40Van még három óra, amíg tart a "drop", érdemes rárepülni a Sennheiser HD58X Jubilee-re. Szakirodalom is születőben. Az enyémet most kezdtem járatni, de már hallani, nagyon rendben lesz.
https://elektro.bazos.sk/inzerat/877948 ... HD-58x.php
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek

A mostani fules annyira reszletezo hangzas, hogy az mar hihetetlen de lehet csak szamomra, viszont annyi mar biztos, hogy most forras oldalon nemigen kellene fejleszteni ez igy kesz ahogy van de... 
hasonlot gondolok es tapasztalok, de maskepp fogalmazom meg: ha jo füleseket es jo hangsugarzos rendszereket hallgatunk valtogatva, akkor mindig ra lehet csodalkozni es örülni az epp aktualisan hallgatott rendszer elönyeire/nek. en igy is élem meg.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Csak jarom az utam.
- svan
- Fórumlakó

- Értékelés: 185
Azt gondolom, ha kifejezetten jó térrel, felbontással rendelkező füleseket fogsz felváltva hallgatni a vaskos tömegeket felvonultató sztereóddal, akkor mindig hiányolni fogod egyik erényeit a másik hallgatásakor.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
- tottyi
- Hazajáró lélek

Hi, van itt olyan aki mar hallotta az AKG K501 es Sennheiser HD800-ast egy rendszerben?
- bitrograde
- Beköltözött

Van még három óra, amíg tart a "drop", érdemes rárepülni a Sennheiser HD58X Jubilee-re. Szakirodalom is születőben. Az enyémet most kezdtem járatni, de már hallani, nagyon rendben lesz.
- Aszpirin
- V.I.P.

nalátod, mégiscsak jó erősködni!Pioneer írta: ↑2018.07.10., kedd 17:13Írtam nekik egy email-t, hogy bizonyítsák be hogy a nem rendeltetés szerű használat miatt ment tönkre a fülhallgató.
A jó hír hogy most kaptam egy emailt, miszerint postázták a csere terméket. Sajnálom hogy ennek kellett történnie, ahhoz hogy megoldódjon a probléma.Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Üdv.

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Írtam nekik egy email-t, hogy bizonyítsák be hogy a nem rendeltetés szerű használat miatt ment tönkre a fülhallgató.
A jó hír hogy most kaptam egy emailt, miszerint postázták a csere terméket. Sajnálom hogy ennek kellett történnie, ahhoz hogy megoldódjon a probléma.Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Üdv.
Üdv.
Természetesen garanciális, hiszen csak másfél hónapos volt. Gondolom a szerelőjük ki adja a szakvéleményt hogy nem rendeltetés szerü használat volt. Bár nehéz elképzelnem hogyan tudnám, és főleg miért, eltörni a fülhallgatót. Lassan már így is többe kerül az egész hajcihő, mint az a szar. Felutaztam Pestre, kiutaztam BKK-val hozzájuk, aztán vissza . Hihetetlen számomra az egész.
Annak örülök hogy nem vettem meg náluk azt a kombót amit akartam, ha nem jön meg az AKG n5005.
Üdv!
Annak örülök hogy nem vettem meg náluk azt a kombót amit akartam, ha nem jön meg az AKG n5005.
Üdv!
- Aszpirin
- V.I.P.

Szerintem ne hagyd annyiba, vagy legalábbis kérdezz meg egy függetlent (ne őket, mert ők érdekeltek). És irány a Fogyasztóvédelem. A cucc garis (kell legyen másfél hónaposan), tehát (ha nem cégnévre vetted számlával) ők kell bizonyítsák a nem rendeltetésszerű használatot.Pioneer írta: ↑2018.07.09., hétf. 14:59Hello!
El szeretném mondani hogy is jártam a híres Muzix-el. Rendeltem náluk egy Awei T1 fülhallgatót, amire azt gondoltam sportoláshoz megfelelő lesz. Hamar meg is kaptam , fizettem, majd el kezdtem használni. Hangminősége csapni való volt, sokáig gondolkodtam hogy a 14 napon bellül vissza küldöm, de sajnos nem tettem, arra gondolván hogy arra az 1 órára míg futok megfelel. Nos vagy másfél hónapos használat után, konditermi használatra be akartam helyezni a fülembe, mire a bal fülhallgató darabjaira esett szét.Erre tanúim vannak. Hát nem kicsit el hűltem. Természetesen fel utaztam Budapestre. és kivittem a Muzix-be. Át vették, majd közölték hogy hívnak, ha kiderül mit tudnak tenni. Természetesen senki nem hívott, 2 és fel hét múlva rá érdeklődtem, mire azt mondták hogy legyek még kicsit türelemmel, majd keresnek, vagy hivjam őket. Na szép. 1 hónap múlva, mivel nem hívtak, ismét felhívtam őket, ahol is az Úr közölte, nem rendeltetés szerü használat miatt nem cserélik, és a pénzemet sem kapom vissza. Megkérdeztem hova fordulhatok panasszal,hogy megkárosítottak 16 ezer ft-al, állítolag a KERMI-hez. Majd a türelmemet kérte, és hogy hívjam vissza másnap. Én. Vissza hívtam. De minek, ismét elmondta hogy nem rendeltetés szerü....! Most akkor kérdem én, vitrinben tartsam a szar fülhallgatójukat, mert akkor biztosan nem esik szét.
Fel ajánlotta az úr, hogy vehetk náluk másikat, 40%-os árkedvezménnyel. Közöltem vele, ok, és ha azzal ís így járok akkor ismét mossák kezeiket, én meg majd oda hordom a pénzemet? Komolyan elképesztő amit megtehetnek a vásárlóval. Mindenki 100-szor gondolja meg hogy mit vásárol náluk. Az összeg nem vág földhöz,kibírom, de bele gondolva hogy vehettem volna sokkal drágább cuccot is, mint ahogy akartam is, jobb bele nem gondolni.
Üdv:Pioneer
Hello!
El szeretném mondani hogy is jártam a híres Muzix-el. Rendeltem náluk egy Awei T1 fülhallgatót, amire azt gondoltam sportoláshoz megfelelő lesz. Hamar meg is kaptam , fizettem, majd el kezdtem használni. Hangminősége csapni való volt, sokáig gondolkodtam hogy a 14 napon bellül vissza küldöm, de sajnos nem tettem, arra gondolván hogy arra az 1 órára míg futok megfelel. Nos vagy másfél hónapos használat után, konditermi használatra be akartam helyezni a fülembe, mire a bal fülhallgató darabjaira esett szét.Erre tanúim vannak. Hát nem kicsit el hűltem. Természetesen fel utaztam Budapestre. és kivittem a Muzix-be. Át vették, majd közölték hogy hívnak, ha kiderül mit tudnak tenni. Természetesen senki nem hívott, 2 és fel hét múlva rá érdeklődtem, mire azt mondták hogy legyek még kicsit türelemmel, majd keresnek, vagy hivjam őket. Na szép. 1 hónap múlva, mivel nem hívtak, ismét felhívtam őket, ahol is az Úr közölte, nem rendeltetés szerü használat miatt nem cserélik, és a pénzemet sem kapom vissza. Megkérdeztem hova fordulhatok panasszal,hogy megkárosítottak 16 ezer ft-al, állítolag a KERMI-hez. Majd a türelmemet kérte, és hogy hívjam vissza másnap. Én. Vissza hívtam. De minek, ismét elmondta hogy nem rendeltetés szerü....! Most akkor kérdem én, vitrinben tartsam a szar fülhallgatójukat, mert akkor biztosan nem esik szét.
Fel ajánlotta az úr, hogy vehetk náluk másikat, 40%-os árkedvezménnyel. Közöltem vele, ok, és ha azzal ís így járok akkor ismét mossák kezeiket, én meg majd oda hordom a pénzemet? Komolyan elképesztő amit megtehetnek a vásárlóval. Mindenki 100-szor gondolja meg hogy mit vásárol náluk. Az összeg nem vág földhöz,kibírom, de bele gondolva hogy vehettem volna sokkal drágább cuccot is, mint ahogy akartam is, jobb bele nem gondolni.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Megoldodni latszik. https://www.youtube.com/watch?v=3-HTpw8glHQ
- tottyi
- Hazajáró lélek

AKG K501-es fejhallgatonal ha a kotelek megengedtek azzal lehet valamit csinalni, hogy ujra tartson a fejen?
- bitrograde
- Beköltözött

- tottyi
- Hazajáró lélek

Nekem egy AKG K-701-esem van, ami a K-501-es egy továbbfejlesztett utódja...
[/quote]
Koszi szepen a beszamolot epp egy ilyen K-501-est neztem ki addig amig nem tudom megvenni amilyet szeretnek mert ez az 501-es csak kolcsonbe van. :)
Ezt a fules dolgot csak mellek agnak szeretnem mert azert jobban tetszik a hangfalambol megszolalo hang meg ha nincs is benne annyi reszlet. Nekem egy Violectric HPA V200 hajtja a fulest de olyan szep tisztan szol, hogy az tetszik benne na meg a vocal-ok. Azert felek is ettol a fules dologtol mert akkor ezek szerint ha ez egy referencia fejhallgato akkor nagyon mar nem lesz jobb a "dragabb" fulesektol.