Egy hónapja várom a HD58X-emet, de eddig nem került elő a DHL valamint a Posta közös útvesztőibőlbitrograde írta: ↑2018.08.13., hétf. 21:39Nem a térítés szándékával: de a 600-as sorozat egyik legsikerültebb darabja lett a HD58X Jubilee.![]()
A titka szerintem egyebek mellett a mélyek integrációjában rejlik: ma elég sok minden fordult meg a lejátszóban, mert bele-belehallgattam a "milyen zenét...?" témába, több hetes lemaradást pótolva, és nem volt egyetlen kellemetlen meglepetésben sem részem, pedig elég nagy volt a fesztáv. És nem csak arról van szó, hogy az 58X "mindenevő", hanem hogy a metáltól a concertón és a dzsesszen át az elektronikáig oly' sok minden jól áll neki. Gyors, száraz, jól artikulált fejes, talán a magas regiszterben egy kicsit kevesebb részlettel. Nem tudom, lehet-e vele feljebb lépkedni, mert nincs szándékomban: a Centrance Mini-M8 szimmetrikus kimenete "elég jó" neki a réz-ezüst kombinált Tiglon Audiós kábellel, a nappaliban álló rendszer után sincs hiányérzetem, pedig hifis szempontból sorolhatnám a különbségeket. Egyszerűen jól szól, ahogy a HD650, a HD600, a HD480 II (1800 Ohm), a Grado SR80, a 325i, az AKG K301, K501, 240 Sextett, az AudioTechnica ATH-R70 és igen, az eredeti HD580 (Made in Ireland) sosem szólalt még meg nálam - igaz, különböző módon meghajtva. Az árához képest meg nem is kérdés, hogy mennyire jó. Nem tudom, a fejes rendszer árából lehet-e jobb utazószettet összerakni laptop mellé (aki tud jobbat, majd szól), de olyat biztosan nehéz, amivel ennyire öröm hosszú távon is zenét hallgatni.
Ja, és a grill is fekete.![]()
(Nyomkövetés szerint tegnap kezdték vámolni) Már nagyon meghallgatnám..
Sennheiser HD6XX-em és HD598-am is van, de egyikkel sem vagyok teljesen elégedett. Az 598 kellően lendületes,izgalmas, van húzása, sok-sok emóció átadására képes, de a felsőmély kiemelése nem valami jó, kicsit dohog, és a torzítása is lehetne kevesebb. Nagyon jó teret csinál, áráért szerintem nagyon jó vétel volt. Nagyon kényelmes, sehol nem nyomja a fejem. Könnyen hajtható, ezért egy iPad jack kimenetén is jól érzi magát.
A 6XX nekem visszafogott, kimért, nincs benne dög. Viszont kellemetlen élek sosem jelennek meg a hangjában! Bár finomkodó, ugyanakkor hifis paramétereit tekintve kiváló, kicsit talán lehetne feszesebb a basszusa,jobb a jelenlétérzete, de igazából hangminőség szempontjából, nem érdemes belekötni, ezekre mondhatjuk, hogy ízlés dolga. Nehezebben hajtható, érdemes kiszolgálni egy fejhallgató erősítővel. Ami még fontos: kis fejre lett tervezve, nagyfejűek kifejezetten úgy fogják érezni, mintha satuba fogták volna őket.. A HD6XX azért minden szempontból egy magasabb kategória, de a HD598 meg beleteszi a szívét a zenébe.
Ha bármelyiket a kettő közül valaki meghallgatja, és beleszerelmesedik, akkor nincs mese, meg kell venni.