Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

B&W hangsugárzók

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Üdv

Esetleg valaki használ ilyen terméket?

http://www.dreishop.com/product.php?id_ ... &id_lang=1

Jó lenne tudni, hogy pontosan mi van benne. Szkeptikus vagyok az ilyen megoldások terén, de ha egy kicsit is javítana a középtartományon, akkor még évekig lehetne halasztani a D2->D3-ra váltást.

Valószínűleg egy filléres elkó kondi van benne, jó nagy lehúzás...

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Üdv

Esetleg valaki használ ilyen terméket?

http://www.dreishop.com/product.php?id_ ... &id_lang=1

Jó lenne tudni, hogy pontosan mi van benne. Szkeptikus vagyok az ilyen megoldások terén, de ha egy kicsit is javítana a középtartományon, akkor még évekig lehetne halasztani a D2->D3-ra váltást.

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Sziasztok! B&W 602 S2 hangfalhoz milyen érősítőt ajánlatok? Van valakinek tapasztalata a hangfalakkal?
Szia!

Én a Marantz CD 63 Ki Signature+Marantz PM 66 KI Signature-rel demóztam évekig és jó néhány szettet eladtunk.Egy szerethető, sokáig hallgatható hang, egy mindenevő a zenét tekintve.

Üdv,
rx8
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok! B&W 602 S2 hangfalhoz milyen érősítőt ajánlatok? Van valakinek tapasztalata a hangfalakkal?
Én anno évekig használtam ilyet.
Ha most kellene választanom, akkor egy Arcam-ot tennék elé legszívesebben.
De sokan szerették a korabeli Marantz, Rotel erősítőket is vele, ezekről nincs tapasztalatom.

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: medekedem »

Szia. Nem háklisak az erősítőkre illetve meghajtásuk is könnyű.

K.Attila
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: K.Attila »

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Szeretném megkérdezni hogy hol lehetne még szerezni B&W 603 S3 -hoz hangoló szivacsokat?
Üdvözlet!

A helyedben a hivatalos forgalmazót kérdezném, hátha tudnak segíteni. 
A fórumon is tudsz nekik üzenni.

Sok sikert! 

harman13
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: harman13 »

T Fórumozók!

Szeretném megkérdezni hogy hol lehetne még szerezni B&W 603 S3 -hoz hangoló szivacsokat?

Köszönettel:

Harman 13

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

B&W hangsugárzók

Hello!
Már bejáratódott, úgyhogy már kipróbálható az üzletünkben.
Üdv:Aymara
Köszönöm az invitálást, mindenképp sortkerítek rá.

Aymara
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Aymara »

Hello!

Már bejáratódott, úgyhogy már kipróbálható az üzletünkben.

Üdv:Aymara

Hallotta már valaki szólni a 707 s2 őt?
Megéri azt a 300ezret?

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Gondolom azért lehet az embernek hiányérzete 707s2 esetében. Azt nem figyeltem, hogy itt is csökkent e a méret mint a 68xs2 -nél, de nekem nagyon aprónak tűnik.
Sajnos nem volt alkalmam még 707 S2 meghallgatni, ill. élőben látni, így ez ügyben nem tudok vélemény formálni.

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

B&W hangsugárzók

Szia!

Én a 702 S2-t hallottam élőbe, engem nagyon megfogott a hangja. Nagyon-nagyon hasonlított a 802 Diamondra (D2), pedig más kategória és más generáció.
Gondolom azért lehet az embernek hiányérzete 707s2 esetében. Azt nem figyeltem, hogy itt is csökkent e a méret mint a 68xs2 -nél, de nekem nagyon aprónak tűnik.

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Szia!

Én a 702 S2-t hallottam élőbe, engem nagyon megfogott a hangja. Nagyon-nagyon hasonlított a 802 Diamondra (D2), pedig más kategória és más generáció.

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

B&W hangsugárzók

Hallotta már valaki szólni a 707 s2 őt?
Megéri azt a 300ezret?

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

B&W hangsugárzók

Lehet tudni valamit az új 700as széria árairól? Engem a középső álványos érdekelne.

Közben megleltem.

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

http://mondtakvolt.blog.hu/2010/09/15/humbuk
Aztán fiam te a teát milyen jével írod, "ly"-ossal vagy "j"-vel?     

http://topszotar.hu/angolmagyar/humbug

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

A B&W-nèl is tudják hogyan írják le a règi szèriát.Ennyi szöveget ritkán olvasni.
A cm sorozat alapból kakukk tojgli volt amióta a 700ast váltotta.

Talán most újra tudott kèszíteni egy olyan szèriát a sok humbukkal mely vègre kitölti a rèst a 6-8 között. Mert a CM minden volt csak nem erre hivatott.

Gondolom azért jelent számodra problémát pár mondat elolvasása, mert már az írással is problémáid vannak?!
Hiszen mit vár az ember olyantól aki a HUMBUG-ot is "k"-vak írja, ráadásul kettővel...
Bele sem merek gondolni, akkor a szövegértelmezés milyen problémákat okozhat neked.

Köszi, feldobtad a napomat!

Larko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 59

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Larko »

A B&W-nèl is tudják hogyan írják le a règi szèriát.Ennyi szöveget ritkán olvasni.
A cm sorozat alapból kakukk tojgli volt amióta a 700ast váltotta.

Talán most újra tudott kèszíteni egy olyan szèriát a sok humbukkal mely vègre kitölti a rèst a 6-8 között. Mert a CM minden volt csak nem erre hivatott.

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

A klasszikus dizájn és az új technológia találkozása az új 700-as sorozatban.

Az új 700-as sorozat  az eddigi CM szériát váltja le. Annak alapjaira építkezik, kiegészítve a 800 Diamond sorozat megoldásaival, továbbá új és egyedi akusztikai újításokkal, hogy az osztályának legjobb teljesítményét biztosítsaA számos  hangsugárzóból álló új Bowers & Wilkins 700-as sorozat kivételes teljesítményt nyújt. A sorozatban olyan technológiákat is láthatunk, melyeket először a high-end 800 Diamond sorozatban ismerhettünk meg és mely szériát a világ legjobb hangsugárzói között tartanak számon. Ezen felül számos akusztikai technológiát itt találhatunk meg először.  

A 800 Diamond sorozattól kölcsönzött egyik újítás a forradalmi Continuum középsugárzó egység, mely a  Bowers & Wilkins által valaha is használt legtisztább és legtranszparensebb hangzást biztosító membrán. Olyan részleteket fed fel a zenéből, melyekre a hagyományos középsugárzók képtelenek és most a sorozat minden tagjában megtalálható.

Ezen felül az új 700-as sorozat jellemzője az Aerofoil profilú mélysugárzó és a két kiültetett magassugárzóval ellátott modellnél, a tömör magassugárzó ház. Mindkét megoldást a 800 Diamond sorozatnál láthattuk először.

Az egyik új és legfontosabb technológia a karbon merevítésű magassugárzó. Ez az új kialakítás, kellemesebb, tisztább magasfrekvenciákat biztosít, ugyanakkor a hallható sávszélesség is jóval az előző alumínium dupla dóm magassugárzók felett helyezkedik el. Ez a legjobb "nem gyémánt" magassugárzó melyet a Bowers & Wilkins valaha is készített.

Ezen technológiák kombinációja, számtalan hangolással eltöltött órával kiegészítve - az iparág legjobb mérnökeivel - olyan hihetetlen hangú hangsugárzó családot alkot, melyet hallani kell.

Az új 700-as sorozat nyolc tagból áll, melyből kettő a kiültetett magassugárzó technológiát alkalmazza. Három álló ,három monitor ,két center sugárzó és egy mélysugárzó alkotja a sorozatot
Egy új mélysugárzót is megjelentettünk. A DB sorozat negyedik modellje, a DB4S egy hangszórós kialakítású, de a hangszóróban, erősítőben és előerősítő szekcióban megegyezik a dupla hangszóróval ellátott DB2D modellel, csupán a hangszórók száméban van eltérés. Jellemzői: 10 inch átmérőjű, előre sugárzó szénszálas Aerofoil mélyhangszóró, 1000 wattos erősítő és egy digitális előerősítő rész, dinamikus és szoba ekvalizáció, továbbá applikáció vezérlés. A DB4S ugyanolyan színekben kapható, mint az új 700-as sorozat.

A technológia

Carbon Dome magassugárzó
Az új 700-as sorozat egy teljes egészében megújult Bowers & Wilkins magassugárzó technológiát mutat be: A Carbon Dome-ot. A Carbon Dome a 600-as sorozatnál alkalmazott alumínium, dupla dóm és a 800-as sorozat gyémánt dómja közötti rést tölti ki. A Carbon Dome két részből áll. A külső része egy 30 mikron vastag alumínium dóm, mely PVD (Physical Vapour Deposition) eljárással felhordott karbon réteggel van megerősítve. A második rész egy 300 mikron vastag karbon gyűrű, melynek profilja illeszkedik a fő dómhoz. Ezt a dóm belsejéhez ragasztják. Az eredmény különlegesen merev és a torzításoknak ellenálló szerkezet felesleges tömeg nélkül, melynek az első rezonanciafrekvenciája 47kHz.

Tömör magassugárzó ház
A 705 és a 702 modelleknél adoptáltuk a tömör magassugárzó ház technológiát a kiültetett magassugárzóhoz. Ezt a technológiát teljes egészében a 800 Diamond sorozattól vettük és természetesen és itt is ugyanolyan előnyökkel jár a használata. Az üreges, cinkből készült házzal szemben a 705 S2 és a 702 S2 magassugárzóinak házát tömör alumíniumból alakítják ki, hogy merevebb és rezonanciáktól mentes szerkezetet alkosson. A súlya több, mint 1kg és kivételesen masszív. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a ház tömegét hűtésként is felhasználjuk. Ezen felül az elcsatoló szerkezetek és az akusztikailag láthatatlan előlapi rács is a 800 Diamond sorozattól származik.
Continuum membrán
A 700-as sorozat minden modellje, az először a 800 Diamond sorozatnál látott Continuum hangszórót alkalmazza. A Continuum membrán kialakítása az optimalizált és szabályozott rugalmasság koncepcióján alapul. Ez segít elkerülni azt a hirtelen átmenetet, mikor a dugattyú szerű mozgás rezonanciákra bomlik fel.  Ez a hirtelen átmenet a hagyományos meghajtó egységeknél drasztikusan hátráltatja a nyitottságot és semlegességet.  A Continuum jobb hangzást tesz lehetővé, és hasonlóképp viselkedik, mint a kevlár membránok. A kevlárhoz hasonlatosan ez a membrán is szőtt kompozit anyagból készül és erőteljesen szabályozott „felbomlást” biztosít, melynek az eredménye lágyabb és részletgazdagabb középfrekvenciás hangzás.
Középsugárzó kosár
Az új 700-as sorozatban három álló hangsugárzó található, melyben dedikált középsugárzó található. Ezek a középsugárzók új, Finite Element Analisysis (végeselemes analízis) optimalizált alumínium öntvénykosarat alkalmaznak, melyek merevebbek mint a cink ötvözetű kosarak és az előd CM sorozatban voltak megtalálhatóak. Ezt az optimalizált formát kiegészíti a kosár elején lévő hangolt csillapítás. Ez csillapít minden a struktúrában megmaradt rezonanciát és az eredmény tisztább és csendesebb középfrekvenciás hangzás.
Középsugárzó elcsatolás
Egy új középsugárzó elcsatolási kialakítást fejlesztettünk ki, mely azt a dizájnt egyszerűsíti le, melyet a 800-as sorozatnál alkalmaztunk. Ez a CM10 S2-nél alkalmazott menetes rudat váltja le. Az egyszerűbb kialakítás jobban teljesít, mint a régi rendszer és ennek köszönhetően immár minden állódobozhoz elcsatolt középsugárzó elcsatolást tudtunk beépíteni. Az eredmény pedig jelentős hangminőségbeli javulás a középfrekvenciák terességében.

Új Aerofoil membrán
Kifejlesztettünk a 800 Diamond sorozathoz Aerofoil membránhoz hasonló, de jóval költséghatékonyabb mélysugárzó kialakítást. Itt papír került felhasználásra, a karbon rétegek helyett. A szendvicset kitöltő réteg EPS (Expanded Polystyrene)- ből készült és nem szintaktikus hab, mint a 800-as és a DB sorozatnál. Az eredmény pedig drámai javulás a mélyhangzás tekintetében, az előd CM S2 sorozathoz képest.

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: P. Roland »

Egyre több infó kerül ki a netre a Bowers & Wilkins CM szériáját leváltó 700-as sorozatról:

https://www.hifiklubben.se/hifimagasin/ ... 700-serie/

jelina
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: jelina »

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. El akarom adni a B&W DM601.S2 hangfal páromat. Tudnátok segíteni abban, hogy mi a reális piaci értéke jelenleg ennek a párosnak?

Kinevettetni nem szeretném magam, viszont bagóért sem válnék meg tőlük.

Köszi előre is..

attigabi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: attigabi »

Szia!
Én tavaly 200ezerért vettem az enyémet, szintén juhar színben, patika állapotban. Korábban nem láttam egy darabot se hirdetve, pedig évek óta figyelem.

Hali, köszi az infót, azt hiszem mégiscsak megtartom.

csabi400
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: csabi400 »

Hali,van egy pár B&W 705-ösöm,játszok a gondolattal,hogy eladom.Első tulajdonosa vagyok mindene megvan teljesen sérülés mentes,regisztrált példány.Nemtudom mennyit érhet?(juhar színben)
Szia!
Én tavaly 200ezerért vettem az enyémet, szintén juhar színben, patika állapotban. Korábban nem láttam egy darabot se hirdetve, pedig évek óta figyelem.
Zene                                                                                                 
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
B&W:604S3,LCR600S3,602S3,601S3,ASW650(2db)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”