Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

Vendég

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Canton Vento tuti lesz még vagy 10 évig.
Cantonéknál egyszerű módon működik a modell frissítés.A számokkal variálnak.a Vento széria az egyik legjobb minőség/árarányú kategóriája.A reference más kérdés.De a Vento mindig megkapja a Reference sorozat újdonságait.Én tapasztalatból mondom hogy a legkisebb állót az új modellekből kár megvenni.Sajnos ez az igazság.Ventoból én vagy a monitort venném akkor vagy a legnagyobb állót.A nagy állók fantasztikusan szólnak.A Vento 850SC sub + Vento monitor meg olyan fantasztikus hangot tud együtt hogy igen csak elbizonytalanítja az embert melyiket is válassza.
Ventoból Én a régebbi első kiadásokat kedvelem.Ott a 809DC és a 890DC nagyon jó.
Heco Celan GT inkább zúzásra való a Ventohoz képest.A Bower 800-sorozat meg ugye magáért beszél.

Tudom , hogy mi az áruk, de csakis új cuccokban gondolkodom. A Heco Celan GT & Canton Vento (5év Garival)  még elérhető lesz a kettő között vacilálok igazából, a B&W hát szép szép és biztos nagyon jó is de annak az ára sem rossz,  a szettek közül amiket kinéztem az a legdrágább 5.1 ben mérve... Majd ha odakerülök h megvan legalább a Frontokra már az összeg akkor elkezdek körbejárni ahol esetleg van kiállított darab a Celanból és a Ventoból! Decemberben vettem egy új 65" ös led tévét, aztán muszáj összeszednem magam, de idővel remélem meglesz, bízok benne! Viszont azt sem szeretném hogy eltúlozzam a méreteket a hangfalaknál, nem szeretném hogy elrontsam az összképet és a hangzást!! Azt még hozzátenném, hogy mikor elkezdtem a házimozis dolgok iránt érdeklődni akkor ez a két video hozott lázba:  

/    

Ezért is a B&W az álom

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

akkor azok szar kábelek voltak na viccet félretéve, erről sokat beszélgettem másokkal. neves gyártók rengeteg kábelére jellemző, hogy sajna nem kiegyenlített hangúak. pedig pont azt várnánk tőle. még a méregdrága nordost és audioquest között is találni ilyeneket. ne kérdezd, hogy pontosan melyek, elvből nem veszek ilyen drága kábeleket. szerintem a magyar kábelek (bodor,ethosz,fapaci,néhai,valhalla) sokkal jobb ár/érték arányt képviselnek, érdemes kipróbálni, akár használtan.
fapaci, valhallát is próbáltam, igaz tápkábelek voltak, visszatéve a sima villanydrótot 3x2,5mm2 mt vagy 3x4mm2 mt semmivel sem volt rosszabb, akkor azt kérdeztem magamtól minek a rendszerbe ilyen "drága" kábel?.

Persze a fázishelyes bekötésre figyelek most is hogy a trafcsi szórt fluxusa kisebb legyen de ha vak teszt van szerintem ott is nagyon kevés ember mondaná meg mikor van fázis helyes bekötve.

Másik régen ha vettél egy jó sztereót vegyük a denon pma950 erősítőt,szar hajszárító zsinór a tápkábele és sima ofc rézzel összekötöttük a hangfallal és kész, annyira erős volt a rendszer, hogy cserélgetve a hangfalkábeleket, nem jött javulás, drágábbnál inkább mindig visszafogta azt amit nem is kellene.
táp madzaggal már nem is kisérleteztünk spec ebben a készülék esetében mert nem láttuk értelmét.
de ugyanígy jártunk a MF a1x-el is pedig csak 2x20W.

Persze nem akarok senkit lebeszélni a hangfalkábel/tápkábel cserélgetésről, de most is meg vagyok arról győződve egy készülék komponens sokkal többet hoz a konyhára és természetesen pozitív irányba.

magyarul a komolyabb készülék általában komolyabb hangot fog nyújtani, míg egy drága hangfaldrót(spec eset AQ rockett44) tuti nem biztos hozza egy sima dróthoz (Klotz LY-225T) képest a javulást.

inkább ez az elszomorító.

egyébként csak azt nem értem egy dali heliconban ahol már sima hangfaldróttól jobbat tudnának betenni miért nem tesznek, (holott minőségi kondig és ellenállások vannak benne) pedig nem egy nagy hosszúságról beszélünk, vagy egye fene növeljék meg akkor még a doboz árát, annyival már nem lesz sokkal drágább.

http://www.studio-22.com/dali/helicon-4 ... e-25th.htm

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

azt nem mondom hogy nem változtat a hangon, de azt tapasztaltam mikor egy elég erős lánc van a hangsugárzó előtt mondjuk egy jó sztereó erősítő vagy egy jó elő- végfok és pure adioban is kiváló és nem kell mindenféle fjúcsöröket bekapcsolni ahhoz, hogy a hang még jobb legyen akkor nekem az egyre drágább hangfalkábelek nagyon elvitték a hangot és természetesen nem pozitiv irányba, inkább úgy mondanám egyre drágább kábelt tettünk a rendszerbe és mindig valahol valamilyen szekciót szűrt, de nem jvaított, visszatéve egy sima cordial cl225 hangfalkábelt és minden helyreállt.

egyébként a dalikban cordial van.

azért ez is érdekes szerintem

akkor azok szar kábelek voltak na viccet félretéve, erről sokat beszélgettem másokkal. neves gyártók rengeteg kábelére jellemző, hogy sajna nem kiegyenlített hangúak. pedig pont azt várnánk tőle. még a méregdrága nordost és audioquest között is találni ilyeneket. ne kérdezd, hogy pontosan melyek, elvből nem veszek ilyen drága kábeleket. szerintem a magyar kábelek (bodor,ethosz,fapaci,néhai,valhalla) sokkal jobb ár/érték arányt képviselnek, érdemes kipróbálni, akár használtan.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

én is végigpróbáltam jó pár kábelt a hangfalammal.a jobb kábel mindig hozott minőségjavulást, annak ellenére hogy belül valszeg valami standard ofc kábel fut. és ez bármilyen normálisabb hangfalnál így van.
azt nem mondom hogy nem változtat a hangon, de azt tapasztaltam mikor egy elég erős lánc van a hangsugárzó előtt mondjuk egy jó sztereó erősítő vagy egy jó elő- végfok és pure adioban is kiváló és nem kell mindenféle fjúcsöröket bekapcsolni ahhoz, hogy a hang még jobb legyen akkor nekem az egyre drágább hangfalkábelek nagyon elvitték a hangot és természetesen nem pozitiv irányba, inkább úgy mondanám egyre drágább kábelt tettünk a rendszerbe és mindig valahol valamilyen szekciót szűrt, de nem jvaított, visszatéve egy sima cordial cl225 hangfalkábelt és minden helyreállt.

egyébként a dalikban cordial van.

azért ez is érdekes szerintem

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

hát persze én meg azt hiszek amit hallok

én is végigpróbáltam jó pár kábelt a hangfalammal.a jobb kábel mindig hozott minőségjavulást, annak ellenére hogy belül valszeg valami standard ofc kábel fut. és ez bármilyen normálisabb hangfalnál így van.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

bocs, de ezt már számtalanszor cáfolták.
hát persze én meg azt hiszek amit hallok

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Köszönöm, tényleg jól esik a dicséret!

A kácsánál tudom h ez megoldható, a mostani kábel is tőlük van ) Bár azt méterre vettem egyből a szetthez nem gondolkodtam akkor egy percet sem rajta, a kábeles részhez múltkor belinkeltem az egyik fajta 1210ft/m talán a surroundoknak pedig 900 egy néhány Ft volt métere. 4mm átmérőjű OFC réz kábelek, ezeket szeretném lecserélni! A Dali kábelek is hasonló árban vannak mint a Rocket 33 / 44 csak azt nem lehet gondolom 1 hét próbára elhozni!

Tényleg valakinek esetleg Dali kábellel tapasztalat?

szerintem tégy egy próbát a magyar kábelekkel. néhai, fapaci kábelei lényegesen jobb ár/érték arányt kínálnak. ugyanúgy ki lehet próbálni mint a kácsás kábeleket.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

egyébként tudod mi van a dalikban mint belső kábel?

mert az pont jó ha azzal kötöd az erősítőt a hangfallal.

bocs, de ezt már számtalanszor cáfolták.

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 47

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DaliBaba »

fogalmam sincs 

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

egyébként tudod mi van a dalikban mint belső kábel?

mert az pont jó ha azzal kötöd az erősítőt a hangfallal.

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Ez egy nagyon ízléses és szép nappali szoba.Ügyes munka.Még egy olyan sub kívánkozik oda ...
Az Aq kábelekről meg csak annyit,ki kell próbálni őket!A kácsánál van olyan lehetőség,hogy vannak demokábelei,hazaviszel 2párat,teszteled,s amelyik jobban bejön marad,vissza a másik,elhozol egy másikat,teszt,s ha jobb az marad,elhozol megint egyet...stb.stb.stb.Árban elmondod mi az elképzelésed s egy héten belül mindig visszaviheted a demókábelt,s a győztesből sugóznak neked egy újat!!!!!!Ennél korrektebb nem hiszem,hogy van...Én is így tettem,s nálam adott áron belül,pont egy aq rocket33-as volt anyerő....

Köszönöm, tényleg jól esik a dicséret!

A kácsánál tudom h ez megoldható, a mostani kábel is tőlük van ) Bár azt méterre vettem egyből a szetthez nem gondolkodtam akkor egy percet sem rajta, a kábeles részhez múltkor belinkeltem az egyik fajta 1210ft/m talán a surroundoknak pedig 900 egy néhány Ft volt métere. 4mm átmérőjű OFC réz kábelek, ezeket szeretném lecserélni! A Dali kábelek is hasonló árban vannak mint a Rocket 33 / 44 csak azt nem lehet gondolom 1 hét próbára elhozni!

Tényleg valakinek esetleg Dali kábellel tapasztalat?

Vendég

Dali hangsugárzók

Üdv!

Nekem is Zensor szettem van (7+1+vocal+ E12F sub) Kácsa kábelekkel, akkor én is dobjam a tűzre?!

Szóval akkor nem érdemes beújítanom audioquest rocket 44 típusú kábeleket a frontokhoz és a centerhez? Azért kérdezem, mert ez most a tervem, plusz a Sub kapna egy Boxer kábelt a mostani Inakustik helyett és szeretnék egy második E12F subot hogy teljes legyen a rendszer! 818 as Onkyoval hajtom őket!

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Ez egy nagyon ízléses és szép nappali szoba.Ügyes munka.Még egy olyan sub kívánkozik oda ...
Az Aq kábelekről meg csak annyit,ki kell próbálni őket!A kácsánál van olyan lehetőség,hogy vannak demokábelei,hazaviszel 2párat,teszteled,s amelyik jobban bejön marad,vissza a másik,elhozol egy másikat,teszt,s ha jobb az marad,elhozol megint egyet...stb.stb.stb.Árban elmondod mi az elképzelésed s egy héten belül mindig visszaviheted a demókábelt,s a győztesből sugóznak neked egy újat!!!!!!Ennél korrektebb nem hiszem,hogy van...Én is így tettem,s nálam adott áron belül,pont egy aq rocket33-as volt anyerő....

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Azért a B&W Diamond és Canton Vento igen csak jó kis dobozok.
Már a Vento is brutál jól szól.Mondjuk sokkal magasabb kategoria is mint a jelenlegi szetted.De ezek még használtan is horror árban vannak.

Tudom , hogy mi az áruk, de csakis új cuccokban gondolkodom. A Heco Celan GT & Canton Vento (5év Garival)  még elérhető lesz a kettő között vacilálok igazából, a B&W hát szép szép és biztos nagyon jó is de annak az ára sem rossz,  a szettek közül amiket kinéztem az a legdrágább 5.1 ben mérve... Majd ha odakerülök h megvan legalább a Frontokra már az összeg akkor elkezdek körbejárni ahol esetleg van kiállított darab a Celanból és a Ventoból! Decemberben vettem egy új 65" ös led tévét, aztán muszáj összeszednem magam, de idővel remélem meglesz, bízok benne! Viszont azt sem szeretném hogy eltúlozzam a méreteket a hangfalaknál, nem szeretném hogy elrontsam az összképet és a hangzást!! Azt még hozzátenném, hogy mikor elkezdtem a házimozis dolgok iránt érdeklődni akkor ez a két video hozott lázba:  

/    

Ezért is a B&W az álom  

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Nem igazán értem mi a fenéért erölködsz. Ikon alatt nincs értékelhető házimozi.

(Nagyon szép ez a szoba, sok ötletet áthoztam anno a nappaliról készült képedet nézve a sajátomba. )

Tényleg?! ) Ez elég jó érzés, hogy segítettem valakinek egy két ötletben a képeimmel!

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Ha minden igaz akkor az Excellence típus! A rocket 44 ről pedig sokan jókat mondanak, kíváncsi lennék azért h mit tudhat, csak a kíváncsiság hajt a kábellel kapcsolatban!
hát ez az, ezért próbáltam ki én is és nekem borzasztó rossz volt elvittem cimbihez ahol szintén nem jött be pedig azt mondtam neki nézd tegyük be ez egy jó kábel, direkt hájpoltam majd visszaadtuk a tulajának.

biztos van olyan rendszer ahol jól teljesít csak azt látom most az audioqest hangfalkábelen , összekötőn beleértve a subkábelt is senki mást nem ismer, qed, chord, xindak, meg még sokan mások.

Aleksz83
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 91

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Aleksz83 »

Nappali + konyha kb 45nm a tér
Nem igazán értem mi a fenéért erölködsz. Ikon alatt nincs értékelhető házimozi.

(Nagyon szép ez a szoba, sok ötletet áthoztam anno a nappaliról készült képedet nézve a sajátomba. )

Kár érte, kiváló ügynök volt...

Kép: Panasonic P42G30E
AVR: Sony STR-DA5300ES
Médialejátszó: Mede8er MED600X3D
Hangsugárzók - Front: Dali Zensor 7 / Center: Dali Zensor Vokal / Surround: Dali Zensor 1 / Sub: Dynavoice Thunder T-12

Kábelek: Kép->AVR: AQ Cinnamon; AVR->Mede8er: AQ Chocolate
Hangfalkábelek: Front és Center: AQ Rocket 44; Surround: AQ X2...loading; SUB: Audioquest Boxer
Táp: Valhalla, Fapaci T3

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." - Bruce Lee

Vendég

Dali hangsugárzók

Azért a B&W Diamond és Canton Vento igen csak jó kis dobozok.
Már a Vento is brutál jól szól.Mondjuk sokkal magasabb kategoria is mint a jelenlegi szetted.De ezek még használtan is horror árban vannak.

Én teljesen meg vagyok elégedve így is az adott helyzetben és inakustik kábellel az E12F subommal Mindent újonnan vettem, Igazából azért szeretnék egy második subot elhelyezni a bal front mellett, mert egyrészt nekem az is sokat számít hogy hogy néz ki egy adott rendszer, de gondolom ez lejött nektek, Mondjuk ha veszítenék a mély hangok beállításával akkor lehet nem erőltetem. A Kábeleket akkor beszerzem hamarosan, Kábel terén én úgy gondolkodom, hogy ha majd tovább fejlesztem a rendszert újabb hangfalak stb. akkor a kábel legalább megvan már! A Dali márkára visszatérve Nekem akkor mikor a Zensort kinéztem magamnak elsőre a látványa tetszett meg aztán meghallgattam őket Stereoban, összevetve Ár kategóriában a legszebbnek tűnő és hangzásra egyiktől sem elmaradó Hangfalpárról volt szó számomra, és fontos volt az 5.1 egységes kinézete is! Sok márka azért nem jöhetett szóba nálam mert például nincs az adott Szériának megfelelő hozzátartozó subja, tudom ez is csak az én hülyeségem, de nekem úgy teljes egy adott rendszer! A Dalinál is sajnos amit külsőre is eltudnék fogadni itthonra nekem az az Új Széria a Rubicon. de ott is ez a dolog áll fent, plusz ha már ezeket lecserélem attól függetlenül h teljesen elégedett vagyok a Dali márkával még ha csupán a "legkisebb" széria is van a birtokomban... Továbbfejlesztésnél nekem 4 típus merült fel (Nem hallottam még egyiket sem): Heco Celan GT, Canton Vento, a B&W 8 as diamond szériák és még a Focal Ariak nagyon tetszenek viszont róla a mélyláda hiánya miatt letettem már... és 5.1 5.2 ben gondolkodom semmi atmos se egyéb Addig marad a Zensor Szett

Ha valaki esetleg(amit kétlek) még nem tette meg, akkor csemegézzen: http://www.hifi-forum.de/viewthread-36-1288-720.html rengeteget bújóm a német fórumot

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

nálam járt aq rocket 44, nagyon visszafogta a rendszert, de ha őszintén akarok fogalmazni 5000Ft ot sem ér szerintem métere.
a sub kábele nem tudom milyen lehet, sojan istenitik én csak akkor hinném el ha saját rendszerben is jól teljesítene.

szerintem sub kábelnek ez is elég

http://kacsa-audio.hu/webshop//kacsa.b. ... bel.c.185/

én ezt használom évek óta és ár érték arányban elég jó.

az inakustikból melyik van, de ha szereltet akarsz venni akkor sem érdemes szerintem egy vagyon költeni.

Ha minden igaz akkor az Excellence típus! A rocket 44 ről pedig sokan jókat mondanak, kíváncsi lennék azért h mit tudhat, csak a kíváncsiság hajt a kábellel kapcsolatban!

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Üdv!

Nekem is Zensor szettem van (7+1+vocal+ E12F sub) Kácsa kábelekkel, akkor én is dobjam a tűzre?!

Szóval akkor nem érdemes beújítanom audioquest rocket 44 típusú kábeleket a frontokhoz és a centerhez? Azért kérdezem, mert ez most a tervem, plusz a Sub kapna egy Boxer kábelt a mostani Inakustik helyett és szeretnék egy második E12F subot hogy teljes legyen a rendszer! 818 as Onkyoval hajtom őket!

Válaszaitokat előre is köszönöm!

nálam járt aq rocket 44, nagyon visszafogta a rendszert, de ha őszintén akarok fogalmazni 5000Ft ot sem ér szerintem métere.
a sub kábele nem tudom milyen lehet, sojan istenitik én csak akkor hinném el ha saját rendszerben is jól teljesítene.

szerintem sub kábelnek ez is elég

http://kacsa-audio.hu/webshop//kacsa.b. ... bel.c.185/

én ezt használom évek óta és ár érték arányban elég jó.

az inakustikból melyik van, de ha szereltet akarsz venni akkor sem érdemes szerintem egy vagyon költeni.

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Nincsenek régi kábelek   Vásároltam szettet és utána az erősítőt. AQ Rock 33 rigi, ez volt az egyik típus, második pedig LS-602 Inakustik, harmadik home made kábel volt (a fórumon lévő egyik tag saját készítése). Egyelőre nem döntöttem egyik mellett sem, ahogy írtam korábban, tervezem a költözést, amint megvan újra hallgatózom. Annyi biztos, hogy az AQ jobban tetszett mint az Inakustik. Mélynyomóm még nincs, ezért kérdeztelek benneteket, hogy érdemes maradni a márkánál? Mert voltam olyan audio üzletben ahol azt mondták nem annyira fontos, hogy a sub is Dali legyen. Viszont az egyik MM üzletben, Denon-os szaki azt mondta, hogy érdemes maradni a Dali sub típusnál, mert együtt szépen muzsikálnak. Én is úgy gondolom, hogy érdemes a márkánál maradni, ami a sub-ot illeti. Dali kábeleket még nem hallgattam, és azt a tanácsot megfogadtam ami szerint vásárlás előtt hallgassam meg a kábelt.

Egyelőre nem tervezem a feljebb lépést, hiszen ez az első komolyabb zenefelszerelésem. CA mellett döntöttem mert zenére is fontos a hang, volt már korábban alkalmam meghallgatni az erősítőt. Kábelek és a sub vásárlása van még  Nem olcsó mulatság 

Én teljesen meg vagyok elégedve így is az adott helyzetben és inakustik kábellel az E12F subommal Mindent újonnan vettem, Igazából azért szeretnék egy második subot elhelyezni a bal front mellett, mert egyrészt nekem az is sokat számít hogy hogy néz ki egy adott rendszer, de gondolom ez lejött nektek, Mondjuk ha veszítenék a mély hangok beállításával akkor lehet nem erőltetem. A Kábeleket akkor beszerzem hamarosan, Kábel terén én úgy gondolkodom, hogy ha majd tovább fejlesztem a rendszert újabb hangfalak stb. akkor a kábel legalább megvan már! A Dali márkára visszatérve Nekem akkor mikor a Zensort kinéztem magamnak elsőre a látványa tetszett meg aztán meghallgattam őket Stereoban, összevetve Ár kategóriában a legszebbnek tűnő és hangzásra egyiktől sem elmaradó Hangfalpárról volt szó számomra, és fontos volt az 5.1 egységes kinézete is! Sok márka azért nem jöhetett szóba nálam mert például nincs az adott Szériának megfelelő hozzátartozó subja, tudom ez is csak az én hülyeségem, de nekem úgy teljes egy adott rendszer! A Dalinál is sajnos amit külsőre is eltudnék fogadni itthonra nekem az az Új Széria a Rubicon. de ott is ez a dolog áll fent, plusz ha már ezeket lecserélem attól függetlenül h teljesen elégedett vagyok a Dali márkával még ha csupán a "legkisebb" széria is van a birtokomban... Továbbfejlesztésnél nekem 4 típus merült fel (Nem hallottam még egyiket sem): Heco Celan GT, Canton Vento, a B&W 8 as diamond szériák és még a Focal Ariak nagyon tetszenek viszont róla a mélyláda hiánya miatt letettem már... és 5.1 5.2 ben gondolkodom semmi atmos se egyéb Addig marad a Zensor Szett

Ha valaki esetleg(amit kétlek) még nem tette meg, akkor csemegézzen: http://www.hifi-forum.de/viewthread-36-1288-720.html rengeteget bújóm a német fórumot

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Szerintem a Kácsa kábelek elegek - hacsak nincsen konkrét kifogásod ellenük. Az AQ Rocket 44 -et a frontokhoz és a AQ Boxert a subhoz túlzásnak érzem Zensor esetén. Ezzel kapcsolatos volt az előző postom. A konkrét kábelek és Zensor szett párosítással kapcsolatban Aleksz83 a legautentikusabb, de Ő dícsérni fogja úgyis.

Új második sub vásárlása előtt próbáld ki a következőket, ha a jelenlegi felállás kevésnek érzed: az alsó elemet legalább 20-30 cm el balra tolni és jobb oldalt a front -öt és a sub -öt felcseréled. A frontokat min 10 cm -el előrébb (magadfelé) húzódott a faltól. A sub ugye a sarokba került - legyen 30-30 cm oldalt-hátul a falhoz. Egyfelől a front annyira nem érzi jól magát a sarokban illetve a falratolva - hátsó bass reflexesekre ez különösen igaz. A sub viszont "meghálálja" a sarkot a jelzett távolságokkal. A sarok miatt ez plussz 9 dB -t jelent lehet nem is fog kelleni 2. Sub (másfelől két subot nehezebb jól beállítani és olcsóbb is így). Másfelől ez sokkal többet dobnak a rendszeresen, mint a jelzett kábelcserék.

Köszönöm a jó tanácsokat, a Zensor 7 első reflexes 20cm -re van kb a hátulja a frontoknak a faltól, bal oldalsó a mellette lévő faltól kb. 30cm, a jobb oldalsó 20cm! A frontok beljebb való helyezése a bútorom miatt nehézkes bal oldalon! Mikor még méretre készítettem az asztalossal, akkor sima egyszerű kis álló hangfalas 100 ezres kompakt házimozim volt, amit így utólag viccnek tartok, de akkor még jópofa volt

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Szerintem ne dobd. Itt pusztán arról volt szó, hogy mindent helyiértékén kell kezelni, de tedd hozzá nyugodtan a szubjektumod, azaz ha számodra a Zensorról nyújtja azt, amit hallani szeretnél, dőlj hátra és élvezd!!! Szerintem jól jársz az Audioqesttel, a második sub létjogosultsága ekkora helyen már inkább kérdőjeles nekemN
Nappali + konyha kb 45nm a tér

dkes
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 15

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dkes »

Igen, engem akkor ez a mondatod vitt tévútra : "Srácok, nekem Dali Zensor 7 5.1-es házimozim van ...". Ebben van E12F -es sub.

Amennyiben 5.0 van jelenleg, akkor az más tészta és az általam leírt idézett alapkérdések a mérvadóak. Dali sub -ok - ideértve a két Zensor -osat is - nem nagyon szoktak feltűnni a használt piacon - bár, ha találsz jó áron és tetszik, akkor persze mehet. Az E12F 180-200 ezres új áráért akár kicsit használtban már komoly alternatívák vannak, mely mellé AudioQuest -nél maradva simán mellétenném az IrishRed -et - esetleg a Boxer -t is. A E12F mellé a korábbi véleményem alapján a BlackLab is elég lehet AQ -nál maradva, de sem a E12F -et, sem a BlackLab -ot nem ismerem alaposan - mindössze kategória alapján.

IrishRed fölé mondjuk semmiképpen nem mennék E12F -el - Boxer helyett akkor már tényleg egy jobb sub és valamelyik kábel a kettő közül. A Zensor frontokhoz is elég lehet az AQ Rocket 33 - különösen, ha tetszett. Aleksz83 használ Zensor frontokhoz AQ Rocket 44 -et majd hozzáteszi a tapasztalatát, ha gondolja, hogy mennyivel érzi azt jobbnak esetleg.

Vendég

Dali hangsugárzók

Feltételezem a régi kábeleket nem tudod/akarod magaddal vinni, avagy nem vagy megelégedve vele. Egyfelől adott a 3 féle egyéb teszt tapasztalatod, másfelől az Alekszij3 által kijelölt utat is jónak találom (márka terén) azzal a kiegészítéssel, hogy még jócskán túl is lőtt a célon jó értelemben. A Zensor -ők nem igényelnek (nem érzékenyek) ilyen kaliberű kábeleket. Akár márkánál maradva kiindulhatunk az alap szériákból és amennyiben marad keret, akkor az alábbi sorrendben lehet feljebblépegetni a kategóriákban:

- front,
- center,
- sub,
- háttér (a Zensor 1 - esek amúgy is messze vannak+hát rajtuk már nem sok múlik ebben a pozícióban).

Amennyire jól tudom, akkor a szettedben a nagyobbik Zensor sub van (e12f). A fentebbi logika mentén amennyiben ez marad, akkor ide elég pl. A BlackLáb. Amennyiben ezt cserélni szeretnéd, akkor nem a kábel kérdés lenne az első, hanem pl. mi nem tetszik a mostanában, zárt vs nyitott, zenére vagy moziba (avagy kicsit mindkettőre), tapasztalat, márkapreferencia, méret, erő és persze a keret. Amennyiben feljebblépnél, akkor jöhet az IrishRed például - én történetesen egy Rel T9 társaságában meg vagyok vele elégedve.

Nincsenek régi kábelek   Vásároltam szettet és utána az erősítőt. AQ Rock 33 rigi, ez volt az egyik típus, második pedig LS-602 Inakustik, harmadik home made kábel volt (a fórumon lévő egyik tag saját készítése). Egyelőre nem döntöttem egyik mellett sem, ahogy írtam korábban, tervezem a költözést, amint megvan újra hallgatózom. Annyi biztos, hogy az AQ jobban tetszett mint az Inakustik. Mélynyomóm még nincs, ezért kérdeztelek benneteket, hogy érdemes maradni a márkánál? Mert voltam olyan audio üzletben ahol azt mondták nem annyira fontos, hogy a sub is Dali legyen. Viszont az egyik MM üzletben, Denon-os szaki azt mondta, hogy érdemes maradni a Dali sub típusnál, mert együtt szépen muzsikálnak. Én is úgy gondolom, hogy érdemes a márkánál maradni, ami a sub-ot illeti. Dali kábeleket még nem hallgattam, és azt a tanácsot megfogadtam ami szerint vásárlás előtt hallgassam meg a kábelt.

Egyelőre nem tervezem a feljebb lépést, hiszen ez az első komolyabb zenefelszerelésem. CA mellett döntöttem mert zenére is fontos a hang, volt már korábban alkalmam meghallgatni az erősítőt. Kábelek és a sub vásárlása van még  Nem olcsó mulatság 

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: QBB »

Osztom dkes ötletét, sőt én még a kábel vásárlást is megelőzném egy kis tologatással.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”