Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Quad hangsugárzók
- rx8
- V.I.P.
- Értékelés: 154
- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Köszi az infót, néztem már az oldalukat korábban, de csak a 21L2-t láttam náluk. Akkor holnap odacsörgök, hogy mizu. Még egyszer köszi.
A Hifi Barlang átköltözött az Informatéka alá a Teréz krt 31.-be.Sok sikert a hallgatózáshoz!
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.
Quad hangsugárzók
Köszi az infót, néztem már az oldalukat korábban, de csak a 21L2-t láttam náluk. Akkor holnap odacsörgök, hogy mizu. Még egyszer köszi.
Quad hangsugárzók
Köszi az infót, akkor valóban nálam is elég a 11L2. De még ezt sem tudom, hogy hol hallgathatnám meg
Hi Fi barlang, Szondi utca.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Quad hangsugárzók
AAttila: remélem nem kisebb helyiségbe tervezed, mert még a 11L2-nek is van rendesen mélye, nálam közel 20nm-t szépen bezenél. Nem nézné ki az ember a 12,5cm-es mélyközépből, de van benne erő rendesen, meg a 2 reflexport is megteszi a hatását. A 12L2 nálam pl. már szinte biztos, hogy sok lenne, még abban sem vagyok biztos, hogy a 11L2-nek elég tere van kifutni magát.
Köszi az infót, akkor valóban nálam is elég a 11L2. De még ezt sem tudom, hogy hol hallgathatnám meg
Quad hangsugárzók
Tudom, hogy van amit így terveznek, de gondolom ott is nagyjából a hallgatási pozícióra (fülre) van irányítva a magassugárzó (mondjuk alacsonyabb a gyári állvány), viszont ha én megdöntöm hátra a 60-as állványom, akkor már pár foknál is feljebb kellene ülnöm, hogy rám legyen irányítva, mert most pont szemben vagyok vele. Vagy az is lehet, hogy ott kicsit agresszívebb a magas tartomány (mint pl. a B&W magasai), és mivel nem egyenes vonalban a füledre van irányítva, így kevésbé lesz fárasztó.
A magassugárzónak nem feltétlenül kell a füllel egy magasságba kerülnie - érdemes onnan "kimozdítva" is meghallgatni a hangsugárzót, mert szobától (visszaverődésektől), hangsugárzóktól függően akár jelentős pozitív csalódást is okozhat.
A magassugárzó és a fül egy vonalban lévő "igénye" még abban a korszakban terjedt el, amikor a kónuszos magassugárzók nagyon szűk sávban voltak képesek sugározni - ma már a dómsugárzóknál, ribbonoknál ilyen probléma nem igazán van.
A néhány fokos megdöntés eredményeként változik a direkt és indirekt hangok aránya, valamint javulhat a magas- és mélyhangok fáziseltérése, ami levegősebb, teresebb hangképet eredményezhet.
A megdöntésnek, beforgatásnak lehet még egy "hozadéka". A magassugárzók nem mindig a tengelyvonalban a legegyenletesebb átvitelűek, onnan elforgatva szebb, barátságosabb frekvenciamenettel rendelkez(het)nek.
A legprominensebb QUAD hangsugárzóval az ESL 57-tel is két irányba "mentek" a kísérletezőbb kedvű felhasználók:
- vagy pótállvány segítségével felemelték, aminek köszönhetően, egy direktebb, pontosabb, ám fárasztóbb hangot kaptak
- vagy egészen alacsonyra tették (leültették közvetlen a földre), aminek hatásaként kevésbé pontos, ám nagyobb terű, jobb jelenlétérzetű, mélyben dúsabb hanghoz jutottak
Nehéz szakma ez
longkft.hu/audioblog/
Quad hangsugárzók
OK. Ha 12L2 nincs Bp. és környékén, akkor talán 11L2 akadna, amit megfülelhetnék?
Quad hangsugárzók
Tudom, hogy van amit így terveznek, de gondolom ott is nagyjából a hallgatási pozícióra (fülre) van irányítva a magassugárzó (mondjuk alacsonyabb a gyári állvány), viszont ha én megdöntöm hátra a 60-as állványom, akkor már pár foknál is feljebb kellene ülnöm, hogy rám legyen irányítva, mert most pont szemben vagyok vele. Vagy az is lehet, hogy ott kicsit agresszívebb a magas tartomány (mint pl. a B&W magasai), és mivel nem egyenes vonalban a füledre van irányítva, így kevésbé lesz fárasztó.
AAttila: remélem nem kisebb helyiségbe tervezed, mert még a 11L2-nek is van rendesen mélye, nálam közel 20nm-t szépen bezenél. Nem nézné ki az ember a 12,5cm-es mélyközépből, de van benne erő rendesen, meg a 2 reflexport is megteszi a hatását. A 12L2 nálam pl. már szinte biztos, hogy sok lenne, még abban sem vagyok biztos, hogy a 11L2-nek elég tere van kifutni magát.
Akár maga az állvány is dönthető. Az első tüskék menetét egy kucsit kijjebb engeded.
Elég sok hangsugárzót eleve így terveznek.
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
Quad hangsugárzók
Csak ehhez már alacsonyabb állvány is kellene, meg valami normális megoldás, hogy stabilan, de szögben álljanak.
Akár maga az állvány is dönthető. Az első tüskék menetét egy kucsit kijjebb engeded.
Elég sok hangsugárzót eleve így terveznek.
longkft.hu/audioblog/
Quad hangsugárzók
Sziasztok
Hol tudnek Bp. vagy kornyeken 12L2-t fulvegre kapni?
Senki?
Quad hangsugárzók
Ti hogyan helyezitek el a dobozokat, párhuzamosan, vagy némileg befele fordítva?
Ez hangsugárzó-függő. Ha nem túl jó a diszperziója, akkor mindenképpen befelé kell fordítani, ugyanakkor, ha nagyon szúrósak a magasai, akkor viszont lehet jobb nem befordítani. Ha rossz a diszperziója és szúrósak is a magasai, akkor van... szívás. Ha a hangszórók gerjesztési pontjai egy síkba vannak hozva, és a hallgatási pozíció és a hangszórók távolsága a földtől ehhez képest ideális,akkor nem kell dönteni. Ha nem ilyen, akkor lehet. Azaz ha a földre ülve egységesebb a hangkép, akkor lehet dönteni rajta picit. Szerintem.
Quad hangsugárzók
Csak ehhez már alacsonyabb állvány is kellene, meg valami normális megoldás, hogy stabilan, de szögben álljanak.
A befelé fordítás mellett érdemes egy kísérletet tenni a dobozok megdöntésével is.
Már néhány fokos hátrafelé döntés is ugrásszerűen képes megnyitni a teret, egyensúlyba hozni a magas- és mélytartományt.
Ezt a lehetőséget természetesen nem csak a Quad hangsugárzóknál érdemes kipróbálni.
Quad hangsugárzók
Más hangfalak.....de működik!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Quad hangsugárzók
Igen ez valóban jó megoldás
Nálam is megvannak döntve hátrafelé....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
Quad hangsugárzók
Nálam kissé befele fordítva vannak.Érdemes játszani vele, mert van a forgatások között is különbség.Ha jól emlékszem a gyári ajánlás is ez.
A befelé fordítás mellett érdemes egy kísérletet tenni a dobozok megdöntésével is.
Már néhány fokos hátrafelé döntés is ugrásszerűen képes megnyitni a teret, egyensúlyba hozni a magas- és mélytartományt.
Ezt a lehetőséget természetesen nem csak a Quad hangsugárzóknál érdemes kipróbálni.
longkft.hu/audioblog/
Quad hangsugárzók
Sziasztok
Hol tudnek Bp. vagy kornyeken 12L2-t fulvegre kapni?
- rx8
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Nálam kissé befele fordítva vannak.Érdemes játszani vele, mert van a forgatások között is különbség.Ha jól emlékszem a gyári ajánlás is ez.
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.
Quad hangsugárzók
Ti hogyan helyezitek el a dobozokat, párhuzamosan, vagy némileg befele fordítva?
- rx8
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Szia Davek!
Egyetértek veled.Tapasztalataim szerint általában a különféle csoda kábelek tuningok stb.azt jelzik, hogy a lánccal ÁLTALÁBAN problémák vannak.Ez nem feltétlenül elektronika vagy hangsugárzó hiba, hanem lehet egészen más is pl.akusztikai vagy esetleg nincs meg a szinergia a készülékek vagy a helység vagy ez az érdekesebb a zenehallgató között.Egyszerűen nem inspirál a zenehallgatásra.Volt nekem olyan neves cégek gyártmányaiból álló rendszerem, amit néhány év után 2 ,azaz kettő évig be sem kapcsoltam, mert egyszerűen nem tudott bevonni a zenébe.Ezután következett az összes kiszórása, majd az újraépítés.Elnézést kérek egy kicsit off voltam...
Visszatérve a hozzászólásodra ha egy rendszer vagy az elemei jók, akkor engem sem érdekel, hogy kínai vagy maja vagy akármi.Ja és a külseje is hideg hagy, ugyanúgy mint a specifikációja.
Üdv:
rx8
Quad hangsugárzók
Próbáltam én is felvenni az enyéimet (ahogy sokan mások youtube-on, hátha van akinek segítség a választásban), de sajnos meg sem közelítette a végeredmény a valóságot, ami érthető is, nincs semmi megfelelő eszközöm hozzájuk. Az viszont nekem is nagyon tetszett a linkelt videón, hogy nem csak a lejátszásra fektettek hangsúlyt, hanem a felvételre is, így volt is értelme a fáradozásuknak.
Más. Visszaolvasva a fórum elejéig láttam, hogy ment a vita a dobozok kábelezésén, hangszóróin stb. Őszintén szólva felőlem bármi lehet belül, amíg ilyen hangjuk van, addig engem teljesen hidegen hagy mi mennyire kínai hangszóró vagy olcsó
- rx8
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Igen, ezen döbbentem meg.Ebből is látszik, hogy nem az eszköz számít, hanem a használója.Kedvet kapok lassan felvételt készíteni....és el kell ismerni, hogy frissíteni kell az ismereteimet.
Quad hangsugárzók
Hát a felvétel sem piskóta!Ez a felvevő és főleg a mikrofon tudhat valamit.Mások valaki megatonnás cuccokkal sem tudnak ilyen jó felvételt csinálni.Vicc....
Egyetértek. Pedig egyik sem egy hűde drága cucc.
Zoom: http://hitspace.hu/zoom-h6.html
Mik: http://www.rodemikrofon.hu/rode_m5_mp_k ... t_par.html
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- rx8
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Hát a felvétel sem piskóta!Ez a felvevő és főleg a mikrofon tudhat valamit.Mások valaki megatonnás cuccokkal sem tudnak ilyen jó felvételt csinálni.Vicc....
Nálam 11L Classic zenél egy nagyon rossz akusztikájú panel szobában, de így ezer sebből vérezve is meglepő dolgokra képes.Érdekes azóta amióta megvettem ,gyűjtöm a zenéket nem csak demózok(magamnak ).
Quad hangsugárzók
Engem inkább az S-2 hoz(na) lázba, az S-1 10cm-es mélyközepe azért már tényleg elég kicsinek tűnik. Itt egy video az S-2-ről, kb. 2 millió Ft-nyi elektronika van elékötve, ahogy összeadogattam A jelek szerint meg is hálálja...
Mekkora zenék!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Quad hangsugárzók
A Hifi Choice 2015.decemberi számában tesztelik az új S-1-es hangsugárzót.5* mindenre.Ez azt hiszem sokatmondó.
Engem inkább az S-2 hoz(na) lázba, az S-1 10cm-es mélyközepe azért már tényleg elég kicsinek tűnik. Itt egy video az S-2-ről, kb. 2 millió Ft-nyi elektronika van elékötve, ahogy összeadogattam A jelek szerint meg is hálálja...
- rx8
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
A Hifi Choice 2015.decemberi számában tesztelik az új S-1-es hangsugárzót.5* mindenre.Ez azt hiszem sokatmondó.