Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio Note

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 241

Re: Audio Note

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

feket663 írta:
2024.12.04., szer. 17:58
wasiliy888 írta:
2024.12.04., szer. 10:11
tunerman írta:
2024.11.28., csüt. 11:22
Befejezve a nagy mű, nagyjából egyformára sikeredett a két váltó, azzal viszont meg kellett küzdeni, hogy a Jantzen WAX tekercsek kivezetési poziciója teljesen véletlenszerű helyen van :smile29: Gondolom ahol tekercselés közben megvolt a pontos induktivitás érték, ott mindjárt el is készítették a rézszalagos kivezetést. :smile53:
Most már mehet az ezüsttekercses AN hangszórók elé, bejáratás ON.
TJ.
A csavaros rögzítés miatt néhány századot, esetleg tizedet is elmászhat a tekercsek értéke. De lehet, hogy ennek nincs nagy jelentősége.
Az én múlt évezredbeli, az aláírásomban szereplő típusú hangsugárzómban a német gyár nem mágnesezhető csavarokkal oldotta meg a rögzítést, gondolom pont ezen okból kifolyólag.
Szerintem ez azért nem számít, mivel a csavar a tekercs közepén folyamatosan mágneses térben helyzkedik el, amíg a hangsugárzó működésben van. Így az, hogy nem őrzi meg a mágnesességét, amikor nem hallgat zenét az ember az mindegy. A nem mágnesezhető csak ennyit jelent.
Viszont egy olyan váltónál, amilyen az AN E például befolyásolhatja, ha nem is túl nagy mértékben a frekvenciamenetet. Ha 0,68 mH helyett a csavarral mondjuk 0,74 mH értékre módosul a tekercs induktivitása a magashangszórónál - aminél elsőfokú váltást alkalmaztak -, akkor máshova tolódik a váltás. Ezért szokták inkább kötegelőzni és ragasztani, még akkor is, ha nagy és nehéz fólia tekercsről van szó.
Csatolmányok
Az álló tekercsek is kötegelve és ragasztva vannak
Az álló tekercsek is kötegelve és ragasztva vannak
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: feket663 »

wasiliy888 írta:
tunerman írta:
Befejezve a nagy mű, nagyjából egyformára sikeredett a két váltó, azzal viszont meg kellett küzdeni, hogy a Jantzen WAX tekercsek kivezetési poziciója teljesen véletlenszerű helyen van :smile29: Gondolom ahol tekercselés közben megvolt a pontos induktivitás érték, ott mindjárt el is készítették a rézszalagos kivezetést. :smile53:
TJ.
A csavaros rögzítés miatt néhány századot, esetleg tizedet is elmászhat a tekercsek értéke. De lehet, hogy ennek nincs nagy jelentősége.
Az én múlt évezredbeli, az aláírásomban szereplő típusú hangsugárzómban a német gyár nem mágnesezhető csavarokkal oldotta meg a rögzítést, gondolom pont ezen okból kifolyólag.
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3120

Hozzászólás Szerző: tunerman »

wasiliy888 írta:
tunerman írta:
TJ.
A csavaros rögzítés miatt néhány századot, esetleg tizedet is elmászhat a tekercsek értéke. De lehet, hogy ennek nincs nagy jelentősége. A kivezetésüket miért tekerted rá a kondikra? Illetve nincsen túl közel egymáshoz a két induktivitás? Ezt így fotón nehéz felmérni.

A rétegelt falap az AN E dobozának a belső, hátsó falára lesz csavarozva, mivel a 4 db hangszórócsatlakozó ezen a lapon van. Az eredeti kit alkatrészek is a falapon voltak elhelyezve, nincsenek itt ezért nagy átrendezésre lehetőségek.
Mivel a WAX tekercsek lényegesen nagyobbak és nehezebbek, ezeket csak csavaros rögzítéssel lehet feltenni, és elfordulás ellen pedig szilikonragasztóval biztosítani. A tekercsek rézszalagjai praktikus okokból vannak oldalra kivezetve, mert így lehetett csavaros rőgzítéssel mechanikusan jól megfogni őket. Valamint így az elmenő kábeleket ezekhez a fix pontokhoz lehetett forrasztani, vagy később majd könnyen kicserélni másikra.
Eleve csak mechanikailag jó stabil szerelést szabad alkalmazni a hangdoboz belsejében, mert a lengedező, a levegőben összegányolt dolgok nem igazán adhatnak a végén jó hangzást.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 241

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

tunerman írta:
TJ.
A csavaros rögzítés miatt néhány századot, esetleg tizedet is elmászhat a tekercsek értéke. De lehet, hogy ennek nincs nagy jelentősége. A kivezetésüket miért tekerted rá a kondikra? Illetve nincsen túl közel egymáshoz a két induktivitás? Ezt így fotón nehéz felmérni.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

Amit még a hangszórók beillesztésével kapcsolatban AN E szagértők megjegyeztek, nagyon vigyázni kell a bluetac rögzítésével és a csavarok meghúzásával...nálam a fekete UHU patafix vált be, mert nem olyan puha mint a világos társa...

Állítólag markáns hangkép változást okoz a nem megfelelő rögzítés....de nem vagyok szagértő...

Zizi8003, ne szedd ki a hangszórókat (jól teszed) mert csinálhatod a bluetac "beragasztást" újra...

pepperpower
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 325

Hozzászólás Szerző: pepperpower »

1. Szerintem kell oda az az ellenallas meg az alap magashoz is, az ezusthoz pedig 3R legalabb. Persze hoz a konyhara az ellenallas elhagyasa, tobb lesz a reszlet, tobb a magas, de kicsit felboritja a magas-kozep aranyait. Fulre es merve is.

2. Auricap kondik szerintem nagyon jok. Ide is. 3-4 utas doboznal csak a magasra lehet nem idealis, de itt 2 utas doboznal mindkettore fasza nagyon. A harombol ketto eddig is az volt benne.

Udv
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.
Csatolmányok
Audio Note E kit crossover mod foto3.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó

zizi8003 írta:
2024.11.27., szer. 21:16
Kíváncsi vagyok milyen lesz a végeredmény. Én anno egy régesrégi Metz dobozkámba raktam ilyen Auricap kondikat a gyári németek helyére. Vicces volt, az eredeti német kondi kb. tizedakkora volt és a nagy ovál szélessávú mellé bekötött kis papírmagas előtt volt benne mint hangváltó... Sajnos ezzel a húzással el is tűnt belőle a "magic". Aztán járattam-járattam lelkesen heteken keresztül, de nem éledt fel. Vissza kellett bele raknom a régieket, majd egy pár piros Jantzennel később egész jó lett.
Viszont ha ide beválna, néztem az alkatrészárakat, el is kezdenék gyűjtögetni... :-) Mondjuk az enyémben semmi ezüst tekercs nincs, de ahogy nézem ez a hangváltó is a gyári kapcsolás alapján épül, szóval ha jó nekem is jó lenne a magam szintjén.
@Tulku: esetleg nincs képed a mostani hangváltómról? Tőled van a doboz és tök macera kifeszegetni belőle a hangszórókat.
Amúgy eddig ez talán legéletvidámabb Note doboz amit hallottam. :-)
Hááát....megnézem valami régebbi adathalamzban....rég volt :D
Amit el tudok mondani, hogy belső kábelek Kondo SPC réz, kondik k40y-9 a tekercsek Gyuri bá tanácsára maradtak az eredetiek és a kezdeti nagy állítható ellenállat ki lett szedve....na ettől jött meg nálam a hangja (persze lehet placebo....ugye).
SE erősítővel nem tetszett, de PP-vel nagyon helyén volt a megszólalás (AI 800)

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

Kíváncsi vagyok milyen lesz a végeredmény. Én anno egy régesrégi Metz dobozkámba raktam ilyen Auricap kondikat a gyári németek helyére. Vicces volt, az eredeti német kondi kb. tizedakkora volt és a nagy ovál szélessávú mellé bekötött kis papírmagas előtt volt benne mint hangváltó... Sajnos ezzel a húzással el is tűnt belőle a "magic". Aztán járattam-járattam lelkesen heteken keresztül, de nem éledt fel. Vissza kellett bele raknom a régieket, majd egy pár piros Jantzennel később egész jó lett.
Viszont ha ide beválna, néztem az alkatrészárakat, el is kezdenék gyűjtögetni... :-) Mondjuk az enyémben semmi ezüst tekercs nincs, de ahogy nézem ez a hangváltó is a gyári kapcsolás alapján épül, szóval ha jó nekem is jó lenne a magam szintjén.
@Tulku: esetleg nincs képed a mostani hangváltómról? Tőled van a doboz és tök macera kifeszegetni belőle a hangszórókat.
Amúgy eddig ez talán legéletvidámabb Note doboz amit hallottam. :-)
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Elkészült a bal oldali Audio Note E kit crossover általam modifikált verziója, mellé tettem egy fotózásra a korábban barkácsolt jobb oldali kit panelt :smile29:
TJ.
Csatolmányok
Audio Note E kit crossover mod foto.jpg
Audio Note E kit crossover mod foto1.jpg
Audio Note E kit crossover mod foto2.jpg

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2857

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

R1=5,0 Ohm mit Variablem Abgriff

an53dj (1).jpg
an53dj (1).jpg (182.61 KiB) Megtekintve 2605 alkalommal
http://www.troelsgravesen.dk/HES.htm
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó

tunerman írta:
2024.11.25., hétf. 10:49
Nem akarnám itt a beírogató "szagértőket" sokkolni, de ha jók az információim, akkor ez a modifikált Audio Note E kit crossover egy ezüsttekercses mély és magassugárzó elé lenne majd bekötve :smile53: Tehát, hogy esetlegesen ki mit mondott az eddigi általános! tapasztalatok alapján - az itt nem játszik.
Persze én sem vagyok ezekben az AN E higend szférákban nagyon jártas, csak a magam szerény tudásával igyekszem felnőni az elvállalt feladathoz :smile29:
TJ.
Szorri...az ezüst tekercses, alnico mágneses E sugárzóknak bugyuta tapasztalatom szerint külső hangváltója van, onnan mennek az AN VZ kábelek...persze írtad, hogy modifikáció... leborulok.gif

Gondolom ott más soros ellenállatot rakott az AN...mert a "sima" E-nél állítható huzal volt...azzal lőtték be a két Tonegen közötti különbséget...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Nem akarnám itt a beírogató "szagértőket" sokkolni, de ha jók az információim, akkor ez a modifikált Audio Note E kit crossover egy ezüsttekercses mély és magassugárzó elé lenne majd bekötve :smile53: Tehát, hogy esetlegesen ki mit mondott az eddigi általános! tapasztalatok alapján - az itt nem játszik.
Persze én sem vagyok ezekben az AN E higend szférákban nagyon jártas, csak a magam szerény tudásával igyekszem felnőni az elvállalt feladathoz :smile29:
TJ.

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó

tunerman írta:
2024.11.25., hétf. 08:47
Feltenném az Audio Note E kit hangfalhoz tervezett modifikált DIY crossover elrendezési fotóját, célom a cég által kihozott váltó hangzásminőségét meghaladni :smile29:
TJ.

Annak idején V. A. GYuri bá kissé kuncogva megjegyezte telefonon, hogy az se baj ha a soros ellenállást eltávolítom, legalább lesz benne egy kis magas hang is :D

Úgy tettem....nálam jobb lett...persze egyénfüggő...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Feltenném az Audio Note E kit hangfalhoz tervezett modifikált DIY crossover elrendezési fotóját, célom a cég által kihozott váltó hangzásminőségét meghaladni :smile29:
TJ.
Csatolmányok
Audio Note E kit DIY crossover foto.jpg

pepperpower
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 325

Hozzászólás Szerző: pepperpower »

Ezen nem lesz nehez javitani... :D
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Feltennék egy AN E kit megbuherált vátójáról fotót, a kitűzőtt feladat csak a szokásos - legyen jobb mint eddig volt. :smile53:
TJ.
Csatolmányok
Audio Note E kit modified crossover.jpg

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó

Üdvözletem!

AN E/D váltóban kicseréltem a bipoláris elko kondikat polipropilén (Jantzen superior Z cap és Miflex) kondikra.
Gyuri bá is ezt tanácsolta, a magasak 0,2 uF-al a mélyek több mint 1 UF-al másztak el.

Ugyanakkor olvatam azt is, hogy bipolár elkot nem biztos, hogy jó döntés polipropilánre cserélni (különösen AN hangfalak esetén) mert beleszólhat a hangképbe.

Ezen kívül AN D alap belső vezetékelés volt benne, aminek melegerét Kondo KSP rézre cseréltem....esetleg ez is vétek?
Bár külföldi nagy fanatikusok sem ódzkodnak a belső kábelezés cseréjétől.

Ha a visszajelzések alapján bipoláris elkok kellenek, akkor Sonopartnál Jantzen és Mundorf elkokra visszacserélem a kondikat (eredetieket nem tenném vissza az értékek elmászása miatt)

Köszönöm a válaszokat!

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Kösz, megoldódott. Kit volt, ami kínai utánzatot jelent. Semmi köze az AN céghez.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

std74769
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: std74769 »

Ottokár írta:
2021.04.06., kedd 17:44
Sziasztok! Ha AN-E hangfalon nincs rajta a pontos típus és a gyártási szám, akkor az kit?
Szia!

Írj Peternek, ő megmondja. Vagy vidd el az osztrák gyárba magad, miután egyeztettél Peterrel.
Audio Note OTO SE erő, DAC 1.1x, M1RIAA phono, AN-E/SP hangfal, és NAD 5440 cd, Pro-Ject Debut Carbon Esprit lemezjátszó, NAD 602 kazi

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

cécó írta:
2021.04.16., pén. 10:24
Sziasztok!

Érdeklődnék valamelyikőtök hajtott e már AZ 3-at félvezetős erősítővel,és ha igen,érdemes e egyáltalán próbát tenni vele?!

Köszönöm szépen!
Nekem egészen korai 4 csavaros AZ-3asom volt. Az nagyságrendekkel tolerásabb volt a körítésre mint a későbbi J-dobozom. Használtam ECL86, EL84, 300B csövekkel és mindegyiket szerette. Többféle tranyóssal a Vintage vonalról szintén nagyon is jól elvolt. Ami meglepett az egy 2X100Wos Kenwood KA801es volt. Na gondoltam ez tuti megy hozzá aztán pár hónapra elé ragadt... :-) Az egy jó kis hangfal mondjuk hogy rendesen villantson a Townshend lufialátéteket sajnos meg kell venni alá...
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 637

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Ottokár írta:
Sziasztok! Ha AN-E hangfalon nincs rajta a pontos típus és a gyártási szám, akkor az kit?
A gyári kit hangfalon is fel van tüntetve a típus és a sorszám.
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

cécó
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 134

Hozzászólás Szerző: cécó »

Sziasztok!

Érdeklődnék valamelyikőtök hajtott e már AZ 3-at félvezetős erősítővel,és ha igen,érdemes e egyáltalán próbát tenni vele?!

Köszönöm szépen!
HydraSound tápellátás - Oyaide MTS 6e - Naim Power Line - Naim CD5 XS/SR Pink/ - Naim Hi Line ic -Naim Ndac - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/SR Pink/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 230

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Ottokár írta:
Szerintem igen.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Csatolmányok
F39D5E63-40F0-4AA0-9060-D139EFB41F27.jpeg
F39D5E63-40F0-4AA0-9060-D139EFB41F27.jpeg (199.2 KiB) Megtekintve 3860 alkalommal
1A871D13-5749-4674-BF0E-D0B8419D79D1.jpeg
1A871D13-5749-4674-BF0E-D0B8419D79D1.jpeg (264.57 KiB) Megtekintve 3862 alkalommal
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”