Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kef hangsugárzók
Kef hangsugárzók
KEF Carina II-ről van valakinek véleménye? Vintage nagymonitor.
Te töltöttél fel róla képet a saját rendszeredben ha jól emlékszem, így neked kellene véleményed megosztani nem?
Kef hangsugárzók
Az új KEF R szériát ismeri valaki? Elsősorban az R500 vagy R700 érdekelne. Nagyon jókat írnak róluk, és külsőleg is szépek.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Kef hangsugárzók
KEF Carina II-ről van valakinek véleménye? Vintage nagymonitor.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- zoltankovacs
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 3
Kef hangsugárzók
Én viszont az audiocentrumban hallgattam IQ30-at egy QS Sony erősítővel (minimum 10 éves, de nem egy nagy szám) meg egy valamilyen pioneer cd-vel.
Olyan 3d-s hangot ritkán hallottam mint ott.
Viszont az álló hangsugárzónak a hangja nem tetszett.
Zoli
Electrocompaniet ECC-1; EC 4.8; AW2*120M; Heimdall Interconnect; Baldur hangfalkábel;
Martin Logan Clarity
Nordost Vishnu
Project Xpression-1; Benz Micro silver; Heed Questar;
Heed Canamp; Senheiser HD 470
Linn Majik DS
Martin Logan Clarity
Nordost Vishnu
Project Xpression-1; Benz Micro silver; Heed Questar;
Heed Canamp; Senheiser HD 470
Linn Majik DS
Kef hangsugárzók
ma egy filmvetítésen a Kisnánai várban hallgattam KEF polcsugárzót, igen pocsék volt.
TV: Panasonic TX-32PX20 * DVD: LG DVX9700 * Jazz J9940 hangfalak * DD dekóder: Audio Storm 5.1 Pro * Beltéri: RADIX Delta 2000 plus * épülő alu polcsugárzó (Fountek FW168, Seas 27TBFC/G)
Mostmár én is megtanultam...
Remélem ez nem lehet kifogás a garanciális javíttatásra, ugye?
Nem muszáj tudniuk, hogy mi történt Bár így sem kizárt, hogy a magassugárzó cseréket ki kell fizetned majd akár garis akár nem...
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
Kef hangsugárzók
Nem muszáj tudniuk, hogy mi történt Bár így sem kizárt, hogy a magassugárzó cseréket ki kell fizetned majd akár garis akár nem...
Kef hangsugárzók
Azok az adatok , amit ráírnak a hangsugárzókra , a vicc kategóriába sorolandóak , ha a tizedét veszed közel jársz az igazsághoz . Megolvadhatott a ragasztó a lengőcsévén , valószínüleg .
Kef hangsugárzók
Sziasztok,
Van egy Onkyo 609-es erősítőm KEF C7 5.0-val használom.
Hétvégén volt egy házibuli nálunk, a szokásosnál nagyobb hangerővel ment a zene, de kb. 3/4 hangerőn (all channel stereo).
Ma bekapcsoltam az erősítőt, és iszonyú dobozhangra lettem figyelmes, levettem a védőszövetet, úgy nem látszik semmi, futtatam rá egy automatikus behangolást (Audyssey) és a Frontokra és a Centerre is ERROR-t jelzett. Már a mérőhangnál is hallatszott hogy szarul szól.
Létezhet, hogy ezzel ki lehessen nyírni a frontok + a Center magassugárzóit, mind a hármat?????
Az erősítő papírján 8ohmon max 120W-ot ad le, míg a C7 200W-ig terhelhető!
Ez elég elkeserítő... Volt már valakinek ehhez hasonló tapasztalata?
Ezek után csak reménykedem, hogy garanciába javítani fogják!
Köszönöm a választ!
Azok az adatok , amit ráírnak a hangsugárzókra , a vicc kategóriába sorolandóak , ha a tizedét veszed közel jársz az igazsághoz . Megolvadhatott a ragasztó a lengőcsévén , valószínüleg .
Kef hangsugárzók
Sziasztok,
Van egy Onkyo 609-es erősítőm KEF C7 5.0-val használom.
Hétvégén volt egy házibuli nálunk, a szokásosnál nagyobb hangerővel ment a zene, de kb. 3/4 hangerőn (all channel stereo).
Ma bekapcsoltam az erősítőt, és iszonyú dobozhangra lettem figyelmes, levettem a védőszövetet, úgy nem látszik semmi, futtatam rá egy automatikus behangolást (Audyssey) és a Frontokra és a Centerre is ERROR-t jelzett. Már a mérőhangnál is hallatszott hogy szarul szól.
Létezhet, hogy ezzel ki lehessen nyírni a frontok + a Center magassugárzóit, mind a hármat?????
Az erősítő papírján 8ohmon max 120W-ot ad le, míg a C7 200W-ig terhelhető!
Ez elég elkeserítő... Volt már valakinek ehhez hasonló tapasztalata?
Ezek után csak reménykedem, hogy garanciába javítani fogják!
Köszönöm a választ!
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Kef hangsugárzók
Mérgedben törted össze vagy elejtetted?
-
Vendég
Kef hangsugárzók
Ha valakinek lenne iQ3 dió színű doboz azt megvenném. Sajnos összetörtem egy ÚJ iQ3-at, ehhez kellene a doboz.
Privi
THX
Kef hangsugárzók
Ha esetleg valakit érdekel a KeF C7 szervizkönyve
(Ez nem az amit adnak hozzá, hanem az EREDETI szervizkönyv.
Esetleg fel tudom tenni a C1,C3,C6 hasonló szervizkönyvét is.
Szia!
A Kef C7 belső kábelezéséről nem tudsz valamit(típus, átmérő, ...).
A szervizkönyvben nem találtam.
Kef hangsugárzók
Tulajdonképp bármekkora teljesítményű hangfalat ráköthetsz bármekkora teljesítményű erősítőre. Egy dologgal kell vigyázni, mégpedig a hangerőszabályzóval
Egyetértek.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Kef hangsugárzók
Szia!
Ne spilázd túl a dolgot, nem kell elveszni a wattok, adatok tengerében. Ami a készülékekre van írva, az a legtöbb esetben amúgy sem fedi a valóságot, vagy más mérési módszerrel lettek könyvelve, így nem kompatibilisek.
Tulajdonképp bármekkora teljesítményű hangfalat ráköthetsz bármekkora teljesítményű erősítőre. Egy dologgal kell vigyázni, mégpedig a hangerőszabályzóval Semmilyen hardveres ütközés nem lesz, szólni fog. Tapasztalataim szerint, ha nagy hangfalat teszel kis erősítőre, akkor a hangfalad tartalékai nem lesznek kiaknázva és ha túlterheled az erősítőt, hogy elég hangos legyen, akkor "klippelni" kezd, gyönyörű kontrollálatlan áramokat küzd ki magából, ami a nagy hangfalnak sem tesz túl jót. Kis hangfalat nagy erősítőre: nekem ez szimpatikusabb, mert a hangfal torzítását hamarabb észrevenni, ráadásul nem lesz dinamikaproblémád, ami esetleg egy gyenge erősítővel jelentkezne.
Az impedanciával vigyázni kell viszont, tanácsos az Ohm-számot betartani, az előírtnál kisebb ellenállású hangfalat nem jó ráakasztani az erősítőre. (Ez sem egyenlő a halállal, de itt még fokozottabban kell figyelni a túlterhelésre.)
Kérdés egy elektroakusztikához és egyébként semmilyen más elektromos eszköz működéséhez nem értőtől:
Van egy olyan szabály hogy a hangfal teljesítményének nagyobbnak kell lennie (30-50%kal?) mint az erősítőé.
Tehát egy 2X50 wattos erősítőre nem köthetek rá 2darab egyenként 60 wattos zeneiteljesítményű, 30watt névleges teljesítményű hangfalat?
8 ohm-os impedanciájú a hangfal és 8-16 ohm az erősítő.
Kössz a segítséget!
Kef hangsugárzók
Kérdés egy elektroakusztikához és egyébként semmilyen más elektromos eszköz működéséhez nem értőtől:
Van egy olyan szabály hogy a hangfal teljesítményének nagyobbnak kell lennie (30-50%kal?) mint az erősítőé.
Tehát egy 2X50 wattos erősítőre nem köthetek rá 2darab egyenként 60 wattos zeneiteljesítményű, 30watt névleges teljesítményű hangfalat?
8 ohm-os impedanciájú a hangfal és 8-16 ohm az erősítő.
Kössz a segítséget!
Kef hangsugárzók
Befejeztem az átalakítását a hangfalnak. Így már jól szól a "KEF" A dobozán kívül semmi nem maradt belőle eredeti. A Fountek magas nagyon sokat dobott rajta.
Csak a mélyen van még mit hangolni, mert elég magas frekin elhal.
Valaki nem tudja, hány literes az IQ3 doboza?
Kef hangsugárzók
Ha esetleg valakit érdekel a KeF C7 szervizkönyve
(Ez nem az amit adnak hozzá, hanem az EREDETI szervizkönyv.
Esetleg fel tudom tenni a C1,C3,C6 hasonló szervizkönyvét is.
C7_Service_manual.pdf
Ne csak tisztességes légy, próbálj meg annak is látszani !
TV:Panasonic PV80, DVD:Pioneer DV-696AV-S (SACD)+Sony NS52P, Erősítő: Denon AVR-1604, Fejhallgató: Sennheiser HD485, Front: KEF C5, Center: Mordaunt-Short MS-905i, Hátsó: Wharfedale WH-2, Hátsó Center:System Fidelity SF-2010, Sub: KEF C4
Kef hangsugárzók
Nekem van egy IQ6C center, ebben is van a 2 utas alumembrános sugárzóból. 2 éves a center, de semmi jele a perem leválásnak.
- schillerasz
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 6
Kef hangsugárzók
Görgess lentebb légyszi néhány hozzászólással, látsz pár képet, s azok alapján nézd meg kérlek, neked milyen a KEF-ek pereme!
Szia, megnéztem, nem repedt, de nekem más a membrán, ezüst színű
Viszont a frissen tekercselt magas xarul szól,halkabb, nincsenek részletek, nincs színpad, csak szól, ugye ez bejáratás után javulni fog?
Kef hangsugárzók
Ok,köszi.Várom a képet.
Mivel mindkettő kínában készül,így akár lehetnek közös beszállítók is.
Mivel nagyon passzosan és nehezen fért be a HiVi a KEF díszkerete alá, nem volt szívem újra megbontani, így azonban nem látszik a jel. De hidd el, ugyanaz. Nálatok úgyis van egy csomó, bármikor ellenőrizheted.
A KEF-ről itt a kép:
Kef hangsugárzók
Nemsoká teszek fel képeket. Ugyanaz az anyaga a guminak is, meg az embléma a perem külső szélén is egyezik - ergo ugyanaz a cég gyártja a peremet a HiVi-re is, meg a KEF-re is. Bár a HiVi-é sokkal vastagabb és nagyobb kilengést enged, valamint nem alulról, hanem felülről van a membránhoz ragasztva, ami végülis lényegtelen, de legalább nem 100%-ig ugyanaz, mint a KEF
Egyre jobban tetszik a HiVi Az irányérzékenység gondolom betudható annak is, hogy a magasak már nem tölcsérben vannak, hanem csak simán a doboz falába süllyesztve, így kevésbé terítenek.
Ok,köszi.Várom a képet.
Mivel mindkettő kínában készül,így akár lehetnek közös beszállítók is.
Webáruház:
Kef hangsugárzók
18+fa lett volna az új tweeter 4500ért megtekercselik, meglássuk mi lesz, de én sem ezt vártam tőle 30wos erölködő mögött van fél hangerő fölött nem volt
Görgess lentebb légyszi néhány hozzászólással, látsz pár képet, s azok alapján nézd meg kérlek, neked milyen a KEF-ek pereme!
Kef hangsugárzók
ezt nem értem
Nemsoká teszek fel képeket. Ugyanaz az anyaga a guminak is, meg az embléma a perem külső szélén is egyezik - ergo ugyanaz a cég gyártja a peremet a HiVi-re is, meg a KEF-re is. Bár a HiVi-é sokkal vastagabb és nagyobb kilengést enged, valamint nem alulról, hanem felülről van a membránhoz ragasztva, ami végülis lényegtelen, de legalább nem 100%-ig ugyanaz, mint a KEF
Egyre jobban tetszik a HiVi Az irányérzékenység gondolom betudható annak is, hogy a magasak már nem tölcsérben vannak, hanem csak simán a doboz falába süllyesztve, így kevésbé terítenek.
Kef hangsugárzók
18+fa lett volna az új tweeter 4500ért megtekercselik, meglássuk mi lesz, de én sem ezt vártam tőle 30wos erölködő mögött van fél hangerő fölött nem volt
Már nagyon sokszor leírtam,hogy hangfalvásárlás előtt nézzük meg,hogy a dobozhoz normális áron lehet e beszerezni hangszórót,vagy sem.
Egy Hivi dom kb 3000 Ft.
Webáruház:
Kef hangsugárzók
Ami kicsit hátborzongató, hogy ugyanaz a név fémjelzi a HiVi peremét is, mint a KEF-ét...
ezt nem értem
Webáruház: