Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Wharfedale

Kryso
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Kryso »

Sziasztok! Keresnék Wharfedale amber 20.sr vagy 20.1 vagy 20.2 hangfalakat!

VMP
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: VMP »

Sziasztok

Diamond 10.6-osoknak a tüske menetei M6 vagy M8? Lista vagyok utánanézni, köszi )

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

B.Ú.É.K !!!

Esetleg kisebb 10+/10 - 8+/8 modellek tulajdonosai? 

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Wharfedale

Valaki?

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Wharfedale

Ilyen ritka példány volna, vagy már mindenki a fejét tömi bejglivel és nem akar morzsázni?

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Wharfedale

Sziasztok Fórumtársak!

Ha valakinek van a birtokában egy Wharfedale PowerCube 12+ t. aktív moziláda, úgy amennyiben ideje/kedve azt lehetővé teszi szépen kérem írjon rám privátban, mert fontos infót - PCB kapcsolást - szeretnék egyeztetni! 

Köszönöm a segítségét akárki is legyen!

Szép napot nektek!

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Wharfedale

Értem!

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Nagyon én se a tiéd, de sebaj...

A lenti képeken látható subod gyári vagy egyedi DIY eredménye, mert nemrégen még egy SW-15-höz kértél kapcsirajzot, ami nem pont úgy néz ki mint az az L-portos lakk ládikó a fotel mellett!

Átépítetted a cuccod?

A lenti képeken látható subod gyári vagy egyedi DIY eredménye, mert nemrégen még egy SW-15-höz kértél kapcsirajzot, ami nem pont úgy néz ki mint az az L-portos lakk ládikó a fotel mellett!

Átépítetted a cuccod?

Mindkét szubom előre sugárzó (csak a Topáz zárt, de cserébe 15-ös, és 50 kg-val nehezítem a dolgát).
A képen volt szubom (mert persze azt is törölte önkényesen valaki, akárcsak korábban az aláírásom...) az Tüű úr által lett elkövetve. Szerencsére ;-)
A két láda (Tüű, Topáz) két külön helyiségben teljesít szolgálatot.

Band pass-t Tüű nem épít, tapasztalata alapján azok "hazudnak", max autóba jók.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Wharfedale

Az aláírásomból látszik (ha nincs kikapcsolva), hogy nálam mindkét szub megfér egymás mellett. Egyik itt, másik ott :-)
TÜŰ Bendegúz

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Wharfedale

Átépítetted a cuccod?

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Wharfedale

Tanczi ez lett a subodból?

Látom az L-port és sejtésem szerint a band-pass kialakítás a nyerő felállás!  

Mondhatom azt, hogy nem értem? Részletezd légyszi kicsit a kérdést, a két hm sub-ból kiindulva? 
TÜŰ Bendegúz

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Wharfedale

Srácok!

Nem akar valaki - lehetőleg Diamond 10X széria tulaj - véletlenül egy kis hétvégi összeeresztő csatát celebrálni az én meglévő Hivox-os Xarus XR5000-es front párammal?

Piszok kíváncsi lennék a végeredményre...

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Wharfedale

Tanczi ez lett a subodból?

Látom az L-port és sejtésem szerint a band-pass kialakítás a nyerő felállás!  

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Wharfedale

Sziasztok !!! Kezdő hifis vagyok kinéztem egy Pacific Evo szetett tanácsotokat kérem mi avèleményetek róla!
Mi a max kereted felső határa dobozokra, ill mekkora teret kell bezenélni?
TÜŰ Bendegúz

Mulcsosz

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Mulcsosz »

Sziasztok !!! Kezdő hifis vagyok kinéztem egy Pacific Evo szetett tanácsotokat kérem mi avèleményetek róla!

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Wharfedale

Wharfedale SW-15 szubomhoz keresek kapcsolási rajzot. Minden segítséget, tanácsot, linket örömmel fogadok.

(A Wharfedale csak service manual-t tudott küldeni, abban nincs kapcsolási rajz. Igazából az kellene.)

Plíz, aki kicsit is ráér

Valaki esetleg?
TÜŰ Bendegúz

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Wharfedale

Wharfedale SW-15 szubomhoz keresek kapcsolási rajzot. Minden segítséget, tanácsot, linket örömmel fogadok.

(A Wharfedale csak service manual-t tudott küldeni, abban nincs kapcsolási rajz. Igazából az kellene.)

Plíz, aki kicsit is ráér
TÜŰ Bendegúz

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Wharfedale

Szia PrinceHerceg!

Valami hasonlót remélek én is, mint amiket leírtál.
Az a Xarus 5000 hangfal pár, amit én kinéztem szalon állapotú, azért is tetszett meg nagyon.
Pedig a valdus-aim sem leharcolt darabok.
Szerencsémre a Xarus tulaja felajánlotta hogy elhozza hozzám  a hangfalakat hogy teszteljem őket.
Pedig nem a szomszédban lakik,meg is lepődtem rajta, egy ilyen lehetőséget nem lehet visszautasítani.

Amennyiben a teszt megtörténik írok majd egy pár sort a hangjukról

Köszönöm szépen a jellemzést.

Szia!

Igazán nincs mit és gondolom mondanom sem kell, hogy nagyon várom a jellemzésedet a Valdus vs Xarus csatáról.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Szia PrinceHerceg!

Valami hasonlót remélek én is, mint amiket leírtál.
Az a Xarus 5000 hangfal pár, amit én kinéztem szalon állapotú, azért is tetszett meg nagyon.
Pedig a valdus-aim sem leharcolt darabok.
Szerencsémre a Xarus tulaja felajánlotta hogy elhozza hozzám  a hangfalakat hogy teszteljem őket.
Pedig nem a szomszédban lakik,meg is lepődtem rajta, egy ilyen lehetőséget nem lehet visszautasítani.

Amennyiben a teszt megtörténik írok majd egy pár sort a hangjukról

Köszönöm szépen a jellemzést.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Wharfedale

Szia Vukkeinstein!

Nekem otthon bár van egy Wharfedale Xarus 5000 szériás hangfalpár, nem is olyan rég óta, sajnos nem tudok neked összehasonlításképpen nyilatkozni, mivel ez az első komolyabb hangfalpár a birtokomban, legalább is ha azt vesszük, hogy eddig csupán PC-s motyókkal játszadoztam, úgy mint Logitech Z-5500 és társai.

Nálam jelenleg sztereóban vannak bekötve egy SONY STR-DB 930 QS társaságában, 2x2 m 4mm2-es OFC hangfalkábelekkel, de azt kell, hogy mondjam nem igen panaszkodnak a "kicsikék", pedig még nem is kaptak valódi, normális forrást, csak telefonról FLAC-ot! Mondjuk ami késik, (DAC) nem múlik... ^ _ ^

Viszont ha engem kérdezel, egy dolog biztos, vagyis hogy a terhelést ezek a dögök is bírják úgy mint az előd, tehát Valdusék, méghozzá kifülelhető nagyobb torzítás nélkül, csak itt kicsit más a technikai háttér. Ugyan is egy Valdus 400-500 olyan 92-93dB/W/m érzékenységű volt 8-Ohm mellett, 150-200 Watt terhelhetőséggel, 40-20.000 hz hangspektrummal.

A Xarusok viszont kissé más jószágok, mivel eleve más freki határokkal (30-24.000 hz), illetve érzékenységgel és ellenállás értékkel operálnak (90dB, 6-Ohm), 250 Watt-os maximális terhelhetőség mellett. 

Nekem tehát összességében hangra piszkosul bejöttek, mondjuk ez nem is csoda, ha azt vesszük alapul, hogy honnan tartok hová. Jelenleg a mélyek kegyetlenül pontosak, nem lomhák mint a Logitechnél. A közepek és magasak pedig szerintem igen is ott vannak normális veszteségmentes forrás esetén. Vangelis, Jean Michel Jarre - Oxigen, Equinoxe albumok alatt nálam tökéletes térérzetet és meleg, részletes hangzást biztosítottak otthon, egy kb 22-25 m2-es szobában. Pop és elektronikus zenék alatt pedig szó szerint szétszednek mindent, de nem csak az agresszivitásukkal hanem minden mással is. Nyilván van jobb típusú fal is, de nekem egyenlőre ez a váltás is bőven hatalmas ugrást jelentett, még ha diszkó hangfalakról is beszélünk egy valódi Hi-Fi szintűhöz képest.

Plusz ami szerintem ugyan csak nem fog sok újat mondani, az az, hogy nagyon nem szeretik az MP3-at, mivel azzal rémesen doboz hangúak tudnak lenni, olyannyira, hogy első meghallgatáskor rendesen megrémültem, aztán jött pár FLAC 44.1/16-os és jobb minőségű szám amik mindent helyre tettek, így végső soron a lelki békémet is.

Röviden, tömören szerintem nem igen lehet sok difi egy Valdus + Xarus fal között, de ha azt vesszük, hogy ezeket már gumi peremmel szerelik, ami nem porlik el, illetve véleményem szerintem sokkal jobban is néznek ki és mindezek tetejében még Bi-kábelezhetőek is, nem lehet kérdés, hogy melyik széria a jobb vétel Angoléktól.    

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Segítséget kérnék.

Valdus 500 VS Xarus 5000 összehasonlítás terén.

A valdusok hangzásvilágát ismerem, három páram van belőlük. Inkább a Xarus 5000-é érdekelne természetesen a valduséhoz képest.

Esetleg ha van valakinek  a tulajdonában, vagy korábban volt ebből a két hangfalpárból kérem ne tartsa magában, amit megtapasztalt az előadás módjukról.
Megköszönném ha írna pár sort a tapasztalatairól, milyennek tartja egymáshoz viszonyítva a két típus hangját.
Nem kell semmi extra jellemzés csak nagyvonalakban.
Pl: tud-e annyira vehemens lenni mint a valdus, vagy finomabb hangzású kevésbé agresszív a hangképe stb........beilleszthető-e a hangképe a valdusok közé???
Mély és középtartománya érdekelne igazából (hasonló-e a valduséhoz jobb vagy gyengébb attól)  a magas tartomány nem lényeges, azokról más hangkeltő eszköz gondoskodik nálam.
Nem zenehallgatásra kellenének a Xarusok 80-90%-ban mozival vallatnám.

oattila
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: oattila »

Segítséget szeretnék kérni a fórumtársaktól.
Van egy Warfedale MACH3 hangsugárzóm aminek igen érdekes a csatlakozó panelja. Két fekete és két piros banán aljzat és   csíptetős csatlakozó pár is  található rajta. A két fekete banán aljzat egy fém jumperrel össze van kötve. Remélem a képen látszik majd.
Az lenne a kérdésem, hogy ha kihúzom a fém hidat akkor a banán aljzatokat használhatom-e kettős kábelezéssel?
Előre is köszönöm a segítséget.
Attila 

OPPO BDT 101/ COPLAND CSA 18 / DIY TANNOY 8 DC

"A zene csokitorta a fülnek."
Steven Pinker

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Január óta biztos tett már alá...

beagle69
Értékelés: 3

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: beagle69 »

Mostmár a nappaliban áll egy Obsidian 600-as szett, plusz egy Eltax mélyláda. Meg vagyok elégedve velük, mert szépen szól a rendszer , ami biztos, sokkal jobban szól, mint a már korábban említett Vardus 300, ugyanis azt is meghallgattam, de mondjuk sztem ez nem is volt kérdés. Bővebben most nem fejtem ki, de talán majd később. Ami viszont kérdés felmerült bennem, hogy gyárilag nem volna-e tartozék a frontok aljára szerelhető 4-4 db tüske (talp)? Vadi új, a dobozból mi csomagoltuk ki, de nem találtam benne, vagyis még elképzelhető, hogy a bélelő papírdoboz közé becsúszhatott a tasak, amiben benne van, de sztem nem. Ha nem tartozék, akkor szükséges volna beszerezni hozzá, ha igen, akkor hol juthatok hozzá és mennyibe mérik? Tehát a fő kérdés az, hogy kéne benne legyen vagy nem? Köszi!
Igen tartozéka a négy darab tüske, és ajánlott is használni. Valamivel szebbek lesznek a mélyei.

horty911

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: horty911 »

Mostmár a nappaliban áll egy Obsidian 600-as szett, plusz egy Eltax mélyláda. Meg vagyok elégedve velük, mert szépen szól a rendszer , ami biztos, sokkal jobban szól, mint a már korábban említett Vardus 300, ugyanis azt is meghallgattam, de mondjuk sztem ez nem is volt kérdés. Bővebben most nem fejtem ki, de talán majd később. Ami viszont kérdés felmerült bennem, hogy gyárilag nem volna-e tartozék a frontok aljára szerelhető 4-4 db tüske (talp)? Vadi új, a dobozból mi csomagoltuk ki, de nem találtam benne, vagyis még elképzelhető, hogy a bélelő papírdoboz közé becsúszhatott a tasak, amiben benne van, de sztem nem. Ha nem tartozék, akkor szükséges volna beszerezni hozzá, ha igen, akkor hol juthatok hozzá és mennyibe mérik? Tehát a fő kérdés az, hogy kéne benne legyen vagy nem? Köszi!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”