Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
	Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Én véleményem az, hogy szubból mindenféleképpen aktívat vegyél. Szerintem kell a .1 a mozihoz, zenéhez nem kell szub. Én hallgattam már szubbal zenét és hát nem valami meggyőző.
Én frontoknak álló hangfalakat javaslok, de mindenféleképpen szánj jár időt és hallgass meg minnél többet és azután dönts. Macerás dolog, de ha hosszú távra tervezel, akkor mindenképpen megéri a fáradságot.
a dvd audió és a dts audiónál jó a zenéhez is az aktív sub!! ha jól van belőve igen finom hangokat tesz hozzá
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér,   mély: Klipsch Rw 10.  Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
Én véleményem az, hogy szubból mindenféleképpen aktívat vegyél. Szerintem kell a .1 a mozihoz, zenéhez nem kell szub. Én hallgattam már szubbal zenét és hát nem valami meggyőző.
Én frontoknak álló hangfalakat javaslok, de mindenféleképpen szánj jár időt és hallgass meg minnél többet és azután dönts. Macerás dolog, de ha hosszú távra tervezel, akkor mindenképpen megéri a fáradságot.
Én mondjuk a Pana digitális erősítő mellé kicsit feleslegesnek tartom a B&W-okat, de ha van rá pénz, akkor tuti szeretni fogod szerintem is. Más kérdés, hogy egy zeneibb erősítővel tudnád csak az igazibb formájukat kihasználni.
Szerintem cserélni fogod előbb-utóbb az erősítőt és ez meg is válaszolja azt, hogy nem szabad passzív szubot venni!
Ahogy (ex)Cat is írta a szub töblet teljesítményt is jelent, de azon túl a filmekhez ugye 5-6.1-ben van rögzítve a hang. Ha pedig nincs szub, akkor hozzá kell kevernie a receivernek az 5-6 csatornához a .1 jelét. No és minden ilyen átalakítás kedvezőtlenül hat a végeredményre.
Még (ex)Cat rendszerénél is hozzá adott egy szub, pedig ott a JMLab frontok igazán méretes és erőteljes hangú darabok.
gordon314.fw.hu
B&W-ről mi a véleményetek???Konkrétan a 300-as szériára gondoltam, front-nak a 309-eseket, surround-nak pedig 303-asokat néztem ki.
Olyan kérdésem lenne még (ti sokkal tapasztaltabbak vagytok mint én), hogy szükséges-e subwoofer-t vennem vagy elég, ha nagyméretű hangfalakat veszek, illetve létezik subwoofer nem aktív változatban is?, mert az erősítőn van erősített kimenet is.
A B&W amolyan jó iparosként tevékenykedik ezen a fronton. A hangfalai jól szólnak, de nem keiemelkedően jól (ebben a kategóriában) Szerintem ha körülnézel, akár a hazai gyártók között is találsz olyan dobozokat ami ár - érték arányában jobban jön ki. Viszont ha tetszik a Bower, akkor nyugodtan megveheted, nem fogsz csalódni benne, DE! Fontos lenne, hogy legalább egyszer meghallgasd, lehetőleg a saját erősítőddel, mert csak így tudhatod meg, hogy azt a hangot profukálja-e ami neked tetszik - gondolom, te is tudod, hogy minden hangfal másként szól a különböző erősítőkkel.
SUB. Nem kötelező, de erősen ajánlott! Különösen ha kis dobozokból építkezel, de ha nagy álló hangfalat veszel akkor is tud hozzátenni a hangzáshoz. Mármint házimoziban, mert zenénél én ellensége vagyok a sub-nak
Aktív vagy passzív? Én mindenképp aktívat vennék, mert még ha az erősítő meg is képes hajtani a passiv SUB-ot, ez is elveszi az amúgysem túl nagy teljesítményt a többi hangfal elől, ami az összhangkéet gyengíti.
Gordon314: az biztos, hogy 5.1-es rendszert szeretnék építeni, nem szatelitekkel, zenét is akarok hallgatni a mozizás mellett.
cosmo: A mostani szobám kb.: 20m2, viszont hosszabb távon gondolkodom.
B&W-ről mi a véleményetek???
Konkrétan a 300-as szériára gondoltam, front-nak a 309-eseket, surround-nak pedig 303-asokat néztem ki.
Olyan kérdésem lenne még (ti sokkal tapasztaltabbak vagytok mint én), hogy szükséges-e subwoofer-t vennem vagy elég, ha nagyméretű hangfalakat veszek, illetve létezik subwoofer nem aktív változatban is?, mert az erősítőn van erősített kimenet is.
TV: Panasonic TX-32PL10P (82cm 16:9), DVD: Panasonic DVD-S75, Erősítő: Panasonic SA-XR45
						- 
				Vendég
Szerintem el kéne menned, (lakhelytől függően) mondjuk egy MM-be, vagy hasonló helyre, ahol sokféle ládát egyhelyen megnézhetsz-hallgathatsz.
Tudom, hogy ezeken a helyeken nem a legideálisabbak a körülmények, de ha esetleg sikerül kipécézni egy-két jelöltet, azt már rendes körülmények között, pl. a forgalmazó mintaboltjában, vagy speci házimozis üzletben meg tudod hallgatni.
Kérünk még paramétereket: Mennyit szánsz rá? Mekkora a szoba? Nagy vagy kisméretű hangfalakat szeretnél?

Mennyit szánsz rá?5.1, 6.1, 5.0, 6.0 jöjjön ki belőle?
Milyen zenéket akarsz hallgatni rajta?
Szóba jöhet-e szatelites rendszer mélynyomóval, vagy ragaszkodsz az álló frontokhoz?
hát ha lehet valami szar akkor az a satelites verzió. (szerintem)
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér,   mély: Klipsch Rw 10.  Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
						- piskóta
- Lefelé a lejtőn 
- Értékelés: 2
Valamint mennyire fontos, hogy sztereóban zenét hallgass?
Mert akkor körültekintőbben érdemes választani a frontokat.
Mennyit szánsz rá?
5.1, 6.1, 5.0, 6.0 jöjjön ki belőle?
Milyen zenéket akarsz hallgatni rajta?
Szóba jöhet-e szatelites rendszer mélynyomóval, vagy ragaszkodsz az álló frontokhoz?
gordon314.fw.hu
ne a mi fülünknek akarj hinni. a legjobban akkor jársz, ha az általad kitalált pénz határig nézelődsz, és fülelsz hangfalak után. ha meg van elképzelés, akkor arról már talán tudunk véleményt mondani, de az még mindig a mi egyedi véleményünk lesz, és nem biztos hogy a te füled is a mi véleményünkel fog egyetérteni!

Sziasztok!
A következő kér(d)éssel fordulok hozzátok:
Hangfalakat szeretnék vásárolni, viszont fogalmam sincs, hogy a már meglévő "rendszerhez" mi passzolna.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Panasonic TX-32PL10P TV
Panasonic DVD-S75 DVD
Panasonic SA-XR45 rádióerőstő.
TV: Panasonic TX-32PL10P (82cm 16:9), DVD: Panasonic DVD-S75, Erősítő: Panasonic SA-XR45
						- 
				Vendég
Ja, még annyit szeretnék kérni, hogy valaki adjon pár tippet, hogy milyen címen lehetne külön hangszórókat venni. De nem olcsó somogyikat, hanem annál kicsit drágábbakat. Pl. mint ami a kis Eltax hangdobozban van.

- 
				Vendég
Ha már itt tartunk, akkor mi a véleményetek a Quad 405-ről?
Persze, jó minőségű alkatrészekből felépített, izmos táppal ellátott, aranyozott csatlakozós darabra gondolok. De nem SUB meghajtásra, hanemteljes frekvenciasávban. Igaz, hogy kicsit régi konstrukció, de azért szerintetek felveszi a versenyt a mai modern erősítőkkel?
- 
				Vendég
Sajnos a Somogyis mély sem megy le igazán mélyre (mint ahogy sok másik sem), de a hangerővel nem lesz gond:) Ha tanácsolhatom, 2db 30cm-es mélyet építs be egymással szembefordítva. Ezt nevezik tandem hangszóró párosnak. Így már beszélhetünk SUB tartományról.

- 
				Vendég
Egy kis TAnnoy mx sorozathoz tartozó sub!?

- 
				Vendég
OOOOOOOOOOOOOOOOO, na ne mond!!

- 
				Vendég
Aki olcsó SUB-ot akar, annak ajánlhatom Somogyi 30 cm-es kevlárosát 200 literes, zárt dobozzal és QUAD 405-ös erősítővel. (Vagy lehet 25 cm-es kevlár 70 literes reflex dobozzal is)
Ez kb. kijön 30000 Ft-ból. Na ebbe kössetek bele, ha tudtok!!!
- 
				Vendég
Jazz J-9902 hangszóró KIT (5.1)
Mi a vélemény erről a csodáról?
Tudom, hogy nem egy nagy durranás, de ennyit lehet
most rá szánni mint amennyibe ez kerül.
http://www.jazzspeakers.com/Speaker-htm/9902.htm
köszi
- 
				Vendég
Loránt L.:Yamaha SW320 subb 250W nekem ez van és ez a legjobb ebben az árkategóriában!!!(Királyul "döng")

- 
				Vendég
Udv mindenkinek!
Nagy gondban vagyok mert gyorsan vennem kellene egy SUB-ot es egy centert. kb. 160-170e ft-o van a kettore, ebbol kellen valahogy kihozni a legjobbat... mar persze amit ebbo ki lehet hozni.
Ajanlottak Jamo, Wharfedale, Yamaha SUB-ot, centernek tan a B&W lenne a legjobb, mert ilyene 603 az frontok is.
A tanacs nagyon surgos lenne, mert hetvegere kellene a cucc!
Tudom, itt nagy ellentet van a 100e koruli SUB-okbil, de ha ennyi penzem van ra... akkor ennyi van. Szoval valahol itt maradjunk. Jamo-m mar volt, de ez nem tetszett. valami mas kellene max. 100e-ig
- 
				Vendég
koszi.. Mondjuk en pesti vagyok, ugyhogy itt kene probalnom talalni valami forgalmazot lehetoleg..

- 
				Vendég
HIGHLANDER:FALI KONZOL VÁLASZTÉK:-WLS50(3000Ft),WLS80(9500) WLS100(8500Ft),WLS160(11500Ft),WLS1020(15000Ft).
Persze gyártanak egyedi méretezéssel faberakással stb. saját terveid szerint is.
SÖUND ARTS AUDIO - Maglód,Kölcsey u.23.2234
Tel:műhely-29/326-529,M:30/9 244-669.Keresd Szilvai Tibort ő az ügyvezető.De a HIFI-BARLANG-ban is forgalmaznak ilyen kütyüt.
Csá
- 
				Vendég
bocs, kicsit off leszek: Feco, hol lehet Sound Arts allvanyokat kapni? meg nem lattam sehol, es pont ilyen falra szerelheto bizgentyu kene toluk..

- 
				Vendég
BOY:A SHOGUN-nal kezdtem 150Wzenei,de az AMUN lett volna a végcél 170Wzenei,de az Albacomp-nál más üzleti megfontolásokból kell várni az igényessebb dobozokra.A B&W viszont 8-Ohm os impedanciát biztosít ami az erőssebb YAMAHA elektronikának jobb,ergo-nyugodtabb hangkép.A hátsó bassreflex nyílás miatt nálam kritikus volt az elhelyezése,ráadásul ha azonos tonusú surround dobozokban gondolkodunk, akkor a QUADRAL-nak nincs olyan doboza amit egy egyszerű SÖUND ARTS konzollal az oldalfalra lehetne ragasztani.B&W-előre nyílú bassreflex csőves!
Holnap küldök pár ajánlott hangfal kábelfajtát,eltérő árazásuakat.Amit megkíván a doboz azt meg kell neki adni, de bármilyen drága kábel sem tud kihozni belőle olyat amit az nem tud teljesíteni.De a dobozból sem jöhet ki olyan hangzás amit az erölködő nem tud neki tolmácsolni stb.
Minden rendszer annyit ér amennyit a leggyengébb tagja ér!
Csá