Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Most látom, hogy hülyeséget írtam. A Dynaudiók valóban nagyon jók és amit én láttam, hallottam, annak szimpla bekötésre volt csak lehetősége.

Amire gondoltam, az a Dunaudio, ami egy magyar cég. Most már Hivox-nak hívják és a Dynaudiókhoz nagyon hasonló hangfalakat építettek (talán építenek is). Viszont ezek elmaradtak az eredeti Dynaudióktól, de legalább árban is.

Amúgy a Dynaudiók más kategória, mint a kérdéses Mission-ök.
gordon314.fw.hu

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A kettős kábelezésnek szvsz. az a lényege,hogy a hangszórók nem ugyanazt a terhelést mutatják a kábelen keresztül az erőlködőnek,innen a továbblépés a dupla erősítés,aminél már az erősítőt sem terheli be a másik út.
A dynóknál ugy tudom,hogy a váltó tervezéskor eleve beleszámolják a kábel hatását(nemtom hogy),és lehet hogy a dubla kábel bekavarhat így az eredetinek tervezett hangképbe.
Normál esetben a több kábelnek nem kéne rontania a hangon.

Üdv Doki!

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

A dynaudio dobozairól én elég ellentmondó dolgokat hallottam.
Én meg a kettős kábelezésről.

Ja, de neked még neved sincs
gordon314.fw.hu

Vendég

A dynaudio dobozairól én elég ellentmondó dolgokat hallottam.
Én meg a kettős kábelezésről.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

A dynaudio dobozairól én elég ellentmondó dolgokat hallottam, de nem ez a lényeg.
Mint írtam azonos minőségű kábeleknél jobb a kettős kábelezés. Ha csak abba belegondol az ember, hogy a vezetőkeresztmetszet megduplázódik, már az is a kettős kábelezés mellett szól.
No és persze lehet eltérő kábeleket használni a magashoz és a mélyközéphez. Persze ehhez megfelelően megválasztott kábelek kellenek és nyilván hogy ha rosszul csinálják, akkor el lehet tolni az egészet.
gordon314.fw.hu

Vendég

És szerintetek a hangfal kettős kábelezése hoz minőségjavulást, vagy esetleg ellenkezőleg??? Szóval hallható különbség vagy sem???
Kettős kábelezés megítélése nem egyértelmű, egyeseknek tetszik az így kapott hang, mások szerint viszont a sima kábelezés természetesebb hangzást eredményez. A Dynaudio-nál pl. nem hisznek a bikábelezésben, ennek ellenére elég jól szólnak a dobozaik.

De még a kettős kábelezés hívei is elismerik, hogy általában kielégítőbb eredményt hoz, ha ahelyett, hogy egy adott kábelből dupla mennyiséget vennél bikábelezés céljából, inkább hagyományos bekötést alkalmazol kétszer olyan drága drótot használva.

Tehát egy 2.000,- Ft/méter árú kábel jobban fog szólni hagyományosan bekötve, mint egy 1.000,- Ft/méter árú társa bikábelezve.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Ha beleteszed a szivacsokat, akkor máshogy fog szólni. Akkor érdemes, ha a jelenlegi elhelyezésnél "döng" a mély.
A kettős kábelezés természetesen javít a hangminőségen. (Azonos minőségű szimpla kábelezéssel összehasonlítva.)

Tényleg egyre szebben kell, hogy szóljon a bejáratás alatt! Főleg az első időszakban változik a hangja.
gordon314.fw.hu

gyrx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: gyrx »

És szerintetek a hangfal kettős kábelezése hoz minőségjavulást, vagy esetleg ellenkezőleg??? Szóval hallható különbség vagy sem???
TV : Philips 21PT5407/01 Sat : Philips DSX6010 DVD/SACD player : Philips DVD763SA CD : Cambridge Audio Azur 640C Erösitö : Cambridge Audio Azur 640A Hangfal : Mission M33 Kábelek : M.N.C & CAT5

gyrx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Megvettem a hangfalakat cipeltem a boltba az erösitöt meg a cd-lejátszóm kábelestöl és a Mission M33 mellett döntöttem.
Azóta eltelt pár nap és nagyon meg vagyok vele elégedve... meg mintha mindig szebben szólna.
Tud nekem abban valaki választ adni... oridzsi dobozokat hoztam el a boltbol.. mikor kibontottam volt benne még a hátsó reflexnyilásához két szivacs... most bele kell ezeket tennem vagy sem???
TV : Philips 21PT5407/01 Sat : Philips DSX6010 DVD/SACD player : Philips DVD763SA CD : Cambridge Audio Azur 640C Erösitö : Cambridge Audio Azur 640A Hangfal : Mission M33 Kábelek : M.N.C & CAT5

Bbenő
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Bbenő »

Köszönöm szépen de azokat már olvastam.A legfissebb is kb két éves pedig elég sok mindent frissitett azóta a Monaudio.Az új rendszerről még nem hallott senki?Mármint az új HCM -ről.Ha valakinek van ilyen kérném,hogy írja le milyen lett.

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Üdvözlök mindenkit.Kérdésem az lenne,kinek-mi a véleménye a Monaudio rendszerekről.Amit már nagyon kerestem,náluk KIT formában meg lehet várárolni komplett rendszert egészen kedvező áron.Lehet-e hinni az adatoknak és tényleg ilyen kellemes ez a Home Cinema Plus rendszer?A segítséget előre is köszönöm.
Monaudio-ról van külön topic, igaz elég régen szóltak hozzá. A vélemények megoszlanak róla, ugyanúgy mint a Clarus-ról.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

Bbenő

Hozzászólás Szerző: Bbenő »

Üdvözlök mindenkit.Kérdésem az lenne,kinek-mi a véleménye a Monaudio rendszerekről.Amit már nagyon kerestem,náluk KIT formában meg lehet várárolni komplett rendszert egészen kedvező áron.Lehet-e hinni az adatoknak és tényleg ilyen kellemes ez a Home Cinema Plus rendszer?A segítséget előre is köszönöm.

gyrx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sajnos 200km-re van tölem Budapest, itt a környéken Győrben és Szombathelyen nincs rá lehetöség, hogy ilyen hangfalakat halgassak meg vásárlás előtt.
A megoldás tényleg ez lenne mert itt a neten nagyon eltérö tapasztalatok vannak.
A legmeglepőbb a Wharfedale Diamond sorozata, mert sok Angol hifi oldalon nagyon jó minösitést kaptak, de a használók körében nagyon változatos a tapasztalat. Vajon mi lehet az igazság?

Vendég

Sziasztok! 
Ha hangfalat kellene vennetek milyet vennétek, úgy 80.000ft-ig?
Pl.: mission m33
tannoy mx2-m
Quadral CAREUL QLX-210
infinity alpha30 stb.
Illetve lenne két kérdésem van valakinek tapasztalata a Mordaunt Short AVANT 904-el kapcsolatban?
Valamint a Quadral milyen gyártmány, angolok készitik?
Köszi

Quadral az német gyártmányú, de azért jó.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Sziasztok! 
tannoy mx2-m
Quadral CAREUL QLX-210
infinity alpha30 stb.

Lehet, hogy elcslépelt a válasz, de hallgasd meg és, ami neked tetszik azt válaszd! Eléggé lecsökkentetted a lehetőségek számát, ezek közül már nem nehéz annyira választani.

gyrx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

tannoy mx2-m
Quadral CAREUL QLX-210
infinity alpha30 stb.
Illetve lenne két kérdésem van valakinek tapasztalata a Mordaunt Short AVANT 904-el kapcsolatban?
Valamint a Quadral milyen gyártmány, angolok készitik?
Köszi

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Ehun van-e!
Hát, az áruk az nagyon jó, de hogy nézem mágnesesen nem árnékoltak Viszont meg is kéne hallgatni őket..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Eltax hangfalakat látott/hallott már valaki közelről?
Még nem, de mik a paraméteri és mennyiért adják?

Ehun van-e!

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Még nem, de mik a paraméteri és mennyiért adják?
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Én továbbra is a Celestion-t ajánlom, még meghallgatás nélkül is. Egyszerűen ez a legjobb választás szerintem.Jamo se rossz, csak érdekes színezete van a hangjának, NiCE-nak nem hiszem, hogy tetszene.

hát a jamo tól sem vagyok elesve
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

DJK
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: DJK »

Én továbbra is a Celestion-t ajánlom, még meghallgatás nélkül is. Egyszerűen ez a legjobb választás szerintem.
Jamo se rossz, csak érdekes színezete van a hangjának, NiCE-nak nem hiszem, hogy tetszene.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

....Ahogy nézem a Celestion az egyedüli, ahol talán kevesebb lenne a mély, de végül is ha majd veszek aktív subot már nem számítana.
Ezt csak a számok alapján mondod ugye? hallgasd meg
A Celestion -2dB eséssel adja meg a határfrekvenciákat, a Wharfedale ha jól tudom - 6 dB-lel. A Quadral nem tudom hogy.
Ez azért nem mindegy ám!
Ha teheted, akkor hallgasd meg és a füledre hallgass!

mondjuk ez a legnagyobb igazság!!! a számok bármik lehetnek.... higyj a fülednek!!!
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

....Ahogy nézem a Celestion az egyedüli, ahol talán kevesebb lenne a mély, de végül is ha majd veszek aktív subot már nem számítana.
Ezt csak a számok alapján mondod ugye? hallgasd meg
A Celestion -2dB eséssel adja meg a határfrekvenciákat, a Wharfedale ha jól tudom - 6 dB-lel. A Quadral nem tudom hogy.
Ez azért nem mindegy ám!
Ha teheted, akkor hallgasd meg és a füledre hallgass!
gordon314.fw.hu

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Rögtön itt egy negyedik: 
Quadral Caerul QLX N-AV1

Hát nem lesz könnyű döntés...

Nálam quadral qlx sorozat megy itthon, én szeretem a hangját. de hát ugye az izlések.......

Nézegettem őket, és eddig a Quadral tetszik a legjobban. Persze meg kellene hallgatni mindegyiket, utána dönteni. Leginkább elektronikus zene szólna rajta, ahol nekem sokat számít a mély és a magas (meg eddig a hifi hangját szoktam meg). Ahogy nézem a Celestion az egyedüli, ahol talán kevesebb lenne a mély, de végül is ha majd veszek aktív subot már nem számítana.

a quadral mondjuk mélyben igen jó. a magasai picit gyengébbek mint mondjuk egy klipsch nek.. de némi ekvalizációval javítható

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”