Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
nekem is kellene már vmi a jamo studio180-ok helyett
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Hogy amiket írtatok mennyire igaz, tapasztalom az elmúlt 4 napban. Pénteken vettem egy pár B&W 602-est egy 17m2-es szobába. Ezek után a sub-ot már el is felejtettem. Bőven elég. Fantasztikusan szólnak. És "csak" 98 ezer volt. :kiraly:
Milyen erősítővel hajtod őket?
A B&W 602 S3 én is gondolkodom.
Yamaha RXV-640-essel. Tegnap beletekintettem az olyan filmekbe, melyekkel nem voltam eddig megelégedve hangilag. Most már tudom, hogy a Shrek és a MIIB is korrektül van keverve, csak eddig nem hozzájuk megfelelő a rendszerem. De most...
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Hogy amiket írtatok mennyire igaz, tapasztalom az elmúlt 4 napban. Pénteken vettem egy pár B&W 602-est egy 17m2-es szobába. Ezek után a sub-ot már el is felejtettem. Bőven elég. Fantasztikusan szólnak. És "csak" 98 ezer volt.
Milyen erősítővel hajtod őket?
A B&W 602 S3 én is gondolkodom.
Hogy amiket írtatok mennyire igaz, tapasztalom az elmúlt 4 napban. Pénteken vettem egy pár B&W 602-est egy 17m2-es szobába. Ezek után a sub-ot már el is felejtettem. Bőven elég. Fantasztikusan szólnak. És "csak" 98 ezer volt. :kiraly:
Gratulálok hozzá! Én nem teljesen vetném el a szubot, még hozzá tud tenni a hanghoz.
Hogy amiket írtatok mennyire igaz, tapasztalom az elmúlt 4 napban. Pénteken vettem egy pár B&W 602-est egy 17m2-es szobába. Ezek után a sub-ot már el is felejtettem. Bőven elég. Fantasztikusan szólnak.
Gratulálok hozzá!
-
Vendég
Hogy amiket írtatok mennyire igaz, tapasztalom az elmúlt 4 napban. Pénteken vettem egy pár B&W 602-est egy 17m2-es szobába. Ezek után a sub-ot már el is felejtettem. Bőven elég. Fantasztikusan szólnak. És "csak" 98 ezer volt.
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Cosmo, (ex)Cat,
ti meg mi a jó fenét csináltok szombat hajnali 04:29-kor itt? Ügyeletben vagytok, vagy mi?
Elnézted az időt :kiraly: Mi reggel 8kor írtunk! Csak a kérdés született 4körül
Én egyébként kb. akkor feküdtem le, mert akkor értem a végére az X-akták 1 sorozatának
Télleg
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Ez az E100 tényleg durva, de kiegészíteném azzal hogy: kisebb állódoboz mehet egy ekkora szobába, persze kérdés mennyit szánsz rá, de Jmlab Chorus S 714, Phonar P20, Mission 33 szépen elzenélget ekkora helyen. Feltéve hogy szeretsz tuc-tuc zenét is hallgatni. Ha nem, akkor elég a kisdoboz. (ráadásul a kisdobozt könnyebb belőni a szobában, és jól pozicionálva meglepő mélyek jöhetnek elő. )
Cosmo, (ex)Cat,
ti meg mi a jó fenét csináltok szombat hajnali 04:29-kor itt? Ügyeletben vagytok, vagy mi?
Elnézted az időt Mi reggel 8kor írtunk! Csak a kérdés született 4körül
Én egyébként kb. akkor feküdtem le, mert akkor értem a végére az X-akták 1 sorozatának
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Cosmo, (ex)Cat,
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
-
Vendég
Köszönöm a gyors reagálást!
Akkor asszem elmegyek és meghalgatok néhány polchangsugárzót.
(azért még utoljára meghalgatom ezt a nagy JBL-t mert a hangja az nagyon ott volt )
Még 1x köszönöm a válaszokat és kellemes hétvégét nektek!!!
Jó áron hozzá tudnék jutni JBL Northridge E100 hangfal párhoz, a kérdés pedig:
1. Szerintem ez a hangfalpár sok lesz egy 15m2-es szobába. gondolj abba bele, hogy ezeket meg is kell szólaltani. Ahhoz, hogy normálisan megmozduljanak, elég nagy energia kell, tehát igazán akkor fognak majd szépen szólni, ha hangosan hallgatod őket. Én azt javaslom, bármiylen csábító is a dolog, keress inkább kisebb, könnyebben "hajtható" dobozokat, ameleket valóban ki is tudsz használni. Hidd el, nem mindig előny a nagy hangfal, sőt, kis ehlyiségben kifejezetten hátrány.
2. A SUB az mindig célszerű a rendszerbe. Persze kérdés, hogy milyen minőségű, tudású SUB-ról beszélünk. Ennél a doboznál a gyári érték alsó határa 33Hz, ami jónak tűnik, de persze nem igaz, ebből adódóan egy SUB, ami olyan 25-30 Hz-től már dolgozik igen csak hatható segítség lehet. Viszont egy olyan SUB, ami ezen a frekvencián tényleg értékelhető teljesítményt nyújt, nem olcsó.
Szóval én azt javaslom hogy egy 15m2-es helyislégbe ne tegyél álló dobozokat, sokkal jobb összhatást érsz el ha kisebb hangfalkból építkezel és teszel hozzájuk egy jó SUB-ot.
Ezzel nem azt mondom, hogy ezek a JBL-ek nem jók, mert nem is ismerem a dobozokat, de a méretüket tekintve nem egy ekkora helyiségbe valók. Soha nem tudod majd kihozni belőlük a tudásukat, mert egyszerűen nem lesz elég helye, hogy "kifussa" magát...
Sziasztok!A segítségeteket kérném az alábbi dologban (nagyon sürgős)!!!
1. a szobám 15nm körüli nem lesznek szerintetek ezek a hangfalak oda túl nagyok?
2. a szoba méretéből adódóan érdemes e mellé a hangfalak mellé külön subládába ruházni vagy teljesen felesleges?
ui: ha tudtok légyszi válaszoljatok mert délelőtt megyek megnézni/meghalgatni megint a hangfalakat.
Tényleg szép nagy dobozok! Az adatlapja alapján nem nagyon kell mellé szub, főleg egy 15 nm-es szobába. Bár ez nagyon hallgató függő: valakinek nem fontos a sok mély, de lehet, hogy neked igen. Én azt javaslom, hogyha megvannak próbálj ki egy szubot, hogy mennyit tesz hozzá. Nekem is nagy JBL-eim vannak. És sokan mondták azt, hogy nem muszáj mellé szub, de azért én venni fogok majd, de csak is kizárólag filmezéshez.
-
Vendég
Sziasztok!
A segítségeteket kérném az alábbi dologban (nagyon sürgős)!!!
1. a szobám 15nm körüli nem lesznek szerintetek ezek a hangfalak oda túl nagyok?
2. a szoba méretéből adódóan érdemes e mellé a hangfalak mellé külön subládába ruházni vagy teljesen felesleges?
ui: ha tudtok légyszi válaszoljatok mert délelőtt megyek megnézni/meghalgatni megint a hangfalakat.
-
Vendég
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, nagyon kezdő vagyok a fronton.
Egy belépő szintű hifit- házimozit szeretnék összerakni. Egy 5x4-es szobába lenne, bulizásra, mozira, zenehallgatásra. Nincsenek extra igényeim, még talán botfülű is vagyok egy kicsit :-)
Amit kinéztem (Media Markt és társai)
Yamaha RXV 440RDS vagy Denon AVR 1604
Sony NS 33... vagy NS 430 esteleg Samsung alapszintű DVD olvasó
MAGNAT Motion990 vagy 880 esetleg Koda?
SUB később
Tapasztalatom nagyon nincs, 5 éve egy Videoton Hifit gyűrök.
Abban kérném a segítségeteket, hogy ezek a komponensek mennyire passzolnak egymáshoz ill ezek a MAGNAT szettek mennyire elfogadhatóak.
Köszönettel,
Kristóf
A Yamaha és a Denon egyaránt jó választás, nagyon nem hibázhatsz velük. Általában azt hallani/olvasni, hogy moziban a Yamaha jobb, zenében meg a Denon.
DVD játékost én inkább Pioneer-t vennék, jó áron nyújt megfelelő minőséget és szolgáltatást. Ráadásul csak erre kapsz 3 év garanciát, ami ezeknél a készülékeknél igen fontos lehet, mivel nem ritka, hogy 2-2,5 éves korukban kilehelik a lelküket, javíttatni meg általában nem lehet, vagy nem érdemes. Állítólag jók még a Panasonic DVD lejátszók is.
Koda-t NEEEE !!!! Akkor már inkább Magnat, habár az sem éppen a világ teteje. Media Markt-ban mintha lenne Wharfedale meg Tannoy, azok azért zeneibb megszólalású dobozok, habár bulizni lehet, hogy a Magnat jobban megfelel.
Szia én most vettem Magnat Motion990 setet egy Thomson házimozi erősítővel hajtom meg és kifogástalanul működik. Szerintem jó vétel volt SUB egyenlőre nincs hozzá, de egyenlőre nem is akarok venni. Így is eléb "meggyőző".
Persze, egyes viccesen kevert zenei anyagoknál előfordul, hogy a rear is ugyanúgy hajtott mint a front.
bizony bizony.... a dts audió lemezeknél jellemző a hátsó hangfalak teljes terhelése. lásd. pl. Queen dts audió
már többször leírtam más topikokban, hogy ilyan hivatalosan nem létezik. Amiből készülhetett a "home made" dts audio CD az a DVD audio Queen lemezek dvd video sávja.
szörnyű hírem van van ilyen!!! pl. egy police lemezt is kiadtak ilyen formában!
Most, hogy megfordultam és beleütközött a szemem, a mintegy 20 db dts audio Cd gyűjteményemben feltűnt, hogy létezik ilyen.
A QUEEN-TŐL NINCS dts audio CD kiadva! CSAK DVD-AUDIO A DTS ENTERTAINMENT ADTA KI (kettőt is: A Night at the Opera, és a The Game). ENNEK A DVD-VIDEO SÁVJÁN VAN DTS ÉS PCM. NA INNEN LOPTÁK LE A DTS ANYAGOT ÉS ABBÓL CSINÁLTAK HOME MADE DTS AUDIO CD-T. Ennél érthetőbben nem tudom.
Ha valaki venni akar, akkor nem keressen Queen dts audio CD-t, viszont vegye meg nyododtan a Queen DVD-Audiokat!
ja.... tehát te kimondottan a queen kifogásolod! mondjuk abban lehet igazságod hogy az egy más anyag dts sávjának lopása. de utána nézek jobban ennek a queen-nek.
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
Persze, egyes viccesen kevert zenei anyagoknál előfordul, hogy a rear is ugyanúgy hajtott mint a front.
bizony bizony.... a dts audió lemezeknél jellemző a hátsó hangfalak teljes terhelése. lásd. pl. Queen dts audió
már többször leírtam más topikokban, hogy ilyan hivatalosan nem létezik. Amiből készülhetett a "home made" dts audio CD az a DVD audio Queen lemezek dvd video sávja.
Most, hogy megfordultam és beleütközött a szemem, a mintegy 20 db dts audio Cd gyűjteményemben feltűnt, hogy létezik ilyen.
A QUEEN-TŐL NINCS dts audio CD kiadva! CSAK DVD-AUDIO A DTS ENTERTAINMENT ADTA KI (kettőt is: A Night at the Opera, és a The Game). ENNEK A DVD-VIDEO SÁVJÁN VAN DTS ÉS PCM. NA INNEN LOPTÁK LE A DTS ANYAGOT ÉS ABBÓL CSINÁLTAK HOME MADE DTS AUDIO CD-T. Ennél érthetőbben nem tudom.
Ha valaki venni akar, akkor nem keressen Queen dts audio CD-t, viszont vegye meg nyododtan a Queen DVD-Audiokat!
gordon314.fw.hu
Szevasztok!Onkyo 601 em van és koda AV860 speaker settem
Az utóbbit akarom lecserélni a sztereó hangkép még jó is filmeknél, de a surround filmeknél elég gyenge olyan fars vagy mintha elég passzívan szólna így is kiemeltem a frontokhoz képest 6 dB-vel hogy halljam a surrondokat 90-90cm-ről
a center meg semleges de az sem az igazi.
Arra kérném segítségeteket hogy 550-580E Ft ig mennék el 5.1 hangfalszettben és melyik passzol az onkyohoz kifejezetten.
Gondoltam a Missionra de nem nagy érzékenységű,
ezért aztán ott van a bower 600 családja vagy a Klipsch RF családja
Ezekre gondoltam, van valakinek más ötlete?
a bowerekkel szerintem sem jársz rosszul, bár az tény, hogy zenére van kellemesebb hanggú szett. bár nem pont a Klipsch-re gondoltam. nem tudom mindenképpen újonnan kell-e vagy sem. mert használtan elég szép számmal lehet bw-ket kapni. pl. 602-est olyan 60k körül hazavihetsz, ez több, mint elég háttérnek, s olyan 120k körül láttam nemrégiben 603-ast. ez eddig 180. ha megtudod félár környékén venni a nagyobbik centert az lcr600-ast, akkor vagy 240k körül. szóval ez messze van még az 550től. ha a nagyobbik centert nem találod, vedd meg újonnan, akkor 300.000. még mindig marad 200e. ebből veszel magadnak egy klipsch szubot, vagy egy B&W ASW 650-et és ottvagy 550-be.
ha használtan veszel, mindenképp S3 szériát vegyél, és szerintem félárnál többet ne nagyon adj, akármilyen baba állapotban van a cuccos.
nézd a hifipiac aprót és a www.hificity.hu aprót. segítségül itt van egynéhány.
2004-08-04 11:17:17 | KORMI | 30 214 3870 |
B&W DM602 AUDIOFIL HANGFAL KARCMENTESEN ELADO IÁ:60000
2004-08-04 08:56:01 | Tamás | 302317059 |
Eladó 4 hónapja vásárolt B&W 604 S3 tip. fekete hangfalpár garanciával, papirjaival, dobozával.
2004-07-28 08:57:17 | Lynx | 06704500758 | Budapest
B&W házimozi szett fekete színben kifogástalan állapotban egyben vagy külön- külön eladó. Irányárak :1 db LCR60S3 - 55000Ft, 1pár 601S3 - 60000FT, 1pár 603S3 - 155000Ft, ASW650 aktív mélynyomó 140000FT. 2, 5 év garancia minden hangfalra számla+garjegyek megvannak.
Üdv.:
KP
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Szevasztok!Onkyo 601 em van és koda AV860 speaker settem
Az utóbbit akarom lecserélni a sztereó hangkép még jó is filmeknél, de a surround filmeknél elég gyenge olyan fars vagy mintha elég passzívan szólna így is kiemeltem a frontokhoz képest 6 dB-vel hogy halljam a surrondokat 90-90cm-ről
a center meg semleges de az sem az igazi.
Arra kérném segítségeteket hogy 550-580E Ft ig mennék el 5.1 hangfalszettben és melyik passzol az onkyohoz kifejezetten.
Gondoltam a Missionra de nem nagy érzékenységű,
ezért aztán ott van a bower 600 családja vagy a Klipsch RF családja
Ezekre gondoltam, van valakinek más ötlete?
a bowerekkel szerintem sem jársz rosszul, bár az tény, hogy zenére van kellemesebb hanggú szett. bár nem pont a Klipsch-re gondoltam. nem tudom mindenképpen újonnan kell-e vagy sem. mert használtan elég szép számmal lehet bw-ket kapni. pl. 602-est olyan 60k körül hazavihetsz, ez több, mint elég háttérnek, s olyan 120k körül láttam nemrégiben 603-ast. ez eddig 180. ha megtudod félár környékén venni a nagyobbik centert az lcr600-ast, akkor vagy 240k körül. szóval ez messze van még az 550től. ha a nagyobbik centert nem találod, vedd meg újonnan, akkor 300.000. még mindig marad 200e. ebből veszel magadnak egy klipsch szubot, vagy egy B&W ASW 650-et és ottvagy 550-be.
ha használtan veszel, mindenképp S3 szériát vegyél, és szerintem félárnál többet ne nagyon adj, akármilyen baba állapotban van a cuccos.
nézd a hifipiac aprót és a www.hificity.hu aprót. segítségül itt van egynéhány.
2004-08-04 11:17:17 | KORMI | 30 214 3870 |
B&W DM602 AUDIOFIL HANGFAL KARCMENTESEN ELADO IÁ:60000
2004-08-04 08:56:01 | Tamás | 302317059 |
Eladó 4 hónapja vásárolt B&W 604 S3 tip. fekete hangfalpár garanciával, papirjaival, dobozával.
2004-07-28 08:57:17 | Lynx | 06704500758 | Budapest
B&W házimozi szett fekete színben kifogástalan állapotban egyben vagy külön- külön eladó. Irányárak :1 db LCR60S3 - 55000Ft, 1pár 601S3 - 60000FT, 1pár 603S3 - 155000Ft, ASW650 aktív mélynyomó 140000FT. 2, 5 év garancia minden hangfalra számla+garjegyek megvannak.
Üdv.:
KP
sőt van, doors, sting, queen, mike oldfield, és még sorolhatnám előadónak dts audió lemeze.
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
gordon314.fw.hu
-
Vendég
- haat a ket kicsi 601, es egy LCR6 nem egy nagy durranas....
Ezzel vitatkoznék. Persze az ember védi a gyermekeit, de nálam 17 m2-en tényleg megmozgatja a környezetét. Zenében sem rossz, nekem nagyon tetszik. Bár a 602-ről jobbakat írnak, ezért jövő hónapban beruházok egy párra, nyilván erőteljesebben fog szólni, több méllyel megspékelve.
És milyen hangfalkábelt használsz a 601-es bowerekhez és milyet fogsz a 602-höz mert ugyebár ez is fontos.
VDH Clearwater-t. És természetesen a 602-höz is ezt fogom. A 601-hez hátulra veszek 600-700 Ft/m körül, remélem az jó lesz és elég is.
)
Azt sohasem értettem, hogy hátulra miért elég a rosszab minőségű kábel és hangsugárzó amikor szerintem éppen hogy hangkarakterisztika szempontjából igen is jó, vagy jobb minőségűnek és főleg nagyobb érzékenységűnek kell lenni.
Igaz a kodát sokan utálják és tényleg úgy tűnik a suroundtól ( a frontok viszont elég jónak tűnnek) az autós AB1011 hangfalpár is jobban szól igaz, még az érzékenysége is rosszab csak 84dB, de az is +5dBvel van megemelve 180cm-re a fülemtől és néha sokkal jobban hallom a kiemelését mint a két surroundnak, de ez azért is lehet talán, mert más a karakterisztikája.
Amúgy még lentebb látható a hangsugárzók érzékenysége és annak szórása, most én arra gondoltam még lehet, hogy a front amit legyártottak úgy sikerült, hogy érzékenysége 92dB lett míg a surroundoké csak 84dB és akkor már érthető ez a nagy érzékenység eltérés és ezért van ekkora kiemelésre szükség, de ez persze a legszélsősőgesebb eset.
Ez nem igaz. Talán az ócskább szetteknél. A hifi hangszóróknál legfeljebb a doboz méretében van difi, aminek az elve egyszerűen az, hogy a legtöbb házimozi anyagnál a surroundok sokkal kevésbé vannak terhelve, mint a front/center. Persze, egyes viccesen kevert zenei anyagoknál előfordul, hogy a rear is ugyanúgy hajtott mint a front.
Ami az érzékenységet illeti, pláne nem igaz. Normális szetteknél 2-3dB-es difi van, talán, de gondolj bele: ahhoz hogy a hangkép ne boruljon fel egy egységes rendszernél, ugyanolyan hangszórókat kell alkalmazniuk! Az ugyanolyan hagszóró ugyanakkora hangnyomással dolgozik, oké, a dobozméret miatt legyen egy kis difi. Ám a 6-8dB-es difi azt jelenti, hogy a vizsgált szett szar. (mán bocs )
Hogy a hátsó hangok a megfelelő pillanatban érjenek a füledhez, azt leginkább időzítésekkel oldják meg: megadod mennyire (cm) van a doboz, és a proci kiszámolja mikor menjen a jel.
Jah, ha különböző hangszórókkal építetek házimozit, akkor szükség lehet mindenféle +/- dB variálásra... de egységes hangképről nem beszélhetünk! Valahogy biztos szól..
modjuk a klipsch valóban jó.... de én a saját quadral cuccommal igen meg vagyok elégedve film nézésben, és igazán a zenében sincs vele különösebb gondom
Épp ez az, hogy hátul jobb hangfalad van mint elől ami szerintem nem is baj, mert mindig a surroundokon kell javítani(hosszú kábel kisebb dobozok gyengébb érzékenység stb) és így tudja a jobb hangfal kompenzálni az egységes teret.
(Azért a Pio AX3-as mérőmikrofonjával elég jól beállíthatja a hangsugárzóidat, még ha eltérő a típusaik, de ez szubjektív vélemény)
Azt sohasem értettem, hogy hátulra miért elég a rosszab minőségű kábel és hangsugárzó amikor szerintem éppen hogy hangkarakterisztika szempontjából igen is jó, vagy jobb minőségűnek és főleg nagyobb érzékenységűnek kell lenni.
Példa az én koda szettem a surroundok 90 cm - re van a fülemtől a frontok 3 méterről és mégis a surroundokat +5db-vel kellett kiemelni míg a frontok -1dB-vel csökkentve vannak.
Igaz a kodát sokan utálják és tényleg úgy tűnik a suroundtól ( a frontok viszont elég jónak tűnnek) az autós AB1011 hangfalpár is jobban szól igaz, még az érzékenysége is rosszab csak 84dB, de az is +5dBvel van megemelve 180cm-re a fülemtől és néha sokkal jobban hallom a kiemelését mint a két surroundnak, de ez azért is lehet talán, mert más a karakterisztikája.
Amúgy még lentebb látható a hangsugárzók érzékenysége és annak szórása, most én arra gondoltam még lehet, hogy a front amit legyártottak úgy sikerült, hogy érzékenysége 92dB lett míg a surroundoké csak 84dB és akkor már érthető ez a nagy érzékenység eltérés és ezért van ekkora kiemelésre szükség, de ez persze a legszélsősőgesebb eset.
Center érzékrnysége: 88dB+/-2dB
Surround érzékenysége: 86dB+/-2dB
Frontok érzékenysége: 90dB+/-2dB
Surround Back érzékenysége: 84dB