Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
-
Vendég
Vagy minima RF 25 vagy ha nem fussa ra akkor rb35. Te tudod mien stilust hallgatsz gyakrabban ,mik az igenyeid.
Hát ez az, nincs már rá ennyi pénz, legalább a NAD-os és egy pár falat akarok venni úgy h a falakra max. 75/85e-m lesz! Ez a határ feljebb nem tudok menni semmiképpen. De miért minimum a 35-ös? (állókról ne is beszéljünk Klipsch-ben sajnos) Van 15 és 10-es gondolom a kisebb pénzű igényeseknek találták ki, mint pld. én. (én a15-öst tudnám megvenni) Az(ok) miért "nem jó(k)"? Tudom, Te Klipsch szaki vagy és éppen ezért kérdezem.
Mire céloztál azzal, h mekkorák az igényem? Kevés pénzű embernek nem lehetnek olyan nagy igényei vagy te más megvilágításból céloztál vmire?
Figyi ez az en velemenyem , ha megnezed az alairasom lathatod teljesen mas anyagi keretekben mozogtam a rendszeremel , ezert is mondtam hallgasd meg a cuccokat es utana dontsd el , de ne kapkod el met nem biztos ,hogy meg eri az hogy agy uram de most azzonal venni valamit aztan fel ev mulva kopkodni ra..:-)
Hát igen, épp előbb írtam az RF-7 áráról mikor nem igazán vettem még észre h neked ott figyeg az aláírásodban Bár régről igazán emlékezhettem volna, hiszen azt hiszem jól tudom, h neked már régóta meg van!
Amúgy igazad van, meg kell hallgatni, csak papíros érvekre voltam kíváncsi, ugyanis persze h másh hallom, mint te (más igényekkel), csak ami elméleti, olyanokra lettem volna kíváncsika.
Egy másirányú kérdésem lenne azért, ez egy elég egyszerű és csak példa nem célzok semmire, csak h ezt is tudjam és h tájékozódjam: ha van egy Kef bookshelf hangfalam és ahhoz Mission állványt veszek az problámát jelent vmi szempontból? Úgyértem hangra van befolyással? Az állványon rajta van a gyártó neve vhol főleg szembetűnőbb helyeken?
Persze ha egy állvány 20 körül mozog, ami egy normálisabb, igen mondhatjuk ezt. Akkor talán azt a 20-at inkább egy állóra kellene feccelni (gondolja kezdő agyam).
Vagy minima RF 25 vagy ha nem fussa ra akkor rb35. Te tudod mien stilust hallgatsz gyakrabban ,mik az igenyeid.
Hát ez az, nincs már rá ennyi pénz, legalább a NAD-os és egy pár falat akarok venni úgy h a falakra max. 75/85e-m lesz! Ez a határ feljebb nem tudok menni semmiképpen. De miért minimum a 35-ös? (állókról ne is beszéljünk Klipsch-ben sajnos) Van 15 és 10-es gondolom a kisebb pénzű igényeseknek találták ki, mint pld. én. (én a15-öst tudnám megvenni) Az(ok) miért "nem jó(k)"? Tudom, Te Klipsch szaki vagy és éppen ezért kérdezem.
Mire céloztál azzal, h mekkorák az igényem? Kevés pénzű embernek nem lehetnek olyan nagy igényei vagy te más megvilágításból céloztál vmire?
Figyi ez az en velemenyem , ha megnezed az alairasom lathatod teljesen mas anyagi keretekben mozogtam a rendszeremel , ezert is mondtam hallgasd meg a cuccokat es utana dontsd el , de ne kapkod el met nem biztos ,hogy meg eri az hogy agy uram de most azzonal venni valamit aztan fel ev mulva kopkodni ra..:-)
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M
-
Vendég
Köszi Ninja! MSN-be :'( Forumon csak: v. inkább -> (((((((((
RF szérián "csak" egy RB-15 jön ki árból, de a másik oldalon a Kef Cresta 30 nagy álló "szinte" egyárban. Ki melyik mellett döntene? A Kef mellette ugye?
Klipsch iránti fanatikumom, szinte legyői azt a Kef-et, de az ész mintha nem ezt mondaná. És talán az észre kellene hallgatnom?
Erre még sokat kéne aludnom, h 4 db az RB-15-ből (egyenlőre persze csak 2db!) mert úgyis lesz később egy SUB v. előre mennyen csak nagy front és akkor Kef rendszerem lesz... hehe mondjuk inkább úgy, h csak majd!
Én egy jobb állványosra gyúrnék. (ha még nem lettél eléggé megkeverve) :smile19:
Hát ne is mond... Még jó, h régen sokat bújtam ezeket, meghallgatni nem tudom, de azért a márkák még a fülenben csengenek, csak mivel sajnos csak Klipsch nagy Ref-et hallottam Andrásnál így és azis nagyon régen volt gyakorlati tapasztalatok szinte nincsenek ezen, komolyabb téren. Szóval akkor Klipsch RB-15? Mert már nem is tudom ki vagyok. Ha egyenlőre nem is tudom meghallgatni. De amit Ninja leírt az okés, csak ki miért venné Cresta 30 vs. RB-15-öt. Mintha az RB-15 kissé gagyi lenne nem? Bár ebből is ha jól tudom van RB-10 amit nem szabad megvenni vagy mit is hallottam. Meg ez vonatkozik az álló 10-esre is... Hát nem tudom. Lehetne fullos Klipsch Ref. rendszerem is nagyon hosszú idővel, ha belekezdek ebbe az RB-15be, a 25 már fér bele, ez a 15 éppen a maximumos határt súrolja ha az lenne, de nem tudom. Egyenlőre még szórás van, aztán a maradék párat és majd ha eljő a vásrlás akkor hallgatom, addig nem tudok mászkerálni, meg úgy nem is akarok, h nem vásárlási szándék, innen Tbányáról fel Bp-re.
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M
-
Vendég
RF szérián "csak" egy RB-15 jön ki árból, de a másik oldalon a Kef Cresta 30 nagy álló "szinte" egyárban. Ki melyik mellett döntene? A Kef mellette ugye?
Klipsch iránti fanatikumom, szinte legyői azt a Kef-et, de az ész mintha nem ezt mondaná. És talán az észre kellene hallgatnom?
Erre még sokat kéne aludnom, h 4 db az RB-15-ből (egyenlőre persze csak 2db!) mert úgyis lesz később egy SUB v. előre mennyen csak nagy front és akkor Kef rendszerem lesz... hehe mondjuk inkább úgy, h csak majd!
Én egy jobb állványosra gyúrnék. (ha még nem lettél eléggé megkeverve) :smile19:
Hát ne is mond... Még jó, h régen sokat bújtam ezeket, meghallgatni nem tudom, de azért a márkák még a fülenben csengenek, csak mivel sajnos csak Klipsch nagy Ref-et hallottam Andrásnál így és azis nagyon régen volt gyakorlati tapasztalatok szinte nincsenek ezen, komolyabb téren. Szóval akkor Klipsch RB-15? Mert már nem is tudom ki vagyok. Ha egyenlőre nem is tudom meghallgatni. De amit Ninja leírt az okés, csak ki miért venné Cresta 30 vs. RB-15-öt. Mintha az RB-15 kissé gagyi lenne nem? Bár ebből is ha jól tudom van RB-10 amit nem szabad megvenni vagy mit is hallottam. Meg ez vonatkozik az álló 10-esre is... Hát nem tudom. Lehetne fullos Klipsch Ref. rendszerem is nagyon hosszú idővel, ha belekezdek ebbe az RB-15be, a 25 már fér bele, ez a 15 éppen a maximumos határt súrolja ha az lenne, de nem tudom. Egyenlőre még szórás van, aztán a maradék párat és majd ha eljő a vásrlás akkor hallgatom, addig nem tudok mászkerálni, meg úgy nem is akarok, h nem vásárlási szándék, innen Tbányáról fel Bp-re.
Mondjuk ebben az erban egyet ertek Leva val es valami bookself et vennek. Klipsch bol pl RB35 ost.
-
Vendég
Az XMS honlapján a hangfalak ugye nem darabra értendőek és bruttó végfelhasználó árral jelzettek? Régen, még annyira képben voltam, h tudtam, de manapság már egyáltán nem is nézeggettem ezeket és árakban egyáltalán nem vagyok képben. Mert akkor ott az RF-15 álló. 79,9-ért. Ez pár/bruttó ár???? Jaj, Istenem de jó lenne!
Van RF-10 is nem? Vagy rosszul emlékszem? Csak mert az nincs a honlapom.
Brutto DB arak .
Köszi Ninja!
MSN-be :'( Forumon csak: v. inkább -> (((((((((
Hallagsd meg mindketott es utana donts, va nakinek a reszleteseg tobbet szamit mint a baszus tartomany ,van akinek a meret a minden:-) Szoval ahogy Rejto megirta"izlesek es pofonok kulombozoek"
-
Vendég
Az XMS honlapján a hangfalak ugye nem darabra értendőek és bruttó végfelhasználó árral jelzettek? Régen, még annyira képben voltam, h tudtam, de manapság már egyáltán nem is nézeggettem ezeket és árakban egyáltalán nem vagyok képben. Mert akkor ott az RF-15 álló. 79,9-ért. Ez pár/bruttó ár???? Jaj, Istenem de jó lenne!
Brutto DB arak .
Köszi Ninja!
MSN-be :'( Forumon csak: v. inkább -> (((((((((
Brutto DB arak .
-
Vendég
Szerintem darabra értendőek!
A szerintem még nem biztos!!! De attól tartok s félek is, h azok db árak, de akkora az RF7 több mint 700.000 Ft
???
Szerintem darabra értendőek!
-
Vendég
-
Vendég
Ha már itt tartunk és úgyis akartam kérdezni a 450esed milyen színű is?
Hát a szebbik, Titán!
Amúgy.
Kef Q-ra volt pár elírásom, szóval a lényeg, h azt neh említsétek!!! Felejtsétek el, h azért annyit melózzak
A Cresta 30 álló + NAD most a fav. nálam! A Kef úgy tudom, h erős közép és felső kategóriás márkanév. Ha ez összejön tényleg nem fogom hiányolni a mélyet és lehet belezúgok a stereo-ba is. Mi a véleményetek erről? Nem a szerelmemről, hanem az összeállításról. Nagyon jó, rossz, van jobb, árba feljebb semmiképpen sem szabad már
Hát a szebbik, Titán!
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
-
Vendég
Köszi az alternatívákat, nincs eldöntve még semmi amiíg meg nem veszem, persze előtte el nem adok
Olyan alternatíva is fenáll most, h 75/pár front (álló) + NAD3020. Kicsit sok, de ha vki elviszi annyiért a Klipsch-et és egy nagyon picit amit nem szeretnék hozzáteszek, akkor most néztem a Kef Cresta 30-at. (90+25 NAD=115e) Jó tudom, h hülyén hangzik egy Clarus után, de mégis olyan végtelen a lehetőségek tárháza...
Lenne ennél jobb front? A Kef Q seria nekem már húzos, enhogy említsétek!! Ha melóznák értük meg beleszakadnék és ennyire házimozista nem vagyok.
"...ezt most tényleg kimondtam...? Vagy csak gondoltam........"
Én is jó ötletnek tartom a nad3020-at, csak elég keveset hirdetnek mostanában.
Vagy csak én nem látok..?
Itt legfőképp az a kérdés dönt, hogy a további fejlesztésre mennyi idő múlva lesz lehetőséged?
Ha ez egy két hónap akkor talán nem éri meg egy nad megvételével, majd újra eladásával vesződni.
Habár tény hogy bukni szinte lehetetlen rajta.
De egy-két hónap alatt azért egy alap yamaha gép sem zuhan ilyen sokat árban.
Mármint hogy tízezreket veszítsen rajta.
Ha a továbblépésig elhúzódó szünet ennél hosszabb, akkor Én is jó ötletnek tartom egy sztereó erölködő vásárlását ideiglenes megoldásként.
Aztán lehet, hogy megszereted a szetereót, olyannyíra, hogy nem is kell tovább fejleszteni a rendszert!
Gordon ötlete abszolút kiváló, így legalább megtudod mi az, hogy sztereó!
A másik, ha már Yamaha-t akarsz, a hificity-n hirdetnek zsír új 650-est 75e-ért.
Mondom én, hogy nyári meló lesz ebből.
De egy jótanács, és ezt itt bárki aláírja szerintem, inkább gyűjts, mert ha később veszel jobbat, elégedettebb leszel, mint egy elkapkodott kevésbé jóval. Ez alól a jó ajánlat kivétel.
Léva
Láttam irányáron 69-ért is, ami szerintem 65-ért elvihető.
Mármint 650-est.
Én arra gondoltam, hogy ha megfelelő alternatíva számodra az erölködő + 1 pár polcsugárzó, ami jelenleg frontként funkcionálna, majd később ehhez vennél (ha mindenképpen állót szeretnél) akkor álló frontokat. Így ezek a polcsugárzók kerülnének surround pozícióba.
Ugye erre maradna mondjuk 50e: (és akkor a maradék 10e-t én kábelre költeném.)
Én ezeket venném figyelembe:
Wharfedale Diamond 8.2: 47.400.-
Mission m31: 51.900.-
Celestion F15: 47.500.-
Polkaudio Monitor 30: 47.400.- (De ilyet ne vegyél ha nem akarod, hogy csordaszellemmel vádoljanak! )
Na így hiretelen ennyi, de jópár gyártótól találsz még ennyiért elfogadható polcsugárzót. És jó alternatíva lehet az általad írt Clarus Charon is!
-
Vendég
Mi lenne ha a NAD (25e) mellé 75e/pár hangfalakat vennék? Aztán onnantól kezdve utánna tényleg spórolnék, és a SUBért se f*snék annyire egy ilyen frontal... na?? Vagy ez megint hülyeség?
Ez a felállás már jobban hangzik! Mivel a Klipsch mélyéhez vagy szokva, lehet hiányozni fog, de ha megérint a sztereó zenehallgatás szele, már nem fog érdekelni csak filmeknél.
Léva
-
Vendég
Szia!
Erre gondolsz? Mert ez használt, kérdeztem a gazdájától, mert pont ilyet keresek most. De ha tudsz újat 75-ért, szólj, légyszi! (Vagy használtat 60 körül.)
" YAMAHA RXV-650 Titán színű 7.1-es rádióerősítő,7x145W/ch,prologic IIx,stb...Ára:75000FT "
Ezt jól benéztem, azt hittem új!
Nem baj akkor is megér ennyit!
Léva
-
Vendég
A másik, ha már Yamaha-t akarsz, a hificity-n hirdetnek zsír új 650-est 75e-ért.Mondom én, hogy nyári meló lesz ebből.
Szia!
Erre gondolsz? Mert ez használt, kérdeztem a gazdájától, mert pont ilyet keresek most. De ha tudsz újat 75-ért, szólj, légyszi! (Vagy használtat 60 körül.)
" YAMAHA RXV-650 Titán színű 7.1-es rádióerősítő,7x145W/ch,prologic IIx,stb...Ára:75000FT "
Gordon!
A mélyebb merengés segítsége képpen tudnál adni linket a NAD3020-hoz? Amit te is javasolsz első körben.
-
Vendég
Nem "csak" a teljesítmény miatt kell nagyobb/jobb erősítő, hanem más kapcsolás, más dekóder, más hang stb. . . .
Ebben teljesen igazad van, ennyire én sem vagyok muja
Persze mivel nincs annyi pénzem hagynám a sok csicsát, nem kéne a sok virtuális ökörség, software létrehozott hangkép.
És az imént rájöttem, h újonnan (yamaha) 357 vagy újonnan 450 ami ugyan annyiba került és a 450-es tudja a DTS 96/24-t ami nekem azért kéne :)
A másik, ha már Yamaha-t akarsz, a hificity-n hirdetnek zsír új 650-est 75e-ért.Mondom én, hogy nyári meló lesz ebből.
Szia!
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Huhúú mennyi kiindulási információt kaptam ezen utóbbi 2 hozzászólásból
Gordon: jó az elgondolás, de én úgy vélem, h ezekhez a Clarusokhoz sztem nem kell nagyobb erősítő mint az általam írt Yamaha kezdő. Vagy tévedek. Mindig is a komoly sz.gépes hangrendszerekkel fogalkoztam ezidáig, az utóbbi 1-2 napba kezdtem el tévelyegni a tényleg házimozis összeállításokban. És ha a Clarus azt írja, h ez a teljesítmény elég, akkor az miért nem elég? Miért kell még jobb erősítő? Bocsi, csak ehhez nem igazán értek úgy igazán, eddig nem fogalalkoztam vele, mert nem volt ilyenem és így nincs gyakorlati tapasztalom sem.
Ez a NAD-os dolog nem tűnik egy rossz dolognak, de bármikor mejöhet vmi pénz aztán meg nem tudok rákötni majd egy centert pld.
Az 5.1-es LG DVD/DivX ma jön megy negyed 6-kor ugyanis a Chello jószívű akciójával kecsegtetett, ami kis is használtam. De nem tudom, persze nem próbáltam, nem hangzik vmi jó ötletnek Clarus/Klipsch számítógéps kombináció!
Talán annál maradnék, ill. ez már módosított, h használtan egy komolyabb erősítő+ a maradék 50ér egy pár front.
Robotk@! Milyen más lehetőségekre gondoltál ott a végén? Ilyen áron még milyen márkák után koslassak?
Sajnos Klipsch (igazi) házimozim nem lehet soha, főleg nem a Ref, még polcosból sem Ez csak úgy leírtam, már mióta kikívánkozott...
Nem "csak" a teljesítmény miatt kell nagyobb/jobb erősítő, hanem más kapcsolás, más dekóder, más hang stb. . . .
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59
-
Vendég
Newman
Teljesítményre biztosan elég a Yamaha a Clarusokhoz. Én praktikuságból javasoltam a Nad-ot. Persze ha viszonylag gyorsan össze jön a pénz a teljes rendszerre, akkor kár "cifrázni" a dolgot. Én igazából arról akartalak lebeszélni, hogy drágán vegyél új AVreceivert, amit aztán jó hosszú ideig úgyis csak a frontokkal használnál. Közbe meg szinte érezni, ahogy az erkölcsi amortizáció miatt napról napra egyre kevesebbet ér.
Ha használt készülékben gondolkozol és viszonylag gyorsan össze fog állni kettőnél több hangsugárzóval a rendszer, akkor felejtsed el amit lejjebb írtam.
Hát ez az, h nem valami hamar állítom majd össze
Szóval ah egyre többen ezt mondogatják, lehet, h télleg nem hülyeség amit írtok, Ti vagytok a az Agy(!), én csak a (sajnos) kapkodó kéz Szóval oda jutottam, h már elgondolkozok ezen
Mi lenne ha a NAD (25e) mellé 75e/pár hangfalakat vennék? Aztán onnantól kezdve utánna tényleg spórolnék, és a SUBért se f*snék annyire egy ilyen frontal... na?? Vagy ez megint hülyeség?