Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Ez nagyon nagy tévedés, a falba rejtett hangszórók jobban szólnak, mint a dobozok. Márcsak a merevség miatt is. Persze a tere szenvedhet némi csorbát Nemhiába építenek sok profi házimoziban hangfalat
Én ebben nem lennék olyan biztos!
Átrendezni sem könnyű az ilyen szobát. Még ha kifejezetten mozi v. studiószobának építik, akkor is felmerülhet ilyen igény a későbbiekben.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Gordon314:
Első bekezdésed - Hártánya és előnye is van mind2-nek mégis a polcsugárzó van előnyben. Vmilyen szinten biztosan. Sztem 10-15e körüli állványt még a 100-on kívül talán belakítválhatok a fater segítségével. Ha már új lakás legalább vegyen nekem oda vmit
YvsMad írta a falba építhetőket, nekem nem is tetszik, meg inkább lifestyle, mint miőség ez egyértelmű. Minek tesz jót ami körbe van építve. Ha meglesz a JBL-em akkor mindenról kb. 50 cm-es teret hagyok neki a leendő vmilyen állványon.
Szóval ez a falbaépíthető vmi engem egyáltalán nem érintett meg és nem is fog. Hát már egy szép hangfalam van azt látni is szeretném
"Polcsugárzók jellemzően: precíebb, légiesebb megszólalás"
"Az álló dobozok jellemzően: nagyobb belső térfogat -> mélyebb hang."
Hát jó, de késöbb majd SUB.
És a hozzászólásod végén írtakra is. Ha állóm lenne, miértne mehetne hozzá a SUB? Persze, h mehet hozzá. Pld. small hangfal set-up al a frontok soha nem fognak betorzítani.
Igen, igen. Pld. egy 3 utas álló: külön wooferrel + mély/közép + magas sugárzóval képtelenség ilyen áron. Amúgy is elég jó egy két utas polc már ilyen áron ah te is írtad: mélyközép + magassal.
Még egyszer én is a végén kitérek amit te is az utolsó bekezdesédben írtál. Kicsit zavaros voltak a variációk...
Pontosabban: "Ha állót veszel és mégis polcsugárzók + mélynyomó rendszerben gondolkodol, akkor mit tudsz kezdeni az álló dobozokkal?"
Ha állót veszek és mégis polc + sub kell?
Nem hiszem h álló lesz. De ha megveszem a polc-ot sub-al és később még egy pár akkor hátramehet a jövendőbeli front polc surround-nak és mehet előre a pár álló front. De ha álló lesz akkor sincs gond a sub-bal hiszen ilyen áron nem lehetséges olyan álló, amihez nem kell sub. Meg sub mindenképpen kell
Vagy most nem tudom mivan megkavartál. Lényeg, most polc lesz vmilyen. És késöbb sem kell szerintem az álló front. Szóval ezt is elvethetjük.
-
Vendég
Gondolom, méretezni fogod hozzá az üreget a falban, az esetleges basszuscsővel(?) együtt. Jó vastag belső falú házat építs hozzá!A beépíthető hangfalak a falra akszthatókkal együtt inkább a lifestyle érzést szolgálják, mintsem a hangminőséget.
Ez nagyon nagy tévedés, a falba rejtett hangszórók jobban szólnak, mint a dobozok. Márcsak a merevség miatt is. Persze a tere szenvedhet némi csorbát
Nemhiába építenek sok profi házimoziban hangfalat
Sőt vannak falba építhető hangsugárzók is, amik méltánytalanul vannak elfelejtve. Én ha egyszer építek magamnak házimozi szobát, akkor erősen át fogom gondolni, hogy nem-e ilyen falbaépített sugárzókkal oldjam meg a dolgot.
Gondolom, méretezni fogod hozzá az üreget a falban, az esetleges basszuscsővel(?) együtt. Jó vastag belső falú házat építs hozzá!
A beépíthető hangfalak a falra akszthatókkal együtt inkább a lifestyle érzést szolgálják, mintsem a hangminőséget.
Ha állót veszel és mégis polcsugárzók + mélynyomó rendszerben gondolkodol, akkor mit tudsz kezdeni az álló dobozokkal?
Ez az én dilemmám is. Asszem, az állók mennek át a másik szobába. Vagy adjam el őket inkább?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Álló vs polcsugárzó
Mindegyiknek van előnye, háránya is. Való igaz, hogy kevesebb anyag, munkaigénye miatt azonos árból jobb minőségű polcsugárzót lehet venni, mint állót. A polcsugárzóhoz viszont állvány is kell, és így árban közel azonos szintet ütnek meg. (Az állvány vásárlást viszont időben el lehet tolni.)
A hangsugárzóknál a doboz végülis egy szükséges rosz. Vannak olyan hangsugárzók is, melyeknek nincs is zárt dobozuk (sztatikusok, hangfalak).
Sőt vannak falba építhető hangsugárzók is, amik méltánytalanul vannak elfelejtve. Én ha egyszer építek magamnak házimozi szobát, akkor erősen át fogom gondolni, hogy nem-e ilyen falbaépített sugárzókkal oldjam meg a dolgot.
A polcsugárzók jellemzően precíebb, légiesebb megszólalást tesznek lehetővé (köszönhetően többek között a merevebb doboznak). Az álló dobozok jellemzően nagyobb belső térfogatuk miatt mélyebbre mennek.
Akkor most beszélhetnénk arról is, hogy a polcsugárzók többsége 2 utas, két hangszórós (persze koránt sem mind). Álló dobozban a szélessávútól az 5 hangszórós 3 utasig szinte minden variáció elő fordul. Minnél bonyolultabb egy hangváltó, annál többe kerül. Triviális az is, hogy minnél több hangszóró van egy hangsugárzóban az is annál drágább. Én ezért a 2 utas 2 hangszórós hangsugárzók híve vagyok, akár álló,akár polc legyen az, mert így emberi áron egész jó minőségűt lehet venni. (Ezért is használok 2,5 utas 3 hangszórósakat )
Ha most veszel két polcsugárzót és úgy gondolod, hogy a mozit mégis álló frontokkal akarod megvalósítani, akkor ezek mehetnek hátra. Ha állót veszel és mégis polcsugárzók + mélynyomó rendszerben gondolkodol, akkor mit tudsz kezdeni az álló dobozokkal?
gordon314.fw.hu
-
Vendég
R5TL:
Nem hiszem h kijön a jó erősítő. Mert 70-75/pár az E30-as (és az ekörüli kategóriás polc hangfalak) nem lenne jó erősítőm. És késöbb meg a szenvedés az eladással és 10000-ek bukása rajta.
Sztem a Tannoy-nak nincsenek önmagukban jó mélyei, viszont a JBL-ről ennek épp elenkezőjét írják. A SUB lesz a leges legutolsó, meg hát amúgy sem árt ha a frontokban is van tartalék.
Más:
Azért vennék ideiglenesen NAD-ot, mert úgyis csak egy pár lesz egy ideig (akkor polc) és ha kifogom azt 25e-ért jó állapotban/használtan, akkor késöbb szinte ennyiért adom tovább és ha meglesz a pénz az erősítre, akkor szinte ezen nem bukok gyak. semmit.
-
Vendég
Mekkor szobában van most mx2-d?
JBL E30-at megnéztem olvastam róla, írja egy-két review, h zenére nem rossz. És kibővítve a többi konponensel jó mozi is képezhet.
Néztem SoundArts állványt is (GLS 1630/GLS 2630; 22e/25e Ft). Megnéztem az E30-as méreteit azthiszem nem fér fel rá
Otthon majd összeírom a kinézett polcsugárzós szettekhet tartozó többi konponensel együtt mennyibe fog kerülni a végleges rendszer.
Addig itt cseverészünk
Ha engem kérdezel, akkor semekkorában.
Eladtam, amikor panelba költöztem, most egy sub/szat rendszerem van
Amúgy 23 nm ben voltak
-
Vendég
késöbb Yamaha HM erősítő lesz
H/K 130/230 inkább, ha zenélsz is
Ez már drága.
Persze van vmi elmélet képlet ami gyakran bejön. Szinte annyiért kellene erősítőt venni, amennyi volt az 5.1-es hangrendszer. Rossz emlékek?
Inkább olyan 457 körüli Yamaha kategória max. vagy egy nagyon olcsón 5xx-es használtan.
SZtem egyszer kell venni egy jobb erősítőt, aztán évekig letudod a gondot róla. Egy H/K 130-as jó ideig meg fog felelni neked zenére és mozira is. Nem lesz benned a kisördög, hogy miért nem vettem egy picivel jobbat.
De ha mindenképpen 450-es, akkor - ugyan magam ellen beszélek - de itt egy erölködő neked
De nekem a NAD csak ideiglenes lenne késöbb Yamaha HM erősítő lesz (ez majd egy házimozi alapja, frontjai lesznek csak!), sztem legjobb ár/teljesítményüek ezek a HM erősítők. Ha már a párosításoknál tartunk: JBL+Yamaha kombináció, hm?
Szerintem tuti!
Nézd meg az aláírásomat!
De komolyan, megfontolandó, amit blaki mondott!
Nekem bejött a JBL is, a Yamaha is, mivel te is főleg mozizni akarsz, szerintem te sem jársz vele rosszul. Azt nem értem, hogy ha a végcél a mozi, akkor miért a sztereó erősítőn agyalsz. Én ugy kezdeném, hogy megvenném a HM erősítőt, meg egyelőre két polc hangfalat, az simán kijön 100-ból. Aztán később jöhet hozzá a többi, akár álló is, és a polc mehet hátra.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
-
Vendég
Ez már drága.
Persze van vmi elmélet képlet ami gyakran bejön. Szinte annyiért kellene erősítőt venni, amennyi volt az 5.1-es hangrendszer. Rossz emlékek?
Inkább olyan 457 körüli Yamaha kategória max. vagy egy nagyon olcsón 5xx-es használtan.
-
Vendég
Mekkor szobában van most mx2-d?
JBL E30-at megnéztem olvastam róla, írja egy-két review, h zenére nem rossz. És kibővítve a többi konponensel jó mozi is képezhet.
Néztem SoundArts állványt is (GLS 1630/GLS 2630; 22e/25e Ft). Megnéztem az E30-as méreteit azthiszem nem fér fel rá
Otthon majd összeírom a kinézett polcsugárzós szettekhet tartozó többi konponensel együtt mennyibe fog kerülni a végleges rendszer.
Addig itt cseverészünk
-
Vendég
-
Vendég
Oké! Azt hiszem újabb szűkítés folyt le. Innentől inkább tényleg csak polcsugárzó lesz. Legalább lesz belőle 4 egyforma és ilyen pénzen lehet, sőt valószínüleg (ilyen érvek mellett) jobban szólna majdan mint egy álló. Sztem meg sem kell hallgatni, végülis tényleg igaz kell, h legyen, h:- "kis"/polc hangfalat ugyanannyi ráfordítással (JOBB lehet!), mint
- ugyanannyiért "nagy"/álló hangfalat.
Rendben.
Tuttko.Én a Tannoy m4-eimet adtam el, miután vettem két m2-est és porba gyalázta azt.
Az m2 teresebb és sokkal szebb volt a basszusa - kicsi volt a szobám - is, össze se lehetett hasonkitani öket. Persze azokon a zenéken amiket én hallgatok.
Jobb, ha 4 1forma + center + sub
Celestion F10 *2pár = 60e
Celestion Center = 25e
valmilyen sub Wharfi power cube8 = 4?e
-
Vendég
De nekem a NAD csak ideiglenes lenne késöbb Yamaha HM erősítő lesz (ez majd egy házimozi alapja, frontjai lesznek csak!), sztem legjobb ár/teljesítményüek ezek a HM erősítők. Ha már a párosításoknál tartunk: JBL+Yamaha kombináció, hm?
arról váltottam kisDyno -ra, de megbántam.. (először erőlködő csere, majd kábel-csere, végül holnap dyno-csere).
A korsunt is cseréled? Mire cseréled a dynot?
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Mert azt írtad hogy 70e Ft van egy pár hangfalra, na most szerintem ennyiből sokkal jobb monitor sugárzókat lehet találni mint álló sugárzót.
ezzel teljesen 1etértek.
Ha valaki 150alatt mutat egy pár 'jó' álló dobozt,
arra én is vevő vagyok.
70/pár új árért nad mellé, a dali a best buy,
még occsó kábellel is
arról váltottam kisDyno -ra, de megbántam..
(először erőlködő csere, majd kábel-csere, végül holnap dyno-csere).
-
Vendég
Amúgy miért írtad, h ennyi pénzből nem ajánlott egy álló?
Mert azt írtad hogy 70e Ft van egy pár hangfalra, na most szerintem ennyiből sokkal jobb monitor sugárzókat lehet találni mint álló sugárzót.
Oké! Azt hiszem újabb szűkítés folyt le. Innentől inkább tényleg csak polcsugárzó lesz. Legalább lesz belőle 4 egyforma és ilyen pénzen lehet, sőt valószínüleg (ilyen érvek mellett) jobban szólna majdan mint egy álló. Sztem meg sem kell hallgatni, végülis tényleg igaz kell, h legyen, h:
- "kis"/polc hangfalat ugyanannyi ráfordítással (JOBB lehet!), mint
- ugyanannyiért "nagy"/álló hangfalat.
Rendben.
-
Vendég
H-h rosszul csináltam vmit? Egyszerűn sz*r volt az a szoba annak a SUB-nak.
Millió+egy helyen próbálkoztam vele
-
Vendég
Nyugodtan lehet "beleugatni", semmi gond. Ez sem rossz és 165mm-os mélye van, nem 130mm-es. És az egyforma 4 is jó kis előny.
Látom Ronin-nak lenne rá pénze mégis elől 280e/pár polcsugrázók vannak. Érdekes. Pedig láttam képeket hely sem lenne probléma az álló falakra.
Amíg írogattok Hi-Fi Choice Review-kat olvasgatok, már amennyit értek belőle.
-
Vendég
Newman:
Valamit rosszul csináltál, hogy nem volt mély a 20 nm-es szobában. Én PM2.1-eset próbáltam ekkora helyen és volt mélye.
Én még mindig azt mondom, hogy menj melózni, és gyere vissza ha lesz elegendő zséd.
Na csak hogy én is beleugassak és még nagyobb káoszt csináljak a fejedben. Ha ennyi pénzből kéne gazdálkodnom és 20nm-re kéne megvalósítanom a jó mozihangot akkor vennék első körben egy pár JBL Northridge E30 hangfalat 37e Ft/db + megvenném a nad3020 erősitőt akkor kijönnél 37+37+25=99e Ft-ból és kapnál mind moziban mind zenében egy elfogadható rendszert + mivel neked tetszik a klipsch hangzásvilága így a JBL-ek hangja tuti bejönne, nekem voltak itthon E30 hangfalaim és nagyon nagyon jól szólnak és elég méllyel is rendelkeznek. Ezekután lehet megint gyűjteni és a cél további 4db JBL E30 beszerzése + egy házimozierősitő használtan + valamikor egy SUB. Álló hangfalakban ennyi pénzért tuti nem gondolkoznék + mivel a mozi fontosabb így sokkal jobban jársz 6 ugyanolyan hangfallal és SZERINTEM ebben az ársávban az E30 hangfalaknál nem nagyon lehet jobbat találni mozira és zenére egyaránt. Ja és még mágnesesen árnyékoltak is szóval az sem gond ha a TV közvetlen közelébe teszed őket.
-
Vendég
Hihhúúú cosmo! Egyenlőre a center még jó soká lesz, még a frontok sem tutik. Nagyon nézem a Kef Cresta 30-at. Az elég jó lehet. Szívesen összehasonlítanám a bookshelf-es Q Compact-al is.
Nem megkavarásnak, de érdemes megfontolni azt a verziót is a későbbiekben, hogy a center helyett veszel inkább két pár polcsugárzót. cisco volt hasonló dilemmában nemrég. A Polk Audio monitor 40-esekhez (57e/pár) a center 40e lett volna. Inkább vett még egy pár Monitor 40-est és az egyikből center lesz elfektetve, a másikból pedig hátsócenter. Anyagilag jobban kijött és egy nagyobb hangfal került így centernek. Ráadásul az ehhez a szériához tartozó center fele akkora lett volna, mint a polcsugárzó. Csak annyi a bibi, hogy a felirat és a hátsó kábelezés nem vízszintes, de szerintem ez abszolut elviselhető.
-
Vendég
Pedig ezekből kijöhet a JMLAB CHORUS 714 S hangfal, most még akciós is 75-ről 64e
per darab, nem?
Jaj, ne már. Már megint... Hozzászoktam, h csak a netdepo-n néztem, ez pedig a satsystem honlapján volt... Nah mind1, így viszont csak egy pár 705 S jöhet ki, az pedig a legkisebb. Nah végülis akkor előbb amit írtam, h ez a nagy márka ad "olcsóbban" is jobbakat. Hát mégsem. Így viszont már drága a komplett.