Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tannoy
-
Vendég
Tannoy
Esetleg Tannoy M20? Nagyon jo, elvezheto hangja van.
Ha Tannoy, akkor már legyen dual concentric.
.
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Tannoy
Én ezek helyett az újkori csodák helyett inkább egy tisztességes régebbi Tannoyban gondolkodnék. A 12m2 szoba alapterületet figyelembe véve mondjuk egy 10"-os Litle Gold Monitorban.
Persze ez én vagyok, valószínűleg egészen más preferenciákkal mint ön.
.
Esetleg Tannoy M20? Nagyon jo, elvezheto hangja van.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
-
Vendég
Tannoy
Üdv.!
Egy másik téma fórum-társai meggyőztek, hogy a tápellátás fejlesztése helyett inkább a hangfalakkal (Roth Oli40) kellenne foglalkoznom - lévén, hogy ezt ítélték a "gyenge láncszemnek". Hajlok az ötletre, de néhány kérdés rögtön felmerült bennem...
A szoba méretei miatt inkább váltanék az állóról polcsugárzóra. A Revolution DC 4, ill. 6 is szimpatikusnak tűnik.
Az elhelyezés során milyen alapelveket kell követni esetükben? Egy kb. 3x4-es kis szobában helyezném el őket. Milyen állványt javasoltok hozzájuk és mi az általános vélekedés róluk, ill. miben mások ezek, mint az ugyanilyen néven futó Signature verzió?
Előre is köszönet a válaszokért!
Én ezek helyett az újkori csodák helyett inkább egy tisztességes régebbi Tannoyban gondolkodnék. A 12m2 szoba alapterületet figyelembe véve mondjuk egy 10"-os Litle Gold Monitorban.
Persze ez én vagyok, valószínűleg egészen más preferenciákkal mint ön.
.
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 466
Tannoy
Üdv.!
Egy másik téma fórum-társai meggyőztek, hogy a tápellátás fejlesztése helyett inkább a hangfalakkal (Roth Oli40) kellenne foglalkoznom - lévén, hogy ezt ítélték a "gyenge láncszemnek". Hajlok az ötletre, de néhány kérdés rögtön felmerült bennem...
A szoba méretei miatt inkább váltanék az állóról polcsugárzóra. A Revolution DC 4, ill. 6 is szimpatikusnak tűnik.
Az elhelyezés során milyen alapelveket kell követni esetükben? Egy kb. 3x4-es kis szobában helyezném el őket. Milyen állványt javasoltok hozzájuk és mi az általános vélekedés róluk, ill. miben mások ezek, mint az ugyanilyen néven futó Signature verzió?
Előre is köszönet a válaszokért!
Újratervezés
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Tannoy
Az MX a régebbi az MX-M az azt követő sorozat ahol a membránok csak
színben térnek el, de az MX-M-ben módosították a keresztváltót emiatt
részletesebb a hangja
- badboy
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 10
Tannoy
Sziasztok!
Az MX3 és az MX3-M között csak annyi a különbség, hogy más színűek a mély sugárzók membránjai vagy másban is eltér?
Denon PMA-1080R/Dragonweed
Dali 606/Rogers LS7t
Denon DCD-1560
Denon DRM-740
Denon DRW-830
WiiM Ultra
Dali 606/Rogers LS7t
Denon DCD-1560
Denon DRM-740
Denon DRW-830
WiiM Ultra
Tannoy
Üdv. Nem vettem még helyette semmit.Van egy öreg Pioneer HPM-60 -as dobozom azt " hallgatom ". Nem tragikus,van a doboznak egy óriási tere,de egy kicsit a Tannoy után magaskiemelést érzek,és némi torz megszólalást. Bár ez a 70-es,80-as évek " hangja ",akkor jó doboz volt,most a Tannoy után azért szenvedek vele. Mivel nincs más ,most ez megy . Pont ezért keresek 638-ast mert az legalább valamennyit felidéz az 500-as világából.Nagyon összeillő páros volt az 500-as a Marantz PM-15 -el,és a Tannoy Reference kábellel. Nos ha valaki tud eladó 638-ast az értesitsen. T: 70-520-1088.
Tud valaki egy eladó profile 638 -ast,esetleg egy D-300-ast,vagy D-500-ast. Most adtam el az 500-ast ,és már bánom. Üzenet jöhet privátban,vagy telefonon : 70-520-1088. Köszönettel.
Üdv!
Mit vettél helyette ?
Tannoy
Tud valaki egy eladó profile 638 -ast,esetleg egy D-300-ast,vagy D-500-ast. Most adtam el az 500-ast ,és már bánom. Üzenet jöhet privátban,vagy telefonon : 70-520-1088. Köszönettel.
Üdv!
Mit vettél helyette ?
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.
Tannoy
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Tannoy
Tannoy
Sziasztok!
Center csere előtt állok, csak dönteni nem tudok.
Eyris DCC, vagy Revolution Signature DC6 LCR?
Vélemények, tapasztalatok?
Avr: Onkyo TX-NR676, BD/CD/DVD/SACD: Yamaha BD-A1010, Konzol: Playstation 4 Pro, Tv: Panasonic TX-65EX780e Media Player: Zidoo x9s
Front: Atlantic Technology 4200 Lr , Center: Atlantic Technology 4200 C, Surround: Atlantic Technology 920 sat, Sub: Klipsch r-8SW
Kábelek: Audioquest, Furutech, Neotech
Front: Atlantic Technology 4200 Lr , Center: Atlantic Technology 4200 C, Surround: Atlantic Technology 920 sat, Sub: Klipsch r-8SW
Kábelek: Audioquest, Furutech, Neotech
Tannoy
Sziasztok.
Ez nem feltétlen a témába illik, de gondoltam itt tudtok nekem segtíeni.
Tud esetleg valaki valamit arról, hogy kb. mikor kezdhették el gyártani a Tannoy Venus szériákat.Nekem 507-em van és gondoltam olvasgatok róla egy kát infót, de semmit nem találtam hátha ti érdemben tudtok nekem segíteni.
Köszönöm
Üdv minden kedves Tannoy kedvelőnek!
Hozzájutottam egy Tannoy Revolution R2-hez amely homokkal fel is van töltve.
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mely erősítőket 'szereti' ez a Tannoy? Jelenleg egy Pioneer A702R hajtja, érdemes-e váltani másik sztereó erősítőre, olyan max 40 ezer forintig. Kábelekkel sem nagyon kísérleteznék össze vissza, egy tippet erre is szívesen fogadnék, hogy mivel lenne érdemes összekötögetni.
Köszönöm előre is!
Üdv!
Nekem volt R-2 -őm és marantz pm 66-se erősítőm, nem volt rossz, de nem az igazi. A pio A702 szt. közel azonos kategória, szt. azt egyelőre ne bántsd. Nekem bevált az Evidence Sirén II. Hf. kábel , CD - Erősítö közé Arzachel IC, az árához képest jó hangja van.
Tannoy
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mely erősítőket 'szereti' ez a Tannoy? Jelenleg egy Pioneer A702R hajtja, érdemes-e váltani másik sztereó erősítőre, olyan max 40 ezer forintig. Kábelekkel sem nagyon kísérleteznék össze vissza, egy tippet erre is szívesen fogadnék, hogy mivel lenne érdemes összekötögetni.
Köszönöm előre is!
Üdv!
Nekem volt R-2 -őm és marantz pm 66-se erősítőm, nem volt rossz, de nem az igazi. A pio A702 szt. közel azonos kategória, szt. azt egyelőre ne bántsd. Nekem bevált az Evidence Sirén II. Hf. kábel , CD - Erősítö közé Arzachel IC, az árához képest jó hangja van.
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.
Tannoy
Köszönöm előre is!
Szia.
Első körben a Marantz Pm 66 se-t javasolnám, VDH
The Wind kábelekkel. Nekem nagyon tetszett. Inkább, élénkebb front-end használatával. Esetleg próbáld meg, a Denon Pma 320-at, vagy a 486-ot.Ez utóbbi, árát meghazudtoló könnyedséggel képes zenélni. Nálam jó volt még a Dunaudio Evergreen TA-2-es csövessel is. De persze van még alternatíva.
Tannoy
Köszönöm előre is!
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2798
Tannoy
Canterbury-t hallottam hasonlóan kicsi szobában ebben szintén 380 mm Dual koncentrikus
sugárzó van, és a 26 m2 -es szoba agyonvágta az egész hangot. Egy szekrény méretű hangfalnak kell a tér.
figyelmedbe ajánlanám a linken a 288-as posztot:
http://www.hifiwigwam.com/showthread.ph ... ild/page15
"...not mine unfortunately.Fully balanced, in the room 25 sq.m " képek csatolva (Wesminster)
egy másik Westminster DIY:
http://www.diyaudio.rs/topic/2723-diy-t ... e__st__140
akad egy pár "sifonyér" ezen a linken is,nem épp nagy szobában:
http://www.milossaluciano.com/gli%20imp ... 0amici.htm
az igaz hogy ügyelni kell egy pár dologra,de megoldható...
ezek meg csak olyan hab a tortán..
http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Tannoy
Canterbury-t hallottam hasonlóan kicsi szobában ebben szintén 380 mm Dual koncentrikus
sugárzó van, és a 26 m2 -es szoba agyonvágta az egész hangot. Egy szekrény méretű hangfalnak kell a tér.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Tannoy
Építhetnél neki egy szobát. 20-30 m2-re nemigen raknám be.
nyugodtan,semmi baja nem lesz,ha megnézed van rá példa hogy egy Westminster-t kisebb szobában is használnak..
http://www.hifiwigwam.com/showthread.ph ... ild/page15
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Tannoy
Egyszer rátehetném a kezem egy ilyen dobozra ....
Tannoy
Nem semmi! Egy ilyet egyszer építeni...
...faanyagtemető!
- dixie-chicken
- V.I.P.

Tannoy
Tannoy
Kedves Kollégák !
Tegnap vettem egy Tannoy 609 MK II-t és beszarás a hangja nagyon tetszik . Tannoy DC-t mindenkinek Tannoy Jupiter 303-asom volt eddig elől, az sem semmi a maga kategóriájában de ez a 609, a tere a részletessége nem semmi és a mélye is nagyon kellemesek és erőteljesek (20cm hangszóró) legalábbis számomra...
Jó zenehallgatást mindenkinek
Tannoy
http://www.pinkfishm...ad.php?t=113942
Nem semmi! Egy ilyet egyszer építeni...