Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dali hangsugárzók
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 644
Dali hangsugárzók
Sok tekintetben egyetértek az összefoglalóval! A Canton más ligában focizik, őt a Heliconnal vagy az Epiconnal kéne összehasonlítani. Azzal az eggyel vitatkoznék csak, hogy a tér szűk-e a Mentor Centerrel. Ugyanis nekem az én szobámban és az adott hallótávolságról úgy hat, mintha a front teljes egységet képezne és ez az én "olvasatomban" gyakorlatilag azt jelenti, hogy a center és front mint olyan, eltűnnek, a hangok pedig irányultság függvényében hallhatók a különböző oldalon vagya éppen középen.
Már én is nézegettem állványokat, de egyenlőre csak a Helicon állványát találtam. Azt szeretném majd kipróbálni hogy a center front oltalára tüskéket rakok, így picit a hangszórók irányát módosítom, ez vajon milyen hatást gyakorolhat a hangképre???
Osu no seishin!
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Külön örülök hogy nem egy kis piszli a center.
Nagy dillemmám mindig a kis center sugárzó a rendszerekben.Hiába egységes megszolalást tud esetleg produkálni sok kis hangszorós centerke de valjuk be aki hallott már nagy és valóban jó centert nehezen tud újra kis sugárzós centerre visszaállni.
Azért a Karat Reference 2DC sokáig ki fog szolgálni.Félelmetes mit tud produkálni.Mondjuk ezen nem is nagyon lepödök meg mert azért csak a Karat Reference 2DC álló dobozhoz tervezték ami a csúcs volt a Cantonnál.
Így nem olyan nagy méretű de szerény minőségű center sugárzó.Vérbeli csúcs kategória.
A Dali Mentor center nem tud olyan energiákat megmozgatni, meg dinamikában is szerényebb, meg tér ábrázolásban is kevesebbett nyújt, na de ez az összehasonlítás nem sportszerű.Így nem is folytatom mert a Karat Reference Center egy más kategória külön állat faj.
Viszont nagyon meg vagyok elégedve a Mentor centerrel.Nagyon jó!!Soha rosszabbat senkinek.
És végre lépést tart a center az állókkal.Sok szettben mintha a center valami kényszer megoldás lenne.Itt nem.Sokszor figyeltem direkt a produkciójára.Volt mikor olyan szélesen tudott megszólalni, hogy azt hittem már a frontokra kevert anyag szól.Hát nem.(Ezért is imádom a saját centerem.Sokszor olyan érzésem van mintha már a frontokból jönnének a hangok, de még mindig csak a center játszik.Egy igazán center igénybevevő filmnél nagyon elő tud jönni belőle a tartalék.És egyedül el tudja vinni az egész mozit a hátán.És még van valós mélytartománya is nagy membrán felülettel.Én úgy vélem a legfontosabb hangsugárzó elem a center és mélysugárzó.)
Úgy látszik vannak még gyártók ahol a center nem csak szükséges rosszként összehajigált doboz.Nagy respeckt a Dali Mentor szettnek.Fantasztikusan egységes szett.Ajánlatos a centert egy masszív nehéz állványon kiprobálni
Nagyon meghálálja.Teresebb, pontosabb, szellősebb megszólalást fog nyújtani mint, tv állványra rakva.
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Tegnap este megnéztem a Sin City-t a Dali mentor szetten.
Ki jelentem nagyon egységes hangzást produkált a szett.A Center kellően testes és artikuált volt :DMondom ezt úgy hogy Nekem sem éppen kis pályás center sugárzóm van(Canton Reference 2DC Center 2*18cm-es mélyközép, 30cm-es mély!!!, és egy magas).Azért a centerem nagyon hiányzott.Azt nagyon megszoktam.Valószínű sose fogom eladni.Ritka is és különleges.
Nagyon nagyon jó szett a Mentor!!!
Úgy gondolom ez már megér lazán egy proci/végfok párost.
Jelenleg csak egy DSP Z7-es áll rendelkezésre a meghajtásra.
De van egy RX-V3800-as is lehet meg kéne probálni multi amp-ként
Azért a DSP-Z7 is kellöen elboldogul vele de sokkal többre lenne érdemes ez a szett.
Egy jó proci meg egy Parasound végfok pl.
A hétvégére bekészültem.Szeretném kicsit kiélvezni a Mentor szettet.
Sztereo erősítővel sokkal jobban domborítanak zenén a Mentor 6-osok.
Ezzel a szettel sokan boldogok lennének jó darabig.Nekem nagyon szimpatikus.Mondom ezt úgy hogy nem rajongok a Dali dobozokért az új érából.A régi Dali dobozok Nekem jobban tetszenek.De ez a Mentor széria nagyon azon a vonalon van mint a régi nagy dobozai a Dalinak.Nem is értem ennek fényében a Rubiconokat.Ebből kellett volna mkII!!!
- leoneottiz
- V.I.P.

-
Vendég
Dali hangsugárzók
A mentorok is csak kölcsönbe vannak.De jelentem jön egy mentor vocal
Úgy érzem meg van a hétvégi programom
azerio, a 6-os mentorért én is irigyellek, de egyenlőre nincs rávaló, bár gyarló módon el kezdtem nézegetni a lengyel hi-fis oldalakat, valamiért ott "picit" olcsóbb... Meglátjuk, mit hoz a jövő... :-D
- leoneottiz
- V.I.P.

Dali hangsugárzók
azerio, a 6-os mentorért én is irigyellek, de egyenlőre nincs rávaló, bár gyarló módon el kezdtem nézegetni a lengyel hi-fis oldalakat, valamiért ott "picit" olcsóbb... Meglátjuk, mit hoz a jövő... :-D
Osu no seishin!
Dali hangsugárzók
MA GS20 GS60 GS10 GS-ből ezeket birtokoltam.
Nem rosszak.Ezekkel is együtt lehet élni igen.Mondjuk a GS10 nagy kompromisszum.A GS20 jobb doboz.
Viszont a GX az előre lépés GS-ről!!
GX szalag magasa nem mindenkinek tetszik (én nem hallottam). De számomra árban is ez a maximum, biztosan nem fogok tovább lépni. Na de ez itt OFF.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Vendég
Dali hangsugárzók
MA GS20 GS60 GS10 GS-ből ezeket birtokoltam.
Nem rosszak.Ezekkel is együtt lehet élni igen.Mondjuk a GS10 nagy kompromisszum.A GS20 jobb doboz.
Viszont a GX az előre lépés GS-ről!!
Nekem Hivox tuning után a Concept 6-tal is sikerült örömmel együtt élnem sok évig. Most cseréltem MA GS20-ra, amit már véglegesnek szánok.
Dali hangsugárzók
Ezt többen is írják, de sajnos magyar viszonylatban nem mondhatjuk azt, hogy az Ikon budget hangfal lenne, ezért higyjétek el, a Concepthez, Zensorhoz, Lektorhoz képest az Ikonnal is hosszú távon együtt lehet élni! (megjegyzem, hogy mindhárom sok örömöt okozhat az "átlag" felhasználónak)
Nekem Hivox tuning után a Concept 6-tal is sikerült örömmel együtt élnem sok évig. Most cseréltem MA GS20-ra, amit már véglegesnek szánok.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Vendég
Dali hangsugárzók
A mentor Vocalt most nagyon irigylem Tőled.
Ki tudtam volna rakni egy 5.0 Dali Mentor szettet hirtelnjében.
Megnéztem volna mit domborítanak együtt.A Rubikat ma viszik el valamikor utána kérdezek nincs-e elfekvő mentor vocal hátha hétvégén sikerül Mentor mozizni
Azt tudom hogy nagyon nagyon boldog lennék ha ezek a Mentorok maradhatnának egy darabig még.
Nem mintha a saját szettemmel nem lennék boldog
De azért a Mentor 6 valami fantasztikusan mutat.
Ezt többen is írják, de sajnos magyar viszonylatban nem mondhatjuk azt, hogy az Ikon budget hangfal lenne, ezért higyjétek el, a Concepthez, Zensorhoz, Lektorhoz képest az Ikonnal is hosszú távon együtt lehet élni! (megjegyzem, hogy mindhárom sok örömöt okozhat az "átlag" felhasználónak)
- leoneottiz
- V.I.P.

Dali hangsugárzók
Osu no seishin!
Dali hangsugárzók
Eltelt jó pár nap a Rubiconok megérkezésétől.
Sikerült kapnom melléjük egy pár Mentor 6-os és Mentor 2-est, hogy összehasonlíthassam őket.
A véleményemet a mai napig tartom.Nem változtatja meg semmi még az sem, hogy sikerült a Rubiconokkal együtt lenni.
Több elektronika és kábel társasága után ki jelentem a Dali Mentor szériája jobb.Igényesebb, minőségibb termék külsőre is.
Monitorok Mentor 2:A sávszélek jobbak.Mélyebre megy, a magasa szellősebb.Kicsit zárkozottabb testesebb mély tartomány.Kellemesebb összkép.
Rubicon 2:Gyorsabb, fiatalos, vékonyabb hangú mint a Mentor.Az előnye a hátránya is.Külselye botrány a Mentor mellett.Nem írnék erről többett mert nálam kiesett.
Mentor 6:Vastagabb, husosabb mélytartomány van jelen..Nem lassú, csak tömörebbnek hallatszik kicsit.Testesebb hangszer hangok.Nagyon mélyre megy.Nagyon jó hangsugárzó.Igaz mindenes.Fantasztikus összhang van benne a többi hangszoróval.
Rubicon 6:Gyorsabb, vékonyabb hangszerhangok kevésbbé testes megszólalás emiatt a felső regiszterek és a középtartomány jobban él..Ezért frissebbnek tűnik elsőre de sok zenén így már kevésbé kellemes és valós.Elég mélyre megy de a Mentor még mélyebbre.
Ez a széria követi az "új" hangsugárzó ideált amit sok márkánal felfedeztem.Vékonyabb, kevésbbé testes, és nem anyira minden evő.
A külselye egy botrány.Megjelenésben nagyon elmarad a Mentor-tól.
Úgy gondolom ki merem jelenteni a Rubicon széria Nekem nem éri meg az árát.Főleg ha egy Mentor van otthon.
Tartom magam ahoz hogy a Dali fénye is nagyon kezd megkopni.Zensor,Rubicon ezt tanusítja.
Viszont egy jó hír a Denon erősítőkkel jobban együtt működik és egy frissebb hangot produkál a Rubicon.
Ez a forgalmazónak elöny.
De összeségében a Mentor jobb több elektronikával is.
Vélemyényem szerint is a Mentor szériától kezdődik az amivel hosszan együtt lehet élni kompromisszumok nélkül Dali vonalon. Az Ikon-Mentor közti különbség szerintem sokkal nagyobb mint a Mentor-Helicon közötti különbség.
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Eltelt jó pár nap a Rubiconok megérkezésétől.
Sikerült kapnom melléjük egy pár Mentor 6-os és Mentor 2-est, hogy összehasonlíthassam őket.
A véleményemet a mai napig tartom.Nem változtatja meg semmi még az sem, hogy sikerült a Rubiconokkal együtt lenni.
Több elektronika és kábel társasága után ki jelentem a Dali Mentor szériája jobb.Igényesebb, minőségibb termék külsőre is.
Monitorok Mentor 2:A sávszélek jobbak.Mélyebre megy, a magasa szellősebb.Kicsit zárkozottabb testesebb mély tartomány.Kellemesebb összkép.
Rubicon 2:Gyorsabb, fiatalos, vékonyabb hangú mint a Mentor.Az előnye a hátránya is.Külselye botrány a Mentor mellett.Nem írnék erről többett mert nálam kiesett.
Mentor 6:Vastagabb, husosabb mélytartomány van jelen..Nem lassú, csak tömörebbnek hallatszik kicsit.Testesebb hangszer hangok.Nagyon mélyre megy.Nagyon jó hangsugárzó.Igaz mindenes.Fantasztikus összhang van benne a többi hangszoróval.
Rubicon 6:Gyorsabb, vékonyabb hangszerhangok kevésbbé testes megszólalás emiatt a felső regiszterek és a középtartomány jobban él..Ezért frissebbnek tűnik elsőre de sok zenén így már kevésbé kellemes és valós.Elég mélyre megy de a Mentor még mélyebbre.
Ez a széria követi az "új" hangsugárzó ideált amit sok márkánal felfedeztem.Vékonyabb, kevésbbé testes, és nem anyira minden evő.
A külselye egy botrány.Megjelenésben nagyon elmarad a Mentor-tól.
Úgy gondolom ki merem jelenteni a Rubicon széria Nekem nem éri meg az árát.Főleg ha egy Mentor van otthon.
Tartom magam ahoz hogy a Dali fénye is nagyon kezd megkopni.Zensor,Rubicon ezt tanusítja.
Viszont egy jó hír a Denon erősítőkkel jobban együtt működik és egy frissebb hangot produkál a Rubicon.
Ez a forgalmazónak elöny.
De összeségében a Mentor jobb több elektronikával is.
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Elég mélyre megy nálam.Ez sok mindentől függ.
Fekete van nálam is.Nagyon alul mulja a külső az árat!!!
Többet majd pár nap után írnék az új szériáról.Több készülék meghajtása miatt.
Igen, biztosan bővülni fog a Rubicon sorozat az idők folyamán. A 2 -es képeit nézve - különösen feketében - a Zensor 3 ugrik be, mint a kinézetét, mint az arányait nézve. Persze a Mentor Menuett -el is felvethető hasonlóság külalak tekintetében, de az kisebb. Feketében ez a zongoralakk kivitel - khmm, hát ízlések és pofonok ... Remélhetőleg lesz egy 3 -as Rubicon is ribbon -al - meglátjuk. Mindenesetre érdekes ez az új 4Ω -os széria.
írtad, hogy a 2- es elég mélyre megy (igaz "tüdő és testesség" hiányzik). Specifikáció szerint frekvencia tartomány alsó végének 50 Hz -et ad meg a Dali. Ikon 2 -esre - 41 Hz ; Mentor 2 - 39 Hz. Az utóbbi kettőhöz viszonyítva is megáll az a megállapítás, hogy elég mélyre megy?
Dali hangsugárzók
A napokban beszéltünk itt az új Rubicon dobozokról.
Elmentem az ismerősőmhöz hogy megtapogassam és egy kis ismeretséget szerezzek róluk.
Nekem a személyes kedvencem a Mentor széria volt az összes hibájával együtt.Mint hangban mint megjelenésben és minőségben nálam a Dali best buy sorozata ha élhetek ilyen elcsépelt kifejezéssel.
A Rubicon egy komolyabb hangszóró bázisra épül.Külselye szép minőségí összeszerelés.Mégsem tudtam elvonatkoztatni az előitéletemtől.Az ember fia ha ismeri a márkát és csúcs szériáit az epicontól többet vár jóval ezzel a hangszóró bázissal mint a kisebbektől.
Nálam is ez az előitélet tárgya.A nagy hanyatt esés nem is volt meg.Érthetetlen a számomra hogy egy ilyen jó sugárzókkal miért nem kapunk többet hangban mint amit nyújt.És kifejezetten zavar a poré megjelenés ami nem méltó ehez a hangsugárzóhóz.
Nem szeretném lehúzni a dobozokat de az ember többet vár ennyi pénzért.Viszont abban a különleges helyzetben vagyok hogy nálam állomásozik két tipus is lassan egy hete.Rubicon 6 és egy 2-es személyében.A hangjuk teljesen mást mutatnak lakóhelyiségben.Még ismerkedünk.De a 2es egy igazi vérbeli monitor.A legmeglepőbb a gyorsasága.Mélyei nem olyan kisdobozos így sokszor hiányérzet tömkelege tör az emberre.Mélyre megy csak a nagy tüdő és testesség hiányzik de ez nem kopog mint a concept és zensor kis dobozok.Néha az ikon 2es is kopog.Ez nem.Jó érzés leülni elé hallgatni.Csak a Nekem hiányérzetem van.
Rubicon 6-tól megkapjuk mind ami hiányzott a 2esből viszont a gyorsaságából kicsit veszített.Nekem így is egységesebb az összkép.A ribbon támogatás érezhető a kicsibe nincs.Jót tesz az álló változatnak a ribbon.A testesség a tüdő megjött egy határozottabb mélytartománnyal.
Hirtelen ennyi ami eszembe jut ezekről.Még ismerkedünk.De a külselye még mindig nagy fátdalmat hagy bennem annak ellenére hogy a külső minőségében nem találtam hibát.
Igen, biztosan bővülni fog a Rubicon sorozat az idők folyamán. A 2 -es képeit nézve - különösen feketében - a Zensor 3 ugrik be, mint a kinézetét, mint az arányait nézve. Persze a Mentor Menuett -el is felvethető hasonlóság külalak tekintetében, de az kisebb. Feketében ez a zongoralakk kivitel - khmm, hát ízlések és pofonok ... Remélhetőleg lesz egy 3 -as Rubicon is ribbon -al - meglátjuk. Mindenesetre érdekes ez az új 4Ω -os széria.
írtad, hogy a 2- es elég mélyre megy (igaz "tüdő és testesség" hiányzik). Specifikáció szerint frekvencia tartomány alsó végének 50 Hz -et ad meg a Dali. Ikon 2 -esre - 41 Hz ; Mentor 2 - 39 Hz. Az utóbbi kettőhöz viszonyítva is megáll az a megállapítás, hogy elég mélyre megy?
Dali hangsugárzók
szerinted miért használok olyan hangfalkábelt az ikonokhoz a rendszeremben ami az aláírásomban szerepel?
Nem azért mert hű de olcsó még 1000Ft sincs métere, hanem azért mert jobb mint amelyiknek 10-20E ft/m
30E ft/m vagy drágábbat meg nem szánok rá, mert akkor már inkább komponenst cserélek aminek bizony jobban kihallom a hangját...
A Klotz nagyon jó kábel!Nekem is volt (ilyen is többek között) és szerintem pl.:a Van den hull clearwater-nél jobb is pedig az pár 1000ft/m!Bocs az OFF-ért!
-
Vendég
Dali hangsugárzók
A napokban beszéltünk itt az új Rubicon dobozokról.
Elmentem az ismerősőmhöz hogy megtapogassam és egy kis ismeretséget szerezzek róluk.
Nekem a személyes kedvencem a Mentor széria volt az összes hibájával együtt.Mint hangban mint megjelenésben és minőségben nálam a Dali best buy sorozata ha élhetek ilyen elcsépelt kifejezéssel.
A Rubicon egy komolyabb hangszóró bázisra épül.Külselye szép minőségí összeszerelés.Mégsem tudtam elvonatkoztatni az előitéletemtől.Az ember fia ha ismeri a márkát és csúcs szériáit az epicontól többet vár jóval ezzel a hangszóró bázissal mint a kisebbektől.
Nálam is ez az előitélet tárgya.A nagy hanyatt esés nem is volt meg.Érthetetlen a számomra hogy egy ilyen jó sugárzókkal miért nem kapunk többet hangban mint amit nyújt.És kifejezetten zavar a poré megjelenés ami nem méltó ehez a hangsugárzóhóz.
Nem szeretném lehúzni a dobozokat de az ember többet vár ennyi pénzért.Viszont abban a különleges helyzetben vagyok hogy nálam állomásozik két tipus is lassan egy hete.Rubicon 6 és egy 2-es személyében.A hangjuk teljesen mást mutatnak lakóhelyiségben.Még ismerkedünk.De a 2es egy igazi vérbeli monitor.A legmeglepőbb a gyorsasága.Mélyei nem olyan kisdobozos így sokszor hiányérzet tömkelege tör az emberre.Mélyre megy csak a nagy tüdő és testesség hiányzik de ez nem kopog mint a concept és zensor kis dobozok.Néha az ikon 2es is kopog.Ez nem.Jó érzés leülni elé hallgatni.Csak a Nekem hiányérzetem van.
Rubicon 6-tól megkapjuk mind ami hiányzott a 2esből viszont a gyorsaságából kicsit veszített.Nekem így is egységesebb az összkép.A ribbon támogatás érezhető a kicsibe nincs.Jót tesz az álló változatnak a ribbon.A testesség a tüdő megjött egy határozottabb mélytartománnyal.
Hirtelen ennyi ami eszembe jut ezekről.Még ismerkedünk.De a külselye még mindig nagy fátdalmat hagy bennem annak ellenére hogy a külső minőségében nem találtam hibát.
Dali hangsugárzók
Egy jó kábel szerintem nem emel ki és nem tompít. hagyja átfolyni a zenét. pont az ilyen megosztó kábelek azok, amit vagy szeretnek, vagy gyűlölnek. ezekre jellemzőek azok a tulajdonságok, amiket felsoroltál. hibát hibával kompenzálni szerintem hülyeség.
szerintem a hifiben semmi sem ilyen egyszerű. akinek van egy alapszintű de tisztességes kábelezése, annak lehet nem hoz sokat egy kábel. de ahol nincs meg egy minimum szint se, ott cserélgethetünk készülékeket, mert nem fogják hozni, csak a töredékét, annak amit tudnak.
én se akarok rábeszélni drága kábelekre senkit, de lebeszélni se. Szerintem egy dali ikonnál már egyáltalán nem eretnekség mondjuk 20-30k-s ic kábel, vagy egy hasonló, vagy picit többe kerülő (szerelt) hangfalkábel. nyilván egy kis zensor monitornál már az arányokat tekintve ez már túlzás lenne. én is kipróbáltam irreálisan drága kábeleket is a rendszeremben, persze eszembe se volt annyit kiadni. de a lehetőség adott volt, úgyhogy kipróbáltam. csak arra akartam kilyukadni, hogy ki lehet próbálni sok mindent. a lehetőség adott. letét le, kábel haza. de van ahol, még letét se kell.
szerinted miért használok olyan hangfalkábelt az ikonokhoz a rendszeremben ami az aláírásomban szerepel?
Nem azért mert hű de olcsó még 1000Ft sincs métere, hanem azért mert jobb mint amelyiknek 10-20E ft/m
30E ft/m vagy drágábbat meg nem szánok rá, mert akkor már inkább komponenst cserélek aminek bizony jobban kihallom a hangját...
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1722
Dali hangsugárzók
Sajnos vagy nem sajnos ez így van! A kábeleke egyfajta szűrőként lehet még jelentősége a jeltovábbítás mellet. Egy kábel soha nem javít egy rendszeren, csak adott körülmények (rendszer elemek, akusztika, ízlés és egyéb közrejátszó tényezők) között bizonyos frekvenciákon kiemel vagy ép tompít. És ez vagy ép előnyére vagy hátrányára a rendszernek! Ezért van az, hogy egyeseknél az Audioquest rocket 44 kimagaslóan teljesít, másoknál meg pont, hogy ront a hangzáson.
De vannak olyan személyek is akik "másolják a nagyok dicsérő szavait", de ez már megint egy másik téma lehetne......
Egy jó kábel szerintem nem emel ki és nem tompít. hagyja átfolyni a zenét. pont az ilyen megosztó kábelek azok, amit vagy szeretnek, vagy gyűlölnek. ezekre jellemzőek azok a tulajdonságok, amiket felsoroltál. hibát hibával kompenzálni szerintem hülyeség.
szerintem a hifiben semmi sem ilyen egyszerű. akinek van egy alapszintű de tisztességes kábelezése, annak lehet nem hoz sokat egy kábel. de ahol nincs meg egy minimum szint se, ott cserélgethetünk készülékeket, mert nem fogják hozni, csak a töredékét, annak amit tudnak.
én se akarok rábeszélni drága kábelekre senkit, de lebeszélni se. Szerintem egy dali ikonnál már egyáltalán nem eretnekség mondjuk 20-30k-s ic kábel, vagy egy hasonló, vagy picit többe kerülő (szerelt) hangfalkábel. nyilván egy kis zensor monitornál már az arányokat tekintve ez már túlzás lenne. én is kipróbáltam irreálisan drága kábeleket is a rendszeremben, persze eszembe se volt annyit kiadni. de a lehetőség adott volt, úgyhogy kipróbáltam. csak arra akartam kilyukadni, hogy ki lehet próbálni sok mindent. a lehetőség adott. letét le, kábel haza. de van ahol, még letét se kell.
-
Vendég
Dali hangsugárzók
mit értesz normális elosztó alatt?
én se beszélek le senkit a kábel cserélgetésről, de szerintem a befektetett pénz spec esetben egy 100K kábel kevesebbet fog hozni mint egy 100K val drágább cd , vagy erősítő.
Sajnos vagy nem sajnos ez így van! A kábeleke egyfajta szűrőként lehet még jelentősége a jeltovábbítás mellet. Egy kábel soha nem javít egy rendszeren, csak adott körülmények (rendszer elemek, akusztika, ízlés és egyéb közrejátszó tényezők) között bizonyos frekvenciákon kiemel vagy ép tompít. És ez vagy ép előnyére vagy hátrányára a rendszernek! Ezért van az, hogy egyeseknél az Audioquest rocket 44 kimagaslóan teljesít, másoknál meg pont, hogy ront a hangzáson.
De vannak olyan személyek is akik "másolják a nagyok dicsérő szavait", de ez már megint egy másik téma lehetne......
Dali hangsugárzók
ez nálam hasonló volt, míg be nem tettem egy normális elosztót. semmi nem javított kb. semmit. hiába cseréltem a hangkártyát dacra. semmi. 100k értékű kábel be. semmi. aztán fogtam az elosztót és kicseréltem egy normálisra és magához tért minden.
nem azt mondom, hogy feltétlen sokat kell költeni kábelre. De a lehetőség adott, a próbára, ami nem kerül semmibe. erről azért nem beszélnék le senkit.
mit értesz normális elosztó alatt?
én se beszélek le senkit a kábel cserélgetésről, de szerintem a befektetett pénz spec esetben egy 100K kábel kevesebbet fog hozni mint egy 100K val drágább cd , vagy erősítő.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1722
Dali hangsugárzók
fapaci, valhallát is próbáltam, igaz tápkábelek voltak, visszatéve a sima villanydrótot 3x2,5mm2 mt vagy 3x4mm2 mt semmivel sem volt rosszabb, akkor azt kérdeztem magamtól minek a rendszerbe ilyen "drága" kábel?.
egyébként csak azt nem értem egy dali heliconban ahol már sima hangfaldróttól jobbat tudnának betenni miért nem tesznek, (holott minőségi kondig és ellenállások vannak benne) pedig nem egy nagy hosszúságról beszélünk, vagy egye fene növeljék meg akkor még a doboz árát, annyival már nem lesz sokkal drágább.
http://www.studio-22.com/dali/helicon-4 ... e-25th.htm
ez nálam hasonló volt, míg be nem tettem egy normális elosztót. semmi nem javított kb. semmit. hiába cseréltem a hangkártyát dacra. semmi. 100k értékű kábel be. semmi. aztán fogtam az elosztót és kicseréltem egy normálisra és magához tért minden.
nem azt mondom, hogy feltétlen sokat kell költeni kábelre. De a lehetőség adott, a próbára, ami nem kerül semmibe. erről azért nem beszélnék le senkit.
Dali hangsugárzók
Elmegyek egy kereskedőhöz meglesem Én ezt a Rubicont.
Kíváncsivá tett.
Az ismerősöm azt mondja a felsőbb osztályból kapta a drivereit.A doboz külső megjelenése lett egyszerűbb dizájnú de azt mondta a Rubicon cserében jobban szól.Na majd meghalljuk ezt.
Na erre kíváncsi leszek a 8 ast ha van hallgasd meg Nekem a Rubicon széria nagyon tetszik, de sajna se centere se saját subja, pedig a frontok és a polcsugárzók elég pofásak!
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Elmegyek egy kereskedőhöz meglesem Én ezt a Rubicont.
Kíváncsivá tett.
Az ismerősöm azt mondja a felsőbb osztályból kapta a drivereit.A doboz külső megjelenése lett egyszerűbb dizájnú de azt mondta a Rubicon cserében jobban szól.Na majd meghalljuk ezt.
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Jól látom hogy Daliék-nál is elgurult a gyógyszer???
A jó kis Mentor szériát ezzel az új "gagyibbnak" tűnő Rubiconnal akarják váltani??
Ráadásul a kivitele még az Ikonnak is jobbnak tűnik.Furcsa egy világ.