Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Ronin: köszi a meghívást, lehetséges a késöbbiek során élnék a nagyszerű lehetőséggel. B&W-t még soha nem hallottam, de a külseje miatt mindig nagyon vonzott ez a márka. Csak j.p.-i ésszel arra gondoltam, h amiért ilyen szép és nincs túl magasas ára pld. 600S3, a belső nem túl nyerő egy inkább dobozabb formájú rendszerrel szemben, mint a pld. az E30-as ami nem csúnya, de nem is B&W (külsőre).
Azt esetleg meg tudjuk csinálni, hogy tesómtól ellopom a hangfalait (602) és azt meg tudod nézegetni/hallgatni. Ez így még reális is lenne. Kb. abban a keretben benne lenne, amit mondtál és ha megnézed a méreteis a honlapon, akkor rájöhetsz, hogy nem egy kis darabról van szó!

Na ha majd tényleg jönnél, akkor megbeszéljük a részleteket priviben.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ronin: köszi a meghívást, lehetséges a késöbbiek során élnék a nagyszerű lehetőséggel. B&W-t még soha nem hallottam, de a külseje miatt mindig nagyon vonzott ez a márka. Csak j.p.-i ésszel arra gondoltam, h amiért ilyen szép és nincs túl magasas ára pld. 600S3, a belső nem túl nyerő egy inkább dobozabb formájú rendszerrel szemben, mint a pld. az E30-as ami nem csúnya, de nem is B&W (külsőre).

Most nézem a 602 S3-as hol 70-80e ??????
SatSys-nél 2x65e.... Neeeem??

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Ez egy jó kérdés. Én is nagyot rohatam az utolsó pillanatban a Satsystembe az ATX-ekért.

és még voltunk ezzel páran, de így is túl késo"n kapott észbe az ember
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Nyugodtan lehet "beleugatni", semmi gond. Ez sem rossz és 165mm-os mélye van, nem 130mm-es. És az egyforma 4 is jó kis előny.Amúgy miért írtad, h ennyi pénzből nem ajánlott egy álló?

Látom Ronin-nak lenne rá pénze mégis elől 280e/pár polcsugrázók vannak. Érdekes. Pedig láttam képeket hely sem lenne probléma az álló falakra.

Amíg írogattok Hi-Fi Choice Review-kat olvasgatok, már amennyit értek belőle.

Egyeszer ha időd engedi, akkor gyere fel hozzám hallgatózni és szívesen megmutatom, hogy mit tud egy polcsugárzó. Szerintem bőven elég ez is akár mozira is. Megdöbbentően tudja zúzni a mélyet ha kell.

Két ok miatt vettem egyébként ezt a hangfalat.
1. Viszonylag kis szobában vannak és így elkerülöm a kínos búgást, mert egy nagy álló doboz hajlamos kis helyen búgni.
2. Ezért az árért az egyel kissebb széria legnagyobb hangfalát kaptam volna meg, így viszont magasabb minőségi szinvonalra ugrottam.

Hasonló a helyzet nálad is. Vagy megveszed a kevésbé márkás hangfalak álló dobozait, vagy amiket felsoroltam márkák közül választasz egy kissebb polcsugárzót és az egész rendszered azokból építed össze.

pl. most csak a B&W árait tudom kb. de itt bizonyos helyeken a 602-es hangfalat tudod megszerezni 70-80 körül, ami már nem is olyan kis darab és késöbb ha sokallod az árat, akkor a 600-as hangfalat 50e/pár áron meg is kapnád, ami elég kedvező szerintem és még úgy is elég homogén lenne a hangod (hasonló vonatkozik a többi márkára is).

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Nekem is csak az a fáj, h a SUB ilyen drága hozzá És majd meglátjuk mi lesz akkor, csak jó előre is gondolkozni.....
Szubnak tényleg nem kell olyannak márkájunak lennie, mint a többi hangfalnak. És sem JBL-t vettem.

Vendég

A sub árát én is sokalltam, ezért kevesebb mint fél áron vettem Yamahát, ami mozihöz tökéletes. Zenéhez meg nem használok subot. A sub szerintem nyugodtan lehet más gyártmány, nem lóg ki annyira, mintha az 5.0-ás set lenne össze-vissza sorozatból.

Nekem is csak az a fáj, h a SUB ilyen drága hozzá És majd meglátjuk mi lesz akkor, csak jó előre is gondolkozni.....

Vendég

Milyen rendszerhez használta, főleg a frontok érdekelnének. Ha neki álló frontjai vannak, lehet a polc sugárzókkal (E30) jobban viselkedne.
Jobban járnál ha most kicsit lehiggadnál, mert baromi nagy káosz lesz a fejedben.
Különben sem mindig jó egy márkán belül vásárolni mélynyomót.
Inkább döntsd el végre, hogyan vágsz neki, aztán legyen a kezedben a pénz.

Léva

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: R5TL »

A sub árát én is sokalltam, ezért kevesebb mint fél áron vettem Yamahát, ami mozihöz tökéletes. Zenéhez meg nem használok subot.
A sub szerintem nyugodtan lehet más gyártmány, nem lóg ki annyira, mintha az 5.0-ás set lenne össze-vissza sorozatból.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Milyen rendszerhez használta, főleg a frontok érdekelnének. Ha neki álló frontjai vannak, lehet a polc sugárzókkal (E30) jobban viselkedne.
E 60-as frontok, E25-ös center és E 20-as surround, egy Denon 1905-el.

Vendég

Hallgatok nagyon sokféle stílusú zenét, kedvtől függ: különböző OST-k pld. Braveheart, Titanic (dts audio cd), Mike Oldfield, Phil Collins, Sade, Diana Krall, Eagles, Pink Floyd, Sting, Corrs +ilyenek stb-stb.A másik szegmens (jóvanna fiatlak vagyok még): progresszív (ezek közül ezt a legtöbbet!), trance, house, techno. (ha ott lesz a SUB, akkor gyak. tök mind1 az efféle zenékre h milyen hangsugárzóm lesz, lényeg, h SUB legyen itt nincs mit részletezni
Ez csak a zenei izlésem volt, szóval a fontos az az ami továbbra is: A Mozi!

Gordon314
Nem tudom, írtam én is h ott belekevertél vmibe, az: nem fontos! Azt már inkább haggyuk'

Ha ennyi féle zenét szeretsz, és beleugrasz a NAD-ba, eladás előtt ill. új erősítő vásárlása előtt kérj kölcsön egy Yamaha-t (ha már olyat akarsz), mert nem vagyok biztos benne, hogy szívesen fogsz zenét hallgatni a NAD után, ergo lehet megbánod a vásárlást.

Léva

Vendég

Szerinted milyen?
Nem sokat hallgattam, de nekem annyira nem tetszett. Ez nem jelent semmit, mert csak pár órát hallgattam. Igazából elvégzi a feladaztát, de én egy kicsit lassúnak éreztem, ami zenénél jött elő főleg.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Szerinted milyen?
Nem sokat hallgattam, de nekem annyira nem tetszett. Ez nem jelent semmit, mert csak pár órát hallgattam. Igazából elvégzi a feladaztát, de én egy kicsit lassúnak éreztem, ami zenénél jött elő főleg.

Vendég

Mélyláda: JBL NORTHRIDGE E150P (108e) Ezt még nem tudom, elég húzós, bár nagyon tetszetős...

Ez kicsit sok érte. Egy ismerősöm vett ilyet pár hónapja 90e-ért.

Ahh!! Az már jobban cseng, főleg, h nem éri el a 3 számjegyet!!! Én a SatSystem-es és a NetDepo-s netes árlistákat szoktam nézegetni.

Szerinted milyen?
Láttam már sokan csinálják, h van egy bizonyos hangfal márkájuk és típuscsaládjuk mind az 5.0 elem tagja egyforma, de mégis Klipsch RW-8 v. RW-10-et vesznek hozzá 0.1-nek. Nem tudom, de ha olyan lesz a SUB amit elvárok (JBL), akkor nem szeretném meghallgatni azt a Klipsch-et, egységes rendszert szeretnék...

Ezért is próbáltam még azt is szem előtte tartani a képzeletbeni háttérben, h a center / SUB is jó e ebben a szériában és ne is legyen túl drága sem a frontokhoz mérten sem amúgy...

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Mélyláda: JBL NORTHRIDGE E150P (108e) Ezt még nem tudom, elég húzós, bár nagyon tetszetős...

Ez kicsit sok érte. Egy ismerősöm vett ilyet pár hónapja 90e-ért.

Vendég

Így nézne ki a végső csak kb!

1.
Sztereó erősítő: NAD 3020 (használt ~25e)
Front: JBL NORTHRIDGE E30 (74e)
(késöbb) Állvány: (???)
2.
[eladom a NAD-ot]
Yamaha RXV457RDS (új: 69e) vagy Yamaha RXV-550RDS/RXV-557RDS (használtan ~60e - ~65e)
Surround: JBL NORTHRIDGE E30 (74e)
(késöbb) Falitartó/Állvány: (???)
3.
Center: JBL NORTHRIDGE EC25 (41e)
4.
Kábelek (???)
5.

Ez mindösszesen: 360e Ft (Klipsch eladása után már 100e a kezemben, amiből a "1." már meg is vásárolható!
"Csak" a hangfalak: 300e (JBL/E széria)

MÁS:
- Szeritnetek, ProHardver, HHSW, AproNeten kívül még hova tehetnék fel hirdetést?

Hallgatok nagyon sokféle stílusú zenét, kedvtől függ: különböző OST-k pld. Braveheart, Titanic (dts audio cd), Mike Oldfield, Phil Collins, Sade, Diana Krall, Eagles, Pink Floyd, Sting, Corrs +ilyenek stb-stb.
A másik szegmens (jóvanna fiatlak vagyok még): progresszív (ezek közül ezt a legtöbbet!), trance, house, techno. (ha ott lesz a SUB, akkor gyak. tök mind1 az efféle zenékre h milyen hangsugárzóm lesz, lényeg, h SUB legyen itt nincs mit részletezni
Ez csak a zenei izlésem volt, szóval a fontos az az ami továbbra is: A Mozi!

Gordon314
Nem tudom, írtam én is h ott belekevertél vmibe, az: nem fontos! Azt már inkább haggyuk'

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

YvsMad
Javaslom nézz meg egy pár minőségi falba építhatő hangsugárzót! Én olyat láttam, aminek széles, magas, de a könnyű beépíthetőség miatt ugye nem túl mély MDF doboza volt. Ezt építik be a falba. Mivel csak az előlap látszik ki, ezért doboz torzítás csak ott lehetne, de ugye ott helyezkedik el maga a hangszóró is.
Hifi sugárzónak nem választanék ilyet, de házimozihoz szerintem ideális!

Lifestyle abban az értelemben, hogy sokkal jobban elhelyezhető a lakókörnyezetben. Ár érték arányuk se lehet ám rosz, hiszen a költségek jelentős részét meg lehet takarítani. Nem kell ugye furnérozott (vagy fóliázott, festett) méretes kabinet. Nagyon merev. Nem kell elszigetelni a rezgését mert mereven rögzített. Feleségkompatibilis. Nem löki fel a kölök (macska, kutya, harci teknős).
A legnagyobb hátránya, hogy utólag macerás ehhez átalakítani egy rendszert. (De nem lehetetlen!)

Newman
Ne haragundj, de neveddel ellentétben a fogalmazásod kicsit távol áll az Új emberben megszokott stílussal és én nehezen tudom követni. Most mit is akartál kérdezni?

Én annyit mondanék, akkor egyértelmüsítve, hogy neked 20 nm-re én 2 utas polcsugárzót ajánlanék, főleg úgy, hogy még képlékeny a rendszer végleges kialakulása.

Egy valamiről még nem beszéltünk, de érdemes! Ha a fejedben össze tudod rakni a rendszert már, akkor kérj ajánlatot az összes hangsugárzó együttes vásárlására is, mert kedvezményt szoktak adni ilyenre némely helyen. Majd ennek tudatában döntsed el, hogy nekivágsz a két front + átmeneti sztereó erősítő vásárlásba, vagy gyűjtesz még hozzá vásárlás előtt.
gordon314.fw.hu

Vendég

Lenne egy kérdésem.Érdemes lecserélni a wh2 szettet diamond 8.1 és centerre?Sokat javulna a hang?
Az biztos hogy a hangkép egységes lenne,de ezt ennyire észre lehet venni?
Őszinte legyek koncert dvd hallgatásnál nem vagyok megelégedve az 5.1-el,ezért inkább sztereóban hallgatom,mikor csak a diamondok szólnak.Javulna a hang koncertnél,vagy ezek (koncert dvd) gyárilag így vannak beállítva?
Összefoglalva:
Ha lecserélem a wh2 szettet Diamondra,akkor ugyanolyan minőségű lesz az 5.1,mint a sztereó?

Diamond 8.1 és 8.2 között van minőségbeli külömbség,vagy csak méretbeli?Frontnak egyértelmű,hogy a 8.2,de surroundnak is kell a nagyobb testvér?

Biztos, hogy javulna, de én koncertet is sztereóban néznék a helyedben, mert a frontok mindig a minőségibb darabok (normális esetben).
Legközelebb a 8.2 állna a egységességhez.

Léva

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Egyébként ez az "E" széria mikor lesz kifutó típus v.is inkább mennyire új, mennyi időm lesz befejezni a rendszert?
Ez egy jó kérdés. Én is nagyot rohatam az utolsó pillanatban a Satsystembe az ATX-ekért. Igazából az E széria (Northridge) még viszonylag újank számít. Bár nem lehet tudni pontosan. A Satsystembe ne írj ezzel kapcsolatban, mert engem is félretájékoztattak. Inkább a hazai inportőrhöz a Berta Audiohoz, ha meg szeretnéd kérdezni ezt.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Lenne egy kérdésem.
Érdemes lecserélni a wh2 szettet diamond 8.1 és centerre?Sokat javulna a hang?
Az biztos hogy a hangkép egységes lenne,de ezt ennyire észre lehet venni?
Őszinte legyek koncert dvd hallgatásnál nem vagyok megelégedve az 5.1-el,ezért inkább sztereóban hallgatom,mikor csak a diamondok szólnak.Javulna a hang koncertnél,vagy ezek (koncert dvd) gyárilag így vannak beállítva?
Összefoglalva:
Ha lecserélem a wh2 szettet Diamondra,akkor ugyanolyan minőségű lesz az 5.1,mint a sztereó?

Diamond 8.1 és 8.2 között van minőségbeli külömbség,vagy csak méretbeli?Frontnak egyértelmű,hogy a 8.2,de surroundnak is kell a nagyobb testvér?
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: R5TL »

Egyébként ez az "E" széria mikor lesz kifutó típus v.is inkább mennyire új, mennyi időm lesz befejezni a rendszert? Mert olvastam itt a forumon, h vki majdnem lekéste ezt meg azt (neki 2 év-ig tartott a komplett rendszer kiépítése), meg volt az adott pld. center, csak ne molyan színben, így szívta a fogát mert nem tudta befejezni 5.1 meg ilyenek. Szóval időm az kb. mennyi, nem szeretnék odáig eljutni h (pld) pár hónap és már nem lehet kapni...

Ez még elég új széria, biztosan fogsz tudni venni hozzá később is.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Yamaha + JBL nagyon jó együtt (nekem ez volt) mozira és zenére is hacsak nem halgatsz sok klasszikus, akusztikus és hasonló zenét. Ha viszont megy sok rock, metal, mai trendi zenék stb akkor ez a párosítás szerintem tökéletes lesz neked.
Jazzre és a bluesra is jó szvsz.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vendég

Én is ezen a ponton vagyok, h ez lesz a sorrend. Ja 2 óra pontos voltam?
Mingyárt neki állok számolgatni, h ez kb. mennyi lesz, hasonló kategóriás 5.1-el és azokat hallgatom meg majd, de ez a JBL E30-as most a "best buy Newman-nak".

Egyébként ez az "E" széria mikor lesz kifutó típus v.is inkább mennyire új, mennyi időm lesz befejezni a rendszert? Mert olvastam itt a forumon, h vki majdnem lekéste ezt meg azt (neki 2 év-ig tartott a komplett rendszer kiépítése), meg volt az adott pld. center, csak ne molyan színben, így szívta a fogát mert nem tudta befejezni 5.1 meg ilyenek. Szóval időm az kb. mennyi, nem szeretnék odáig eljutni h (pld) pár hónap és már nem lehet kapni...

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: blaki »

Yamaha + JBL nagyon jó együtt (nekem ez volt) mozira és zenére is hacsak nem halgatsz sok klasszikus, akusztikus és hasonló zenét. Ha viszont megy sok rock, metal, mai trendi zenék stb akkor ez a párosítás szerintem tökéletes lesz neked. Én még mindig azt mondom hogy első lépésben nad 3020 + 1pár JBL E30 és miután összejön megint annyi pénzed hogy tudj venni még 1 pár JBL E30-ast + egy régebbi középkategóriás yamaha erősitőt akkor eladnám a nadot és még ahoz tennék pénzt és megvenném a 3. pár JBL-t is és így szerintem jó időre letudnád a házimozi dolgot, utána már csak megfelelő kábelek kellenek stb stb de ez majd csak akkor ha megvan a 6db jbl + hm erősitő
A400, Dactilus, 575A, M12.2

Vendég

Nah 10 perc múlva megyek haza, sztem 2-re leszek otthon akkor majd jövök a számolásokkal, h mi mennyire jött ki.
Ebben a fennmaradó időben pedig nézegetem a JBL opticot 16 oldal A topicot most vettem észre, de hülye vagyok

Vendég

Ez nagyon nagy tévedés, a falba rejtett hangszórók jobban szólnak, mint a dobozok. Márcsak a merevség miatt is. Persze a tere szenvedhet némi csorbát Nemhiába építenek sok profi házimoziban hangfalat

Én ebben nem lennék olyan biztos!
Átrendezni sem könnyű az ilyen szobát. Még ha kifejezetten mozi v. studiószobának építik, akkor is felmerülhet ilyen igény a későbbiekben.

Ez tökéletesen igaz, nem horukk emberek kellenek a szoba átrendezéséhez, hanem ütvefúró
De jobban szólnak

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”