Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jbl
Jbl
Ó én sajnos annyira nem értek hozzá, de kifejezetten sztereó erősítőt keress, és előtte ha van lehetőség mindenképpen próbáld ki a hangfalakkal. Nekem egy Arcam Alpha erősítőm van. Azok jók, alsó középkategóriát képviselik. De nekem nagyon bejött. Épített erősítővel is érdemes kipróbálni. De javaslom olvass utána különböző fórumokban. Lehet itt is ír majd neked választ rajtam kívül más. Biztosan leaz egy két javaslatuk.
Jbl
milyet ajánlanál?
Jbl
Ne értsd félre, de egy házimozi erősítő nem fog neked szepen szólni sztereóban, legalább is nem fog úgy szólni mint egy sztereó erősítő. Ezt szerintem tudtad te is. Neked egy klassz vintage erősítőre lesz szükséged.
Jbl
sziasztok!
A következő kérdésem lenne hátha tud valaki segiteni. Van egy Jbl E80 northridge hangfalam 2 nagyobb front hangsugárzó régebben egy 25 éves aiwa erősitővel használtam de az kelett az eredeti hangfalához igy vettem egy pioneer házimozi erősitőt ( pioneer vsx 922 7.1). Ezzel némiképp ráfáztam mert jó drága is volt és abszolut nem adja azt az élményt mint a régi stereo eősitőm . Utána olvastam hogy még a legdrágább házimozi erősitők sem képesek olyan hangzásra mint a stereo erősitők mivel házimozira vannak nem zene hallgatásra . Nem mondanám igy sem hogy yolan nagyon rossz lenne illetve mégiscsak egy 140 000 forintos erősitő ami valoszinüleg azért nem ad annyi basszust mert hiányzik a mélynyomó a hangfalak mellől. A kérdésem a következő valoszinüleg eladom az erősitőt de az is lehet megtartom ez még nem biztos , nem tudom mélynyomot érdemes e venni vagy simán erősitő csere. sajnos nincs olyan sok pénzem mellé lőni hogy megint veszek valami drága dolgot és nem ugy szól amit én szeretnék , ki mit ajánl ehhez a northridgehez ? Azt halottam a régebbi harman kardonok jók hozzá ezzel csak egy baj van nincs nagyon kedvem megvenni egy 1995ben gyártott erősitőt valakitől 30 000 forintért .... nézegettem denon 720-ast azt is sokan adnak el itt avxen , nem tudom miylen lehet nem tudom mivel járnék jól talán 50 -60ig el tudok menni pénzbe ha eladom az erősitőt akkor még több ... viszont ez az előfok végfok stb szuper kategoriát kihagynám .... igy is youtubeot fogok kb hallgatni a hangfalaon ... ezzel a pioval se lenne gond de nincs igazán basszus meg kicsit éles a hangja a régi aiwa tökéletes volt ... valami hasonlo kéne csak egy kategoriával jobb
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
Jbl
Sajnos nem tudok ilyen gyűjteményt fenntartani. Már a csak a 4411 van, és egy 4530, de utóbbi eladásra van ítélve hely szűke miatt. Nem is igazán tud a 40nm-ben érvényesülni.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Találtam egy ilyet:
http://www.digitalpro.hu/index.php?page ... d=13&al=67
Nem tudom, hogy aktuális-e még.
Írtam Matók Istvánnak.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9771
Jbl
Találtam egy ilyet:
Írtam Matók Istvánnak.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Jbl
Kimbernél bejött a választás. Sokat beszélgettünk erről, lehet ez a stúdió felállás otthonra nem a legkedvezőbb. A hangszórókészlet azonos stúdió hangfalhoz képest nagyobb dobozban helyezték el. Ez jótékony hatással van a hangra szerintem.
Én egy 4425-ben gondolkodom, de félek, hogy itthon nem lesz az igazi, meghallgatni sajnos nem tudom és Magyarországon nem találtam meghallgatási lehetőséget.
Találtam egy ilyet:
-
Vendég
Jbl
Én arra jutottam, hogy a DIY nem kifizetődő, de ha valaki szeret játszani, és unatkozik akkor jó dolog
-
Vendég
Jbl
Én sokáig szemeztem vele, mert megépítetsség/ár arányban szerintem nagyon jó és igényes készülékek. Csak hát olvastam, fapaci erősítő tesztjét, előtte pedig crown erősítőm is volt több. Mára leglább világos, hogy ne bízzak a tesztekben akárki is írja
1300-1500euroért szoktak lenni ebayen ezek a 4425-ök. Biztos kiváló hangfal, egy baj lehet, hogy nehezen kiszolgálható, de ha jó frontot szerzel akkor nagy baj nem lehet.
Unalmasabb délutánjaimon épitettem egy csöves erősítőt. Szép korszak volt, de maradok a parasoundnál most már
Én nem vagyok ilyen bütykölős szaki, csak a saját fülem után kullogok, ameddig a pénztárcám engedi
Anno próbáltam itthon Parasound-JBL tapasztalatokat szerezni, de senki sem tudta, senki sem használta, és nem is tanácsolták. Én megléptem (látom te is) és szerintem egyáltalán nem rossz, sőt! Jóval túlmutat a HK integráltakon.
Közben meg rátaláltam egy ilyenre. Mondjuk megkérik az árát.
Erről is körbekérdezgettem, de itthon nem igazán találtam meghallgatásra.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Unalmasabb délutánjaimon épitettem egy csöves erősítőt. Szép korszak volt, de maradok a parasoundnál most már
Én nem vagyok ilyen bütykölős szaki, csak a saját fülem után kullogok, ameddig a pénztárcám engedi
Anno próbáltam itthon Parasound-JBL tapasztalatokat szerezni, de senki sem tudta, senki sem használta, és nem is tanácsolták. Én megléptem (látom te is) és szerintem egyáltalán nem rossz, sőt! Jóval túlmutat a HK integráltakon.
Közben meg rátaláltam egy ilyenre. Mondjuk megkérik az árát.
Erről is körbekérdezgettem, de itthon nem igazán találtam meghallgatásra.
-
Vendég
Jbl
Azért kérdezem, mert én is tervezek dacolást. Sok évig volt más rendszerben parasound dac 1100, csak aztán jött a csöves korszak amiből mára a Philips maradt. Dac 1100-ban gondolkodok ujra.nem tudom a p5 dacjához képest milyen. Ez az új széria nekem ismeretlen...
A Parasound dac-okról általában jókat olvasok. Ezeknek a régebbieknek, (pl 1100) meg állítólag nagyon jó hangjuk van. Én még nem hallottam, csak a régebbi Z Dac-ot, de azt sem saját rendszerben.
Csövesekkel még nem hallottam JBL-t, de egyszer lehet nem birok magammal és beszerzek egy McIntosh-t
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Azért kérdezem, mert én is tervezek dacolást. Sok évig volt más rendszerben parasound dac 1100, csak aztán jött a csöves korszak amiből mára a Philips maradt. Dac 1100-ban gondolkodok ujra.nem tudom a p5 dacjához képest milyen. Ez az új széria nekem ismeretlen...
A Parasound dac-okról általában jókat olvasok. Ezeknek a régebbieknek, (pl 1100) meg állítólag nagyon jó hangjuk van. Én még nem hallottam, csak a régebbi Z Dac-ot, de azt sem saját rendszerben.
Csövesekkel még nem hallottam JBL-t, de egyszer lehet nem birok magammal és beszerzek egy McIntosh-t
-
Vendég
Jbl
Igen erre Köszi! Főleg a digitális forrás érdekelt. Milyen dac lesz?
Dac tekintetében még megy a matek.
Ha tehetem saját rendszerben szeretnék meghallgatni párat.
A P5 előfokot a saját DAC-jával már meghallgattam és nálam nem nyert, pedig az első ötletem az volt, hogy arra cserélem a P3 előfokot.
Ami most úgy gondolom, hogy jó lehet:
- M2Tech Young, vagy a mostani Young DSD
- Parasound Z Dac
- Mytek
- Fülelek is tervez egy DAC-ot, ami tavaszra elkészül.
Egyelőre ezeket gondoltam, hogy kipróbálom.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Dac tekintetében még megy a matek.
Ha tehetem saját rendszerben szeretnék meghallgatni párat.
A P5 előfokot a saját DAC-jával már meghallgattam és nálam nem nyert, pedig az első ötletem az volt, hogy arra cserélem a P3 előfokot.
Ami most úgy gondolom, hogy jó lehet:
- M2Tech Young, vagy a mostani Young DSD
- Parasound Z Dac
- Mytek
- Fülelek is tervez egy DAC-ot, ami tavaszra elkészül.
Egyelőre ezeket gondoltam, hogy kipróbálom.
-
Vendég
Jbl
Ha a forrás oldalra vagy kíváncsi, akkor jelen pillanatban kétféle forrással használom. Az egyik egy Pioneer DV-LX 50 es lejátszó, a másik egy Project lemezjátszó a Parasound P3 beépített phono-jával.
Most tervezem a forrást egy Mac Mini-DAC kombóra frissíteni, a phono az marad. Nekem az az igazi
No meg van egy Denon DCD 1500 AE tuner is
Te milyen frontot használsz, vagy probáltál ami a parasound-jbl láncban Bejött?
Ha a forrás oldalra vagy kíváncsi, akkor jelen pillanatban kétféle forrással használom. Az egyik egy Pioneer DV-LX 50 es lejátszó, a másik egy Project lemezjátszó a Parasound P3 beépített phono-jával.
Most tervezem a forrást egy Mac Mini-DAC kombóra frissíteni, a phono az marad. Nekem az az igazi
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
-
Vendég
Jbl
Pontatlanabbak, de a részletességben szerintem nem kevesebb. Én úgy érzem, "lágyabbak" ezért talán sok embernek úgy tűnhet, hogy kevésbé részletező.
Egyébként pár hete beszereztem egy kimber hangfalkábelt. Pontosabbak lettek a mélyek és a magas tartomány is részletesebbé vállt.
Pontatlanabbak, de a részletességben szerintem nem kevesebb. Én úgy érzem, "lágyabbak" ezért talán sok embernek úgy tűnhet, hogy kevésbé részletező.
Egyébként pár hete beszereztem egy kimber hangfalkábelt. Pontosabbak lettek a mélyek és a magas tartomány is részletesebbé vállt.
-
Vendég
Jbl
Azonos hangszoróból készült L és studio dobozt még nem hallgattam össze. Az lenne az igazi, mondjuk egy L112-4411 vagy L100T-4412 összehallgatása. Ott kiderülne a mit miért változtattak.
Bizonyára okkal tették, az L dobozok nekem eddig barátságosabbnak, de pontatlanabbnak is tűntek kevesebb részlettel.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Bizonyára okkal tették, az L dobozok nekem eddig barátságosabbnak, de pontatlanabbnak is tűntek kevesebb részlettel.
-
Vendég
Jbl
Ahogy néztem nem olcsók, és még én sem hallottam olyat soha. Annak a szobai változata az S101 na olyat lenne jó levadászni...
Ilyen kis tölcséres nekem is tetszik, de a nagyokat sajnos nem bírja el a szobám. Hiába minden probálkozás.
Amit írtál azzal nagyvonalakban egyet értek. Bár nem használhatatlanok, de szigorúan mutatja a felvételek/rendszer sajátosságát. Ez néha jó, néha kevésbé.
Nem állítom, hogy használhatatlan, de lehet nem véletlen gondolták úgy a mérnökök, hogy apró módosításokkal az otthoni lehallgatókat megváltoztatják. HA jól tudom a váltókban is volt változtatás. Nem tudom, ha sikerülni fog együtt élnem vele, referálok
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Ahogy néztem nem olcsók, és még én sem hallottam olyat soha. Annak a szobai változata az S101 na olyat lenne jó levadászni...
Ilyen kis tölcséres nekem is tetszik, de a nagyokat sajnos nem bírja el a szobám. Hiába minden probálkozás.
Amit írtál azzal nagyvonalakban egyet értek. Bár nem használhatatlanok, de szigorúan mutatja a felvételek/rendszer sajátosságát. Ez néha jó, néha kevésbé.
Nem állítom, hogy használhatatlan, de lehet nem véletlen gondolták úgy a mérnökök, hogy apró módosításokkal az otthoni lehallgatókat megváltoztatják. HA jól tudom a váltókban is volt változtatás. Nem tudom, ha sikerülni fog együtt élnem vele, referálok
-
Vendég
Jbl
Kimbernél bejött a választás. Sokat beszélgettünk erő, lehet ez a stúdió felállás otthonra nem a legkedvezőbb. A hangszórókészlet azonos stúdió hangfalhoz képest nagyobb dobozban helyezték el. Ez jótékony hatással van a hangra szerintem.
Én egy 4425-ben gondolkodom, de félek, hogy itthon nem lesz az igazi, meghallgatni sajnos nem tudom és Magyarországon nem találtam meghallgatási lehetőséget.
Valaki olyan kellene aki értemegy, vigyáz rá nagyon, és lezsíroz mindent az eladóval. Nekem nincs időm kimenni, meg úgy már nagyon drága doboz lenne... Kimberéből kiindulva, csak a kíváncsiság hajt. Hátha jobb a 4411-nél
Kimbernél bejött a választás. Sokat beszélgettünk erről, lehet ez a stúdió felállás otthonra nem a legkedvezőbb. A hangszórókészlet azonos stúdió hangfalhoz képest nagyobb dobozban helyezték el. Ez jótékony hatással van a hangra szerintem.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Valaki olyan kellene aki értemegy, vigyáz rá nagyon, és lezsíroz mindent az eladóval. Nekem nincs időm kimenni, meg úgy már nagyon drága doboz lenne... Kimberéből kiindulva, csak a kíváncsiság hajt. Hátha jobb a 4411-nél