Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
8...Egyébként nem ajánlom egyik szubot sem ebben az árkategóriában, inkább gyüjtögess még mellé...
Mélysugárzók
Sziasztok
Nagyon pörög a topik. Azon gondolkodom hogy vajon miért nem válaszol senki? Pár lehetőség mint válasz:
1 ----Mert újonc vagy és senkit sem érdekel
2 ----Senki sem tud tanácsot adni
3 ----Az egész egy nagy hülyeség amit kérdeztél
4 ----Olyan forumozó aki ez ügyben tudna tanácsot adni a kérdés óta még nem lépett be
5 ----Kevés információt írtál le és ez alapján nem lehet tanácsot adni
6 ----Ez a topik nem azért van hogy segítséget kérj hanem hogy a "tudorok" jót beszélgessenek
7 ----Segíts magadon,isten is megsegít
8 ----Ne türelmetlenkedj majd valamikor valaki ír valamit
9 ----Húzzál haza idióta
Elég csak a válasz számát leírni a válaszüzenetbe bár előfurdulhat hogy a helyes választ kifelejtettem a fenti felsorolásból.
Mélysugárzók
Sziasztok
Nem nagyon kaptam segítséget.Nézelődtem és megakadt a szemem egy Wharfedale Zaldek Sub-on.Igaz az árát nem tudom még de jó választás lenne a jbl-ek mellé? !36_7_11.gif' />
Mélysugárzók
Sziasztok
Sajnos rossz topikban tettem fel a kérdésemet és átirányítottak ide.Szóval van egy H/K avr 132-es erősítőm és hozzá egy pár JBL Balboa 30-as zenedoboz.Szeretnék hozzá egy sub-ot vásárolni de sajnos nem nagyon találok olyat (külön) amit eredetileg az 5.1-es szettben adnak hozzá.Ilyen.A kérdésem az hogy van-e másik subwoofer alternatíva (JBL) ami passzol hozzá színben,hangzásban és persze árkategóriában?Örülnék ha maximum 30k-ból megúsznám a dolgot.
Na szóval a szubnak nem kell ugyan olyannak lennie mint a többi doboznak...Jó lenne tudni mekkora szobába kell, és mihez kell? Gondolom leginkább mozihoz...Mekkora a legnagyobb keret amit erre szánnál? Lehet -e használt, vagy inkább új legyen?
Szia
A keret max 30k de inkább alatta és teljesen megfelne a használt is csak ne legyen hibás.Szeretném ha színben passzolna.Mozizás a legfőbb szempont bár a zenét is ezen hallgatom.A szoba mérete változó. Most a kisszobában vagyok (kb 12m²) de tavasszal költözünk így átkerülne a cucc egy valamivel nagyobb (kb 20-22m²) helységbe.Nem nagy de ezt is meg kell becsülni.
Mélysugárzók
Sziasztok
Sajnos rossz topikban tettem fel a kérdésemet és átirányítottak ide.Szóval van egy H/K avr 132-es erősítőm és hozzá egy pár JBL Balboa 30-as zenedoboz.Szeretnék hozzá egy sub-ot vásárolni de sajnos nem nagyon találok olyat (külön) amit eredetileg az 5.1-es szettben adnak hozzá.Ilyen.A kérdésem az hogy van-e másik subwoofer alternatíva (JBL) ami passzol hozzá színben,hangzásban és persze árkategóriában?Örülnék ha maximum 30k-ból megúsznám a dolgot.
Na szóval a szubnak nem kell ugyan olyannak lennie mint a többi doboznak...Jó lenne tudni mekkora szobába kell, és mihez kell? Gondolom leginkább mozihoz...Mekkora a legnagyobb keret amit erre szánnál? Lehet -e használt, vagy inkább új legyen?
Mélysugárzók
Sziasztok
Mélysugárzók
Az én subomon magas szintü és alacsony szintü bemenet van. A magasszintüre van bekötve de csak egyik oldal, mert feleslegesnek tartottam a mindkét oldalt. De majd kipróbálom mindkét csatorna bekötéssel, csak most nincs vezetékem hozzá.
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Mélysugárzók
Leírom, nálam hogy van, aztán vagy segít vagy nem, mert ez kifejezetten sztereohoz készült cucc.
A sub erősítőmön két egyenértékű RCA bemenet van. A pre-outról két db. RCA kábelen megy a jel, hogy mindkét csatornáról át tudjanak menni a mély hangok a subládára. (Képzeld el, hogy ha egyik felvételen a jobb csatornán több a mély hang, a másik felvételen pedig fordítva. Tehát nem igazán jó, ha egy sztereo erősítő előfokáról csak az egyik csatorna jele van továbbítva a sub erősítő felé, amiben van egy közösítő és a végén mindenképpen mono lesz.
A másik változat, amikor a sztereo erősítőn van sub kimenet (egyetlen RCA aljzat). Itt már közösítve van a két csatorna, elég egyetlen RCA-RCA kábel az összekötésre. És az én esetemben valóban mindegy, hogy a sub erősítő melyik csatlakozóját használom.
Mélysugárzók
A subom hangszóró bemenetre van rákötve a sztereo erősítőről. De csak egyik oldal van a subra kötve. Van különbség ha mindkét oldalt bekötöm?
Mélysugárzók
Lehet, hogy mellébeszélek, de a pre-outról csak jelet kap a láda, a teljesítménye csak a saját tápjától függ.
Ha meg ugynazt az infot osztod ketté, mind2 csatornán (szubnál?) mono fog jönni, de több nem. Szvsz.
Én is írtam lentebb, hogy nem befolyásolja a teljesítményt. De ha nagyobb jelet kap, akkor értelemszerűen azonos potméter állásban hangosabb lesz...
Mélysugárzók
Viszont most, hogy jobban belegondolok, lehet, hogy nem is lesz hangosabb. Ha a két bemenet belül egyesül, akkor biztos nem. Ha máshogy működik, akkor talán.
Azzal kevertem össze, amikor egy bemenet van, de az erősítőn két kimenet (pl pre-out). Ilyenkor változhat a hangerő.
Lehet, hogy mellébeszélek, de a pre-outról csak jelet kap a láda, a teljesítménye csak a saját tápjától függ.
Ha meg ugynazt az infot osztod ketté, mind2 csatornán (szubnál?) mono fog jönni, de több nem. Szvsz.
Mélysugárzók
Viszont most, hogy jobban belegondolok, lehet, hogy nem is lesz hangosabb. Ha a két bemenet belül egyesül, akkor biztos nem. Ha máshogy működik, akkor talán.
Azzal kevertem össze, amikor egy bemenet van, de az erősítőn két kimenet (pl pre-out). Ilyenkor változhat a hangerő.
Mélysugárzók
Nem a teljesítménye nő meg. Csak azonos potméter állásban hangosabb lesz.
Én is köszönöm a hozzászólást
A hangcenterben azt mondták elég egy dugó (a fehérbe kell dugni).
Valószínüleg kipróbálom igy is mert találtam ithon egy ilyen dupla végű RC kábelt.
HPI: írj, hogy milyen lett a hang az elosztóval
Doki
POLK AUDIO MONITOR 50, 30 CS1, JAMO SUB 650, ONKYO TX-SR504E, LG DVX382H, PS3
Mélysugárzók
Köszi! Veszek egy elosztót és kipróbálom.
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne ha tudnátok segíteni.
Érdemes Y RCA elosztóval bekötni a SUB-ot a sub oldalon persze úgy, hogy a bal és jobb csatorna benetre legyen elosztva az erősítőből érkező mono pre-out jel?
Hallottam egy olyat is, hogy elég ha pl. csak a bal bemenetbe dugjuk, de olyat is, hogy ha Y-nal elosztjuk a jelet a bal-jobb bemenetre, akkor a teljesítménye is megnő. Egyébként nem is értem miért van rajta bal-jobb bemenet külön.
Elöre is köszi a segítséget!
POLK AUDIO MONITOR 50, 30 CS1, JAMO SUB 650, ONKYO TX-SR504E, LG DVX382H, PS3
Mélysugárzók
ja hagfalak magnat motion990set
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Mélysugárzók
milyen szubod van ?
mission mv-as
Hogyan van összekötve és milyen készülékkel, milyen bemeneten, a készülék melyik kimenetén? Stb.
egy JVC rx5022r erösitö rca sub kimenet a mission mv-as rca line in-re van kötve
beállitás erösitön hangerö 20-22 az 50-böl, sub kiemelés 0-ra állitva a ládán pedig keresztváltó 55Hz-re hangerö háromnegyedig feltekerve phaze 180fokra kapcsolva
és még igy se meggyözö
csak szerintem gyengén meg közelre hajolva a hangszoronak olyan hangja van mintha membrán szakadása lenne amikor basszus van akkor torzit kis hangerön szoval nem 100as szerintem de ha tudnál segiteni megköszönném csak igy forumban nehéz leirni a dolgokat pl automata modban kikapcsol film közben és nem zölden hanem pirosan világit a led
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Mélysugárzók
milyen szubod van ?
mission mv-as
Hogyan van összekötve és milyen készülékkel, milyen bemeneten, a készülék melyik kimenetén? Stb.
Rediscover music
Mélysugárzók
Nos, akkor a Pre-out -os erősítőt fogok beszerezni, így később megtámogathatom a mélytartományt, ha szükségét érzem.
Köszi a tanácsokat!
Erősítő: NAD C370 Forrás: NAD T531 DVD/CD Hangsugárzó: CAV FI-EX
Mélysugárzók
Jelkimenetet is köthetsz rá, ha csak a szubon sztereó bemenet..
Fix szintű kimenetre szubot? Öröm lesz úgy a hangerő állítás. Szép mondat amúgy.
Deenee:
Igen, a pre-out jó ehhez. Sztereó erősítőn ritkán van szub kimenet.
Illetve némelyik szubon van nagy jelszintű bemenet, amit az erősítő hangfalkimenetével lehet összekötni. De szerintem mindenképp pre-out-os erősítőt vegyél.
Mélysugárzók
Konkrét kérdéssel fordulok hozzátok.
Arra lennék kíváncsi, hogy a majdani sztereo erősítőmhöz milyen módon lehetne subot csatlakoztatni?
Csak pre out-os kimenettel oldható meg a dolog?
Jelkimenetet is köthetsz rá, ha csak a szubon sztereó bemenet..
Mélysugárzók
Konkrét kérdéssel fordulok hozzátok.
Arra lennék kíváncsi, hogy a majdani sztereo erősítőmhöz milyen módon lehetne subot csatlakoztatni?
Csak pre out-os kimenettel oldható meg a dolog?
Erősítő: NAD C370 Forrás: NAD T531 DVD/CD Hangsugárzó: CAV FI-EX
Mélysugárzók
Hali hát ezt én is sajnálom,én is várom a megmérettetést
Ezt a pár napot már kibírom!De már én is várom!