Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jbl
-
Vendég
Jbl
Nekem valamiért ez a távolság vált be ebben a szóbában. Nem is tudom miért, de ez alakult ki.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9771
Jbl
Nekem volt szerencsém kimber dobozát többször hallgatni Bár sok rendszerét hallottam amikor épp arra jártam.
Elvileg a tölcsér, és ring radiátor hangja jobb, kérdés, hogy adott rendszerben ez megmutatkozik-e. Főleg a közeltéri hallgatáskor lehet hátrányos az irányítottság, de ez ugye egyértelmű. Nálam 2m van a dobozok között, és tőlük 2,7m-re ülök. Ez nagyjából megfelel annak a 40°-nak amit a gyár ajánl.
Valójában az új tölcsérek is biradiálisak Csak más karakterisztikát tudnak a forma miatt.
Nálam most 2,5 méter a bázistávolság a lehallgatási távolság 4 méter. Ha olyan kedvem van, akkor berakok egy fotelt 3 méterre, de nincs sok kedvem macerálni ezzel.
Mostanában hallottam 4429-est. Zseniális a hangja a magasok is rendben vannak. Kb. 2,5-3 méterről hallgattam.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
Vendég
Jbl
Láttam, hogy ebben a topikban sokat segítesz másoknak.
Ezután is tedd ezt.
A kiemelés is meglesz, ha valaki átnézi a csajos képek miatt.
Ezelőtt is ki volt emelve.
oks, bár mondjuk a többihez nem tudok hozzászólni, mert abban nem vagyok jártas annyira.
-
Vendég
Jbl
Azt sajnálom, hogy anno kimber épített dobozát nem hallgattam meg, abban is ez volt, ha jól tudom.
Pont a birdiális tweeter miatt vagyok kíváncsi a 4430-ra is, bár azt mondják, nem bántó, mondjuk az alapból "terelve" van, nem opcionális.És ugye az még nem a kiforrott ma is használatos tölcséres megoldás. Én eddig a dóm magas sugárzó hangját szerettem, de mostanában barátkozok mással is.
Nem hiába változik az ember, no meg a hallás is sztem.
Az irányított karakterisztika pedig, ha jól olvastam és beszéltem ez ügyben pár emberrel leginkább az ideálistól rövidebb lehallgatási távolság korrigálása miatt fontos. Én ugye gondolkodom a 4425-ben. Annak a bázistávolságát leginkább minimum 3 (4-től ideálisabb) méteresnek ajánlják, lehallgatását, meg 5 méternek. Ez nálam határeset,
Nekem volt szerencsém kimber dobozát többször hallgatni Bár sok rendszerét hallottam amikor épp arra jártam.
Elvileg a tölcsér, és ring radiátor hangja jobb, kérdés, hogy adott rendszerben ez megmutatkozik-e. Főleg a közeltéri hallgatáskor lehet hátrányos az irányítottság, de ez ugye egyértelmű. Nálam 2m van a dobozok között, és tőlük 2,7m-re ülök. Ez nagyjából megfelel annak a 40°-nak amit a gyár ajánl.
Valójában az új tölcsérek is biradiálisak Csak más karakterisztikát tudnak a forma miatt.
Jbl
Ez ideáig fel sem tűnt. Köszönöm!
Láttam, hogy ebben a topikban sokat segítesz másoknak.
Ezután is tedd ezt.
A kiemelés is meglesz, ha valaki átnézi a csajos képek miatt.
Ezelőtt is ki volt emelve.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Ameddig még megvan, érdemes lenne meghallgatnod az LSR6332 dobozom.
Nagyon sok komoly nagy JBL dobozom is volt. Ezt a dobozt nem véletlenül hagytam meg utoljára.
Ha végre összejön a hallgatózás, mit fél éve beszéltünk, amikor elkészül az új monitorod. De kérdéses, hogy ez a doboz meglesz-e addig.
-
Vendég
Jbl
A válasz egyszerű:
Az összes topik kiemelése megszűnt, majd egyesével valakik átnézik a csajos képek miatt. Amelyiket átnézte valaki, pl ha ezt te átnézed, utána kiemeljük. Ez jelzi, hogy valaki átnézte.
Látod milyen egyszerű.
Tegnap úgyis kaptál egy VIP rangot, most megszolgálhatsz érte.
Ez ideáig fel sem tűnt. Köszönöm!
Jbl
Azt sajnálom, hogy anno kimber épített dobozát nem hallgattam meg, abban is ez volt, ha jól tudom.
Pont a birdiális tweeter miatt vagyok kíváncsi a 4430-ra is, bár azt mondják, nem bántó, mondjuk az alapból "terelve" van, nem opcionális.És ugye az még nem a kiforrott ma is használatos tölcséres megoldás. Én eddig a dóm magas sugárzó hangját szerettem, de mostanában barátkozok mással is.
Az irányított karakterisztika pedig, ha jól olvastam és beszéltem ez ügyben pár emberrel leginkább az ideálistól rövidebb lehallgatási távolság korrigálása miatt fontos. Én ugye gondolkodom a 4425-ben. Annak a bázistávolságát leginkább minimum 3 (4-től ideálisabb) méteresnek ajánlják, lehallgatását, meg 5 méternek. Ez nálam határeset,
Ameddig még megvan, érdemes lenne meghallgatnod az LSR6332 dobozom.
Nagyon sok komoly nagy JBL dobozom is volt. Ezt a dobozt nem véletlenül hagytam meg utoljára.
Webáruház:
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Nézőpont kérdése. A középtölcsérek átvitele 7-10ezertől elkezd meredeken esni, amit vagy kompenzálnak a hangváltóban (pl. régi L200) vagy hozzáraknak egy supertweetert. A másik dolog az iránykarakterisztika ami miatt még jobb megoldás egy plussz ring radiátor, mert azok a kicsi középmagas tölcsérek igen csak irányítottak felül.
A baj ezzel az átalakítással, hogy inkább a dizájnt szolgálja, mivel a beletett 2402 magas teljesen más célokra lett tervezve, sokkal irányítottabb a felső tartományban mint a gyári 2405, ami messze korrektebb ezen a téren. Meg az a ronda rács sem véletlenül volt ott a középtölcsér előtt. Na mindegy, attól még nekem így jobban tetszik Azért rohadt jó hangja van egy ilyen citromfacsarónak csúfolt valaminek is
Más kérdés, hogy miután kitalálták a biradiális hornokat ami a felső tartományban is korrekt mind átvitel, mint iránykarakterisztika szempontjából, már nem kell ennyi úttal vacakolni. Aztán ugye bejött a mánia, hogy 30-meg 100khz-ig működő hangfalak kellenek így megint vannak ilyen supertweeterek a tölcséres JBL-ekben. Néha 20khz-nél vágva. Biztosan értelmes dolog
Jbl
Minden kívánságod így teljesüljön. :
Nekem is az rémlett, amit atc írt, de megpróbáltam és láss csodát...
A frissítés óta lehet nagybetű is.
Webáruház:
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
OFF: Tamás, írd már át kérlek a topik címét Jbl-ről JBL-re.
Minden kívánságod így teljesüljön. :
Nekem is az rémlett, amit atc írt, de megpróbáltam és láss csodát...
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
A válasz egyszerű:
Az összes topik kiemelése megszűnt, majd egyesével valakik átnézik a csajos képek miatt. Amelyiket átnézte valaki, pl ha ezt te átnézed, utána kiemeljük. Ez jelzi, hogy valaki átnézte.
Látod milyen egyszerű.
Ezt én elkezdtem pár napja.
Ha valaki elkezd egy topic-ot átnézni, azt írja be ide:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%A9pek/
(ezt én sem tettem meg, de most pótlom)
Jbl
Idáig nem engedte a motor a nagybetűket csak az első betűnél.
Webáruház:
Jbl
Ráadásul pont néztem, hogy szinte a legtöbb hozzászólást tartalmazó topic (dynaudio után), aztán mégsem kiemelt. ejnye
A válasz egyszerű:
Látod milyen egyszerű.
Webáruház:
-
Vendég
Jbl
Mivel egy nappali átrendezési procedúra (új kanapé beszerzése) rákényszerített, hogy áthelyezzem a hifit, választ kaptam fenti kérdésedre. Igen, kis helyen is tudnak ezek a hangfalak jól szólni. Mindig is csodáltam, pontosabban érdeklődve figyeltem, hogy a japánok hogyan tudnak kis helyen nagy hangfalakat hallgatni. Most nekem is hasonló körülmények közé kerültek a hangfalaim, mivel rá kellett tolnom őket teljesen a hátsó falra, és fél méterrel közelebb is kerültek egymáshoz, az eddigi 2,30-2,40-es bázistávolságról (hangfal középvonalától számítva) most csak 1,70-1,80-ra vannak egymástól. Beforgatás nuku.
Nincs olyan pontos, mértani térélmény mint korábban, de így sem panaszkodom, viszont a tonalitás nem borult fel, a JBL-re jellemző élénkség, dinamika, bugi is megmaradt. Hihetetlen milyen tűréshatárok között is jól használhatóak ezek a hangfalak.
Ráadásul pont néztem, hogy szinte a legtöbb hozzászólást tartalmazó topic (dynaudio után), aztán mégsem kiemelt. ejnye
-
Vendég
Jbl
Képeken láttam én is extrém kis helyen, az más kérdés, hogy jól szól-e?!
Kell az a plusz szuper magas abba a dobozba? Ha kell, miért?
Nézőpont kérdése. A középtölcsérek átvitele 7-10ezertől elkezd meredeken esni, amit vagy kompenzálnak a hangváltóban (pl. régi L200) vagy hozzáraknak egy supertweetert. A másik dolog az iránykarakterisztika ami miatt még jobb megoldás egy plussz ring radiátor, mert azok a kicsi középmagas tölcsérek igen csak irányítottak felül.
A baj ezzel az átalakítással, hogy inkább a dizájnt szolgálja, mivel a beletett 2402 magas teljesen más célokra lett tervezve, sokkal irányítottabb a felső tartományban mint a gyári 2405, ami messze korrektebb ezen a téren. Meg az a ronda rács sem véletlenül volt ott a középtölcsér előtt. Na mindegy, attól még nekem így jobban tetszik Azért rohadt jó hangja van egy ilyen citromfacsarónak csúfolt valaminek is
Más kérdés, hogy miután kitalálták a biradiális hornokat ami a felső tartományban is korrekt mind átvitel, mint iránykarakterisztika szempontjából, már nem kell ennyi úttal vacakolni. Aztán ugye bejött a mánia, hogy 30-meg 100khz-ig működő hangfalak kellenek így megint vannak ilyen supertweeterek a tölcséres JBL-ekben. Néha 20khz-nél vágva. Biztosan értelmes dolog
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Láttam már egészen kis studioban is, csak nem találom azóta a képet. Hozzá való aktív crossoverem volt régebben. Nagy dobozt terveztem aktívan meghajtani, de nem lett belőle semmi. Ügyes kis cucc, vágáson kívül mélyhangokat is csillapít, vagy épp kiemel, mikor mire van szükség.
Képeken láttam én is extrém kis helyen, az más kérdés, hogy jól szól-e?!
Kell az a plusz szuper magas abba a dobozba? Ha kell, miért?
-
Vendég
Jbl
Kíváncsi lennék mi az a "világ piaci ár"?
Azt el sem tudom képzelni, hogy ennek mekkora szoba, tér kellene?!
Végezetül a hirdetés is elég fura...
Azért meghallgatnék egyszer egy ilyet is nagyon, bár nekem a 4343 lenne a vágyam egyszer...
Nekem egy ilyen átalakításban lenne a vágyam.
-
Vendég
Jbl
Azért meghallgatnék egyszer egy ilyet is nagyon, bár nekem a 4343 lenne a vágyam egyszer...
Láttam már egészen kis studioban is, csak nem találom azóta a képet. Hozzá való aktív crossoverem volt régebben. Nagy dobozt terveztem aktívan meghajtani, de nem lett belőle semmi. Ügyes kis cucc, vágáson kívül mélyhangokat is csillapít, vagy épp kiemel, mikor mire van szükség.
-
Vendég
Jbl
A JBL 2405, vagy 077-nek a Beyma megfelelője CP21F töredék áron. Sokan dícsérik. De majd meglátjuk, egyenlőre a pénz gyűjtésre kell koncentrálnom
Az szép és jó, de arra rá van írva, hogy beyma Most milyen lenne egy beyma a klasszikus JBL-ek között még ha ugyan olyan jól is szól
Én így azt mondom most már, hogy a reflex dobozokra szavazok, és a modernebb "műanyag" tölcsérekre. Mondom úgy, hogy nem ilyen van itthon
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Csak akit érdekel!
Elindultam azon az úton amin már jártam. Akkor megbántam remélem most nem fogom. Ez a DIY. Kedves fórum társak, ezzel szerintem sokan vagyunk így.
Az első komponensek megérkeztek. JBL 2441 közép-magas pár+ 2355 tölcsér. A tölcsér nem biztos, hogy végleges, mert szobába kicsit sok lesz.
A 2441-esek már decemberben megjöttek, (E-bay) , de nem volt időm kipróbálni őket- kicsit aggódtam is- de szerencsére minden OK.
A 2355 pár rack ládában itthoni beszerzés.
Hangváltó Pioneer DN31 . Kifejezetten DIY célokra. Közép és magas erőssége potival szabályozható. Itthoni beszerzés.
Szóval összerak, beköt (hangváltó nélkül, direktbe monoba) nagyon kis hangerővel. Csak pár számot hallgattam meg, abból is csak olyanokat amiben nagyon kevés mély van. Első benyomások nagyon jók, komolyan mondom már csak így magában is hallgatható. Szóval előre..... A mély biztos JBL lesz, a magas még kérdése. Beyma esetleg Fostex. A doboz is kérdéses még.....Ha lesz valami fejlemény megosztom, hátha valakit érdekel..IMG_4855.JPGIMG_4857.JPGIMG_4865.JPG
Erre a projektre kíváncsi vagyok
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Hoppácska!
Kis Hazánkban milyen kincsek vannak:
http://olx.hu/hirdetes/jbl-hangfal-ID2T ... 5075d33db3
JBL 4355. Kb. két éve volt már 2 pár(!) eladó kis hazánkban, voltam is megnézni őket, de nem tudtunk megegyezni. Ha jól emlékszem a Hungrarotoné volt, majd átkerült valamelyik kisebb stúdióba, ahonnan lecserélték őket. Lehet, hogy ez az egyik pár. Az a baj, hogy valaki látta a Kenrick Sound és Audiomarkt web oldalán, hogy mennyiért lehet eladni Japánban és esetleg Nyugat Európábna és vérszemet kapott, azt gondolják, hogy ezért itthon is el lehet kérni érte ugyan annyit.....
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
Jbl
jBL-nek vannak ring magasai, ehhez az való, igaz nem olcso.
A JBL 2405, vagy 077-nek a Beyma megfelelője CP21F töredék áron. Sokan dícsérik. De majd meglátjuk, egyenlőre a pénz gyűjtésre kell koncentrálnom
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
Jbl
Csak akit érdekel!
Elindultam azon az úton amin már jártam. Akkor megbántam remélem most nem fogom. Ez a DIY. Kedves fórum társak, ezzel szerintem sokan vagyunk így.
Az első komponensek megérkeztek. JBL 2441 közép-magas pár+ 2355 tölcsér. A tölcsér nem biztos, hogy végleges, mert szobába kicsit sok lesz.
A 2441-esek már decemberben megjöttek, (E-bay) , de nem volt időm kipróbálni őket- kicsit aggódtam is- de szerencsére minden OK.
A 2355 pár rack ládában itthoni beszerzés.
Hangváltó Pioneer DN31 . Kifejezetten DIY célokra. Közép és magas erőssége potival szabályozható. Itthoni beszerzés.
Szóval összerak, beköt (hangváltó nélkül, direktbe monoba) nagyon kis hangerővel. Csak pár számot hallgattam meg, abból is csak olyanokat amiben nagyon kevés mély van. Első benyomások nagyon jók, komolyan mondom már csak így magában is hallgatható. Szóval előre..... A mély biztos JBL lesz, a magas még kérdése. Beyma esetleg Fostex. A doboz is kérdéses még.....Ha lesz valami fejlemény megosztom, hátha valakit érdekel..
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."