Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jbl

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2788

Jbl

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

De miért pont sansuiiii    

azért mert a Sansui cég volt a JBL importőre a japán piacra a régi szép,hifista időkben,innét feltételezhető,hogy használták is a termékeket,fejlesztéseknél,és ha belegondolunk,mért ne tették vola ezt..és vannak bizonyos tapasztalatok amelyek megerősitik a feltételezést...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9822

Jbl

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

De miért pont sansuiiii    
Több embernek is bevált, többek között kimbernek is. Én spec nem hallottam még Sansui-JBL párost.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vendég

Jbl

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na már szegény is vagyok.  Lényeg a lényeg lett egy ilyen cuccom és kedvet kaptam ehhez a vonalhoz.Lehet hogy marad  a 4406,de az is lehet,hogy nem.Egyenlőre el vagyok vele,mert jó.Kell még ismerkednem a márkával,de ídőm van...néha.Szeretnék hozzá paszoló erősítőt is,pl sansui.A fent említett típusokat figyelni fogom,mellette próbálok meghallgatni más JBL-t is,ha adódik lehetőség.

De miért pont sansuiiii    

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 27

Jbl

Hozzászólás Szerző: norman-bates »

Akad is, JBL L26 állvánnyal 85.000.Ft.
Ha közelebb volna akkor kiváncsiságból biztos megnézném.
Lindemann limetree bridge, musical fidelity x-dac v3, musical fidelity x-psu v3,Delarton dea 50s, Klipsch tangent300, jbl l20t gi , qed drótok

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Azért az a szakállas öregúr nekem gyanús...
Része a rendszernek,a káros rezonanciákat csillapítja...vagy nem.
Lindemann limetree bridge, musical fidelity x-dac v3, musical fidelity x-psu v3,Delarton dea 50s, Klipsch tangent300, jbl l20t gi , qed drótok

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Akkor keresni kell az L80T, L100T, 4410 4412 vonalon. A többit nem ajánlom ha a 4406-hoz hasonló kell. Főleg nem ilyen L26 meg L36-okat. Az össze 70-es évek beli JBL kicsit túlforszírozza a középtartományt, és elég harsányak az azt követőkhöz képest. Nagyjából ennyit tudok. 

Azt változatlanul tartom, hogy rendszerben kell gondolkodni, és alaposan meg kell ezeket támogatni. De ezt mi már tudjuk 

Na már szegény is vagyok.  Lényeg a lényeg lett egy ilyen cuccom és kedvet kaptam ehhez a vonalhoz.Lehet hogy marad  a 4406,de az is lehet,hogy nem.Egyenlőre el vagyok vele,mert jó.Kell még ismerkednem a márkával,de ídőm van...néha.Szeretnék hozzá paszoló erősítőt is,pl sansui.A fent említett típusokat figyelni fogom,mellette próbálok meghallgatni más JBL-t is,ha adódik lehetőség.

Vendég

Jbl

Azért ne   szegényt. Ez az első JBL hangfala, te is elkezdted valahol. Most tudja mit szeretne, elindul egy úton. Segítsünk neki! Te is tudnál bőven, amekkora tapasztalat van a hátad mögött! Keressünk neki valami jó kis hangfalat

Akkor keresni kell az L80T, L100T, 4410 4412 vonalon. A többit nem ajánlom ha a 4406-hoz hasonló kell. Főleg nem ilyen L26 meg L36-okat. Az össze 70-es évek beli JBL kicsit túlforszírozza a középtartományt, és elég harsányak az azt követőkhöz képest. Nagyjából ennyit tudok. 

Azt változatlanul tartom, hogy rendszerben kell gondolkodni, és alaposan meg kell ezeket támogatni. De ezt mi már tudjuk 

becsiv
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Jbl

Hozzászólás Szerző: becsiv »

Akad is, JBL L26 állvánnyal 85.000.Ft.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

Akkor miért vettél ekkora hangfalat ha a dúsabb basszust szereted.
Azért a dolog nem teljesen ugy van ahogy leírtad szerintem. Régen volt l20-am majdnem ugyan az. Hidd el a mlyenergiák szempontjából sem mindegy mivel hajtod. Amugy meg egy nagy jbl-nek is lehet vacak vékony hangja egy gyenge erősitővel.

Azért ne   szegényt. Ez az első JBL hangfala, te is elkezdted valahol. Most tudja mit szeretne, elindul egy úton. Segítsünk neki! Te is tudnál bőven, amekkora tapasztalat van a hátad mögött! Keressünk neki valami jó kis hangfalat

Vendég

Jbl

Az a static elég messze van a nagy hangfaltol. Inkább csak a kiegyenlitettlensége miatt lehet annyi mélye...

Vendég

Jbl

Nincs  a 4406 hangjával semmi gond,nagyon jól szól,csak ekkora térben kicsit kevés a basszus,illetve többhöz vagyok szokva és kelleténél messzebb is ülök.Kifejezetten jó hallgatni,de én alapból a nagyobb dobozokat szeretem,könnyedebb dúsabb basszussal.
Akkor miért vettél ekkora hangfalat ha a dúsabb basszust szereted.
Azért a dolog nem teljesen ugy van ahogy leírtad szerintem. Régen volt l20-am majdnem ugyan az. Hidd el a mlyenergiák szempontjából sem mindegy mivel hajtod. Amugy meg egy nagy jbl-nek is lehet vacak vékony hangja egy gyenge erősitővel.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Jbl

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

A méret mindig jelentős tényező.A 16-os mélynyomó derekasan helyt áll,de a gyomrozást nem lehet tőle elvárni. A static basszusban sokkal többet tud,de elég a kettőt egymás mellé tenni...

Azért az a szakállas öregúr nekem gyanús...

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

A méret mindig jelentős tényező.A 16-os mélynyomó derekasan helyt áll,de a gyomrozást nem lehet tőle elvárni. A static basszusban sokkal többet tud,de elég a kettőt egymás mellé tenni...

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Nincs  a 4406 hangjával semmi gond,nagyon jól szól,csak ekkora térben kicsit kevés a basszus,illetve többhöz vagyok szokva és kelleténél messzebb is ülök.Kifejezetten jó hallgatni,de én alapból a nagyobb dobozokat szeretem,könnyedebb dúsabb basszussal.

Vendég

Jbl

Ha már felmerült a 4311-es,nemrég volt hirdetve,itt a fórumon egy,végül mégsem adta el a tulaj.Itt van tőlünk nem messze,ismerem is a gazdáját,ha lesz pénzem megkörnyékezem.

Nem tudom mivel hajtod, mekkora szobában, de lehetséges, hogy van még potenciál abban a dobozban. Ha pedig nem hajtod meg tisztességgel, akkora nagyobb doboz még hálátlanabb lesz. 

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Jbl

Hozzászólás Szerző: QBB »

Hátha valakit érdekel:
http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und- ... =108038496
Ha hibátlan megér 690Eurot?

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Megértelek. Nekem elég sok JBL hangfalam volt, még többet hallottam az ismerettségi körömben, de ez a kis 4406-os mutatott olyat, ami eldöntötte, hogy ezen a vonalon lépek feljebb, ezért is ajánlottam első körben, hogy ennek a nagyobb változatait keresd türelemmel. (4410, 4412, L80T és L100T viszik tovább ezt a hangzást csak nagyobb tüdővel)
Sansui AU-217 jó kis erősítő, volt nekem is, szerettem, szerintem jó lehet a JBL-lel, ha a kis szobába gondolod.

A 4410-12 küllemre is szimpatikus,észben tartom,aztán idővel majd alakulnak a dolgok.

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Ha már felmerült a 4311-es,nemrég volt hirdetve,itt a fórumon egy,végül mégsem adta el a tulaj.Itt van tőlünk nem messze,ismerem is a gazdáját,ha lesz pénzem megkörnyékezem.

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Ez sajnos így kezdődik..)

Érdemes kicsit várnod, és ha bejött a 4406 hangja, akkor ebből a szériából venni egy nagyobbat, mondjuk egy 4410, vagy 4412-es stúdió monitort, vagy ezek háziasított verzióit, mint ami nekem van az L80T, és nagyobb testvére az L100T. Ezeknél kicsit lágyabb hangúak az L40, L50, L 100, vagy jó még a 4311, 4312 is. Ezek elő szoktak időnként fordulni szép állapotban is. 

Igen,kicsit rá kattantam.

Igazából még csak ötletelek,a 4406-még meg sem melegedett nálam,még csak belehallgatni tudtam.Az elsőre kiderült,hogy számára túl nagy a nappalink,és túl messziről hallgatom.Ebben a szobában az Audiostatic-om inkább otthon van.Általánosságban a static nekem sokkal nagyvonalúbb hang,de a JBL egyes hangszerek megformálásában durván ráver.Most két dolog kattog a fejemben,vagy eladok mindent,és a jbl fronton maradok,nagyobb dobozokat választva,vagy marad minden így és a 4406-os köré építek még egy rendszert és átköltöztetem egy kissebb szobába.Ugyan csak az olx-en van egy Sansui au 217,tunerrel,deckkel,például ez is lehetne egy második rendszer.Vagy mindent elpasszolok és komolyabb Sansui+komolyabb JBL lesz.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

Keresgélek bele magasat(033),egy pár 034-es van a Vaterán 12000Ft-ért,de az nagyon másnak tűnik.
Hírdetnek egy L40-et kompletten Győrben,a tulajt ismeren is,csak az meg feketére van festve.
Mozgolódni még valóban ráérek.

Szerintem se kapkodj!
Én egyik hirdetett L40-et sem venném meg. Ezekből lehet jót is találni. Én 2 évet vártam a sajátomra. Én mondjuk kifejezetten ezt szerettem volna.

Érdemes figyelni a hirdetéseket, nem lehetetlen kihívás. L80T, L100T szokott lenni elég jó árban, de vannak 4-es dobozok is néha.
Várj, vagy adj fel egy felhívást a hangsugárzót keres témában.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Jbl

Hozzászólás Szerző: -KP- »

http://www.troelsgravesen.dk/JBL_L100.htm

ezt néztétek már? troels gravesen szerint több sebből vérzik az L100.

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Keresgélek bele magasat(033),egy pár 034-es van a Vaterán 12000Ft-ért,de az nagyon másnak tűnik.
Hírdetnek egy L40-et kompletten Győrben,a tulajt ismeren is,csak az meg feketére van festve.
Mozgolódni még valóban ráérek.

Vendég

Jbl

Az a baj, hogy ritka és drága bele a magas. Inkább várj, és hallgass meg más jbl-élet. L40, l50 amugy nem rossz doboz olcsább kategóriában.

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó

Jbl

Üdv srácok!

Nálam kötött ki Kimber 4406-osa,korábban nem volt JBL-em,illetve volt egy tlx akármi,de ezt inkább ne feszegessük.
Kedvet kaptam ehhez a vonalhoz,bár hozzám a 4406-nál testesebb JBL kellene.
Van fenn az Olx-en egy L 40-es,kissé lepukkanva,magassak nélkül,35000 Ft-ért.
Szerintetek érdemes lenne nekifutni a felújításának?
A 4406-nak mi lesz a további sorsa még nem tudom,kicsit még játszom vele aztán lehet,hogy megpróbálok márkán belül nagyobb példányra váltani.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

Borzasztó mobilos kép gyorsba, de a lényeg talán látszik, hogy átrendeztem a nappalit, és már nem a hangfalak mögött, és a hátam mögött, azaz a hangfalakkal szemben van a két könyvespolc sor faltól falig, hanem az oldalfalakhoz kerültek a polcok, a hangfalakat pedig áthelyeztem az ajtó két oldalára (Szkülla és Kharübdisz, ahogy a párom elnevezte őket).

Az egészet az életterünk megnövelésének a célja okozta, mert így tudunk venni egy kanapét a nappaliba a fotelek mellé, és nem ural le mindent a hifi. Fogalmam sem volt előzetesen, hogy fog majd szólni a JBL beszorítva a falhoz, tartottam is tőle, hogy fájdalmas búcsú lesz a vége, de legnagyobb meglepetésemre jól helytállnak, szó szerint.

A tér (hifis) elég érdekesen alakult, nem olyan széles most, kb. fél méterrel kisebb a bázistávolságom (hangfalak középpontjától számítva most csak 1,75 m), és olyan érzésre, mint ha egy hatalmas térben szólna a zenekar, vagy mint ha a szabadban játszanának. Hiányzik az az első visszaverődés, ami a hátsó falról érkezne. Nagyon élőszerű a megszólalás, és nem vonja el a figyelmem a zenéről a sok térinformáció. Ez nem azt jelenti, hogy most zsúfolt volna a színpad, megvan a tagozódás most is, csak olyan természetesebb. A hangfalaktól az átalakításnak köszönhetően most kb. 3 m-re ülök, és a fejem mögött is maradt még 60 cm távolság az ablakig, akár még közelebb is ülhetek a hangfalakhoz. 

JBL.jpg

Így most tulajdonképpen egy zárt doboz lett?!
Mennyire van a falon?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”