Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: richies »

a jbl/b&w nem éppen zenei hangfalak
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

JBL-t, JmLab-ot messze elkerülném.
Na nemá'! Akko én meg inkább a Clarust.

Vendég

Na nemá'! Akko én meg inkább a Clarust.

Vendég

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Üdv!
Lehet, hogy most el fogtok küldeni melegebb éghajlatra, de összeszedtem pár hangzsórót, amiről szeretném a véleményeteket kikérni.
Az elektronika amivel hajtva lesz az a Cambridge Audio 540R hm erősítő.
Az alábbi nem kevés hangfal közül melyek azok, amelyiket érdemes lenne meghallgatni, és passzoln a CA képességeihez. Zenei sztereó, és a mozi fronthangfal funkciót is ő látná el, szubláda nélkül (egyelőre).
Íme a lista ABC sorrendben:
B&W DM-602.5 s3
B&W DM-603 s3
Celestion F30
Clarus Callisto ll
Clarus RHEA
JBL Northridge E80
JmLab 714S
Kef iQ5
Klipsch RF-25
Mission m34
Mission m35
Mission m53
Polk Audio Monitor 50
Wharfedale Diamond 9.6
Esetleg más márkát és típust is ajánlhattok, ha tudtok ezeknél jobbat. A keret ár legyen <150.000.-Ft/pár
Minden véleményt előre is köszönök!

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Blazius »

Köszönöm!
Megszívlelem a tanácsokat és valszeg lesz még majd kérdésem.

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Bkori »

Vagy kinek mennyi mélyhang igénye van. Én megelégszek egy jó 16-18 centissel is, valakinek meg a 20-as is kevés. Függ zenétől, életkortól, stb...
Blzaius, miben akarod a hangfalakat versenyezteti egymással?
Mélytartományban, részletezőképességben, tiszta középtartományan?
Szerintem ennek a kérdéskörnek a letisztázása a legfontosabb feladat.

Sziasztok én még igen új vagyok itt mint hozzászóló, viszont már régóta olvasgatok.
Az álló és a polcban viszont érintett vagyok, az 5.0-ás rendszerem mellé kiegészítésnek inkább még két álló falat vettem, mert kevésnek találtam a dinamikát a polcsugárzók álltal nyujtott teljesítménnyel.
Tudom hogy eretnek dolog 7.1 el zenélni, de a szobámat igy tudtam telepumpálni decibelekkel

Surroundnál 2*16cm + 1*13cm + 1*2.5cm, teljesen más a polcsugárzó 1*13cm + 1*2.5cm-hez képest.
Az álló hangszóróban a közepek látszólag nem is mozognak, surroundban ugyanaz a 13cm-es hangszóró vadul táncol a mélyebb vágási frekvencia miatt.
A 16-osok viszont elég komolyan dolgoznak, membránfelület sokszorosa, tehát a mozgatott levegő is.

Valóban arról van szó, kinek mi az igénye, nekem nagy hangerő kellett "torzítás nélkül". Jah és olcsón

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: topeti »

Tannoy R2 volt az első hangfal amire azt mondtam, hogy ez igen, ez tetszik.
A vetélytársak Mission 33, 34, Wharfi diamond, BW 602, 603 és JPW-k voltak.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

Bláziusz!Akkor a neked való hangdoboz: papírmembrános a mélysugárzója és selyem dóm a magasa
És ahogy doki is mondta, polcsugárzó... Általában tisztább a közepe mint az állóé.
Akik közelebbi ismerettségben vannak a hangszórók anyagával segítsenek neki.

Példul a Tannoy F-ek is pont ilyenek, a Revolution széria hangszóróival szerelve.

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Bláziusz!
Akkor a neked való hangdoboz: papírmembrános a mélysugárzója és selyem dóm a magasa
És ahogy doki is mondta, polcsugárzó... Általában tisztább a közepe mint az állóé.
Akik közelebbi ismerettségben vannak a hangszórók anyagával segítsenek neki.
Pl. ha a Mission PP membrános akkor őt kevésbé ajánlanám, de ha a Polk, vagy a
Phonar, SA papírmembránosak akkor öket mindenképpen keimelten ajánlanám.
De mondom ez csak egy példa, nem néztem utána melyik milyen hangszórókból építkezik

Vendég

Nos hát legjjobban azt szeretném hogy minél tisztább és részletesebb hangokat adjon ki.Nem szeretném ha a mélyeket elbúgná hanem azok is helyén legyenek,megfelelően gyors és kellemes.
A szobám egyébként valamivel több mint 15 nm:2,5m széles és 5,5m hosszú.

Akkor polc.

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vagy kinek mennyi mélyhang igénye van. Én megelégszek egy jó 16-18 centissel is, valakinek meg a 20-as is kevés. Függ zenétől, életkortól, stb...

Nos hát legjjobban azt szeretném hogy minél tisztább és részletesebb hangokat adjon ki.Nem szeretném ha a mélyeket elbúgná hanem azok is helyén legyenek,megfelelően gyors és kellemes.
A szobám egyébként valamivel több mint 15 nm:2,5m széles és 5,5m hosszú.

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Vagy kinek mennyi mélyhang igénye van. Én megelégszek egy jó 16-18 centissel is,
valakinek meg a 20-as is kevés. Függ zenétől, életkortól, stb...

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: forgi »

Akkor az álló és a polc csak annyiban különbözik hogy kicsit több a mélye?Vagy például vegyük azt hogy mission m33 vs. Rti6. Szerinted az a polc megveri az álló missiont vagy egy tannoy f3-at?

Azt nem mondanám, hogy csak annyi lenne a különbség, hogy az állónak több lenne a mélye. Rendszerint az álló hangfal nagyobb hangtömegeket tud megmozgatni. Jellegéből adódóan nagyobb helyiségben tudja magát kifutni, mint egy polcsugárzó.
Ellenpólusként előfordul, hogy a polcsugárzónak jobb a térleképezése.

De őszintén be kell vallanom, még túl zöldfülü vagyok én is, és nálamnál sokkal hozzáértőbbek vannak itt a fórumon. Talán majd kiegészítik, megerősítik, megcáfolják az általam leírtakat.

Azt meg, hogy mi mit ver meg, azt végkép nem tudom. Ez egyrészről szubjektív, másrészről függ a körülményeken (kinek milyen feltételek között kell a hangsugárzó). Mivel én kisebb szobába kerestem hangfalat (kb. 18 nm), így én inkább a polcsugárzók közt keresgéltem.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az az igazság hogy egy polcsugárzót is eltudnák képzelni, csak azt nem tudom hogy pl egy mission m32 és egy m33-as közöt milyen különbség van de azért gondolom hogy nem véletlenül drágább vagy csak mert több fa van benne? Vagy miért?
Rendszerint az álló hagfalak drágábbak. Ha viszont a polcsugárzóhoz állványt veszel, sokszor megfordul a helyzet. (Jelen sugárzónál is) Na most akkor melyik is a drágább? Egyébként a 32 és a 33-as is 16,5 cm-s mélyhangszórót, és 2,5 cm-s magas sugárzót tartalmazó kétutas reflex hangfal. A felépítéséből adódóan az álló hangfal kicsit mélyebbre megy, mint a társa.

Akkor az álló és a polc csak annyiban különbözik hogy kicsit több a mélye?
Vagy például vegyük azt hogy mission m33 vs. Rti6. Szerinted az a polc megveri az álló missiont vagy egy tannoy f3-at?

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Az az igazság hogy egy polcsugárzót is eltudnák képzelni, csak azt nem tudom hogy pl egy mission m32 és egy m33-as közöt milyen különbség van de azért gondolom hogy nem véletlenül drágább vagy csak mert több fa van benne? Vagy miért?
Rendszerint az álló hagfalak drágábbak. Ha viszont a polcsugárzóhoz állványt veszel, sokszor megfordul a helyzet. (Jelen sugárzónál is) Na most akkor melyik is a drágább? Egyébként a 32 és a 33-as is 16,5 cm-s mélyhangszórót, és 2,5 cm-s magas sugárzót tartalmazó kétutas reflex hangfal. A felépítéséből adódóan az álló hangfal kicsit mélyebbre megy, mint a társa.

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Az Rti6 osok nekem is szóba jöhetnének én is nézegettem már.Te miért döntötél a polk mellet ami a missionban nem volt meg?
Azt ne feledd azért, hogy az RTI6 polcsugárzó és nem álló hangfal. Ha állót szeretnél, akkor RTI-ből, akkor minimum a 8-as jöhet szóba Nálad.
Nálam azért győzött a Polk, mert jobban el tudtam képzelni bizonyos felvételeken, hogy nem is hangfalat hallok.Pl. egy Carmina Burana részleten szinte éreztem, ahogy artikulálnak a kórus tagjai. Persze tudom, hogy a valóság más mint a hifi, de a Polk a meghallgatáskor szinte "elvarázsolt" és ezt nem tudta a Mission.

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

HiIgazából egy ideje már olvasgatom a fórumot de a  Mission hangfalakról nem igazán találtam infot.Mi a véleményetek ezek a hangfalakról? Külsőre igen tetszetősek de ez nem jelent semmit. Pl. egy összehasonlítás:M33 vs. Fusion3.
Mit gondoltok ki győzne?
Köszi

Én annak idején a Missoin m32-t hallgattam (igaz az csak polcsugárzó) és nagyon zeneinek találtam. Ha a Polk nem jön nálam képbe, akkor könnyen lehet, hogy most én is Missont hallgatnék.

A Mission Tannoy Fusion összehasonlítást egyébként könnyen megteheted, mert mindkettőt árulja a Hifibarlang.

Az Rti6 osok nekem is szóba jöhetnének én is nézegettem már.Te miért döntötél a polk mellet ami a missionban nem volt meg?

forgi
V.I.P.
V.I.P.

HiIgazából egy ideje már olvasgatom a fórumot de a Mission hangfalakról nem igazán találtam infot.Mi a véleményetek ezek a hangfalakról? Külsőre igen tetszetősek de ez nem jelent semmit. Pl. egy összehasonlítás:M33 vs. Fusion3.
Mit gondoltok ki győzne?
Köszi

Én annak idején a Missoin m32-t hallgattam (igaz az csak polcsugárzó) és nagyon zeneinek találtam. Ha a Polk nem jön nálam képbe, akkor könnyen lehet, hogy most én is Missont hallgatnék.

A Mission Tannoy Fusion összehasonlítást egyébként könnyen megteheted, mert mindkettőt árulja a Hifibarlang.

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hi
Igazából egy ideje már olvasgatom a fórumot de a Mission hangfalakról nem igazán találtam infot.Mi a véleményetek ezek a hangfalakról? Külsőre igen tetszetősek de ez nem jelent semmit. Pl. egy összehasonlítás:M33 vs. Fusion3.
Mit gondoltok ki győzne?
Köszi

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Declan.Delfino »

Kedves Declan.Delfino üdvözlünk a fórumon!  
Csak az erősítőre és az 5.1 szettre kell áldoznod? Van már DVD/CD játszód is?
Mert ha nincs akkor arra is kell költeni. Ja és hangfalkábelt is kell venni.
Mondjuk, hogy egy elfogadható kábelt ára 500Ft/m. Ebből is kell néhány méter,
Ezt se felejtsük el. Valamint említsd meg, milyen zenéket hanngatsz, és hogy a
zene / mozi aránya kb hány százalék! Ez megkönnyíti a segítségnyújtást.

Üdv!

A dvdre és a cd re kb plusz 100 e szánok a szetten felül. Inkább mozit nézek mint zenét hallgatok (a szemem jobb mint a fülem ) zenében minden jöhet ami jó a klasszikustól a jelen korig. Kábelre kb. 25 métert számoltam ha rendesen el akarom vezetni szobán belül.

köszönöm a segítséget
dd

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Declan.Delfino »

Üdvözlök Mindenkit, 
Teljesen új vagyok a házimozi területen és úgy döntöttem itt az ideje, hogy szűzességemet elvesszem . De egy kis segítség kellene hozzá Tőletek. Egy kb. 5*5 méteres szobába szeretnék egy házimozi rendszert létrehozni, amihez jelen fórumon a hangfal beszerzéshez kérek javaslatot. Az elején le kell szögeznem, hogy nem rendelkezem valami jó hallással (én vagyok az aki a PÁV II. vizsgán is csak nyújogatta a bal kezét mikor már rég a jobb füléban szólt a sípolás). Egyszóval most úgy érzem, hogy a kristálytiszta és tök jó között nem tudok különbséget tenni és rettenetesen irigylem azokat, akik igen. Tehát milyen házimozi hangfal összeállítást javasoltok egy ekkor szobába egy bot fülű mozi és zene rajongónak. A hangfalra és az  erősítőre kb. 200-250 e pénzt szánok. (ja, ha ötlet van erősítőre az csak hab lenne a tortán.)

köszönettel
Declan

azt, hogy foghsz szeretni, csak Te fogod tudni eldönteni, hallás alapján
szvsz először olvasd el a topikot, topikokat (természetesen nem egy napos "meló" ) sok kérdésedre(vagy még fel sem tettre ) választ fogsz kapni....

Köszi a jó tanácsot. kb. két hete próbálom magam a fórumon keresztül vergődni de igazából nem találtam meg a végső választ. Ezért kértem segítséget. (aki ismer tudja, hogy csak végső esetben fordulok ilyen kétségbe esett lépéshez )

dd

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Kedves Declan.Delfino üdvözlünk a fórumon!

Csak az erősítőre és az 5.1 szettre kell áldoznod? Van már DVD/CD játszód is?
Mert ha nincs akkor arra is kell költeni. Ja és hangfalkábelt is kell venni.
Mondjuk, hogy egy elfogadható kábelt ára 500Ft/m. Ebből is kell néhány méter,
Ezt se felejtsük el. Valamint említsd meg, milyen zenéket hanngatsz, és hogy a
zene / mozi aránya kb hány százalék! Ez megkönnyíti a segítségnyújtást.

Üdv!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Üdvözlök Mindenkit, 
Teljesen új vagyok a házimozi területen és úgy döntöttem itt az ideje, hogy szűzességemet elvesszem . De egy kis segítség kellene hozzá Tőletek. Egy kb. 5*5 méteres szobába szeretnék egy házimozi rendszert létrehozni, amihez jelen fórumon a hangfal beszerzéshez kérek javaslatot. Az elején le kell szögeznem, hogy nem rendelkezem valami jó hallással (én vagyok az aki a PÁV II. vizsgán is csak nyújogatta a bal kezét mikor már rég a jobb füléban szólt a sípolás). Egyszóval most úgy érzem, hogy a kristálytiszta és tök jó között nem tudok különbséget tenni és rettenetesen irigylem azokat, akik igen. Tehát milyen házimozi hangfal összeállítást javasoltok egy ekkor szobába egy bot fülű mozi és zene rajongónak. A hangfalra és az erősítőre kb. 200-250 e pénzt szánok. (ja, ha ötlet van erősítőre az csak hab lenne a tortán.)

köszönettel
Declan

azt, hogy foghsz szeretni, csak Te fogod tudni eldönteni, hallás alapján
szvsz először olvasd el a topikot, topikokat (természetesen nem egy napos "meló" ) sok kérdésedre(vagy még fel sem tettre ) választ fogsz kapni....
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”