Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bár így utólag belegondolva, akivel építettem a hangfalaimat, ő újít fel hangszórókat is, és át tudta volna tekercselni a gyári hangszórókat magasabb ellenállásra, de ez akkor nem jutott eszembe
És szépen megváltoztatja a hsz paramétereit.

Vendég

A cég honlapja, akitől a hangszórók vannak.A magas hangszóró adatlapja, ez van a centerben, és a frontban is.
A front közepe, és a center 2db mélyközép hangszóró adatlaja, a centerben 16Ohmra tekercselve.
A front mély hangszórója szintén darabonként 16Ohmra tekercselve.
És a hangválltók. Sajnos itt nincs külön adatlap, de a centerben az első "DUO 8/70", a frontokban, a "TRIO 8/90" van. Akkor még csak ez a két féle hangválltó létezett a 8Ohmos kategóriában, meg egy szub válltójuk volt.

Hát, az h nem túl jó dologba nyúltál be, az elég sajnálatos, és az eredmény sem meglepő. Azt végképp nem bírom megemészteni, h hogyan lehet kész hangváltót árulni.
Aki kicsit is ért hozzá, az tudja, h adott konstrukcióra kell méretezni a dobozt és a váltót is. Ezzel nem a Vidiseket akarom leminősíteni, mert ők ezzel próbálnak könnyíteni az építők dolgán.
Szal ne csodálkozz a végeredményen, de ezért kár elvetni az építés lehetőségét.
Egy 100e-es jól megépített doboz közel a 3x-osát tudja hangban.
Ezt tapasztalatból mondom.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Ha csak ez volt a gond,akkor tényleg sajnállak(és szívből,nem le    ),mert az említett márkáknak,mind a mély,mélyközép,magassugárzóiból léteznek árnyékolt típusok.
Nem csak ez volt a gond, de tényleg nem láttam árnyékolt nagy hangszórókat egyik márkából sem
Az igazi gond az volt, hogy az erősítőm min. 6Ohm ajánlással szerepelt, ezért a Visaton, és a TVM-ből nem tudtam volna klasszikus centert építettni, mivel 2db 8Onm-os hangfal csak 4Ohm, és azt már nem bírta volna el az erősítőm
Csehül, és Angolul meg nem beszélek, hogy kintről a gyárból 16Ohm-re tekercselt hangszrókat tudjak megrendelni
Bár így utólag belegondolva, akivel építettem a hangfalaimat, ő újít fel hangszórókat is, és át tudta volna tekercselni a gyári hangszórókat magasabb ellenállásra, de ez akkor nem jutott eszembe

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Legalább a hangszórók típusát írd le, plz!Majdnem a hangváltón múlik minden!

A cég honlapja, akitől a hangszórók vannak.
A magas hangszóró adatlapja, ez van a centerben, és a frontban is.
A front közepe, és a center 2db mélyközép hangszóró adatlaja, a centerben 16Ohmra tekercselve.
A front mély hangszórója szintén darabonként 16Ohmra tekercselve.
És a hangválltók. Sajnos itt nincs külön adatlap, de a centerben az első "DUO 8/70", a frontokban, a "TRIO 8/90" van. Akkor még csak ez a két féle hangválltó létezett a 8Ohmos kategóriában, meg egy szub válltójuk volt.

Vendég

De, hogy egy fel nem tett kérdésedre is válaszoljak, miszerint miért nem Visaton, vagy TVM-ből építettem?
Azért mert azoknál nem találtam normális méretű mégnesesen árnyékolt hangszórókat, és mint már említettem, nekem ez nélkülözhetetlen.

Ha csak ez volt a gond,akkor tényleg sajnállak(és szívből,nem le ),mert az említett márkáknak,mind a mély,mélyközép,magassugárzóiból léteznek árnyékolt típusok.

Vendég

Sajnos a hangválltó sem let eltaláva, erre már magamtól is rájöttem. Ennek a kicserélése kb. 12.000.-Ft+csereköltség lenne, de még ez sem biztos, hogy megoldaná a hangzásbeli problémát  Ezenkívűl a mágnesen árnyékolás sem tökéletes, ezen viszont nem tudnék módosítani. Ezért is akarom eladni...
Legalább a hangszórók típusát írd le, plz!
Majdnem a hangváltón múlik minden!

Úgy tom két 15ohmosra tekert ha22-e a mélyszekció,ha15-ös 8ohm a közép,és egy 8ohmos hg1,9 a magas,ja h2000(exvidi).

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Biztos,hogy semmilyen váltótuning nem oldaná meg a gondot,ugyanis sem a mélyek a középhez,sem a közép a magashoz nem passzol.Gyenge pontja a cuccnak a hangszóró készlete így ebben a felállásban.Egy dolgot lehetne csak(bár ez sem tökéletes megodás),két utast a 15-ös,és a 1,9-esből új doboz,illetve váltó társaságában.
Na ezekről a kisérletezgetésekről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy nekem nem éri már meg
Inkább repüljön, és jöjjön egy gyári
De, hogy egy fel nem tett kérdésedre is válaszoljak, miszerint miért nem Visaton, vagy TVM-ből építettem?
Azért mert azoknál nem találtam normális méretű mégnesesen árnyékolt hangszórókat, és mint már említettem, nekem ez nélkülözhetetlen.
Egyébként a 3 láthatóból a center nagyon szépen szól, bár igaz, hogy az teljesen zárt doboz, így nem büszkélkedhet túl sok mélyben

Vendég

Sajnos a hangválltó sem let eltaláva, erre már magamtól is rájöttem. Ennek a kicserélése kb. 12.000.-Ft+csereköltség lenne, de még ez sem biztos, hogy megoldaná a hangzásbeli problémát Ezenkívűl a mágnesen árnyékolás sem tökéletes, ezen viszont nem tudnék módosítani. Ezért is akarom eladni...
Legalább a hangszórók típusát írd le, plz!
Majdnem a hangváltón múlik minden!

Vendég

Pont a hangváltóval lehet elszabni elég tisztességesen a végeredményt.
Sajnos a hangválltó sem let eltaláva, erre már magamtól is rájöttem. Ennek a kicserélése kb. 12.000.-Ft+csereköltség lenne, de még ez sem biztos, hogy megoldaná a hangzásbeli problémát Ezenkívűl a mágnesen árnyékolás sem tökéletes, ezen viszont nem tudnék módosítani. Ezért is akarom eladni...

Biztos,hogy semmilyen váltótuning nem oldaná meg a gondot,ugyanis sem a mélyek a középhez,sem a közép a magashoz nem passzol.Gyenge pontja a cuccnak a hangszóró készlete így ebben a felállásban.Egy dolgot lehetne csak(bár ez sem tökéletes megodás),két utast a 15-ös,és a 1,9-esből új doboz,illetve váltó társaságában.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Tudomásom szerint a Klipschek közepe és magasa kiemelten terhelhető. Sub meg ugye kell (neked meg lesz: "..egyenlőre")Mekkora szobába szánod? RF25 bizonyára több mélyet ad. Nekem a 15 12nm-es szobában van, szoba hosszában (közöttük 2,2m táv van; 2,5m-ről hallgatom).

Félreolvastál: egyelőre NEM lesz szubom (de lehet, hogy később sem)!
Klasszikus panel lukba szánom 6mX3,5m alapterületű szobába. hangfal a tv két oldalán lenne.

Itt egy rajz a szobámról:

És egy másik a tényleges elhejezésről:

Vendég

Nézdd!Én ezekhez nem értek, szabó vagyok nem hangmérnök
Megvettem a hangszórókat, elvittem egy hangfalépítőhöz, aki már több, mint 15 éve hangszóró javításból, és a hangosító hangfalak építéséből él, de emellett csinál néha pár hi-fi hangfalat is eladásra. Ő számolt ki mindent, és ő építette meg. Ő adta a dobozt és a kellékeket, én csak a hangszrókat és a hangválltót vittem. Nekem nem tetszik a hangja, bár ettől van,a kinek bejön. Én jobb szeretek bemenni egy boltba, és meghallgatni, hogy mit is vennék, minthogy számadatok alapján kikisérletezgetni akár 10 pár dobozt, és hangszórókészletet elhasználva. Nekem erre nincs pénzem! Ha finoman fog is a ceruzám, ez min. 400.000.-Ft, mire találok egy nekem tetszőt! A maradékot meg vagy el tudom adni, vagy nem. Inkább 120.000.-Ft-ért veszek egy szupi gyári hangfalat! De ha meghitelezet nekem az összeget, és azt modnod, hogy építeni jó, akkor lessz kedvem kisérletezgetni

Vendég

Klepto:
Én már hallgattam az RF-35-öt, és annak is tolakodó a hangzása.

Mivel Te valszeg saját kútfőből építettél, ne csodálkozz ha nem lett jó a végeredmény.
Én 1x voltam egy körúton gyári hangfalakat hallgatni, az csak megerősítette bennem, h az építéssel többre megyek!

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Jelenleg nekem is saját építésű hangfalam van, de inkább maradnék a gyárinál 
Nekem nem sikerült jót építeni, és nincs kedvem tovább kisérletezni 
Rengeteg pénzt emésztene fel az alkatrészek cseréje, és ha utána mégsem tetszik, akkor futhatok a pénzem után. Inkább kiszállok belőle így, eredeti állapotban kisebb bukással, mint rákölteni még pár tízezrestm és iszonyatosat bukni a végén, ha mégsem felel meg a végeredmény 

Nemtom milyen a tied, de az bizti, hogy Léva nem hasraütve csinálta. Ha rendesen kiszámolod meg csillapítod, akkor bizti jobb mint egy gyári

Nézdd!
Én ezekhez nem értek, szabó vagyok nem hangmérnök
Megvettem a hangszórókat, elvittem egy hangfalépítőhöz, aki már több, mint 15 éve hangszóró javításból, és a hangosító hangfalak építéséből él, de emellett csinál néha pár hi-fi hangfalat is eladásra. Ő számolt ki mindent, és ő építette meg. Ő adta a dobozt és a kellékeket, én csak a hangszrókat és a hangválltót vittem. Nekem nem tetszik a hangja, bár ettől van,a kinek bejön. Én jobb szeretek bemenni egy boltba, és meghallgatni, hogy mit is vennék, minthogy számadatok alapján kikisérletezgetni akár 10 pár dobozt, és hangszórókészletet elhasználva. Nekem erre nincs pénzem! Ha finoman fog is a ceruzám, ez min. 400.000.-Ft, mire találok egy nekem tetszőt! A maradékot meg vagy el tudom adni, vagy nem. Inkább 120.000.-Ft-ért veszek egy szupi gyári hangfalat! De ha meghitelezet nekem az összeget, és azt modnod, hogy építeni jó, akkor lessz kedvem kisérletezgetni

Vendég

Látom neked Klipcsh RF-15 hangfalad van. Írnál róla személyest véleményt? Egy tesztben nagyon lehúzták a kiabáló magashangja, és a testetlen, erőtlen mélyhangátvitele miatt.
Nem ezüst kábellel kell bekötni (vdh). A rezet ajánlják hozzá, nekem is az van. Az tényleg igaz, h erős a magasa, ezért nagyon jó mozis hangfal (és számomra zenén is kelégítő, arányok 75/25%). Jól terhelhető.

A nagytesó RF-25 sem nyert egyértelmű közszeretetet, annak is forszírozták a tolakodó jellegét. Amiről elismerőbben írtak, az az RF-35...
Nem azt mondom, h egyforma a hangja az RF15,25,35-nek. De lényegesen, csak teljesíményük, mélyleadásuk nagyobb, ahogy haladunk egyre feljebb.
Mozira kell a sub, nekem van is. 80hz-nél vágom, így szinte tök mind1 milyen mélyre megy. Zenére meg elég ez a mély, amit ad (amennyi zenét hallgatok...) Tudomásom szerint a Klipschek közepe és magasa kiemelten terhelhető. Sub meg ugye kell (neked meg lesz: "..egyenlőre")

Neked, hogy vált b az RF-15, és miért pont ezt vetted?
Fent írtam, h mozis hangfalat akartam, ami elég jól terhetlehető (zenére sem utolsó).

Milyen más alternatívákat hallgattál meg a vásárlás előtt?
B&W-m volt. Mást nem is hallgattam (nem pesti vagyok blabla). B&W után elég nagy megváltás volt a Klipsch. Azt írják, h a B&W és Klipsch magasa "egyenlő". Egyáltalán nem. Klipsch magasa is erőteljes, de az egyáltalán nem sziszeg és tisztábban szól, azt a terhetlést sem bírta annyira a bówer (602S3-ról beszélek).

Mekkora szobába szánod? RF25 bizonyára több mélyet ad. Nekem a 15 12nm-es szobában van, szoba hosszában (közöttük 2,2m táv van; 2,5m-ről hallgatom).
Még valami?
Állítólag egy RF15-ös szett 30nm-en is helyt áll. Persze subal! Késöbb nekem olyan 20nm-es szobába lesz, biztos levegősebb, jobb lesz az egész. Az az igazság, amilyen hatalmas hangerőt néha megkívánok, 20nm fölötti szobában sem szeretném betenni... Meg mivel mélyimádó vagyok, két subot sem szeretnék, így 20nm-es szobát látom ideálisnak (majd akkora vászon sem kell).

Vendég

Nemtom milyen a tied, de az bizti, hogy Léva nem hasraütve csinálta. Ha rendesen kiszámolod meg csillapítod, akkor bizti jobb mint egy gyári

Olyan,hogy anno nem sikerült lebeszélnem arról,hogy megépítse.Ha valaki ért valamennyire hozzá,van türelme,és nagyon tudja mi az a hangzás,amit akar,akkor 150-ből ingen komoly hangot tud elővarázsolni,viszont Klepto megcsömörlött a dologtól.
Sajnálom is,mert ebből a keretből csak igen nagy kompromisszumokat fog tuni kötni.

Vendég

Rengeteg pénzt emésztene fel az alkatrészek cseréje, és ha utána mégsem tetszik, akkor futhatok a pénzem után. Inkább kiszállok belőle így, eredeti állapotban kisebb bukással, mint rákölteni még pár tízezrestm és iszonyatosat bukni a végén, ha mégsem felel meg a végeredmény

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Ezért soha nem kezdek ilyenbe.
Más!
Látom neked Klipcsh RF-15 hangfalad van. Írnál róla személyest véleményt? Egy tesztben nagyon lehúzták a kiabáló magashangja, és a testetlen, erőtlen mélyhangátvitele miatt. Sajnos a tesztről nem tudok linket adni, mert a Netdepó oldalon olvastam, de onnan már lekerült ez a típus, így a teszt is
A nagytesó RF-25 sem nyert egyértelmű közszeretetet, annak is forszírozták a tolakodó jellegét. Amiről elismerőbben írtak, az az RF-35, de annyit én nem fogok tudni kiadni front hangfalra... Neked, hogy vált b az RF-15, és miért pont ezt vetted? Milyen más alternatívákat hallgattál meg a vásárlás előtt?

Vendég

Mondjuk én 150e-ből olyan hangfalat építenék, h a többi csak csattogna mellette.

Ezért soha nem kezdek ilyenbe.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Mondjuk én 150e-ből olyan hangfalat építenék, h a többi csak csattogna mellette.

Vendég

Vendég

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

vegyél kodát! 
Na ne
Addig talán mégsem süllyednék le minőségben
Nem azért akarok CA-t, hogy a hangfalakon elbukjam az egész minőséget!
30-40.000.-Ft-os erősítőhoz az egybeépített kompakt rendszer helyett jobb a Koda, de azon a szinten amit én keres nem hiszem, hogy komolyan ajánlható :smile19:

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Egy kis segítség, már ha van valaki aki találkozott vele testközelből, hogy milyen hangzást keresek: katt ide
Ebben a hangfalban 5db 10cm-a hangszóró van, és 1db magas. A keresztválltó 3 utas, 500/5000Hz-s vágással. Eddig ez volt a nekem legjobban tetsző hangzásvilág, ami a pici hangszórók ellenére testesen, dinamikusan, és nagyon gyorsan, nagy erővel, energikusan szólaltatta meg a mélyhangokat is.
Hogy mégis, miért nem veszem akkor meg ezt a hangfalat? Mert ez a hangfal nem mágnesesen árnyékolt, és nincs annyi helyem, hogy olyan messze tegyem a tv-től, hogy ne mágnesezze el a képcsövet
Egyébként a három nem ajánlott hangfalanak mi a konkrét hibája? A JBL-t még megértem, de a B&W, és a JmLab miért nem való zenére?

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: edwin »

vegyél kodát!
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”