Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Tul
Nos mint régi Diamond 8.3 tulaj ajánlom neked a 8.3-ast.Igaz én sem hallottam a 8.4-est,de mindenki azt mondta(ami szerintem is logikus) hogy a 8.4 csak mélyben jobb,de ez rámegy a minőség rovására.Főleg hogyha megtoldod egy Subbal akkor mindenképpen érdemesebb a 8.3.Ami negatív ezeknél a dobozoknál,hogy valaki mesélte a 9.4-re hogy visszafogott a magasa.Nos ez a 8.3-ra is igaz.A mostani lényegesen több magast ad ki magából(persze a kettő nem egy kategória).
A maga kategóriájában nagyon jó fal a Diamond,és ha pl. kifogsz egyet Jó állapotban használtan akkor tuti jó üzletet csinálsz.
De én azért meghallgatnék még mást is.Amiket mindenképpen érdemes az a Celestion és a Tannoy hangfalak.
Amit írtam ne vedd készpénznek,nem akarlak semmire rábeszélni,csak nekem ezek a tapasztalataim,és SZVSZ.
Értem én:) Csak nehezen kapok használható információkat. A mediás eladó emberek, bár sokat forognak ilyen cuccok között, nem hifis lelkületűek, nekem meg nincs lehetőség az összes meghallgatására, ezért kénytelen vagyok másokra - rátok hagyatkozni:))) Máskülönben valószínű, hogy 9.4 lesz belőle, mert azt meg tudom venni itt helyben is egész jó áron (8.3, 8.4 már kifutó széria, mint az a tegnapi körútamból kiderül, nem lehet rendelni, ha valahol baragadt a boltba, ott van még sansz, de ez már csak mázli kérdése.. nekem meg inkább pechem szokott lenni:) ).
Tul
Nos mint régi Diamond 8.3 tulaj ajánlom neked a 8.3-ast.Igaz én sem hallottam a 8.4-est,de mindenki azt mondta(ami szerintem is logikus) hogy a 8.4 csak mélyben jobb,de ez rámegy a minőség rovására.Főleg hogyha megtoldod egy Subbal akkor mindenképpen érdemesebb a 8.3.Ami negatív ezeknél a dobozoknál,hogy valaki mesélte a 9.4-re hogy visszafogott a magasa.Nos ez a 8.3-ra is igaz.A mostani lényegesen több magast ad ki magából(persze a kettő nem egy kategória).
A maga kategóriájában nagyon jó fal a Diamond,és ha pl. kifogsz egyet Jó állapotban használtan akkor tuti jó üzletet csinálsz.
De én azért meghallgatnék még mást is.Amiket mindenképpen érdemes az a Celestion és a Tannoy hangfalak.
Amit írtam ne vedd készpénznek,nem akarlak semmire rábeszélni,csak nekem ezek a tapasztalataim,és SZVSZ.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Celestion G12
A fenti linken a világ legjobb spéci gityóhangszóróit lehet tanulmányozni. A frekimenetük azért olyan, amilyen, mert a hangszóró aktívan részt vesz a hangszer hangjának előállításában. Ugyanis olyan, hogy elektromosgitár-hang, nem létezik, valamilyen erősítő+hangszóró hangja minden gitárhangban benne kell legyen. Ki lehet próbálni: egy hifi láncra direktbe rádugott hangszer - legyen az akár egy Gibson Les Paul Classic (sztem a Király ) - valami borzasztó punnyadt, töketlen, dinamikátlan hangot produkál. Ahhoz, hogy űberfasza dögös soundot kapj, elengedhetetlen a jó spéci gitárhangszóró.
Fentiekből következik, hogy hifi célokra viszont a létező legrosszabb megoldás. Aki aszondta hogy ez köll, annak sajnos fingja sincs se a gitárcuccokról, se a hifiről.
Szia!
Kicsit elmélkedjünk
Fs=Hangszóró rezonanciafrekvenciája be nem épített állípotban. Ez alatti hangokat
nem tud megszólaltatni a hangszóró. A gitárhangszóró membránfelfüggesztése, és a
membrán szélének az anyaga szokott erősebb lenni a"normál" változathoz képest,
ezáltal jobban terhelhető, cserébe nem megy olyan mélyre, mint a gumimembrános társa.
Ezt írja Klinger: "A lágy membránrögzítésű hangszórók gitár- vagy popzene
visszaadására nem alkalmasak. Ilyen célokra a kemény membránrögzítésű
hangszórók használhatók. Ez is mutatja, milyen fontos a hangszóró megvásárlása
előtt tájékozódni arról, hogy az adott hangszóró típusnak mi a rendeltetése."
31 centis textil szélű gitárhangszóró. Fs=45Hz
31 centis gumiperemes "normál" hangszóró. Fs=16Hz
A hangszóróépítés kompromisszumokkal van tele...
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Talán ha az az agyalágyult nem gitárhangszórót tett volna bele,
ami kb 2-szer magasabb Fs-ű a reflex szériájú hangszóróktól, akkor lenne
mély is.
Ksözi!
Egyébként mi is ez a gitárhangszóró? Mert a haver azért kért direkt olyat, mert valaki azt mondta neki, hogy a gitárhangszórók az igazán jó minőségűek. Ez az FS érték mit mutat?
Köszi előre is!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
És még az is jobb, ha kocsival hozod le Pestről, mert az egy tizes benzin és matrica, mert postán, lehet, hogy a hangdoboz közelíteni fog a gömbhöz, ami hangzásilag jó, de esztétikailag ronda a letört sarok. Egyébként kössz topeti a tippet, mert a Batóban még nem is néztem.
Én ma voltam benn, nincs nyitva:( Valami telepítés van, ismerősöm szerint egy tiszaújvárosi mozit rendeznek be. A lényeg, hogy most zárva, s állítólag egy darabig nem is lesz nyitva, igaz telefonon érdeklődhetsz.
És még az is jobb, ha kocsival hozod le Pestről, mert az egy tizes benzin és matrica, mert postán, lehet, hogy a hangdoboz közelíteni fog a gömbhöz, ami hangzásilag jó, de esztétikailag ronda a letört sarok.
Egyébként kössz topeti a tippet, mert a Batóban még nem is néztem.
Üdvözlettel: Lex
Mikor mondtam én hogy ott kell megvenni ?! Ott lehet MEGHALLGATNI !
Aztán ha szeretné vásárolni valamit, akkor irány a pesti netes bolt
Szia!
Bató ház földszintjében balra utolsó előtti terem ha jól emlékszek....
ott van Clarus Istvánnak a bemutatóterme. Menj el oda hallgatózni.
A másik meg a MediaMarkt. Miután kifülelted magad, lesz valami
sejtelmed, milyen hangzást keresel. C. István szerintem ad neked
tanácsokat, hogy milyen (márkájú) hangfalakat keress...
Ennyit tudok javasolni. Az albacompban meg szerintem meg lehet
hallgatni a Yamahákat.
SZeva.
Jaja, albába van yamaha, de iszonyat drága ott minden, meg kicsi a hely. A clarusban még nem voltam, asszem callisto vagy mi a neve, de holnap benézek mindenképp. Annyira tré, hogy nincs itt egy jó hifi bolt:( Ha az ember talál is egyet, akkor az kétszer olyan drága, mint pesten. Irigylem sokszor az ottaniakat, a legtöbb használt cucc is ott van, újat is könnyű beszerezni és általában a legjobb áron.
Szia!
Bató ház földszintjében balra utolsó előtti terem ha jól emlékszek....
ott van Clarus Istvánnak a bemutatóterme. Menj el oda hallgatózni.
A másik meg a MediaMarkt. Miután kifülelted magad, lesz valami
sejtelmed, milyen hangzást keresel. C. István szerintem ad neked
tanácsokat, hogy milyen (márkájú) hangfalakat keress...
Ennyit tudok javasolni. Az albacompban meg szerintem meg lehet
hallgatni a Yamahákat.
SZeva.
Sziasztok!
Lehet, hogy már az agyatokra fog menni, de nem volt idegzetem végigolvasni a majd' 3000 hozzászólást..
Szóval épp hangfalvásárlás előtt állok. Már kezd körvonalazódni bennem, hogy mi lesz belőle, persze az egy helyen való meghallgatás miatt még vannak gondok (miskolci vagyok, itt meg semmi ). Tehát ami eddig viszi a pálmát, az a wharfedale diamond 8.3. Sokan dicsértétek, nekem is tetszik, régebben hifi-piacban is csak jókat írtak róla. Az igazi kérdés az lenne, hogy miben több a 8.4 a 8.3-nál? Az tény, hogy a 8.4 sokkal jobban néz ki:) Bizonyára jobban is szól valamivel, de ez miben nyilvánul meg? Szebb a hangja, vagy csak sokkal erőteljesebb mélyeket ad, esetleg a több hangszórónak köszönhetően jóval hangosabb.. Nekem nagyon fontos lenne a hangerő, de lesz melléjük egy nagy mélyláda is. Szóval ha meg van támogatva a rendszer egy szubbal (úgy néz ki, yst-sw515 lesz - - erről esetleg vélemény?), érdemes-e kifizetnem a többlet 10-15ezret a 8.4-re?
A válaszokat előre is köszönöm!
Akárhogy is, de sokat segítene a i véleményetek is, mert mint említettem miskolcon nincs túl sok lehetőség ennyi mindent kipróbálni. Van a médiába 8.3, akkor nincs 8.4. Vagy fordítva.. Mindemellett internetről fogom rendelni, mert még postaköltséggel együtt is jobban megéri innen, mint miskolci üzletekből.
Tudom, nem sok 60k egy pár frontra, de én nem tudom hogy van ez.. Nekem már így is irdatlan összegeket emésztett fel a hifi. Igaz, nem csak egy erősítő, meg egy dvd áll a polcon. Imádom a zenét és szeretem a minőséget, de nem értek mindenben egyet a fanatikus hifisekkel. Én gyönyörűen elvagyok a yamaha rx-v457-tel zenén is, az én igényeim kielégítik. Ha ez segít (mert ahogy nézegettem itt a hosszászólásokat, most nagyon leírtam magam:) ), hangfalajánlatnál is lebeghet ez a szemetek előtt. Különben mikor az egészbe belevágtam, naívan azt hittem, elég lesz rá 200.000, hogy legyen egy jó kis házimozim.. HAHAHA:D Számoljunk csak kicsit:
2 front: 60.000
2 háttér: 25.000
1 center: 20.000
1 surround back: 15.000
1 sub: 60.000
receiver: 70.000
dvd: 25.000
Ha jól számolom, ez 275.00 ft!!!! És ez ugyebár mindenből egy alapalap belépőszintű egységet jelent:'(
Ehhez még jön ami jön (márakinek):
videó: 30.000
cd: 25.000
md: 50.000
.
..kábelek 30.000
.
..
...írhatnám, ameddig akarnám, nekem egyelőre ennyi van, meg egy sony eq, ami nagyon jól jön tv-hez. Szóval tök kiábrándító olvasgatni a topicocat, mikor mindig mindenki azt írja, hogy áááááá 100 alatt nincs jó szub.. Így is átlépem a 400.000-et, ami nekem rengeteg. Többek közt ezért is regeltem ide, mert itt jó fejnek és sokszor emberinek tűnnek a tagok:)
Bocs mindenkitől, de ez kikívánkozott így éjjel a nagy fárdtságban:)))
...Megrendeltem nála egy-az-egyben a régi hangfal másolatát, SAL 30-as gitárhangszóróval és egy szintén jó vaskos, és nehéz SAL magassal.
Az egész cucc cakkpakk25-be volt kb. (két hangfal, szerelve,festve, mindennel, hangszórókkal)
...
Azt viszont soha nem gondoltam volna,h. egy ekkroa hangfal, ekkora darab hangszókkal-még,ha azok csak SAL-ok is, ennyire ne szóljon.
Az emg még álmomban sem gondltam volna,h. egy 30-as, direkt subhangszórónak lazán alámenjen a két 16-ossal szerelt Kodám, a kb. fél kilós 5 cm körüli magasnak meg abszolút semmi éleshangja ne legyen.
...
Drakulálok a haverodnak!
Talán ha az az agyalágyult nem gitárhangszórót tett volna bele,
ami kb 2-szer magasabb Fs-ű a reflex szériájú hangszóróktól, akkor lenne
mély is. Így nem is csodálkozom a dolgon, hogy basszustalan lett a doboz.
Na meg ugye S(z)AL-ból nem lehet várat építeni
Sziasztok!
Nem tudtam,hol osszam meg a kvöetkező tapasztalatot, talán itt és éppen msot megflelő.
Haveromnak van két '70-es évekbeli diszkós hangfala. Rendes masszív cucc, fekete, csúnya, kapaszkodókka lés sarokvédőkkel, jó dárgán vette még pár éve is, márkáját nem tudom.
Most kitalálta, hogy csináltat még két ugyanilyen hangfalat.
Egyik haverom nagyker áron tud SAL hangszórókat-a dolog nekem már itt gyanús volt- és hangládákat is épít.
Megrendeltem nála egy-az-egyben a régi hangfal másolatát, SAL 30-as gitárhangszóróval és egy szintén jó vaskos, és nehéz SAL magassal.
Az egész cucc cakkpakk25-be volt kb. (két hangfal, szerelve,festve, mindennel, hangszórókkal)
Mivel nem volt otthon a leendő tulaj haverom,gondoltam megér egy próbát, előbb hazahoztam. (ez ma reggel volt)
Kvöetkezett 5 perc izzadás, míg becipeltem a hangfalakat, részben a súlyuktól, részbena félelemtől,h. milyen érzés elsz, ha kiderül, hogy lazán lenyomja a szinte új és sokkal drágább Koda büszkeségeimet.
THX tesztlemez elindul, majd jön a hallgatózás.
Semmi.
Konkrétan szr, de nagyon.
Ekkor már kezdtem megnyugodni, sőt büskeség töltötte el szívem.
Azt viszont soha nem gondoltam volna,h. egy ekkroa hangfal, ekkora darab hangszókkal-még,ha azok csak SAL-ok is, ennyire ne szóljon.
Szörnyű hangjuk volt. Jó-jó, bejáratás, de azért a Kodák ennyire nem voltak dobozhagnok még első nap sem.
Mély semmi. Magas meg abszolút semmi.
Akkora tompa hangú volt ez a kb. 100 literes hangfal,hogy nemigaz.
Az emg még álmomban sem gondltam volna,h. egy 30-as, direkt subhangszóróna klazán alámenjen a két 16-ossal szerelt Kodám, a kb. fél kilós 5 cm körüli magasnak meg abszolút semmi éleshangja ne legyen.
(szögezzük le, a hangfalépítő cimbora nem hinném,h. hibás, legalább 100 ládát már csinált és csomó autóba szerelt egyedi installációt.)
Ennyit a SALról, pedig gondltam,ha beválik, akkor sub gyanánt csináltatok magamnak egy hasonlót.
16-2.5-ösKoda rulez!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Én történetesen asztalos vagyok, de ilyet elég komoly meló lenne csinálnom: (nem igen fognék hozzá inkább)
Jó, hogy jössz
Nekem is ajánlották a Yamahának ezt az NS szériáját, és tényleg pofásan néz ki, de...
Én meghallgattam a nagytesóját, az NS777-et egy Yamaha RX-V657-es erősítővel, és nem tetszett a hangja. Nekem túl sok, és brummogós mélye volt. Neked mi a véleményed róla, milyen a hangminősége, hangkaraktere ennek az NS-555-nek?
Akkor minek építeni? Bemegyek egy boltba, és megveszem az eredetit, ami ráadásul szebb is
Látom, nem vágod a lényeget!
Mert olcsóbban jobbat kapsz!
Inkább legyen drágább, és némileg roszabb, mint huszadikra eltalált, az eredetitől valóban olcsóbb és jobb, de összességében 20x drágább házi építtetésű darab.
Mint mondtam, szabó vagyok, nem asztalos/hangmérnök, így nem fogok magam nekiállni. De tételezzük fel, hogy kijönne a pár 100.000.-Ft alatt. Akkro add hozzá a fa memgunkálásához szükséges gépek beszerzését, a terembérletet, ahol nekiállhatok kisérletezni (panelban talán mégsem kéne), és az asztalos szakmunkástanfolyam árát is add hozzá légyszíves, hogy egyálltalán meg tudjam fogni a gyalut, amitvel életemben nem is dolgoztam.
Szóval én maradok a gyárinál!
Bár ha te vállalod, hogy bebizonyítodd, hogy jobbat lehet építeni, akkor ess neki, meghallgatom, ha tetszik megveszem, ha nem, akkor nem!
OFFTOPIC:
Most elillanok dolgozóba, majd estefelé válaszolok
Én történetesen asztalos vagyok, de ilyet elég komoly meló lenne csinálnom: (nem igen fognék hozzá inkább)
Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium
HA minden sikerül elsőre!
De ha nem, akkor X-edik próbálkozásra lesz csak jobb, és a jobb tényleg olcsóbb mint a gyári, de ott van X próbálkozás, ami X-szer drágábbá teszi az alapvetően olcsóbb hangfalat...
Akkor melyik az olcsóbb?
Klepto a Te monitorod elvakít, vagy mi, h nem olvasod el amit írok?
Ezt senki nem fogja fel, h nem Te építed effektív a hangfalat, ha már megvan a kiválaszott konstrukció amit meg akarsz csinálni.
Te csak megveszed a hsz-kat meg a váltóba az alkatrészeket és kiegészítőket, a doboz megcsináltatod egy asztalossal és összerakod ha kész a doboz. Ha forrasztani nem tudsz, akkor megkérsz vkit dobja össze a váltót és kész!
Kacsento pont így épített dobozt. Én összeraktam neki a váltót, és csak rá kellett dugni a hsz-kra, mert úgy alakítottam ki a kábelek végét.
Hogy ebben mi a nehézség fel nem tudom fogni.
Ha most sem érted miről beszélek, akkor vegyél gyári dobozt, csak utána ne hallgass meg rendesen megépített DIY dobozt.
A m onitorom nem vakít el, csak ha a csilár ég, az nagyon tükröződik a monitoron, és olyankor nehezen olvasható
Szóval elbeszélünk egymás mellett, ez tény.
Kinézek egy doboz tervet, eddig ok! Aztán veszek hangszórókat, és összerakatom, ez is ok! De mi a garanacia arra, hogy ez így jól fog szólni? Semmi! Az, hogy a hangszórónak jó a paramétere? Dolog... Az még nem garancia a jó öszképre, csak arra utal, hogy ez akár jól is szólhat a végén.
Én azt hittem, ha jó hangszórókat válogatok össze, akkor jó lesz. Nem lett az. Innentől kezdve, nem vagyok hajlandó tovább kisérletezgetni, inkább bemegyek a boltba, és megveszem a ggyárit. Eddig 60k ment rá, és mire megtalálom az optimális hangú dobozt, rámehet ennek az összegnek az 5-10 szerese is, de minimum a duplája, hiszen a mostanit "ki kell dobnom". Ez jó esetben is 120.000.-Ft, amiből már igenis kapok egy tisztességes, jó hangú hangfalat gyárilag is! Itt most nem azon filózok, és nem is az a kérdés, hogy milyet építsek, hanem arra lennék kíváncsi, hogy az a jópár hangfal amit lentebb felsoroltam, arról kinek mi a véleménye.
Még egyszer köszönöm, hogy Te az építésre bíztatsz, és lehet, hogy neked egyszer sikerült egy nagyon jó, de ha az az első katasztrófa lett volna a te füledben, akkor is ennyire lelkesen agitálnál az építés mellett?
Ha gondolod, nagyon szívesen eladom anyagárban a hangfalaimat neked
-
Vendég
Inkább legyen drágább, és némileg roszabb, mint huszadikra eltalált, az eredetitől valóban olcsóbb és jobb, de összességében 20x drágább házi építtetésű darab. Mint mondtam, szabó vagyok, nem asztalos/hangmérnök, így nem fogok magam nekiállni. De tételezzük fel, hogy kijönne a pár 100.000.-Ft alatt. Akkro add hozzá a fa memgunkálásához szükséges gépek beszerzését, a terembérletet, ahol nekiállhatok kisérletezni (panelban talán mégsem kéne), és az asztalos szakmunkástanfolyam árát is add hozzá légyszíves, hogy egyálltalán meg tudjam fogni a gyalut, amitvel életemben nem is dolgoztam.
Bár ha te vállalod, hogy bebizonyítodd, hogy jobbat lehet építeni, akkor ess neki, meghallgatom, ha tetszik megveszem, ha nem, akkor nem!
OFFTOPIC:
Klepto a Te monitorod elvakít, vagy mi, h nem olvasod el amit írok?
Ezt senki nem fogja fel, h nem Te építed effektív a hangfalat, ha már megvan a kiválaszott konstrukció amit meg akarsz csinálni.
Te csak megveszed a hsz-kat meg a váltóba az alkatrészeket és kiegészítőket, a doboz megcsináltatod egy asztalossal és összerakod ha kész a doboz. Ha forrasztani nem tudsz, akkor megkérsz vkit dobja össze a váltót és kész!
Kacsento pont így épített dobozt. Én összeraktam neki a váltót, és csak rá kellett dugni a hsz-kra, mert úgy alakítottam ki a kábelek végét.
Hogy ebben mi a nehézség fel nem tudom fogni.
Ha most sem érted miről beszélek, akkor vegyél gyári dobozt, csak utána ne hallgass meg rendesen megépített DIY dobozt.
-
Vendég
Ezt én is tanúsithatom! Váltottam bowersről klipschre de nem bántam meg. Gondolom a bowers komolyabb szériáinál azért más a helyzet de ez határozottan jobban tetszik. Van akinek nem tetszik az én fülem viszont szereti a klipsch hangját. Klipsch magasa erőteljes Épp ennek köszönheti a nagy részletességét ez fogott meg ezért vert rá akkorát a bowersemre és sztem sem sziszeg. Ugy szól ahogyan kell! Nem bántam meg.
Így van! Nem nagyon hallgattam mást, de kicsit túl túráztatják az emberek ezt a Klipsch és magas hang dolgokat, már amit negatív írnak. És nem nagyon kéne a bówerhez sem hasonlítani.
B&W után elég nagy megváltás volt a Klipsch. Azt írják, h a B&W és Klipsch magasa "egyenlő". Egyáltalán nem. Klipsch magasa is erőteljes, de az egyáltalán nem sziszeg és tisztábban szól, azt a terhetlést sem bírta annyira a bówer (602S3-ról beszélek).
Ezt én is tanúsithatom! Váltottam bowersről klipschre de nem bántam meg. Gondolom a bowers komolyabb szériáinál azért más a helyzet de ez határozottan jobban tetszik. Van akinek nem tetszik az én fülem viszont szereti a klipsch hangját. Klipsch magasa erőteljes Épp ennek köszönheti a nagy részletességét ez fogott meg ezért vert rá akkorát a bowersemre és sztem sem sziszeg. Ugy szól ahogyan kell! Nem bántam meg.
Under Construction
Akkor minek építeni? Bemegyek egy boltba, és megveszem az eredetit, ami ráadásul szebb is
Inkább legyen drágább, és némileg roszabb, mint huszadikra eltalált, az eredetitől valóban olcsóbb és jobb, de összességében 20x drágább házi építtetésű darab.
Mint mondtam, szabó vagyok, nem asztalos/hangmérnök, így nem fogok magam nekiállni. De tételezzük fel, hogy kijönne a pár 100.000.-Ft alatt. Akkro add hozzá a fa memgunkálásához szükséges gépek beszerzését, a terembérletet, ahol nekiállhatok kisérletezni (panelban talán mégsem kéne), és az asztalos szakmunkástanfolyam árát is add hozzá légyszíves, hogy egyálltalán meg tudjam fogni a gyalut, amitvel életemben nem is dolgoztam.
OFFTOPIC:
-
Vendég
Senki nem mondta, h magadtól építs!
Mindig olyat érdemes választani ami kiforrott, és csak le kell koppintani.
Akkor minek építeni?
Bemegyek egy boltba, és megveszem az eredetit, ami ráadásul szebb is
-
Vendég
Lehet, hogy igazad van, de mint mondtam, én abszolút nem értek hozzá, és nincs kedvem tovább kisérletezgetni, hogy hátha beletrafálok Nekem jobb megoldás egy gyári szett
Más csak az a kérdés, hogy melyiket a lentebb felsorolt jópár tipusból?
Egyébként a TVM gyári dobozai kahatók nálunk valahol?
Senki nem mondta, h magadtól építs!
Mindig olyat érdemes választani ami kiforrott, és csak le kell koppintani.
Hát, az h nem túl jó dologba nyúltál be, az elég sajnálatos, és az eredmény sem meglepő. Azt végképp nem bírom megemészteni, h hogyan lehet kész hangváltót árulni.Aki kicsit is ért hozzá, az tudja, h adott konstrukcióra kell méretezni a dobozt és a váltót is. Ezzel nem a Vidiseket akarom leminősíteni, mert ők ezzel próbálnak könnyíteni az építők dolgán.
Szal ne csodálkozz a végeredményen, de ezért kár elvetni az építés lehetőségét.
Egy 100e-es jól megépített doboz közel a 3x-osát tudja hangban.
Ezt tapasztalatból mondom.
Lehet, hogy igazad van, de mint mondtam, én abszolút nem értek hozzá, és nincs kedvem tovább kisérletezgetni, hogy hátha beletrafálok
Nekem jobb megoldás egy gyári szett
Más csak az a kérdés, hogy melyiket a lentebb felsorolt jópár tipusból?
Egyébként a TVM gyári dobozai kahatók nálunk valahol?