Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: Tul »

Hi! 
Látaom, vannak itt miskolc környékén otthonosan mozgó emberek!
Na, csak annyit szeretnék kérni, hgoy,ha tudtok alami jó mélynyomót helyben, 35 ezer körül, akkor szóljatok már nekem!
Előre is köszönöm szépen!

(bár, ami szóba jöhető hely, az egyrészt a MM, ott 33-ért S40 Jamo van, azt nemtom, miylen, illetve az Albacompban lehetne megkérdezni, a Yamaha mélyládákat, talán leginkább azok jöhetnek szóba az én árkategóriámban)

Kisebb jamo subokat én is néztem, de az eladó fujjolása nélkül is letettem volna róluk. Elég csak megnézni milyen hangszóró van benne. A tipikus videotonok újraperemezéséhez gyártott szivacsos, habos perem..

Mivel az alba nincs nyitva hétvégén, én azt még nem tudtam megnézni, de árlistájukat láttam és nagyon drága volt:( Az rx-v457-et 79.900-ért kínálták
Egy próbát mondjuk megér.. Ha kinézel valamit itt adok-veszekben, én a nemzeti ünnep hetén pénteken megyek valszeg Pestre, ha meg tudod beszélni az eladóval, hogy hozza el az Árpád hídhoz, szívesen hazafuvarozom neked!

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Tul: 1. kérdezd meg nem hozzák-e át más MM-ből?
2. miskolci ismerős / fórumos valami futárszolgálattal átküldi

Nem drága ez futárral? Az rx-v457-et küldték el 3000ft-ért. Aztán ez meg gondolom jó súlyban van, a 2 láda biztosan van 20 kiló, meg jó nagy is.. De egy próbát megér, délután beugrom a postára:)

Áthozni nem hiszem, hogy áthozzák. Meg eleve kétlem, hogy sokáig ott lesz Pécsett annyi pénzért..

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

Tul:
1. kérdezd meg nem hozzák-e át más MM-ből?
2. miskolci ismerős / fórumos valami futárszolgálattal átküldi
system

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Hi!

Látaom, vannak itt miskolc környékén otthonosan mozgó emberek!
Na, csak annyit szeretnék kérni, hgoy,ha tudtok alami jó mélynyomót helyben, 35 ezer körül, akkor szóljatok már nekem!
Előre is köszönöm szépen!

(bár, ami szóba jöhető hely, az egyrészt a MM, ott 33-ért S40 Jamo van, azt nemtom, miylen, illetve az Albacompban lehetne megkérdezni, a Yamaha mélyládákat, talán leginkább azok jöhetnek szóba az én árkategóriámban)

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Ezt meg hogy érted?
Úgy, hogy nézz be a miskolci MM-be, mert ha jól láttam van 8.3-asuk, meg 9.x-es is. A 8.3 ha jól emlékszem harminc valamennyi.

Voltam a miskolci mm-ben, ott mondták, hogy már nem tudnak rendelni. Említette a srác, hogy 37-ért adták el, egy-két hete. Most már csak 9-es széria van, az meg nagyon drága. Missiont te sem ismered?

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Lex »

Ezt meg hogy érted?
Úgy, hogy nézz be a miskolci MM-be, mert ha jól láttam van 8.3-asuk, meg 9.x-es is. A 8.3 ha jól emlékszem harminc valamennyi.
Üdvözlettel: Lex

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Van még egy alternatíva, ami számításba jöhet: Mission m33. Ismeritek páran a típust? Nagyon kevés infót találtam róla. Nekem nagyon bejön, ami azt illeti:) Régebben olvastam hfp tesztet, de eltűnt az a szám:(, s már nem nagyon emlékszem, de az biztos, hogy jónak ítélték. Félek viszont, hogy ez nagyon elhúz a lágyabb irányba, nekem meg azért fontos lenne a terhelhetőség is, modernebb zenékhez is szolgálatba kell állnia..

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Na igen, csak Pécsről hogy kerül haza miskolcra? Annyiért tényleg ajándék, de nem tudom hogy lehetne eljuttatni ide.
Nézz be az MM-be.

Ezt meg hogy érted?

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Lex »

Na igen, csak Pécsről hogy kerül haza miskolcra? Annyiért tényleg ajándék, de nem tudom hogy lehetne eljuttatni ide.
Nézz be az MM-be.
Üdvözlettel: Lex

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Pont fekete kellene...:'(

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Wh 8.3 párja újonnan 38e ft, igaz csak feketében és a pécsi mediamarktban,
de lehet máshol is... ennyiért ajándék, igaz sokat kell bejáratni.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Szia! 
Kicsit elmélkedjünk

Fs=Hangszóró rezonanciafrekvenciája be nem épített állípotban. Ez alatti hangokat
nem tud megszólaltatni a hangszóró. A gitárhangszóró membránfelfüggesztése, és a
membrán szélének az anyaga szokott erősebb lenni a"normál" változathoz képest,
ezáltal jobban terhelhető, cserébe nem megy olyan mélyre, mint a gumimembrános társa.
Ezt írja Klinger: "A lágy membránrögzítésű hangszórók gitár- vagy popzene
visszaadására nem alkalmasak. Ilyen célokra a kemény membránrögzítésű
hangszórók használhatók. Ez is mutatja, milyen fontos a hangszóró megvásárlása
előtt tájékozódni arról, hogy az adott hangszóró típusnak mi a rendeltetése."

31 centis textil szélű gitárhangszóró. Fs=45Hz
31 centis gumiperemes "normál" hangszóró. Fs=16Hz

A hangszóróépítés kompromisszumokkal van tele...

Köszönöm kielégítő válaszod.

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez mind igaz, meg nálam nem is a HK végfokai dolgoztak. Persze mindezért írtam oda, vagyis kezdtem úgy, h "Nálam...".

Nálam meg 1/5 öd állásban megy a zene, de emelkedik a kanapé

Na ezért nem értem én ezt. Robotk@-nak is -25dB -n már repedt a füle.
Hazamegyek asszem' hátradőlök.

Nem véletlenül

Vendég

-14db volt a max,azt is Dido koncertdvd-nél dts-ben.Kíváncsiságból,de tovább nemmertem.
Az nekem is megvan (egy koncertje van DVD-n Dido-nak), emlékeim szerint elég hangos a DTS hangsáv. Arra nem emlékszem, de azt biztos én sem vihettem -15dB fölé (ergo az már zúzásra való, gőz kifújásra, nem zene hallgatásra )
(aktuális kedély állaputunkat mindig szegény hangfalakon vezetjük le )

mrspock
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: mrspock »

Ez mind igaz, meg nálam nem is a HK végfokai dolgoztak. Persze mindezért írtam oda, vagyis kezdtem úgy, h "Nálam...".

Ez az,én zenénél sztereoban nem is merem feltekerni úgy a hangerőt..persze mert ritkán vagyok egyedül.
-14db volt a max,azt is Dido koncertdvd-nél dts-ben.Kíváncsiságból,de tovább nemmertem.Így is kimentem az erkélyre,ami a legtávolabb van a szobámtól,és ott is rezgett a mély.Becsuktam minden ajtót,persze aztán gyorsan vissza,mert mégiscsak panel,szomszédok nehogy jöjjenek itt.Nemtudom mi lenne ha 0-ig esetleg:-))Vagyis tudom,vehetnék hangfalakat,persze azt amúgy is kellene:-))
Ha egyedül vagyok,-20-30 között nézem a filmeket ez éppen jó hangos.

TV:Panasonic Px30 A/V:Harman/Kardon avr235
DVD:Philips dvp630 Cd:Technics SL-PG340 Center:Koda Sl601C
Front:Tannoy Sensys DC1Surr:Wharfedale H80-S30D
Sub:Wharfedale PC12+

A nem kiemeltek lecserélés alatt!

Vendég

Vendég

Vendég

Newman, a kettőtök hangdoboza nem egyforma érzékenységű(a tied 7dB-el érzékenyebb, ha jól látom)... sőt, a hangszórók terhelhetősége is
különbözik.
Így megítélni nem lehet, hogy nálam 0dB-ig jó, másnál lehet a +10dB sem torz...
És még az impedanciáról szó sem volt

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: topeti »

Newman, a kettőtök hangdoboza nem egyforma érzékenységű
(a tied 7dB-el érzékenyebb, ha jól látom)... sőt, a hangszórók terhelhetősége is
különbözik.
Így megítélni nem lehet, hogy nálam 0dB-ig jó, másnál lehet a +10dB sem torz...
És még az impedanciáról szó sem volt
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Vendég

Félreértettél, arra gondoltam, hogy a hangszórók nem szeretik amikor egy erősítő a végét járja a teljesítményének és elkezd veszettül torzítani.Ilyenkor a hangszóró megsérülhet, nem tudom a H/K mikor kezd el vészesen torzítani, amit esetleg füllel nem hallok, de már hangszórónak káros lehet.

Nálam -2dB-ig ok (bizonyos zene). 0dB-nél erölködik. +2dB-nél már hallani KIS toríztást (+10dB a max és -80dB a min.)
(ezt nem minden zenén lehet megjátszani)

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

(8.3, 8.4 már kifutó széria, mint az a tegnapi körútamból kiderül, nem lehet rendelni, ha valahol baragadt a boltba, ott van még sansz, de ez már csak mázli kérdése.. nekem meg inkább pechem szokott lenni:) ).
Wh 8.3 párja újonnan 38e ft, igaz csak feketében és a pécsi mediamarktban,
de lehet máshol is... ennyiért ajándék, igaz sokat kell bejáratni.
system

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Félreértettél, arra gondoltam, hogy a hangszórók nem szeretik amikor egy erősítő a végét járja a teljesítményének és elkezd veszettül torzítani.Ilyenkor a hangszóró megsérülhet, nem tudom a H/K mikor kezd el vészesen torzítani, amit esetleg füllel nem hallok, de már hangszórónak káros lehet.

Yamahara visszatérve, az NS-777 és társait, egyértelmüen házimozi célokra ajánlja a gyártó.
Először csak szörnyülködtem, hogy előre-hátra álló hangszórót ajánlanak a gyártói oldalon, de most hogy már itt van a szobába oda vagyok értük.

Ha a torzítás hangfalkárosító mértékű, azt füllel is bizony meg lehet hallani. Kivéve, ha nem vagy abszolút zenileg süket
Hogy a H/K torzítása hol van, passz, de ha nem hallodd, akkor a hangfalaid sem fognak károsodni!
A Yamaha ha tetszik, használdd egészséggel! Nekem az nem tetszett, bár külsőre, megépítésre tényleg szép a Yamaha, de hangra nem jött be, és ezért nem is fogom megvenni, de nem vagyunk egyformák. Ezért van annyi cég a piacon, mert mindenkinek más a szép hang

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Bkori »

Félreértettél, arra gondoltam, hogy a hangszórók nem szeretik amikor egy erősítő a végét járja a teljesítményének és elkezd veszettül torzítani.
Ilyenkor a hangszóró megsérülhet, nem tudom a H/K mikor kezd el vészesen torzítani, amit esetleg füllel nem hallok, de már hangszórónak káros lehet.

Yamahara visszatérve, az NS-777 és társait, egyértelmüen házimozi célokra ajánlja a gyártó.
Először csak szörnyülködtem, hogy előre-hátra álló hangszórót ajánlanak a gyártói oldalon, de most hogy már itt van a szobába oda vagyok értük.

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Bkori!

Köszi, de engem nem győzött meg. Én sokat tv-zek, és az én zeném nem a zúzós, hanem a Széchi Pál, Máté Péter, Abba, BonyM, stb.
Szóval jól hallottam, hogy ahoz nem megy. A mostani home made frontokkal is az a bajom, hogy mindent elnyom amély. Nem azt modnom, Hause-n, és Rockon tökéletes, mozira szo-szo, a többinél katasztrófa. Én ezt hallottam ki a Yamahából is
szerintem az erősítő nem szállhat el, ha feltekered a hangerőt. Előbb pukkan el a hangfal, mint a végfok. Kivéve akkor, ha a minimális ajánlásnál kisebb impedenciájú hangfalat kötsz az erősítőre, akkor elszállhat a gép, egyébként nem.

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Bkori »

Jó, hogy jössz
Nekem is ajánlották a Yamahának ezt az NS szériáját, és tényleg pofásan néz ki, de...
Én meghallgattam a nagytesóját, az NS777-et egy Yamaha RX-V657-es erősítővel, és nem tetszett a hangja. Nekem túl sok, és brummogós mélye volt. Neked mi a véleményed róla, milyen a hangminősége, hangkaraktere ennek az NS-555-nek?
NS-777ről tudok konkrétan nyalatkozni, mivel az 555 surroundnak van betéve nekem, még sosem próbáltam frontra tenni, egyszer lehet befekszem az erőlködő mögé, de elég szükös a hely, a cucc meg nehéz eléggé(szekrény mögé bepakoltam a nem használatos autóalkatrészeimet vagy 7-8 karton dobozban.).

777ben tényleg kicsit túlteng a mély, de nekem ez nagyon kellett, végigjártam legalább 5 Médiás Márkot, 2 Saturnt, Albacomp, Surányihifi, stb. három teszt lemezzel (!!). Sokszor a sírógörcs kerülgetett, amikor a 250ezer Ft-os frontokon olyan szarúl szóltak, hogy inkább egyből kivetettem a CD-t.
1. Sepultura: Morbid Visions,
2. Sepultura: Chaos AD,
3. Nightwish: Highest Hopes
(4. Metallica: Master Of Puppets, ezt csak néha vittem)

Ami jól szólt ezekre a zenékre az a Dali és a Yamaha volt.
Heco katasztrófa, herélt hangja lett a zenének, ugyanúgy ahogy a Magnat Quantumon is.

Rádiót hallgatva néha zavaró a sok mély, de mivel egyenlőre nincsen mélyládám le van nyomva a keresztváltó a fronton 40-re(NS777), a surroundon 60-ra(NS555).
40-60 as vágás között, a fronton iszonyat a különbség hangzásban!!!!
Nem egy hangszóró 80 alatt nem is igen szól. Mondjuk azt nem merem feltételezni, hogy ebben az 1 pár 100e Ft feletti kategóriában sok ilyen lenne, de biztos hogy van. Az én zenéimhez viszont itt kell nagyon erősnek lennie a cuccnak.
Ha meglesz a mély, akkor azt feltekerem 100hzre mint plafon, a frontot 60-ra a surroundot meg 80ra. Majd erről is írok valami tapasztalatot.
H/K-al szerencsére elég jól lehet variálni.

Amúgy ma hallgattam meg elsőnek feltekerve a hangerőt, eddig járattam őket...majdnem be**artam!!

Persze hogy Vasárnap tíz órakor kell előszőr feltekerni -10dbre, de vidék, itt nem olyan nagy gond ha lebontod a házad a hétvégén
elkezdtem csavarni tovább de -5dbnél megálltam, ez is sokkhatás volt így elsőre.

Szerintetek a H/K AVR-235 mikor kezd el torzítani annyira amikor esetleg a hangszóró is károsodik ebből kifolyólag? +5-10 es decibeleknél már gondolom igen, de 0-ig mondjuk feltekerhetem ha nem torzít a hangszóró?

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”