Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Klipsch hangsugárzók
Klipsch hangsugárzók
Vagy eladjam?
- add el.., jok azok a HS-ek
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Klipsch hangsugárzók
Ha tényleg jól működik a progi, akkor 19hz-től 20Khz-ig hallok tisztán, bár egyik frekvenciát sem azonos hangerőnek hallom.
- elkepzelheto, hogy valamelyik alharmonikust hallod
T A M I . H U
Klipsch hangsugárzók
És ennek mi köze van ehhez a topichoz?
- mintha te nem szoktal offolni... szalka/gerenda esete
T A M I . H U
Klipsch hangsugárzók
- ...Denon 2108-at utasított maga mögé.
- Hangfalból az RF-25, RC-25, RB-25 hangfalszettet néztem ki, de valszeg ez már ne lesz kapható akkorra, mire pénzem lesz rá, ezért az RF-52 lenne a hozzá passzoló center és háttérrel.
- Lemaradtam vmiről?
- (amúgy meghallgattad vhol/vkinél?)
Klipsch hangsugárzók
Klepto:nagyon SZVSZ,
a CA nem egy 'ocskaság-gyártó'.. annyira valszeg nem mászik magasba (ah Te írtad), mint egy olcsóbb csimm-bumm Yami. Viszont azt is eltúlozzák egyesek, h a Klipsch magasa..... szal SZVSZ(!) ez nem jelent majd próbállémát (főleg film/z. = 80/20%).
Használnak itt CA540 vs Klipsch-et (igaz a Klipsch mindössze egy RW10 )
Egyéb userről nem tudok..
Ahonnan a CA állításomaet vettem, az egy 2005 februári Hazimozi magazin teszt volt. Igaz nem olvastam, csak a kivonatát, de ők ezt írták. Egyébként a Marantz 4500, Yamaha 757, Denon 2108-at utasított maga mögé.
Hangfalból az RF-25, RC-25, RB-25 hangfalszettet néztem ki, de valszeg ez már ne lesz kapható akkorra, mire pénzem lesz rá, ezért az RF-52 lenne a hozzá passzoló center és háttérrel.
Klipsch hangsugárzók
Klepto:
nagyon SZVSZ,
a CA nem egy 'ocskaság-gyártó'.. annyira valszeg nem mászik magasba (ah Te írtad), mint egy olcsóbb csimm-bumm Yami. Viszont azt is eltúlozzák egyesek, h a Klipsch magasa..... szal SZVSZ(!) ez nem jelent majd próbállémát (főleg film/z. = 80/20%).
Használnak itt CA540 vs Klipsch-et (igaz a Klipsch mindössze egy RW10 )
Egyéb userről nem tudok..
Klipsch hangsugárzók
Ha jól láttam a progi nem mér 20Khz fölött, pedig arra is kíváncsi lennék, hogy meddig hallok el.
És azt megkérdezhetem, h ezt mire akarod kiírni és milyen játszóba akarod bepakolni?
Tulképp csak egyre voltam most kíváncsi, hogy mennyire vagyok süket
Egyébként már megrendeltem az új rendszerem első (pontosabban második, mivel az első egy bakelit lemezjátszó volt még tavaly karácsonyra) elemét, egy Cambridge Audio DVD-89-et
De hogy végre On is legyek:
Az erősítő is CA lesz, az 540R, a hangfalak meg valszeg Klipsch-ek lesznek (esetleg Polkaudio).
Már csak az a kérdés, hogy a CA kissé tolakszik magsban, ami nagyban növeli a térérzetet. Ezt érdemes lenne-e letörni egy kevésbé harsány, magashiányos hangfallal, vagy inkább a szintén ilyen hangkarakterű Klipsch-eket válasszam.-e?
Erre szeretnék választ kapni ebben a topicban már egy ideje, de eddig ez a kérdésem eléggé költőinek sikeredett
Klipsch hangsugárzók
Ha jól láttam a progi nem mér 20Khz fölött, pedig arra is kíváncsi lennék, hogy meddig hallok el.
És azt megkérdezhetem, h ezt mire akarod kiírni és milyen játszóba akarod bepakolni?
Klipsch hangsugárzók
És ennek mi köze van ehhez a topichoz?
Átvitt értelemben van hozzá köze, hiszen a hangfal frekiátvitele is szóbakerült, ill az, hogy ki meddig hall.
De ha ez szerinted (és mások szerint is Off), akkor bocsi a téma felhozójának nevében is
Klipsch hangsugárzók
Mentor köszi! Ez már tényleg annyira egyszerő, hogy még én is tudom használni
Ha tényleg jól működik a progi, akkor 19hz-től 20Khz-ig hallok tisztán, bár egyik frekvenciát sem azonos hangerőnek hallom. A leghangosabban a 83Hz-4Khz közötti hangokat hallom.
Ha jól láttam a progi nem mér 20Khz fölött, pedig arra is kíváncsi lennék, hogy meddig hallok el. Kérdés, hogy mennyire valósak az adatok, hisz sok múlik a hangszórókon is
Klipsch hangsugárzók
1 ik előző munkahelyemen, felvettek technikusnak.
Na mondom, ez jól hangzik.
Első, majd visszatérő dolgom 1 gépnek a beállítása volt.
Persze soha nem láttam még hasonlót sem.
Minden volt ráírva, bar, volt, amper, és nagy betűkkel 20Khz.
Na meg egy célszámítőgép, beépített lcd vel.
Na mondom ez zenélni fog.
Kiderült hegesztőgép.
Ultrahangos műanyaghegesztő.
Mind ez a 20KHz ről jutott eszmbe.
Leírtam, talán érdekes lehet valakinek.
Ja és nézd meg ezt:
LF-Generator
Klipsch hangsugárzók
OFFTOPIC:
Honnan lehet letölteni iylen mérő progit, és mi a neve?
Kíváncsi vagyok a hallásomra
OFFTOPIC:
SoundForge-al kreálhatsz.
OFFTOPIC:
Köszi a segítséget, de azt nem tettem hozzá, hogy hülyegyerekek álltal is kezelhető progit keresek, ami vagy magyar nyelvű, vagy primitíven egyszerű angol nyelvű
Klipsch hangsugárzók
18 éves korhoz képest jó a cuccod ronin!
Inkább vett volna Klipsch-et és beszállt volna a Bandába. De meghallgatni sem ment el, mert az túl "olcsó".
Mijé Roninra rászakadt a nemzeti bank?
Under Construction
Klipsch hangsugárzók
OFFTOPIC:
OFFTOPIC:
SoundForge-al kreálhatsz.
Klipsch hangsugárzók
OFFTOPIC:
Klipsch hangsugárzók
Sikerült megszereznem minden bizonnyal az utolsó darab RC-35-öst.
Mégis elég vegyesek az érzéseim, mivel olyat tettem amit még soha: csatlakoztam a csordaszellemhez, és úgy vettem meg egy hangfalat, hogy nem is hallottam a hangját. Nagy Budapesten égen-földön nem találtam olyan helyet ahol meghallgathattam volna.
Nos összeeresztettem a vadi új, bejáratatlan RC-35-öst a 26 éves HS 280-assal. (Ráadásúl a pár azon darabjával amelyiken kevesebb a mély, hogy legyen egy kis előnye az új cuccnak)
Az adatok szárazon:
Klipsch RC-35:
-Sinus 125 W
-96 dB érzékenység
-56 Hz-20 kHz
-2 utas, baszreflex (dupla)
Orion HS 280:
-Sinus 50 W
-89 dB érzékenység
-40 Hz-20 kHz
-3 utas, zárt
Nos azon nem is csodálkoztam annyira, hogy mélyben sokkal gyengébben szerepelt a Klipsch, hiszen papiron is gyengébb és nincs bejáratva, viszont az énekhang döbbenetes volt: míg az öreg Orionon szép tisztán csengően szólt addig a Klipsch bizonytalanul szólt, mint aki nem bírja eldönteni, hogy lefelé, vagy felfelé menjen. (Pedig ez egy center!!)
Az összkép (bár azt nem mondanám, hogy rosszúl szólt) meglehetősen vegyes. Mindenesetre a régi cucc kegyetlenül lealázta az újat.
Nézzük az előnyöket:
-Rendkívűl impozáns megjelenés és méret
-Mágnesesen árnyékolt
-A centerem végre tényleg középről szól. (A régi párat a tv álvány miatt nem tudtam teljesen középre rakni)
A tesztet megcsinálom 1 év múlva megint, addigra bejáratódik.
Vagy eladjam?
Klipsch hangsugárzók
Inkább vett volna Klipsch-et és beszállt volna a Bandába. De meghallgatni sem ment el, mert az túl "olcsó".
Na kabbe..
Előbb Te,
Mr. 20kHz.
Klipsch hangsugárzók
Na kabbe..
Klipsch hangsugárzók
Klipsch hangsugárzók
OFFTOPIC:
Ronin! Te 18 éves vagy ?Mert ha igen, akkor elsül az agyam
OFFTOPIC:
Megeshet. Miért, mi a baj vele?
Under Construction
Klipsch hangsugárzók
OFFTOPIC:
OFFTOPIC:
- csak elsult az agya .., de ez itt off, lehet folytatni kavezoba
T A M I . H U
Klipsch hangsugárzók
OFFTOPIC:
OFFTOPIC:
Klipsch hangsugárzók
Bocs lehet rosszul tudom de igazából a pláne ezekben a formátumokban az hogy igencsak többszörös a mintavételezésük mint a sima audio cd formátumnak azaz nem csak nagyobb a freki tartomány hanem az úgymond átlagos freki tartományban levő anyagról is sokkal több információt tartalmaz.
Teljesen jól tudod, ez így van.
Sőt szvsz az sokkal fontosabb a jó hangzás érdekében, hogy mondjuk míg a hagyományos CD kb. 2 mintát vesz 20kHz-nél, addig ezek akár 5 mintát is, mint az, hogy megvan az x. felharmónikus is.
Klipsch hangsugárzók
kár h ugyanazt le kellett írnom mégegyszer... na mind1 tehát: szerintetek???
Azt mondják az "okosok", hogy azáltal, hogy ezek a formátumok feltudnak menni többszörös felharmónikusig is, az jót tesz a teljes hangzásnak, szebben fog szólni. Ez nem jelenti azt, hogy a hangfaladnak is bírnia kell ezeket az extrém magas frekiket.
Egyébként lehet kapni ilyen kiegészíttő csipogókat, amik bírnak ilyesmit, de hallani úgysem fogod, max jó lesz denevér riasztónak!
Bocs lehet rosszul tudom de igazából a pláne ezekben a formátumokban az hogy igencsak többszörös a mintavételezésük mint a sima audio cd formátumnak azaz nem csak nagyobb a freki tartomány hanem az úgymond átlagos freki tartományban levő anyagról is sokkal több információt tartalmaz.
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M