Talált egy Quadral Chromium Style 52-est az van olyan jó.kargidje írta: ↑2024.07.10., szer. 20:23Ajánlanám az Elac FS 20x szériát, kizárólag amiben JET!!! magas van. Elég filigrán kinézetű állóhangfal, nem telepszik rá a szobára, de meglepően jó minden tartományban és amolyan allrounder. Ha valahol látsz eladót mindenképpen érdemes meghallgatni. Mivel már elég régi széria, olyan 8-10év körüli, 200e vagy alatta mennek, ám ettől az árkategóriától messze jobban teljesít.
Ja, és nem kell mellé sem sub sem állványos hangfal!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Ajánlanám az Elac FS 20x szériát, kizárólag amiben JET!!! magas van. Elég filigrán kinézetű állóhangfal, nem telepszik rá a szobára, de meglepően jó minden tartományban és amolyan allrounder. Ha valahol látsz eladót mindenképpen érdemes meghallgatni. Mivel már elég régi széria, olyan 8-10év körüli, 200e vagy alatta mennek, ám ettől az árkategóriától messze jobban teljesít.
Ez egy jó ajánlat! Köszi!
Ez egy jó ajánlat! Köszi!
Ajánlanám az Elac FS 20x szériát, kizárólag amiben JET!!! magas van. Elég filigrán kinézetű állóhangfal, nem telepszik rá a szobára, de meglepően jó minden tartományban és amolyan allrounder. Ha valahol látsz eladót mindenképpen érdemes meghallgatni. Mivel már elég régi széria, olyan 8-10év körüli, 200e vagy alatta mennek, ám ettől az árkategóriától messze jobban teljesít.
Ne sajnáld! Szerintem a vélemény ki nem nyilvánítása pusztán megfontoltság ebben az esetben. Mert ha valaki azt mondja, hogy XY hangfal milyen jó, akkor tutira lesz olyan aki azt mondja róla, hogy egy kalap sz@r. Na most akkor kinek kellene hinnünk? Elmondom, senkinek, inkább a saját fülünknek.
Hát ez sajnos igaz! Valaki mond hangfalról véleményt és tuti lesz aki megcáfolja.

Milyen az álló hangfal és milyen az állványos?Snipi írta: ↑2024.07.10., szer. 00:49Hááát nekem nem ez a tapasztalatom. Van két álló hangfalam is, azok közül az egyik egy basszushengergép (a leírás szerint is a basszusimádóknak való) és van két állványos. Az állványosokon az elektronikus zene nagyságrendekkel jobban szól mint az állókon. Hogy miért azt nem tudom, de ez van. Amikor felteszem mondjuk a Kraftwerk Tour de France LP-t (az a kedvenc elektronikus lemezem ... zeneileg) libabőrözök, ha valamelyik állón hallgatom akkor meg hiányérzetem van. Szóval valahogy nem minden a basszus. De az is lehet, hogy ez csak az én egyéni finnyás ízlésem vagy ízlésficamom miatt van így.
Talán normális állót kellene venned!

- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
Egyrészt nagyon sok itt a (téves) berögződés, másrészt, ha olyat keresel, amire mindenki rá fog bólintani, akkor nem fogsz semmit sem venni.

Nem szotkam hibázni.
A 601 S3-hoz egy Arcam Delta 90. Ezek a hangfalak rohadt háklisak az erősítőre. Én is sokat szívtam velük.
Akkor B&W-ét se veszek.
Akkor B&W-ét se veszek.
B&W 602 S2 és 601 S3. De az erősítő is nagyon számít a B&W-knél, a 602-eshez egy Carant CR-10 erősítőm van (távvezérlős csöves erősítő 2x6p14p-vel oldalanként) A 601 S3-hoz egy Arcam Delta 90. Ezek a hangfalak rohadt háklisak az erősítőre. Én is sokat szívtam velük.Gy11 írta: ↑2024.07.10., szer. 09:21Milyen állványos hangfalad van? Én is szeretem a Kraftwerket, meg van a CD lemeze.Snipi írta: ↑2024.07.10., szer. 00:49Hááát nekem nem ez a tapasztalatom. Van két álló hangfalam is, azok közül az egyik egy basszushengergép (a leírás szerint is a basszusimádóknak való) és van két állványos. Az állványosokon az elektronikus zene nagyságrendekkel jobban szól mint az állókon. Hogy miért azt nem tudom, de ez van. Amikor felteszem mondjuk a Kraftwerk Tour de France LP-t (az a kedvenc elektronikus lemezem ... zeneileg) libabőrözök, ha valamelyik állón hallgatom akkor meg hiányérzetem van. Szóval valahogy nem minden a basszus. De az is lehet, hogy ez csak az én egyéni finnyás ízlésem vagy ízlésficamom miatt van így.
Milyen állványos hangfalad van? Én is szeretem a Kraftwerket, meg van a CD lemeze.Snipi írta: ↑2024.07.10., szer. 00:49Hááát nekem nem ez a tapasztalatom. Van két álló hangfalam is, azok közül az egyik egy basszushengergép (a leírás szerint is a basszusimádóknak való) és van két állványos. Az állványosokon az elektronikus zene nagyságrendekkel jobban szól mint az állókon. Hogy miért azt nem tudom, de ez van. Amikor felteszem mondjuk a Kraftwerk Tour de France LP-t (az a kedvenc elektronikus lemezem ... zeneileg) libabőrözök, ha valamelyik állón hallgatom akkor meg hiányérzetem van. Szóval valahogy nem minden a basszus. De az is lehet, hogy ez csak az én egyéni finnyás ízlésem vagy ízlésficamom miatt van így.
Nekem csalódás volt. Amennyire jó a 602 S2 (végül olyanom lett jobb híján a CDM1 helyett, de nem bántam meg) annyira nem jött be a 604 S2. Valahogy olyan "szétszórt" hangja van. Mondjuk basszus az van dögivel, de szerintem amit nyersz a réven, azt elveszted a vámon.Alex_Aston írta: ↑2024.07.10., szer. 07:26Amúgy, ha B&W, akkor szerintem a 604S2 is szóba jöhet. Nagyon jó ár/érték arányú doboz.
Sajnos ez gond a B&W-kkel - bár én fanatikus B&W hívő vagyok, talán ezért nagyobbak is az elvárásaim - , hogy nagy a szórás még típuscsaládon belül is az egyes típusok között szerintem.
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 90
Ezért lehet jó egy monitor + sub kombó.Snipi írta: ↑2024.07.10., szer. 00:49Hááát nekem nem ez a tapasztalatom. Van két álló hangfalam is, azok közül az egyik egy basszushengergép (a leírás szerint is a basszusimádóknak való) és van két állványos. Az állványosokon az elektronikus zene nagyságrendekkel jobban szól mint az állókon. Hogy miért azt nem tudom, de ez van. Amikor felteszem mondjuk a Kraftwerk Tour de France LP-t (az a kedvenc elektronikus lemezem ... zeneileg) libabőrözök, ha valamelyik állón hallgatom akkor meg hiányérzetem van. Szóval valahogy nem minden a basszus. De az is lehet, hogy ez csak az én egyéni finnyás ízlésem vagy ízlésficamom miatt van így.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3271
Amúgy, ha B&W, akkor szerintem a 604S2 is szóba jöhet. Nagyon jó ár/érték arányú doboz.
Csak a Marantz! :-D
Találtam egy Quadral Style 52 hangfalat. Erről mi lenne a vélemény?
Hááát nekem nem ez a tapasztalatom. Van két álló hangfalam is, azok közül az egyik egy basszushengergép (a leírás szerint is a basszusimádóknak való) és van két állványos. Az állványosokon az elektronikus zene nagyságrendekkel jobban szól mint az állókon. Hogy miért azt nem tudom, de ez van. Amikor felteszem mondjuk a Kraftwerk Tour de France LP-t (az a kedvenc elektronikus lemezem ... zeneileg) libabőrözök, ha valamelyik állón hallgatom akkor meg hiányérzetem van. Szóval valahogy nem minden a basszus. De az is lehet, hogy ez csak az én egyéni finnyás ízlésem vagy ízlésficamom miatt van így.kargidje írta: ↑2024.07.09., kedd 19:29Ezekre a műfajokra, főleg rockra, electrora nem árt a megfelelő basszusalap, mert hiába szól jól a közép+magas, csak cüncörgés lesz belőle.
Ezekre a műfajokra, főleg rockra, electrora nem árt a megfelelő basszusalap, mert hiába szól jól a közép+magas, csak cüncörgés lesz belőle.
Nem teljesen értem ezt miért írod. Szerintem a CDM1 eléggé mindenevő. Talán a nagyzenekari klasszikus zene nem teljesen oké neki, de a többi igen. De az nincs is felsorolva ...-KP- írta: ↑2024.07.09., kedd 14:54"pop, rock, disco, akusztikus, elektronikus" ezekre a műfajokra kellene neki.Snipi írta: ↑2024.07.09., kedd 14:25Tudom elfogult vagyok, de ha ez jó (mármint nincs valami baja, mert az ára nekem gyanúsan olcsó), akkor ez kiváló lenne a Nad-hoz. Ez egy kurva jó hangú doboz.
viewtopic.php?f=33&t=205269
Nem ismerem az eladót, csak a dobozt. Anno én is majdnem vettem egyet, de sajna mire összejött rá a pénz (akkor az ennél jóval drágább volt) már elvitték.
Mission 703-at láttam eladót 67 e.Alex_Aston írta: ↑2024.07.09., kedd 14:23Nekem panelben volt, 5x5,3m-es szobaban kétféle álló Mission dobozom is, a 703-as és a 783-as.
A 703-as kereszben, a 783-as hosszában volt jobb. Egyik sem döngött, fal közelben sem.
Egy jó barátomnak M73-asa volt szintén panben régebben, az is tök jó volt. Most már csak műhely hangfalként üzemel nála, de pár hete voltam nála a cégénél, és meglepően jó a hangja meg mindig ennek a doboznak.
Mission m53-ast vett anno egy másik jó barátom, és ennyi pénzért nem tudnék jobbat ajánlani.
De leginkább a 783-ast ajánlanám. Azt több fórumtárs is hallotta nálam, és volt olyan is, aki nem értette, hogyan cserélhettem le azokat egy Quadral Aurum Orkan 9-re.
Szóval "kis" pénzért Missiont nagyon megéri venni, mert elég univerzális hangsugárzók. A leírt stílusokkal bőven megbírkóznak.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
"pop, rock, disco, akusztikus, elektronikus" ezekre a műfajokra kellene neki.Snipi írta: ↑2024.07.09., kedd 14:25Tudom elfogult vagyok, de ha ez jó (mármint nincs valami baja, mert az ára nekem gyanúsan olcsó), akkor ez kiváló lenne a Nad-hoz. Ez egy kurva jó hangú doboz.
Nem ismerem az eladót, csak a dobozt. Anno én is majdnem vettem egyet, de sajna mire összejött rá a pénz (akkor az ennél jóval drágább volt) már elvitték.
Tudom elfogult vagyok, de ha ez jó (mármint nincs valami baja, mert az ára nekem gyanúsan olcsó), akkor ez kiváló lenne a Nad-hoz. Ez egy kurva jó hangú doboz.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3271
Nekem panelben volt, 5x5,3m-es szobaban kétféle álló Mission dobozom is, a 703-as és a 783-as.
A 703-as kereszben, a 783-as hosszában volt jobb. Egyik sem döngött, fal közelben sem.
Egy jó barátomnak M73-asa volt szintén panben régebben, az is tök jó volt. Most már csak műhely hangfalként üzemel nála, de pár hete voltam nála a cégénél, és meglepően jó a hangja meg mindig ennek a doboznak.
Mission m53-ast vett anno egy másik jó barátom, és ennyi pénzért nem tudnék jobbat ajánlani.
De leginkább a 783-ast ajánlanám. Azt több fórumtárs is hallotta nálam, és volt olyan is, aki nem értette, hogyan cserélhettem le azokat egy Quadral Aurum Orkan 9-re.
Szóval "kis" pénzért Missiont nagyon megéri venni, mert elég univerzális hangsugárzók. A leírt stílusokkal bőven megbírkóznak.
Csak a Marantz! :-D