Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
frankó.. én is pécsi vagyok
az eletro-ban van celestion f30-as, azt meg tudod hallgatni
a médiában meg lesz dali (már van) azt mondta a srác, hétvégére bekötik
te mit hallgattál?
én is denon 2106-ost veszek....a hangfalakat még nem tudom
van 1 celestion f38-as is, azt még tudtam kibószálni...lehet hogy csak pesten van
Na igen, ettől mászom a falra... E helyeken nem igazán ideálisak a körülmények hangfalt tesztelni... A VillanyVilágban is szétszedték a "süketszobát",
ott is csak az egész üzlet háttérzajával együtt lehet hallgatózni...
Utálom a multikat...
Még megnézem a pécsi Hi-Fi Stúdiót, de asszem marad a pesti túra...
Nálam a 2106 tutti befutó, a hangfalakról fentebb hámoztak le tanult kollégáink, pedig elég eltökélt voltam... Vagy csak lusta valóban nekiállni keresgélni...
Plusz az E50 ára (60e HUF / db) a hangfalra szánt keret plafonja...
Lesz még Denon tape és Denon CD-játékos is a csomagban, már csak a szingularitás kedvéért...
frankó.. én is pécsi vagyok
az eletro-ban van celestion f30-as, azt meg tudod hallgatni
a médiában meg lesz dali (már van) azt mondta a srác, hétvégére bekötik
te mit hallgattál?
én is denon 2106-ost veszek....a hangfalakat még nem tudom
van 1 celestion f38-as is, azt még tudtam kibószálni...lehet hogy csak pesten van
Sziasztok!
Cucc vásárlás elôtt állok... A sok olvasás és egy kis hallgatózás után a jelöltek:
(Csak JBL E30 és E50-et hallgattam meg...)
Zene többet nyom a latban, mint a házimozi...
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Szoba: panel, 22 nm
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
Én a teljes JBL Northridge sorozatról lebeszéllek...
Most vagyok túl egy hatalmas hallgatózáson, kb. 20 falat hallgattam meg.
Árban az E50-hez viszonyítva a Jamo E 750-est ajánlanám. Ha pesti vagy (vagy pesten jársz) meghallgathatod az Annex-nél. Asszem le fogsz döbbenni.
Az erősítő teljesen rendben van ilyen méretű falakhoz.
Nem jó, polchangfal kell...
Én úgy gondoltam, hogy a háromutas megoldás a lehető legjobb... Plusz a membránméret is jelentőséggel bír... E50 mindkettőt (mindhármat: polchangfal)
teljesíti...
Köszönöm a válaszokat mindenkinek... Akkor kezdem elölről...
Sziasztok!
Cucc vásárlás elôtt állok... A sok olvasás és egy kis hallgatózás után a jelöltek:
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
Árban az E50-hez viszonyítva a Jamo E 750-est ajánlanám. Ha pesti vagy (vagy pesten jársz) meghallgathatod az Annex-nél. Asszem le fogsz döbbenni.
Helyedben inkább a sztereóra mennék rá.
Van egy rakat filmem, azoknak kellene a házimozi erőlködő...
A két hangfal a kezdet...
Denonról pedig jókat olvastam zenére... A film pedig nem kell levigye a fejem...
mást hallgattál?Celestion, Wharfdale, polk monitor ??!?!
Nem, csak e kettőt... Pécsen nem sok lehetőség van hallgatózni... A Satsystembe tudtam beugrani egy rövid hallgatózás erejéig...
De jól kiábrándítottatok, úgyhogy kezdem elölről a hangfal-projektet...
(bár igazság szerint nem voltam nagyon eldőlve a JBL-ek hangjától, de betudtam annak, hogy vadiújak, járatni kell őket...)
mást hallgattál?
Celestion, Wharfdale, polk monitor ??!?!
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sziasztok!
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
Helyedben inkább a sztereóra mennék rá.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Sziasztok!
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
Sziasztok!
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
Szerintem a JBL-ről (legalábbis az E50/E30-ról) le fognak beszélni, ha a zene fontosabb.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Sziasztok!
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
A szoba egy panel lakás "nagy" szobálya, ami 6mx3,5m alapterületű, melyből jelentős részt vesznek el a bútorok.rajzot, és képet is a szobámról, illetve a front/center elhelyezéséről.
A képen milyen frontokat és centert látunk?
Home made frontok és center, Vidi hangszórókból építve.
Nekem nem jött be, mert túl sok a mélye, de lehet, hogy ez csak a szoba, vagy az erősítő miatt van. Van akinek kifejezetten tetszik
Remélem sikerül majd kis bukással, a megépítési költséghez közeli áron eladnom (front: 30.000.-Ft/db, center 12.000.-Ft)
A szoba egy panel lakás "nagy" szobálya, ami 6mx3,5m alapterületű, melyből jelentős részt vesznek el a bútorok.rajzot, és képet is a szobámról, illetve a front/center elhelyezéséről.
A képen milyen frontokat és centert látunk?
Egyébként köszi a tapasztalatot, mivel ez a széria is fel volt/van véve a lehetséges hangfalak listára a Klipsch és a PolkAudio Monitor mellé.
Klepto,
Látom te is hangfalvásárlás előtt állsz, hasonlókat nézegetsz mint én vmelyiket hallgatóztad már?Mekkora szobába veszed?Eldöntötted már, hogy álló front vagy polcsugárzók?
A szoba egy panel lakás "nagy" szobálya, ami 6mx3,5m alapterületű, melyből jelentős részt vesznek el a bútorok.rajzot, és képet is a szobámról, illetve a front/center elhelyezéséről. A képen, és a rajazon is látható, hogy a frontok az ablak/erkély ajtó előtt vannak, ezért ott mindíg bujkáló partizánt kell játszanom, ha ki akarok menni az erkélyre, vagy ablakot akarok nyitni. Ezért a polc sugárzó frontnak nálam kilőve, mivel nem szeretnék naponta új hangfalat venni, mert lelöktem
Klipsch-eket még életemben nem hallottam, de a fórumon egész jókat írnak róla, ezért azt mindenképp meg fogom hallgatni. A Polkból is csak nagyon régen, még a múlt évezredből hallottam dobozokat, amik polc sugárzók voltak, de a típus, széria, már így ezer év távlatából a ködbe veszett. Arra viszont még emlékszem, hogy nagyon tetszett amit hallottam, csak az ára akkoriban olyan magas volt, hogy én annyit nem voltam hajlandó (és nem is tudtam volna) kiadni polc sugárzókra.
Egyébként köszi a tapasztalatot, mivel ez a széria is fel volt/van véve a lehetséges hangfalak listára a Klipsch és a PolkAudio Monitor mellé.
Klepto,
Látom te is hangfalvásárlás előtt állsz, hasonlókat nézegetsz mint én vmelyiket hallgatóztad már?Mekkora szobába veszed?Eldöntötted már, hogy álló front vagy polcsugárzók?
valamit nagyon elnéztem
Elég vicces az 23Hz (szvsz még a subom se adja le rendesen).
Tudom, és már a mesékből is kinőttem, de...
Már mondtam párszor, hogy az eddigi legjobb hangfal amit az utóbbi időben hallgattam, az egy ilyen rendszerben épült új Orosz hangfal volt, ami azért nem került véglegesen a birotkomba, mert 2 méter távolságból is elméggnesezte a tv képcsövét
Az hagilag gyomorrezegtető élmény volt, nagyon erős mélyekkel, és igazán fürge előadásmóddal. Ebből kiindúlva talán a hasonló felépítés hasonló hangkaraktereket hordoz, hiszen a Szovjet és a Német technika mindíg is világelső volt
vtb:
Leldd benne nagyon sok örömöd, de kíváncsi leszek a véleményedre akkor is, ha már bejáratódott a "kicsike"
Nos jobban utánanéztem, nem is olyan kicsi ez az 503-as, a 17cm-s mélyközép hangsugárzójával Bár frekiben kevesebbet írtak alsó határként; 30Hz-t, de a fölső határ is elég hihetetlennek tűnik, a maga 55Khz-vel. Érzésed szerint tényleg magasabbra megy mint 20Khz?
Egyébként nálam a paraméterek alapján ha a Magnatot venném, akkor frontnak az 508-as lenne a befutó.
Ezt nem hallgattad meg véletlenűl?
Olyan érzésem van, mintha fölfele addig menne ameddig kedve tartja. Igazából a mélyével sincs gond, de most nálam nem ideális magasságban van meg ilyenkor már nem is hajtom annyira mint hétvégén fogom Nekem is volt olyan gondolatom, hogy lesz ez még nálam hátsó hangdoboz, de egyszerűen az én szobámba (kb 18nm) már értelmetlen lenne eggyel is nagyobbat hozni. A Luxman -54dB-en megy és még így sem mondanám, hogy halkan szól.
Amúgy a "szép" zenéket nagyon szereti. Vangelis, a Padlás, Zorán nagyon szépen szólt, de megbírkózott a Children of Bodommal is.
-
Vendég
Egyébként nálam a paraméterek alapján ha a Magnatot venném, akkor frontnak az 508-as lenne a befutó.
Ugye most csak viccelsz,ennyi erővel megtarthatnád a jelenlegi DIY cuccodat is.
-
Vendég
Egyébként nálam a paraméterek alapján ha a Magnatot venném, akkor frontnak az 508-as lenne a befutó. Ezt nem hallgattad meg véletlenűl?
Elég vicces az 23Hz (szvsz még a subom se adja le rendesen).
....megvettem a Magnatot
Miért őrá esett a választás?
Ha jól tévedek, a Quantum 503 polcsugárzó, ellenben a többivel,a mi torony hangsugárzó
Nos azért mert ez a kis mütyűr úgy odavert az egyméteres tornyoknak, hogy csak úgy lestem. Csináltunk egy A-B próbát azzal a Jamoval amit tegnap félretetettem. Hát csúcsán helyben hagyta. Igaz nem megy olyan mélyre (a 35Hz azért elég meseszagú volt eleve ) de sokkal tisztábban szólt és szép nagy teret képezett.
Nos jobban utánanéztem, nem is olyan kicsi ez az 503-as, a 17cm-s mélyközép hangsugárzójával
Bár frekiben kevesebbet írtak alsó határként; 30Hz-t, de a fölső határ is elég hihetetlennek tűnik, a maga 55Khz-vel. Érzésed szerint tényleg magasabbra megy mint 20Khz?
....megvettem a Magnatot
Ha jól tévedek, a Quantum 503 polcsugárzó, ellenben a többivel,a mi torony hangsugárzó
Nos azért mert ez a kis mütyűr úgy odavert az egyméteres tornyoknak, hogy csak úgy lestem. Csináltunk egy A-B próbát azzal a Jamoval amit tegnap félretetettem. Hát csúcsán helyben hagyta. Igaz nem megy olyan mélyre (a 35Hz azért elég meseszagú volt eleve ) de sokkal tisztábban szólt és szép nagy teret képezett.
Milyen hangfalakat hallgattál még MM-be?
Jamo 680, Heco Vitas 800, JBL Northridge és egyik sem volt csalódás. Nekem a Jamo jött be legjobban, de a Heco is meglepően jól szólt.
Ma még meghallgatom hogy mit tud a Magnat Quantum 503-as mert a paraméterei elég hihetetlenek
....megvettem a Magnatot
Jamo 680, Heco Vitas 800, JBL Northridge és egyik sem volt csalódás. Nekem a Jamo jött be legjobban, de a Heco is meglepően jól szólt.
Ma még meghallgatom hogy mit tud a Magnat Quantum 503-as mert a paraméterei elég hihetetlenek
....megvettem a Magnatot
Sziasztok!
A Wharfedale Crystal 40 szettről hallotatok valamit?