Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
kb 80% zene, 20% házimozi
nagy frontok, kis surrondok (vagy Wharfedale 8.3 )
de sub-ba még gőzöm sincs
Nézd végig az említett webáruházak kinálatát, egy pár hangfal már kinézete alapján is kiszelektálódik ergo szűkited a kört.
Amit hallomásból tudok: Mordaunt: alumínium dóm miatt fémes a hangzása - fogalmam sincs az milyen de jól hangzik
Mission: tüc-tüc zenékre ezt ajánlotta a hifibarlangos srác, állítása szerint nagyon terhelhető.
Tannoy: na erre mondta, hogy ha hangszeres zenét hallgatok akkor ez a jó választás.Nem tolakodó, visszafogott hangzás.
Celestion: öreg fórumozók előszeretettel ajánlják kiváló ár/érték miatt.
Szombat után erről már saját véleményt is formálhatok
Mégegyszer mások véleményeit tolmácsoltam, sajnos ezekkel a szakszavakkal én még nem vagyok tisztába, nyilván egy-két hf meghallgatása után már tudni fogom melyik a tolakodó, melyiknek van teres hangzása stb.
Subot ráérsz később is, amit itt nagyon dícsérnek MS907W
Ezeket hol lehetne megnézni? Nem halotam még erről a márkáról.
Denon milyen? Sony?
Üdv,
Celestion: netdepo.hu, satsystem.hu - itt megnézheted, ha hallgatni akarod, akkor azt hiszem hogy az MM-ben vannak Celestion falak.Ha jól tudom akkor a satsystemnél is lehet hallgatózni.
További versenyzők: Tannoy,Mission,MordauntShort (ezeket hifibarlang.hu-n tudod megnézni, Szondi u.-on meghallgatni) ,Wharfedale
El kellene dönteni, h álló frontokat akarsz vagy polcokat elöre meg hátra is, valamint csak mozira akarod használni vagy zenét is szívesen hallgatnál rajta.
A fórumot végigolvasva a Yamaha jó mozira, ha zenét is akarsz hallgatni akkor inkább Denon, Sony-ról itt még nem sok dicsérő szót olvastam
kb 80% zene, 20% házimozi
nagy frontok, kis surrondok (vagy Wharfedale 8.3 )
de sub-ba még gőzöm sincs
Kivetítő: BenQq W1100 A/V Erősítő: Denon AVR-3311 DVD felvevő: Pioneer DVR-540H
HTPC játékos: i5-3570K Deck1: Pioneer CT-S730 3D TV: Samsung UE32E6030
Front Hangfalak: 2xWharfedale Diamond 8.4 Center Hangfal: Wharfedale Diamond 8 Center Surrond Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.2 Subwoofer : Mordaunt-Short MS 909W
Front Hangfalak: 2xWharfedale Diamond 8.4 Center Hangfal: Wharfedale Diamond 8 Center Surrond Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.2 Subwoofer : Mordaunt-Short MS 909W
Illetve elvárások ne legyenek
Na pont erről beszéltem, ezért kérdeztem tőle, hogy zenét is akar-e rajta hallgatni.
Mert ugyebár a élményszámbamenő zenehallgatás az már beletartozik az elvárás fogalomkörébe.
OFFTOPIC:
Na jó nem kötexem, mert a végén tényleg téglákat pakolsz a H/K dobozába
Hauser, MeKrisz:Első körben mindkettőtöknek a Celestion szettet tudnám ajánlani.
Netdepo-n nézzetek körül. Magnat és társai szettektől óva intek mindenkit.
Valóban jó a mozi Yamaha-n, csak akusztikus zenét ne akarj hallgatni rajta.
Köszönöm
Denon milyen? Sony?
Még csak mostanában kezdték a hangsugárzógyártást 1928-ban, ha jól rémlik
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Abban a kategoriban amiről szó van Hauser esetében nem nagyon ajánlgatják.
De azért bocs Skipper szánom-bánom
Mozsmá késő Sztem mozira amúgy jó a Sony, csak zenét ne hallgass rajta.
Illetve elvárások ne legyenek
...Sony-ról itt még nem sok dicsérő szót olvastam
Na ezért Skippertől kapsz
Abban a kategoriban amiről szó van Hauser esetében nem nagyon ajánlgatják.
De azért bocs Skipper szánom-bánom
-
Vendég
...Sony-ról itt még nem sok dicsérő szót olvastam
Na ezért Skippertől kapsz
Denon milyen? Sony?
Üdv,
Celestion: netdepo.hu, satsystem.hu - itt megnézheted, ha hallgatni akarod, akkor azt hiszem hogy az MM-ben vannak Celestion falak.Ha jól tudom akkor a satsystemnél is lehet hallgatózni.
További versenyzők: Tannoy,Mission,MordauntShort (ezeket hifibarlang.hu-n tudod megnézni, Szondi u.-on meghallgatni) ,Wharfedale
El kellene dönteni, h álló frontokat akarsz vagy polcokat elöre meg hátra is, valamint csak mozira akarod használni vagy zenét is szívesen hallgatnál rajta.
A fórumot végigolvasva a Yamaha jó mozira, ha zenét is akarsz hallgatni akkor inkább Denon, Sony-ról itt még nem sok dicsérő szót olvastam
-
Vendég
Köszönöm
Denon milyen? Sony?
Pedig nagyon jó. A mostaniakat nem hallottam, de a régiek -F30- nagyon jó ár/érték arányúak.
Hauser, MeKrisz:Első körben mindkettőtöknek a Celestion szettet tudnám ajánlani.
Köszönöm
Denon milyen? Sony?
-
Vendég
OFFLéva, vótál má vifát hallgatni? Ha nem akkor mikor mész?
Még nem, de elérhetőséget sem sikerült találnom.
-
Vendég
Wooow
Csak nem megfogtak a hangfalaim?? Nem adom el Neked
6550-ek nagyobb mennyiségben. A doboz tervezett mérete:44cm széles, 50cm mély, és minimum 20cm magas...
sajti
Hát,szép egy állat lesz.
Azt remélem is! Aztán ha tudok szerezni egy kamiont, akkor majd egy AVBT-re elviszem meghallgatni...
sajti
OFF
Léva, vótál má vifát hallgatni? Ha nem akkor mikor mész?
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
-
Vendég
Hauser, MeKrisz:
Első körben mindkettőtöknek a Celestion szettet tudnám ajánlani.
-
Vendég
6550-ek nagyobb mennyiségben. A doboz tervezett mérete:44cm széles, 50cm mély, és minimum 20cm magas...
sajti
Hát,szép egy állat lesz.
Szió
5.0 vagy 5.1 rendszer kiépítéséhez milyen szettet ajánlotok 100 ig körülbelül?
Erősítőt hozzá milyet?Denon, vagy Yamaha a jobb estleg Sony? Ezeket látom mindenhol, haverom szerint a Yamaha a legjobb filmekhez.
Igaz ez?
köszi
Sürgős lenne
Sziasztok!
Bennem is kezd egyre többször felmerülnia a fórum címe - miszerint - Milyen hangfalakat vegyek????
a szobám nagysága 6*5*3,2 - az erősítőm pedig Denon 1706-os (7.1-es - 7*110W)
Minden megoldás érdekel!
Kb olyan 100 ezer körül gondoltam rászánni első körben mélynyomó nélkül - de ha nagyságrendekkel jobbat lehet összerakni 150-ből, azt se tartsátok magatokban! )
Köszönöm : Krisztián
Kivetítő: BenQq W1100 A/V Erősítő: Denon AVR-3311 DVD felvevő: Pioneer DVR-540H
Szerintem van. Valami sub/sat rendszerben kellene gondolkodnod. Pl. nekem a régi Sony Sa-ve835 is kielégítette volna a tér igényeit. A sub lett volna csak kicsi, de abból vehetsz nagyobbat is.
sziasztok! házimozirendszer építése előtt állok, viszont nagy a problémám: a szoba ahol lesz, elég nagy (~30m2), viszont a bútor miatt csak bookshelf hangszóró jöhet szóba. namost én ugye egyből arra gondoltam hogy valami nagyobb hangfalat (pl wharfedale 9.3) kéne a falra rakni, viszont le lettem hurrogva, hogy az biza nagyon nem nézni ki jól a szobában. szóval csak a szekrénysorba lehetne elhelyezni az első hangfalakat, amiben viszont csak 36 cm körüli magasság áll rendelkezésre. a kérdésem a következő: létezik olyan bookshelf ami ilyen kicsi, viszont rendesen szólna egy ekkora szobában? a keret az első hangszóróra kb 60e, szóval elég kevés . a hátsókat talán fel lehetne szerelni a falra, szóval ott nem lényeg annyira a méret. köszi előre is a segítséget!
Azért mondjuk nem egy kis darab csöves lesz. Kb 120W-ot tud 4ohmon, elég masszív tápegységgel. Ráadásul triódás, tehát a kimeneti ellenállása is alacsony lesz
sajti
Jujj,trioda 120W.Oszt ácsolsz ám néki rendes állványt is,nehogy összeroskadjon.(kt88?)
sajti
-
Vendég
Azért mondjuk nem egy kis darab csöves lesz. Kb 120W-ot tud 4ohmon, elég masszív tápegységgel. Ráadásul triódás, tehát a kimeneti ellenállása is alacsony lesz
sajti
Jujj,trioda 120W.Oszt ácsolsz ám néki rendes állványt is,nehogy összeroskadjon.(kt88?)
kimber, én még soha nem is láttam SA hangfalat a dyno előtt, de az én fülemnek az SA jobb tetszett.Az 1550-t nem vitatom, hogy elegendő mélyet adna, az 1530 is csak egy hajszálnyival volt kevesebb az A52-től.
sajti vidd az erősítőt a tesztre. Helyedben SA-t vennék (SA vs Dyno közül csövire).
Dyno talán még 86dB sincs, viszont a min. impedanciája 2 ohm körül van.
Legalábbis ezt olvastam egy fórumon.
Üdv
sajti
ok, csövesekhez fogalmam sincs...
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
nemtudom miért izélnek itt a dynokra az érzékenység miatt..
ha van egy jobb erölködö, mint pl kiskorso..akkor semmi gond nincs.. vas kell alá, nem papírzacskó...
pl én sose tudtam felénél feljebb tekerni 20 nm szobában a kiskorsot, pedig nem nagy vas...
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )