Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Klipsch hangsugárzók
Klipsch hangsugárzók
Ki mondta, h rosszak?
Doki célzott rá:
.Ja és tölcséres,vagy ahhoz hasonló magassugárzók nagy ívben kerülendőek.(kivéve a hangosításban)
Vagy ez szerinted nem arra utaló célzás?
Elcsúsztam fölötte.
Nem foglalkozom vele, ami nekem jó, másnak nem, azért én nem fogok cserélni (mondjuk ezt nem is mondta senki). Mit is írtál: 80% mozi? A mozi 99%-ban miről szól? Hangosításról, pontosabban: hangoskodásról, legalábbis nálam.. :smile19:
(éles magashangot, jól érthető közepek és nagy mélyek) (képzelj el egy kocsit, amit odakennek az oldalfalra és azon csúszik végig, vagy a kill bill-ben a szamuráj kardok pengéje vagy a matrixban a töltényhüvelyek pattogása a márványkőn..... beleborzongok ha továbbfolytatom )
Mellesleg nálam is vmi 80/20 az arány egyértelműen a mozihangra.
Klipsch hangsugárzók
Ki mondta, h rosszak?
Doki célzott rá:
.Ja és tölcséres,vagy ahhoz hasonló magassugárzók nagy ívben kerülendőek.(kivéve a hangosításban)
Vagy ez szerinted nem arra utaló célzás?
Klipsch hangsugárzók
Egyébként, miért is rosszak a Klipsch tölcsér mögé bújtatott magassugárzó rendszere?
Ki mondta, h rosszak?
Klipsch hangsugárzók
...Sztem is azért van túltúráztatva ez, mert Turbo túl sokat várt tőle, ah ő is írta.
Kb. itt a lényeg.Ezért is pampogok mindig,ha megy az ajánlgatósdi.(mondom,mikor épp egy néhany perce ajánlottam frontokat kleptonak )
Bizonybizony, vizet prédikál és bort iszik
Egyébként, miért is rosszak a Klipsch tölcsér mögé bújtatott magassugárzó rendszere?
Nekem pont a közép és magas hiánnyal van bajom (nem részletezem, ismered a hangfalam). A Tölcsér csak ad neki egy irányítottságot, és a dóm alsó frekvenciájának egy öblösebb hangképet, ami nem biztos, hogy olyan rosz.
Vagy igen?
De, hogy Off is legyek, mi a véleményed (ha lehet egy szóban) a Cerwin-Vega hangfalakról?
Klipsch hangsugárzók
...Sztem is azért van túltúráztatva ez, mert Turbo túl sokat várt tőle, ah ő is írta.
Kb. itt a lényeg.Ezért is pampogok mindig,ha megy az ajánlgatósdi.(mondom,mikor épp egy néhany perce ajánlottam frontokat kleptonak )
Klipsch hangsugárzók
dokigyg: nem tom, de az első és végleges hangja között majdnem, szinte két különböző hangfalról volt szó (ezt ne rójjuk fel negatívumként, hiszen ezen a pár napon csak át kell esni, aztán kész).
Már régen volt, nem emlékszem pontosan, ezért nem is ragozom. Inkább elintézem egy szóval. Szóval elsőre tompa volt (talán ez a megfelelő szó), meg is néztem újra a dobozt, h ez tényleg RC-25?!
(na néhol túloztam, de a lényeg a lényeg és az kivehető)
Sztem is azért van túltúráztatva ez, mert Turbo túl sokat várt tőle, ah ő is írta.
Klipsch hangsugárzók
Melyik volt az a center?Engem tényleg érdekel, és megigérem megvédelek a lincselő tömegtől
Psszzt...!
A Jamo Eisa díjas E 770-es rendszerének a centere.(E-7) Mellesleg a front állók (E 770) is csodálatosan szóltak, csak hát a méret...
De tényleg psszzt...
Ez meglepő, de igérem, hogy köztünk marad
Szóval az EISA díjat nem csak pénzéert osztogatják?
Egyébként nem hallgattad össze a frontokat véletlenűl egy Klipsch álló hangfallal?
Mondjuk a Jamo-nak volt pár nagyon jó hangfala pl. a Concert széria, és nagyon sok gagyija is
Klipsch hangsugárzók
Melyik volt az a center?Engem tényleg érdekel, és megigérem megvédelek a lincselő tömegtől
Psszzt...!
A Jamo Eisa díjas E 770-es rendszerének a centere.(E-7) Mellesleg a front állók (E 770) is csodálatosan szóltak, csak hát a méret...
De tényleg psszzt...
Klipsch hangsugárzók
Ja! Első nap én is majd nem .... az ablakon, de ahogy teltek a napok..
Ugye nem azt akarod ezzel mondani,hogy majd bejáródától megtáltosodik.Vannak olyan hangszórók,amik elsőre is jól szólnak,talán egy ilyennek jobban örült volna,és ha még majd finomodik valamelyest a hang,akkor ez hab a tortán.Meg hát had ne mondjam,hogy az összehasonlítási alap is elég gyenge szint volt(hs280),most ha ehhez képest nem szól jól elsőre,akkor...
Klipsch hangsugárzók
Én csak annyit fűzök a dologhoz, h az RC25-ömmel én is elégedett vagyok. (mint Tami?)
Ezzel nincs is gond ,viszont úgy látom,hogy Turbo megszívta.
Ja! Első nap én is majd nem .... az ablakon, de ahogy teltek a napok..
Klipsch hangsugárzók
Én csak annyit fűzök a dologhoz, h az RC25-ömmel én is elégedett vagyok. (mint Tami?)
Ezzel nincs is gond ,viszont úgy látom,hogy Turbo megszívta.
Klipsch hangsugárzók
Én csak annyit fűzök a dologhoz, h az RC25-ömmel én is elégedett vagyok. (mint Tami? -RC35-)
Filmnél is volt frontokon (RF-15) Canopus, majd lett a center (RC-25), amin nem volt még akkor Canopus és még így is sokkal jobb lett, hát még mikor az is megkapta a kis végfokát.
Elégedett felhasználó.
Klipsch hangsugárzók
Véleményem szerint pont a center a lelke a mozidolognak,és úgy mellékesen jegyzem meg,hogy a tiszta középtartomány elérése a legnehezebb egy hangsugárzó konstruálásakor.Nem a basszus és a magashang átvitele,mint ezt sokan hiszik.
Más,amit tapasztaltam az,hogy általában tiszta,részletes középtartománnyal a papírmembránok rendelkeznek,persze itt is vannak kivételek,de nem hinném hogy az ominozus klipsch ársávjában találhatóak.Ja és tölcséres,vagy ahhoz hasonló magassugárzók nagy ívben kerülendőek.(kivéve a hangosításban)
Klipsch hangsugárzók
Ha most leírnám, hogy melyik volt az a center amelyik rendkívűl szépen szólt a meghallgatásaim során, szerintem meglincselnétek. Csak azért nem azt vettem, mert túl kicsi volt. Mindenesetre a képek és a rendszered gyönyörű. Már csak arra lennék kiváncsi, hogy ez így együtt hogyan szól...
Melyik volt az a center?
Engem tényleg érdekel, és megigérem megvédelek a lincselő tömegtől
Klipsch hangsugárzók
RC-35 - felajanlottam hogy meg lehet hallgatni..
- ugy is 1 honapon belul szervezek egy kis AVBT-t
Valahol itt a fórumban írtam is, hogy nagyon meg szeretném hallgatni, mert sehol sem sikerült, de nem reagáltál rá. A tami-s linkeden meg B&W centert láttam, így nem tudtam mire vélni. Tökölni meg nem volt időm, mivel már nem gyártják, így is az uccsó darabot vettem meg. Tagadhatatlanúl nagyon sokat vártam tőle, ehhez képest volt nagy a csalódás. Ha most leírnám, hogy melyik volt az a center amelyik rendkívűl szépen szólt a meghallgatásaim során, szerintem meglincselnétek. Csak azért nem azt vettem, mert túl kicsi volt. Mindenesetre a képek és a rendszered gyönyörű.
Már csak arra lennék kiváncsi, hogy ez így együtt hogyan szól...
Klipsch hangsugárzók
Sztem olyan koncert DVD ill. dts AudioCD-t kellene keresned, amiben sokat (nem visszhangozva) szól a center (filmekkel meg jól be lehet járatni )
Tudom-tudom, hogy egy centert nem így illik tesztelni, de csak így tudtam ugyanazt a forrást rátenni a két ládára.
Sajna nem tengek túl DVD Audió, ill. SACD lemezekben, (1-1 db) de épp az imént hallgattam meg Queen A Night At The Opera lemezét, és értekes módon Mercury hangja szépen és erőteljesen szólt a Klipsch-ből. Bízom benne, hogy úgy lesz ahogy Shane 54 mondta és sokat javul a járatástól.
Azért az nem elfelejteni, hogy a center nem front hangfal! NEm is arra a funkcióra lett tervezve. Ezért fog másként szólni, mint egy front. A center lényege, hogy kiegészítse a frontot, illetve a beszéd hangokra van kihegyezve, ami nem teljes sávszélesség, amit a frontoknak kell elviselni.
PErsze én is kíváncsi leszek rá, hogy a center, hogy válik be centerként, hiszen én is a Klipsch felé kacsintgatok
Klipsch hangsugárzók
Sztem olyan koncert DVD ill. dts AudioCD-t kellene keresned, amiben sokat (nem visszhangozva) szól a center (filmekkel meg jól be lehet járatni )
Tudom-tudom, hogy egy centert nem így illik tesztelni, de csak így tudtam ugyanazt a forrást rátenni a két ládára.
Sajna nem tengek túl DVD Audió, ill. SACD lemezekben, (1-1 db) de épp az imént hallgattam meg Queen A Night At The Opera lemezét, és értekes módon Mercury hangja szépen és erőteljesen szólt a Klipsch-ből. Bízom benne, hogy úgy lesz ahogy Shane 54 mondta és sokat javul a járatástól.
Klipsch hangsugárzók
Vagy eladjam?
- add el.., jok azok a HS-ek
Nahh, már vártam valami ilyesmit.
Csak azt nem tudom (mivel Te többször is fényezted konkrétan ezt a falat), hogy Neked volt ilyen otthon, vagy hallottad valahol, vagy tetszettek az adatai a neten, vagy monda valaki, vagy akkor most mi?
- RC-35
- felajanlottam hogy meg lehet hallgatni..
- ugy is 1 honapon belul szervezek egy kis AVBT-t
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Klipsch hangsugárzók
Az erősítő lineárban, sztereóban, CD-vel hallgatva.
Így tesztelted a centert? És h szólalt az meg? DPL-be kapcsoltál és levontad a következtetést? Azért ennél jobban ismerlek, h nem így tettél, de akkor nem értem, h ha az új centered teszteléséről van szó, h jönnek a képbe olyan szavak, h sztereó és AudioCD?
Klipsch hangsugárzók
járasd szépen és ne aggódj, nekem sem jött be az amit előszőr hallottam, de 5-6óra után 500%-al jobb lett a hangja 2hét után meg egy szavam sem lehet. ahhoz képest hogy csak egy rb25 tegnap szépen kibírt egy kis bulit pedig "jól" voltam és nem épp azt néztem hogy esik neki a hangerő, vagy épp mennyire mozog a membrán, csak toltam neki mint a barom:D
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25
Klipsch hangsugárzók
Vagy eladjam?
- add el.., jok azok a HS-ek
Nahh, már vártam valami ilyesmit.
Csak azt nem tudom (mivel Te többször is fényezted konkrétan ezt a falat), hogy Neked volt ilyen otthon, vagy hallottad valahol, vagy tetszettek az adatai a neten, vagy monda valaki, vagy akkor most mi?
Klipsch hangsugárzók
Nalad valami nagyon elvan cseszve mar bocsi.... Ugyan azt a centert hasznalom es amit le irtal az igencsak nem jelemzo ra. Linearisan van bealitva az az erosito?
Nem tom...
Én is ebben reménykedtem, de eddig nem úgy tűnik. A tesztet úgy csináltam, hogy az erölködő frontjára kötöttem az Oriont meg a Klipschet. Az erősítő lineárban, sztereóban, CD-vel hallgatva. A két fal szimmetrikusan azonos pozicióban. Természetesen az erzékenység különbséget korrigáltam az erősítőn, de ez nem hinném, hogy befojásolja a hangját.
Itt általában mindenki fényezi a cuccait (pláne ha drága volt), én öszintén leírtam amit hallottam. Gondolhatod, hogy nem azért vettem egy ilyen drága cuccot, hogy aztán lealázza egy ősrégi magyar hangfal.
Annak sem örültem igazán amikor a hátulján ez a felirat fogadott: MADE IN CHINA!
Mielőtt megvettem a Tannoy-okat, csak ültem a Hifibarlangban leesett állal, és nem bírtam abbahagyni a vigyorgást, annyira jól szólt.
Remélem a járatás használ neki...
Klipsch hangsugárzók
nekem a kistestvere van rc-25 es bizony eleg szepen szol.
nyar vegefele vettem es kb 1 honapja hajtottam meg ugy igazabol.
egymagaban lealazza a frontokat tisztasagban es dinamikaban, persze kevesebb mely szol belole. en nagyon meg vagyok vele elegedve.
meg ugy is, hogy rossz helyre van teve.
erosito: Harman Kardon HK980, front: Klipsch SF-1, sub: Klipsch RW-10 | kabelek sub: neutrik front: neotech 4mm
Klipsch hangsugárzók
Sikerült megszereznem minden bizonnyal az utolsó darab RC-35-öst. Mégis elég vegyesek az érzéseim, mivel olyat tettem amit még soha: csatlakoztam a csordaszellemhez, és úgy vettem meg egy hangfalat, hogy nem is hallottam a hangját. Nagy Budapesten égen-földön nem találtam olyan helyet ahol meghallgathattam volna.
Nos összeeresztettem a vadi új, bejáratatlan RC-35-öst a 26 éves HS 280-assal. (Ráadásúl a pár azon darabjával amelyiken kevesebb a mély, hogy legyen egy kis előnye az új cuccnak)
Az adatok szárazon:
Klipsch RC-35:
-Sinus 125 W
-96 dB érzékenység
-56 Hz-20 kHz
-2 utas, baszreflex (dupla)
Orion HS 280:
-Sinus 50 W
-89 dB érzékenység
-40 Hz-20 kHz
-3 utas, zárt
Nos azon nem is csodálkoztam annyira, hogy mélyben sokkal gyengébben szerepelt a Klipsch, hiszen papiron is gyengébb és nincs bejáratva, viszont az énekhang döbbenetes volt: míg az öreg Orionon szép tisztán csengően szólt addig a Klipsch bizonytalanul szólt, mint aki nem bírja eldönteni, hogy lefelé, vagy felfelé menjen. (Pedig ez egy center!!)
Az összkép (bár azt nem mondanám, hogy rosszúl szólt) meglehetősen vegyes. Mindenesetre a régi cucc kegyetlenül lealázta az újat.
Nézzük az előnyöket:
-Rendkívűl impozáns megjelenés és méret
-Mágnesesen árnyékolt
-A centerem végre tényleg középről szól. (A régi párat a tv álvány miatt nem tudtam teljesen középre rakni)
A tesztet megcsinálom 1 év múlva megint, addigra bejáratódik.
Vagy eladjam?
Nalad valami nagyon elvan cseszve mar bocsi.... Ugyan azt a centert hasznalom es amit le irtal az igencsak nem jelemzo ra. Linearisan van bealitva az az erosito?
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M
Klipsch hangsugárzók
És ennek mi köze van ehhez a topichoz?
- mintha te nem szoktal offolni...
Mert én szoktam, akkor már nem szólhatok én is másra? -sztem ebben rossz nem nagyon van- Te szólsz rám, én meg rá.