Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
db dolog
dB
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
persze az alap hogy meghallgatom:)
ez a db dolog meg érdekes mert mindenki mást mond:)
amúgy meg ha kevésbé érzékeny a hangfal, följebb kell tekerni a hangerőt oszt kész
wharfi vagy tannoy közül választanék. Meg kell hallgatni öket, anélkül ne vedd meg
A régi JVC hangfalam állitólag 90 dB érzékeny. Mellétéve a 87 dB érzékeny Hangszóró 2000-ből (általam) épített dobozt, az utóbbi hangosabb volt. Ennyit a decibelekről.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
szerintetek melyik a 3 közül? előre és hátra is ezek mennének:
- wharfedale 9.1
- infinity primus 150
- tannoy mercury f1
amúgy mennyire számít 1-2 db érzékenység különbség? hozzá kell még tennem hogy elég nagy szobában lesznek (30m2), de sajna csak bookshelf jöhet szóba
Nekem kicsi szobám van (kb 12 nm) de az F30 még elfér benne. Nagyobb már tuti nem.
Lesz 2 f30-am eladó. De csak sokért. Alkudni nem ér
Majd meglássuk mire jutunk
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
-
Vendég
Nem titok netdepo: 114.900,- / szett akciós ár!
Ha olcsón akarsz vedd meg Tusitól
Arra ügyelj hogy úgy kezd vele az alkudozást, hogy a feléből mennyit enged. Egyből a szívébe fog zárni
Acme-t nem kell megtanítani alkudozni Nagyon profi benne
Grartula .
A Concept 8 az 20nm-re túl nagy. Kb az én falaim akkorák mint a Concept 8 és szerintem ez is túl nagy a szobámba ami 27nm, de azért még kibírom .
Igen szerintem is a 8-as az már nagy lett volna, a 6-os szett is szépen szól, de úgy érzem, hogy a Celi-vel sem nyúltam mellé.
Sőt én meghallgattam mindkettőt, a Celi-t olyan körülmények között ami nálam is lesz, a Dalit Surányi bemutatótermébe.
Szvsz mind 2 hf a semleges hangzást képviseli az F30 a 18m2-es lakásban jobban kitöltötte a teret mint a Dali.
Az a majd 70eFt árkülönbség nem biztos, hogy indokolt.
Mennyi vót az F30 ha nem titok?
Nem titok netdepo: 114.900,- / szett akciós ár!
Ha olcsón akarsz vedd meg Tusitól
Arra ügyelj hogy úgy kezd vele az alkudozást, hogy a feléből mennyit enged. Egyből a szívébe fog zárni
-
Vendég
Mert hogy én olcsón szeretnék JÓ hangfalakat. De Nagyon olcsón ám
Sztereóhoz lenne, a kiszemelt erősködő a NAD 3020-as jelenleg a célra (de még csak terv)
Van valami tippetek?
Lesz 2 f30-am eladó. De csak sokért. Alkudni nem ér
Mert hogy én olcsón szeretnék JÓ hangfalakat. De Nagyon olcsón ám
Sztereóhoz lenne, a kiszemelt erősködő a NAD 3020-as jelenleg a célra (de még csak terv)
Van valami tippetek?
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Mennyi vót az F30 ha nem titok?
- Khaosz
- V.I.P.

- Értékelés: 23
Na én már nem bírtam tovább várni egy H/K 235-el a szobámba, ugyhogy ma megrendeltem a Celestion F30-as szettet a netdepon, holnap délutánra már nálam is lesz.
Természetesen nem csak azért vettem, hogy vmit hajtson a H/K, hanem engem e hangja is meggyőzött.Nem utolsósorban a jó ára miatt is emellett döntöttem.
A Dali Conc 6-os szettre még spórolni kellett volna, az meg most nem megy tele vagyok név és szülinapokkal
Valamint az egyik fórumtárs inkább a 8-as megvételére buzdított- na arra meg aztán végképp nincs kincs.
Grartula .
A Concept 8 az 20nm-re túl nagy. Kb az én falaim akkorák mint a Concept 8 és szerintem ez is túl nagy a szobámba ami 27nm, de azért még kibírom .
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
-
Vendég
Na én már nem bírtam tovább várni egy H/K 235-el a szobámba, ugyhogy ma megrendeltem a Celestion F30-as szettet a netdepon, holnap délutánra már nálam is lesz.
Természetesen nem csak azért vettem, hogy vmit hajtson a H/K, hanem engem e hangja is meggyőzött.Nem utolsósorban a jó ára miatt is emellett döntöttem.
A Dali Conc 6-os szettre még spórolni kellett volna, az meg most nem megy tele vagyok név és szülinapokkal
Valamint az egyik fórumtárs inkább a 8-as megvételére buzdított- na arra meg aztán végképp nincs kincs.
Jó döntés volt
Tök ugyanolyan rendszered lesz, mint a enyim volt
Hát ez nagyon te jó ég... forgi ez kiütött.
Megpillantottam egy hangfalnak nevezett tárgyat és nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek, íme a felfújható hangfal.
Na ez az ami kis szobában is elfér
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Tul!
Milyen hangfalakat hallgattál még, ha hallgattál, amikor a Mission mellett döntöttél?
Mivel elég korlátozott lehetőségeim voltak, egymás mellett kevés típust vizsgálhattam. Clarus alu előlapos modelljeit a calistóban (Miskolc, de többet ne is kérdezz, holnapra utánanézek , 80.000ft volt a pár), wharfedale 8.3, 9.4, és heco vitas 500, meg pár kisebb falat (jamo pj, magnat motion, quadral q). A wharfedale nekem több ízben bizonyult túl visszafogottnak, illetve tompának. Bár a mélyei egy ismerős szobájában sokkal ütősebbek voltak a mission-nél, nekem nem igazán tetszett. Na meg a 8.x sorozatot csúnyának is találom Clarus túl drága volt, meg nem a preztízs.. Heco úgy ahogy van nem jött be, nem az mm-ben kellett volna meghallgatni. Bizonyára ezzel magyarázható, hogy úgy tűnt, túl hamar kifogy a szuszból. Missiont sitty-sutty összedugva a tulajnál hallgattam. A szoba elrendezése elég kellemes volt, s lenyűgözött az a lendület, amivel megszólalt!! Maga a láda nagyon tetszik, nagyon ízléses, visszafogott, abszolút elegáns és tudom, hibásan bár, de emiatt lépéselőnnyel vett részt a hallgatózásomban Régi hfp tesztben ezt hozták ki az egyik legjobb hangfalnak, pár éve még erről ábrándoztam, jóhogy pólpozísön Mikor hazahoztam, sokat kínlódtam, hogy ugyanazt a hangot hozzam ki belőle, mint amit hallottam, mert mikor a nagyobbik szobát hosszában kellett beszólnia, kicsit doboznak tűnt a hangja Hangsúlyozom, KICSIT TŰNT Tehát elég kritikus voltam, nem volt szar, de nem ezt vártam. Most egy 20-22nm-es helységben van, 25-26-nál nagyobba nem is nagyon ajánlom, ezt el kell fogadni, nem akarok haza beszélni Fel van töltve kvarchomokkal, ennek ellenére, ha nyomom neki, elektronikus zenéknél nem nagyon van toppon. El van tűnve a mély legalsó része. Szépen, erősen szól, de az alsó frekihatár nem túl lenti mivolta erősen érezhető. Akik mellbevágó basszust akarnak, ne ezt válasszák!! Ahogy jó sokat hallgatom, kijönnek a hibák, előnyök. Ez az, amire sehol máshol ill. máshogy nincs lehetőség, csak itthon, ha már a tulajdonomban van Amire viszont egyik hangfal sem volt képes eddig, hogy minden nap, minden újra bekapcsolásnál meglep, hogy mennyire szépen szól. Olyan teret ad a hangnak, amilyet eddig egyetlen általam hallgatott hangfal sem produkált ebben a kategóriában. Hozzáteszem, nekem a tannoy is tetszett, ami a térleképzést illeti. A lényeg, hogy egyértelműen nem a technora van kitalálva, aki nyüstölni szeretné, lehet nem hálálja majd meg. Ezt én fiatal, bulizós fejjel mondom, és így is pozitívan csalódtam, egy komolyabb embernek, komolyabb zenei háttérrel bizonyára mindenhez elegendő. 55.000ft-ért vettem, úgy gondolom ennyiért jobbat nehezen választhattam volna.
Tul!
Milyen hangfalakat hallgattál még, ha hallgattál, amikor a Mission mellett döntöttél?
Klepto, és te hogy állsz??
Milyen hangfalak vannak még nálad versenybe???
Hallgatóztál mostanába? Egy pár infót nyomathatnál tapasztalatcsere végett.
Úgy látom hasonló árkategóriába nézelődünk, CerwinVega!-t hallgattad már?
Celestion-t, Dali conceptet hallottam - mind2 bejött.
Kiváncsi lennék a Polkra, hallgatásra vár még Tannoy-Mission és talán Cerwin.
Aztán már döntenem kellene mert itt van az erősítő és már teljesen kész vagyok, h nem tudom rendeltetésének megf. használni.
Esküszöm rákötöm a legalább 5 évvel ezelőtt vett szgép. hangfalpáromat
A hétvégén voltam hallgatózni, és ha jól tudom, olvastad is a véleményem.
Ebben az évben ez volt az első, hogy kimozdultam a városból, és belátható időn belül nem is megyek hallgatózni tovább hallgatózni. A közeli megyeszékhelyi mm-ben más nincs, Pesten meg nem voltam már pár éve, és a nyári szezon vége előtt nem is tudom, hogy lesz-e még időm felmenni. Most még a buszjegyere is "sajnálom" a pénzt, mert nagyon kifogytam belőle.
Addig meg ugye megveszem a dvd-t (már nagyon várom, hogy megérkezzen), kicsit később (fél éven belűl) az új erősítőt, közben várom a deckem megérkezését is, és majd ha lesz időm megyek hallgatózni.
Ami még versenyben van azt is olvastad: Celestion, Klipsch, PolkAudio, Cerwin-Vega!, Wharfedale és felveszem a listámra ismét a Mission-t, bár ez régen nem fogott meg hangilag... És ha valahol összefutok egy Dalival azt is meghallgatom, de az nem olyan kaliberű hangfal énnálam, hogy bejárjam érte a fél országot
Valaki még felhívta a figyelmemet a Clarus hangfalaira is, de valahogy azok sem vonzanak, hiszen azért a pénzért lehet venni nagynevű cégek elismert termékét is, és inkább azok közül válogatok. Persze, most lehet rám mondani, hoyg sznob vagyok, de vállalom
És még valami: A Tannoy-t én is meghallgattam, de nekem nagyon nem jött be. Bár közel dupla akkora méretű volt mint a Celestion, de hangra abszolút elbújhat a Celestion mögé Persze ez szigorúan magánvélemény
Tul!
Klepto, és te hogy állsz??
Milyen hangfalak vannak még nálad versenybe???
Hallgatóztál mostanába? Egy pár infót nyomathatnál tapasztalatcsere végett.
Úgy látom hasonló árkategóriába nézelődünk, CerwinVega!-t hallgattad már?
Celestion-t, Dali conceptet hallottam - mind2 bejött.
Kiváncsi lennék a Polkra, hallgatásra vár még Tannoy-Mission és talán Cerwin.
Aztán már döntenem kellene mert itt van az erősítő és már teljesen kész vagyok, h nem tudom rendeltetésének megf. használni.
Esküszöm rákötöm a legalább 5 évvel ezelőtt vett szgép. hangfalpáromat
Tul!
kökény!newman a te embered, keresd meg.
Köszi a segítséget.
kökény!
newman a te embered, keresd meg.
Lehet, hogy OFF, de abban kérném a segítségeteket, hogy H/K 235 v. ha az nincs 230-as erölködőhöz magyar nyelvű utasítást tud-e vki szerezni???
(Beírtam az erösítő topicba is-biztos ami biztos )
Segítséteket előre is köszi
Nem nagyon látok magyar fórumok között sehol mission-öket tárgyalni Miért van ez?? Vettem a hétvégén egy pár m33-at, nekem nagyon tetszik! Szerintem nagyon természetesen, tisztán szól. Egyedüli problémám vele, hogy 50hz-ig tűri a mélyhangokat, ami nem igazán sok. Efelett viszont kivirul, és egész meglepően, méretét meghazudtolóan döngeti meg a szobát. Mint írtam, eddig nem tudtam elképzelni, hogy hangszínszabályzó használata nélkül hallgassak zenét, most bátran és elégedetten kapcsolok d.stereo-ra. A doboz kidolgozása engem nagyon megnyert, a design szintúgy.
Szerintem csinos ez a hangfal, bár furcsa a membránja.
Amíg hm erősítőd van, nem is fogod megtudni mire képes ez a hangfal.
Nekem is nagyon tetszik.
Sokáig szemezgettem én is vele.
Gratulálok
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
-
Vendég
Nem nagyon látok magyar fórumok között sehol mission-öket tárgyalni Miért van ez?? Vettem a hétvégén egy pár m33-at, nekem nagyon tetszik! Szerintem nagyon természetesen, tisztán szól. Egyedüli problémám vele, hogy 50hz-ig tűri a mélyhangokat, ami nem igazán sok. Efelett viszont kivirul, és egész meglepően, méretét meghazudtolóan döngeti meg a szobát. Mint írtam, eddig nem tudtam elképzelni, hogy hangszínszabályzó használata nélkül hallgassak zenét, most bátran és elégedetten kapcsolok d.stereo-ra. A doboz kidolgozása engem nagyon megnyert, a design szintúgy.
Szerintem csinos ez a hangfal, bár furcsa a membránja.
Amíg hm erősítőd van, nem is fogod megtudni mire képes ez a hangfal.