Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Szia Klepto!Milyen rendszerhez és mekkora szobába vásárolnál? Tudom írtad egyszer már, de nem keresgélek fél órákat. és most milyen falaid vannak?
A véleményem az, hogy a neked tetsző 3 termék abszolút más hangzást képvisel, gondolom mindegyiket más rendszerben hallottad, jobban járnál, ha otthon meg tudnád hallgatni őket.

Szia Józsi!

Köszi, hogy még mindig segíteni próbálsz
Igen más rendszerben hallottam őket szólni
A szobám egy cirka 50 légköbméteres panelszoba, 3,5m széles; 6m hosszú, és 2,5m magas. A hm a rövid falon van.
A jelenlegi hangfalaim egy Videoton hangszórókból épített, házi építésű hangfal.
A Royal Akustikot, a saját Radiotehnika erősítővel hallgattam, a Wharfit (KEf-et) a lentebb írt H/K sztereó lánccal, a Celestion F30-at pedig Maranz sztereó erősítővel, és Denon cd-vel, Clarust, pedig te tudod, hogy mivel
Nekem 1 lehetőségem van az otthoni meghallgatásra, ez pedig a Royal Akustik!
Ha megjönnek az árnyékolt hangfalak, elvihetem haza egy hétvégére, és ha nem tetszik, akkor hoz nekem a tulaj (importőr) más márkát, de azt már nem vihetem vissza, ha mégsem jönne be hangra...
És amit kifelejtettem: a fő elektronikáim egy Yamaha RX-V659-es erősítő, és Yamaha DVD-S657-es dvd.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Szia Klepto!
Milyen rendszerhez és mekkora szobába vásárolnál? Tudom írtad egyszer már, de nem keresgélek fél órákat. és most milyen falaid vannak?
A véleményem az, hogy a neked tetsző 3 termék abszolút más hangzást képvisel, gondolom mindegyiket más rendszerben hallottad, jobban járnál, ha otthon meg tudnád hallgatni őket.
Naim-ZU

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok ismét
Nos voltam ismét pár hangfalat hallgatni, voltam a Hi-Fi show-n, és mászkáltam kicsit Pesten 2 hétvégén keresztül hangfalat keresni.
Eddig a következőkre jutottam, illetve a következő 3 versenyzőre szűkítettem le a lehetséges döntéseim körét:
Royal Akustik (60K/pár): A Hi-Fi show után is meglepődtem rajta, az áráért nagyon jól szól, és magasban nagyon erős (mindkét értelemben). Iszonyatosan nagy térleképzés, leválik a zene a falról. A precízsége nem biztos, hogy tökéletes, mivel a hang nem csak a két hangfal között szólal meg, hanem lényegesen túllép a falakon oldalirányban is.
Wharfedale Diamond 9.6(120K/Pár): Csak semmi izgalom kérem, hisz Angolok vagyunk! Nagyon homogén, nyugodt hangkép. Nincs sem forszírozott magas, sem döngő, vagy mindent elnyomó mély. A zene itt is leválik, és csukott szemmel nem beazonosítható a fal helyzete. Bár itt nem olyan erős és széles a leválás mint a Royal Akustik esetében, ez talán a kevésbé forszírozott magasnak köszönhető.
Celestion F38(110K/pár): A legszebb megépítésű, és leginkább a minőségi termék látszatát keltű fal a három közül. Sajnos hangra ehhez még nem volt szerencsém, de a kistesója, az F30 nem hagyott hidegen. A fórumon elismerően szóltak róla.
Bár tudom, hogy e 3 márka egyike sem igazán divatos itt a fórumon, nekem mégis e 3 tetszik a legjobban.
Még 1 kérdés: A Celestion F38 hol hallgatható meg?
Esetleg szerintetek melyiket érdemes választani?

OFFTOPIC:

A ledorgálásból, meg a „Jaj Klepto”-ból nem kérek! Nem vagyok hülye, csak szeretném a legjobban elkölteni a keservesen megkeresett pénzemet!

Joco1114
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Joco1114 »

zséééé, bigfoot: mindenképpen álló frontokat szeretnék, ugyanis egy 5x5-ös nappaliba kerül minden. (+amerikai konyha mögötte) Már a helyük is ki van alakítva, csupán a főnöktől várom az engedélyt (hála az égnek, ő is szereti a szép hangzást). Már hallgatóztam kicsit, de úgy gondolom, teljesen más lesz bármelyik szett hangja a nappalinkban, mivel teljesen más az akusztika. Egy black-out függönnyel megpróbálok javítani a helyzeten, amennyire sikerül.  
Joc

De ha kész lesz képeket is várunk:)

Egyenlőre csak a a bútorokra volt pénz, majd jön a festés, no meg a cuccok. Természetesen teszek fel képeket, sőt, majd az elhelyezésre is szeretnék tőletek tippeket kérni.

Köszi,

Joc

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

zséééé, bigfoot: mindenképpen álló frontokat szeretnék, ugyanis egy 5x5-ös nappaliba kerül minden. (+amerikai konyha mögötte) Már a helyük is ki van alakítva, csupán a főnöktől várom az engedélyt (hála az égnek, ő is szereti a szép hangzást). Már hallgatóztam kicsit, de úgy gondolom, teljesen más lesz bármelyik szett hangja a nappalinkban, mivel teljesen más az akusztika. Egy black-out függönnyel megpróbálok javítani a helyzeten, amennyire sikerül.  
Joc

De ha kész lesz képeket is várunk:)

Joco1114
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Joc

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Jövő év elején szeretnék beruházni egy 5.1-es szettbe. Szóval van rá kb. 500e. Ezért szeretnék ötleteket
Csak egy tipp, bár a szett csak 367e pennáéknál, ha nem tiszafa vagy rózsafa kivitelben kéred (akkor 469e), szóval a Castle Compatc CC3 5.1 szettre gondoltam (pár szó magyarul).
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

zsééééé
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: zsééééé »

(persze utánaolvasva, utánakérdezve)
Hallgass is utána. Amúgy ezek jó dobozok, de érdemes a használtak között is körülnézni, ha nem ragaszkodsz az újhoz.
Pacific EVO dobozt egyszer én is majdnem vettem, de aztán mégse. Szép egyenletes mély, és tiszta, lágy magasakat produkál. Jó vétel lehet.

Joco1114
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Jövő év elején szeretnék beruházni egy 5.1-es szettbe. Szóval van rá kb. 500e. Ezért szeretnék ötleteket, leírom, hogy kevésbé hozzáértően (persze utánaolvasva, utánakérdezve) mit találtam:

1. konfig:
PolkAudio RTi 8
PolkAudio RTi 6
Polkaudio CSi 5
Polkaudio PSW 505

2. konfig:
Wharfedale Pacific EVO 40
Wharfedale Pacific EVO 10
Wharfedale Pacific EVO
Wharfedale SW250

Tudom, meg kell őket hallgatni, de legalább legyen némi rálátásom, milyen irányba keresgéljek.

Köszönettel, ha tudtok segíteni!

Joc

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

vajon 30-40k/db körül lehet kapni olyan front falat amit érdemes Yamaga 4 es szériára rápakolni?

olcsoprojektor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: olcsoprojektor »

Athena hangfalakról tud valaki valamit?
Athena AS-B2.2 ?

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Sziasztok! Megszeretném kérdezni, hogy valaki ismeri-e a Wharfedale Diamond 5.0 szettet. Lehet-e zenét halgatni a mozizás mellett rajta.(komoly és könnyű zenét)
Köszönöm.

Hi Miki 03!
Gondolom a Surányis akciós 5.0-ás szettre gondolsz.Hát szerintem ennyit a "hülyének" is megér(54.900 Ft), főleg, hogy ennyiért árulja külön a 8.3-at.
A 8.3-at elég sokan használj(t)ák itt a fórumon is és meg voltak elégedve.
Ha nem csim-bum zene megy rajta szerintem meg leszel elégedve.
A gyenge pont inkább a WH2. Később kifoghatsz egy használt Diamond centert, mellőzöd a WH2 centert és kész is.Megéri ez a kis plusz, elég jelentős a különbség.Szerintem vágj bele!

UPSakku.hu

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Sziasztok! Megszeretném kérdezni, hogy valaki ismeri-e a Wharfedale Diamond 5.0 szettet. Lehet-e zenét halgatni a mozizás mellett rajta.(komoly és könnyű zenét)
Köszönöm.

biztosan...

miki03
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: miki03 »

Sziasztok!
Megszeretném kérdezni, hogy valaki ismeri-e a Wharfedale Diamond 5.0 szettet. Lehet-e zenét halgatni a mozizás mellett rajta.(komoly és könnyű zenét)
Köszönöm.

sith7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: sith7 »

Mondjuk 8 eFt-ért már egész hallgatható füleseket is lehet kapni.
Én otthon soha a büdös életbe nem dugnék fülhallgatót a fülembe, de még a fejemre sem tennék fejhallgatót.

Utálom... suliba persze más, most is hallgatok egy mx300-as sennhezivel muzsikát.

Ha az újszülött gyermeked alszik majd a szomszéd szobában, vagy ha az asszony éppen tévét akar nézni, amikor te zenéthallgatnál, akkor majd szépen a fejedre fogod tenni azt a fülest!

Ez így igaz...

Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Én otthon soha a büdös életbe nem dugnék fülhallgatót a fülembe, de még a fejemre sem tennék fejhallgatót.

Utálom... suliba persze más, most is hallgatok egy mx300-as sennhezivel muzsikát.

Ha az újszülött gyermeked alszik majd a szomszéd szobában, vagy ha az asszony éppen tévét akar nézni, amikor te zenéthallgatnál, akkor majd szépen a fejedre fogod tenni azt a fülest!
gordon314.fw.hu

Vendég

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

Újabb problem. Az a zongora az szintetizátor. Namost nekem az is erre van kötve. Nem szól ez rosszul amúgy. Fülesem meg van. 6990-ért vettük.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Nem remeg a kezem.(zonográzok) De én azt mondtam hogy nincs pénzem drága cuccokra. És ha lenne is, minek venném meg a méregdrága cuccot ha úgyse adok rá hagerőt? Nekem ez is megfelel mint hangzásilag mint pedig árban. Én azt írtam, hogy a Logitechnek egyes darabjainál. A számtechboltban meg egy jó haverom dolgozik. Szóval neki hiszek. Ő mondta, hogy ennyi pénzért ezt vigyem. És szerintem 8000Ft-ért megérte.
Annyit biztosan megért.

Ha valaki lakókörnyezete miatt (panel, kisgyerek a lakásban) arra van kárhoztatva, hogy ne tudjon elvezetes hangerőn hangsugárzón zenét hallgatni, akkor a fejhallgató lehet jó alternatíva.

Egyébként megértelek, hogy fiatalon kevés pénzből, nem ideális akusztikai körülmények között szeretnél muzsikát hallgatni, de van egy színvonal ami alatt már tul sok a kompromisszum.

Ezért szvsz inkább egy jó füles, mint egy rossz hangsugárzó.
gordon314.fw.hu

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kössz. De hát úgy tanul az ember ha kérdez..

Vendég

De ha nem volt több zsém... 15 éves vagyok amúgy.
Akkor már értem a logikátlan magyarázatokat. Bocsi, de ezt gondolom...

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mittom én..

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11184
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

De én azt mondtam hogy nincs pénzem drága cuccokra. És ha lenne is, minek venném meg a méregdrága cuccot ha úgyse adok rá hagerőt?
Természetesen respektálható, hogy nem akarsz többet költeni rá. De a komolyabb cucc nem a hangerőről szól. Egy Ferrarival 50-es tempóban is nagyobb élmény az autózás, mint egy Suzukiban. Ha meg azt írod, Neked megfelel, akkor miért kérdezed mások véleményét róla?

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

De ha nem volt több zsém... 15 éves vagyok amúgy.

Vendég

minek venném meg a méregdrága cuccot ha úgyse adok rá hagerőt? 
A számtechboltban meg egy jó barátom dolgozik ECDL tanfolyamokat csinál meg ilyesmiket. Szóval neki hiszek. Ő mondta, hogy ennyi pénzért ezt vigyem. És szerintem 8000Ft-ért megérte.

Tán mert az még úgyis sokkal jobb?

Nekem is dolgozik nem 1 barátom számtechboltban, mégis sok hülyeséget hallottam már tőlük.
Tény, h van összeg ami alatt nem lehet jobbat venni ezeknél.
V kicsit többért meg már sokkal jobbat kapsz!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”