Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Ha kérdezhet olyan is, aki nem akar százezreket hangfalra költeni mozizás, és némi zenehallgatás céljára, akkor az alábbiak közül melyiket ajánljátok ( 5.1-es kéne a mozi miatt)
Jamo E310PPD 40kFt
System fidelity 2305 50kFt
Magnat Monitor 110 60kFt
JBL SCS 178 (ez már a rászánt keret felső határát viszi) 70kFt
(ha van más ötlet azt is szivesen veszem, de már így sem tudok dönteni)
mindez egy ugyancsak beszerzendő, de 40kFt-60kFt erősítővel lenne meghajtva. (olyanokra gondoltam yamaha rxv359, kenwood krfv5090, pioneer vsx-416, jvc rx 5052, denon avr1306)
Én a jó öreg wharfedale 8.x-et venném, ha mást nem, akkor elsőnek a frontokat, majd később a centert+hátteret, de lehet egyszerűebb egyben megvenni. Még így is 100 alatt van, de legalább nem szaladsz ki a világból, ha zenét teszel be.
Nemrég még a MediaMarktok rogyásig voltak 8.3 és 8.4-el Ennyit én a helyedben biztos szánnék rá...
Bocs de ez szerintem nagyon buta kérdésfeltevés. Kb. olyan, hogy melyik a jobb szín a kék vagy a piros? Vagy olyan mintha azt kérdeznéd, hogy a kenyér a jobb étel vagy a szalámi.
A Scan Speak teljes palettát gyárt és nagytételben a Sonido meg egy alapvetően szélessávú hangszórókban spiller néhány darabos készítő.
Ha egy érzékeny egyutast szeretnél akkor a Sonido mellett van még 2-3 márka de talán a Sonido a legjobb ár/érték arány. Ha többutast, akkor a ScanSpeak biztosan szóba jöhet de legyen egy jó leírásod az egész szerkezetről.
Ha meg Vifa magasad van akkor keress egy olyan Kitet amiben az a Vifa magas van és szerezz olyan mélyet alá ami oda való.
Ha kérdezhet olyan is, aki nem akar százezreket hangfalra költeni mozizás, és némi zenehallgatás céljára, akkor az alábbiak közül melyiket ajánljátok ( 5.1-es kéne a mozi miatt)
Jamo E310PPD 40kFt
System fidelity 2305 50kFt
Magnat Monitor 110 60kFt
JBL SCS 178 (ez már a rászánt keret felső határát viszi) 70kFt
(ha van más ötlet azt is szivesen veszem, de már így sem tudok dönteni)
mindez egy ugyancsak beszerzendő, de 40kFt-60kFt erősítővel lenne meghajtva. (olyanokra gondoltam yamaha rxv359, kenwood krfv5090, pioneer vsx-416, jvc rx 5052, denon avr1306)
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5291
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik gyártó termékei képviselnek magasabb színvonalat, szal melyik gyárt jobb hsz-kat? ScanSpeak, vagy Sonido? Most ártól eltekintve melyikkel érdemesebb próbálkozni? Pontosan erre a két hsz-ra lennék kíváncsi: ScanSpeak 18W/4531G00, és Sonido SCW-178-8. A hszek TQWT ládához kellenének, a Sonido-ból az alacsonyabb lin. XMAX miatt 2-t használnék ládánként!A tervezéssel az esetleges duplázás miatt nem lenne probléma, mert megfelelő szakemberre bíznám a dolgot....
Magasnak ezt használnám: XT25TG30-04
Mégis melyik verzió lenne a jobb megoldás? Várom a válaszokat....
A Scanspeakhez nehezebb keresztváltót készíteni, de ha sikerül, szerintem nagyon jó hangszóró.
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik gyártó termékei képviselnek magasabb színvonalat, szal melyik gyárt jobb hsz-kat? ScanSpeak, vagy Sonido? Most ártól eltekintve melyikkel érdemesebb próbálkozni? Pontosan erre a két hsz-ra lennék kíváncsi: ScanSpeak 18W/4531G00, és Sonido SCW-178-8. A hszek TQWT ládához kellenének, a Sonido-ból az alacsonyabb lin. XMAX miatt 2-t használnék ládánként!A tervezéssel az esetleges duplázás miatt nem lenne probléma, mert megfelelő szakemberre bíznám a dolgot....
Szerintem jobban jársz, ha inkább a csináld magad hangfalépítés topicjába teszed fel a kérdésed. Lehet, hogy nem mindenki olvassa ezt, aki od be-benéz.
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik gyártó termékei képviselnek magasabb színvonalat, szal melyik gyárt jobb hsz-kat? ScanSpeak, vagy Sonido? Most ártól eltekintve melyikkel érdemesebb próbálkozni? Pontosan erre a két hsz-ra lennék kíváncsi: ScanSpeak 18W/4531G00, és Sonido SCW-178-8. A hszek TQWT ládához kellenének, a Sonido-ból az alacsonyabb lin. XMAX miatt 2-t használnék ládánként!
A tervezéssel az esetleges duplázás miatt nem lenne probléma, mert megfelelő szakemberre bíznám a dolgot....
Sziasztok!
Front vadászaton vagyok. Nem rég vettem egy Yamaha rx-v459-es erölködőt. Mozira és zenére használnám, a szoba 25 m2-es. Milyen hangfalakat ajánlanátok (esetleg ha van valakinek yamaha-ja milyet használ)? A pénz nem túl sok 70 alatt. Néztem a Wharfedale Diamond 8.4 és a Heco Vitas 500. Melyiket ajánlanátok? A wharfit 8 Ohmon lehet-e nyomatni? (van két videotonom 8 Ohmosok, gondoltam beteszem őket háttérnek)
Előre is köszi
Petók
Valami ilyesmit hallottam én is pedig azt hittem, hogy a zeneiség kánaánját fogom hallani de nem. És a mélyláda az tényleg külön életet élt. Ja egyébként külön ezért mentem meghallgatni és a Martin Logan Sumit volt Mark Levinzon erősítőkkel meg CDvel. Azt hiszem olyan ez mint a tízezer fotintos szivar aminek százezer forintos szivarvágóval vágják le a végét. Ők értenek belőle valamit amit én nem. Nekem ebből csak a fura hang maradt meg ahogy a szivarból meg a füstszag. És mielőtt kardélre hányna a tisztelt 'értő' publikum ez természetesen magánvélemény!
Ez tetszett!
Grat!
Valami ilyesmit hallottam én is pedig azt hittem, hogy a zeneiség kánaánját fogom hallani de nem. És a mélyláda az tényleg külön életet élt. Ja egyébként külön ezért mentem meghallgatni és a Martin Logan Sumit volt Mark Levinzon erősítőkkel meg CDvel. Azt hiszem olyan ez mint a tízezer fotintos szivar aminek százezer forintos szivarvágóval vágják le a végét. Ők értenek belőle valamit amit én nem. Nekem ebből csak a fura hang maradt meg ahogy a szivarból meg a füstszag. És mielőtt kardélre hányna a tisztelt 'értő' publikum ez természetesen magánvélemény!
Ez tetszett!
Grat!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2 - Rel T/9X
Te jó ég én a véleményemet írtam le amit én hallok! Nehogymá' egy ilyen drága dologról azért dönts így vagy úgy mert hifritz vagy bárki hideget vagy meleget írt! Menj el hallgasd meg vidd a lemezeidet és ha tényleg van ennyi énzed és kedved akkor még vitesd is haza meghallgatni. De tedd ezt meg más hasonló kaliberű darabbal is ám és a fülednek higgyé'!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11185
- Kapcsolat:
Na akkor olyat se veszek. Gondoltam, hogy nem szólhatnak valami jól. Magas hangok vannak, mélyek vannak, és a kettő között?
Na azért nem ezen a szinten vannak ezek a cuccok ám. Az urak természetesen komolyan gondolják a véleményüket, de azért nem így, ahogy Te leírtad. A zenei élmény amúgy sem magas/közép/mély hangokból áll csak. Nekem pl. nagyon tetszik a Martin Loganek semlegessége, de ettől még persze nem világbajnokok. Mindenesetre ne a 100e forintos kategóriába helyezd őket!
Na akkor olyat se veszek. Gondoltam, hogy nem szólhatnak valami jól. Magas hangok vannak, mélyek vannak, és a kettő között?
Ezt a következtetést az eddigi beírások alapján vontad le?
Ez így egy kicsit túlságosamón leegyszerüsített, és nem is feltétlenül igaz...
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Nem. Hogy szólnak?
Szvsz. következik.
Igaz, hogy sokkal "torzításmentesebben" mint dinamikus társaik, azonban éppen nem a tempo és a ritmus az erősségük. Ugyanis egy egész nagy felület szólal meg egyszerre annak minden pontja időben ugyan azt sugározva ámde a tér más pontján. Ezért a hangjuk elég széteső, különösen a sávszéleken. És teljesen valószerűtlen méretekben jelenítik meg a zenét. Óriási torkú énekesek és hatalmas gitárok és hegedűk elvékonyodó mélyvonósok és tam-tam dobként ható ütősök előterében. Továbbá nem igazán dugattyúként mozgatják a levegőt csak "lehelnek", ezért energiahiányosak. A dinamikus mély illesztése még soha senkinek nem sikerült ami nem is csoda mert teljesen más két valami.
Szóval ez is olyan, hogy nem felsőbbrendű csak éppen egész más hibákkal bír és más erényei vannak. Számomra viszont a sztatikusok egy olyan életszerűtlen és valószerűtlen hangképet prezentálnak amit nem tudok élvezni. De azt is be kell látni, hogy rövidtávon nagyon látványos és lenyűgözőek is tudnak lenni.
Már a helyük is ki van alakítva, csupán a főnöktől várom az engedélyt...
Egy black-out függönnyel megpróbálok javítani a helyzeten, amennyire sikerül.
Mé, nem te vagy a főnök?
OFFTOPIC:
Black-out függöny: a Lurdy-ház emeletén van egy jó kis függönybolt, én ott varrattam méretre igényes kis black-out függönyöket a moziszobába, mondhatom szép is, hasznos is, bár inkább sötétítés szempontjából értem, semmint akuszikailag.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Nem. Hogy szólnak?
Baromi gyorsak, feszesek, sokkal gyorsabbak, mint egy átlagos dinamikus hangsugárzó. Mentesek a hagyományos hangfalak „dobozos” megszólalásától, nagyon nyitott, levegős, transzparens megszólalás jellemzi őket. A mélyátvitelük elég szerény, ezért általában egy aktív mélysugárzóval támogatják meg az „aljukat”, aminek viszont elég macerás a megfelelő illesztése, ugyanis nem sok szub tudja tartani a sztatikus panel által diktált tempót. Problémát jelent még az is, hogy a sugárzás nem pontszerű, hanem egy igen nagy felületű, kis tömegű fólia szólal meg, ami közelről hallgatva elég vicces tud lenni, főleg a közel mikrofonozott felvételeknél (6 méteres gitár effektus).
A sztatikusok még arról híresek, hogy általában alaposan megizzasztják az erősítőket, nem ritka a 0,5-1 Ohm-os impedancia érték sem. Nagyon stabil tápot igényelnek.
Nem. Hogy szólnak?
Én még nem hallottam szólni ilyen vékony "izét", de nem gondolom, hogy olyan jól szólhatnak. Aki már hallott ilyet szólni az mondja el nekem hogy milyen!
Egyátalán nem halottál még sztatikust, vagy Final-t nem hallottál még?
Én még nem hallottam szólni ilyen vékony "izét", de nem gondolom, hogy olyan jól szólhatnak. Aki már hallott ilyet szólni az mondja el nekem hogy milyen!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Új Final Sound sugárzók
Klepto!
Csak egy tanács: sajna azt hogy mennyire válik le a zene egy hangszóról azt az is befolyásolhatja hogy milyen erősítővel és főleg milyen kábelekkel próbáltad. A saját rendszeremen tanultam meg, hogy néhány normális dróttal hogyan lehet a csúf békából királylányt csinálni - vagyis a kétoldalas, denehezenakaródziknekileválnimárvégre, és az úristenholahangszóró között egy rendes hangfalkábel és egy rendes interkonnekt volt a különbség!
n.drews!
A cuccok kábelei mindkét esetben 1,5mm2 keresztmetszetű sima OFC réz hangfaldrótok voltak az olcsó kategóriából.
Nálam itthon Oehlbach 4mm2-es ezüstözött réz drótok vannak, aminél jobbat már csak lényegesen drágábban tudnék venni; de kérdés, hogy érdemes lenne-e?
Jól értem, hogy ez Nálad negatív jelző? Ne legyen! A jó cucc igazi térhangzásra képes, néha még hátulról is hallhatsz hangokat rafinált lemezeken. Azt a sugárzót nyugodtan felejtsd el, ami csak a két doboz közül képes megszólalni!
Hát igen is, meg nem is. Azért volt hátránya, mert nem éreztem elég erőteljesnek a mélyeket, illetve kissé bántónak tűntek a magasak. Talán túl sok volt belőle, vagy az erősítő (Radiotehnika) saját karaktere volt az, ami bántott. Lehet, ha bejáratódott dobozok lettek volna, akkor nem tűnt volna mélyhiányosnak, bár inkább mélyben erőtlennek a hangkép.
Az én gagyi Videoton magasaim is képesek úgy szólni, mintha a hátsók is szólnának, ha úgy van keverve a zene
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 700
Jól értem, hogy ez Nálad negatív jelzo˝? Ne legyen! A jó cucc igazi térhangzásra képes, néha még hátulról is hallhatsz hangokat rafinált lemezeken. Azt a sugárzót nyugodtan felejtsd el, ami csak a két doboz közül képes megszólalni!
az a jó, ha túllép :kiraly:
ilyenkor hiszi azt az ember, hogy a hátsók is be vannak kapcsolva, pedig nem is
qqriq fórumtársunk, napokban cserélte le jbl hangfalait, magasabb kategóriába lépett : JMlab Cobalt 826S -ra, volt szerencsém már hozzá, meg 20-30 perc múlva megint lesz , nagyon-nagyon szép tere van.
a jbl is nagyon qurva jól szólt, de ezek még annál is :vazeg: .
akkor ezekre mit mondanál
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Sziasztok.
Én is elkeztem hallgatózni. Pénteken Polkaudio Rti6os, tegnap B&W 603as volt, a héten meg még lesz AE Evo3as. Csak sajnos ugye a technika, amivel hallgattam olyan volt, amilyen...mármint túl jó, amilyen nekem nem lesz. Nad M3 meg valamilyen Rotel erősítő... meg persze különböző zenék is voltak.(felkészületlenül mentem, mivel ez csak olyan előhallgatás volt). Így elsőre a polk jobban bejött, persze számítógép hangfal után minden kicsit komolyabb hanfal elképesztőnek tűnik! Hihetetlen, hogy egy ilyen hangfalból ilyen komly mélyek is előjöhetnek.(lehet, hogy csak nekem okoz ez meglepetést!)
Meg az egyéb körülymények is a polk mellett szólnak. Hátsó hangfal elhelyezés(bipol), kisebb a hangfal, olcsóbb is..
Na mindegy, AE-re is kiváncsi vagyok, azt legalább olyan szintű erősítővel fogom hallgatni(Aeron), amilyen nekem is lesz.
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
A precízsége nem biztos, hogy tökéletes, mivel a hang nem csak a két hangfal között szólal meg, hanem lényegesen túllép a falakon oldalirányban is.
Jól értem, hogy ez Nálad negatív jelző? Ne legyen! A jó cucc igazi térhangzásra képes, néha még hátulról is hallhatsz hangokat rafinált lemezeken. Azt a sugárzót nyugodtan felejtsd el, ami csak a két doboz közül képes megszólalni!
Wharfedale Diamond 9.6(120K/Pár): Csak semmi izgalom kérem, hisz Angolok vagyunk! Nagyon homogén, nyugodt hangkép. Nincs sem forszírozott magas, sem döngő, vagy mindent elnyomó mély. A zene itt is leválik, és csukott szemmel nem beazonosítható a fal helyzete. Bár itt nem olyan erős és széles a leválás mint a Royal Akustik esetében, ez talán a kevésbé forszírozott magasnak köszönhető.
Celestion F38(110K/pár): A legszebb megépítésű, és leginkább a minőségi termék látszatát keltű fal a három közül. Sajnos hangra ehhez még nem volt szerencsém, de a kistesója, az F30 nem hagyott hidegen. A fórumon elismerően szóltak róla.
Klepto!
Csak egy tanács: sajna azt hogy mennyire válik le a zene egy hangszóról azt az is befolyásolhatja hogy milyen erősítővel és főleg milyen kábelekkel próbáltad. A saját rendszeremen tanultam meg, hogy néhány normális dróttal hogyan lehet a csúf békából királylányt csinálni - vagyis a kétoldalas, denehezenakaródziknekileválnimárvégre, és az úristenholahangszóró között egy rendes hangfalkábel és egy rendes interkonnekt volt a különbség!