Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
filmek közül kevés akciósat nézek (csak amiben űrhajó is van)
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
ergonak részben igaza van, de nem lehet mindig mindent meghallgatni.
főleg vidéken.
speciel én komoly hallgatózás nélkül vettem őket MM-ben.
Nekem zenére is bejönnek az alap eszközeimmel (aláírás), filmek közül kevés akciósat nézek (csak amiben űrhajó is van), oda kellhet egy sub mellé. Sokat kell bejáratni. egy-két duplaáras hangszórót füleltem azóta, sokkal jobb forrással és erősítővel és mindig örömmel tértem haza. Persze az ember bemeséli magának, tudom...
system
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 714
Sziasztok!A hétvégén ismét voltam hallgatózni, és ismét kihúztam egy nagy márkát a listámról.
(...................)
jövôre Veled, még mindig itt
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Sziasztok!A hétvégén ismét voltam hallgatózni, és ismét kihúztam egy nagy márkát a listámról. Meghallgatásom tárgy a Dali Concept 6 szett volt, és hát hüm-hüm, ez sem volt az igazi.
A Celestion F38 viszont még mindig nem került a fülem közelébe, és már komolyan bosszant a dolog, hogy szinte sehol nem kapható, ahol meg igen, ott meg nem hallgatható
Ezért kérem ismét, hogy akinek már volt szerencséje élőben összehasonlítani a Wharfedale Diamond 9.6-ot és a Celestion F38-at, az írjon egy szubjektív véleményt a két dobozról. Feltételezem, hogy más hangkarakterük van, de mégis érdekelne egy vélemény. E Wharfinak az egységessége és a pontossága fogott meg, ami még a Daliból is hiányzott. A mélyekben a Whari sokkal pontosabb volt, a Dalihoz képest, ami igencsak feldúsult, és brummogós volt. A Wharfinál viszont nem tudom, hogy ez a pontosság nem fog-e a filmeknél negatívan hatni, és nem lesz-e erőtlen tőle...
A Celi viszont nagyobb márka, szebb kivitel, de az esztétikusabb fóliázás, és a pozitív előítéletemen kívül más érvet nem tudok felhozni mellette. Árban a két doboz között 1-2% eltérés van, ami ekkora összegnél elhanyagolható eltérés.
dali concept 6 ot és is hallottam és nekem is olyan semmilyennek tünt
Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid
Sziasztok!
A hétvégén ismét voltam hallgatózni, és ismét kihúztam egy nagy márkát a listámról. Meghallgatásom tárgy a Dali Concept 6 szett volt, és hát hüm-hüm, ez sem volt az igazi.
A Celestion F38 viszont még mindig nem került a fülem közelébe, és már komolyan bosszant a dolog, hogy szinte sehol nem kapható, ahol meg igen, ott meg nem hallgatható
Ezért kérem ismét, hogy akinek már volt szerencséje élőben összehasonlítani a Wharfedale Diamond 9.6-ot és a Celestion F38-at, az írjon egy szubjektív véleményt a két dobozról. Feltételezem, hogy más hangkarakterük van, de mégis érdekelne egy vélemény. E Wharfinak az egységessége és a pontossága fogott meg, ami még a Daliból is hiányzott. A mélyekben a Whari sokkal pontosabb volt, a Dalihoz képest, ami igencsak feldúsult, és brummogós volt. A Wharfinál viszont nem tudom, hogy ez a pontosság nem fog-e a filmeknél negatívan hatni, és nem lesz-e erőtlen tőle...
A Celi viszont nagyobb márka, szebb kivitel, de az esztétikusabb fóliázás, és a pozitív előítéletemen kívül más érvet nem tudok felhozni mellette. Árban a két doboz között 1-2% eltérés van, ami ekkora összegnél elhanyagolható eltérés.
" Hát ennek nem fogtok ürülni amit most fogtok hallani de ez a valóság:még nincs dvd lejátszóm, a pc-ről hallgatnám a zenét a hangkártyám az
viszont elég jó!
A szoba nagysága 25 négyzetméter.
József Te mit ajánlanál?
Mit tudsz a Rubiconokról?"
Sajnos a Rubiconokat nem ismerem, többen azt írták, hogy jó ár-érték arányuk van.
25mm-re viszonylag tisztességes erőlködő illik, sztem alap Yamaha és társai felejtősek, legalábbis ha hosszabb távra tervezel. Én a legkisebb H/K-t, Marantzot ajánlanám mondjuk, akár használtan is nézhetsz ilyeneket. Ezek ára 90 ezer is lehet, tehát marad mondjuk 80 hangfalra, s ebből normális 5.1-t venni nemigen lehet. Egy tisztességes fontot viszont igen. Álló típust ajánlanék ekkora szobába, hogy mélyed is legyen, mertha ennyiért veszel monitor és szub rendszert az nem fog összeállni sehogy sztereóra.
Többféle márka létezik ebben a kategóriában is, de mindegyiknek más karaktere van, tehát azt megírhatnád még, hogy milyen hangzást szeretsz.
igazad van de sajna egy szar hangkártya tönkre teszi a dolgokat...
-
Vendég
szóval a Wharfedale Diamond okról mi a vélemény?
nem nézted meg személyesen?
még nem, miért?
mert ha szeretnél venni maganak egy cuccot, akkor "illene" meghallgatni, tesztelni és nem mások véleményére hallgatni.
a héten fogom megtenni, de mások véleményére is kiváncsi vagyok
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
" Hát ennek nem fogtok ürülni amit most fogtok hallani de ez a valóság:
még nincs dvd lejátszóm, a pc-ről hallgatnám a zenét a hangkártyám az
viszont elég jó!
József Te mit ajánlanál?
Mit tudsz a Rubiconokról?"
Sajnos a Rubiconokat nem ismerem, többen azt írták, hogy jó ár-érték arányuk van.
25mm-re viszonylag tisztességes erőlködő illik, sztem alap Yamaha és társai felejtősek, legalábbis ha hosszabb távra tervezel. Én a legkisebb H/K-t, Marantzot ajánlanám mondjuk, akár használtan is nézhetsz ilyeneket. Ezek ára 90 ezer is lehet, tehát marad mondjuk 80 hangfalra, s ebből normális 5.1-t venni nemigen lehet. Egy tisztességes fontot viszont igen. Álló típust ajánlanék ekkora szobába, hogy mélyed is legyen, mertha ennyiért veszel monitor és szub rendszert az nem fog összeállni sehogy sztereóra.
Többféle márka létezik ebben a kategóriában is, de mindegyiknek más karaktere van, tehát azt megírhatnád még, hogy milyen hangzást szeretsz.
Naim-ZU
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 714
még nem, miért?
mert ha szeretnél venni maganak egy cuccot, akkor "illene" meghallgatni, tesztelni és nem mások véleményére hallgatni.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
-
Vendég
még nem, miért?
system
Hát ennek nem fogtok ürülni amit most fogtok hallani de ez a valóság:még nincs dvd lejátszóm, a pc-ről hallgatnám a zenét a hangkártyám az
viszont elég jó!
József Te mit ajánlanál?
Mit tudsz a Rubiconokról?
mit értesz az alatt hogy elég jó.....ha sb-d van akkor felejtsd el a gépről zene hallgatást.
vagy dac vagy legalább egy e-mu szintű hangkártya kellene
Gibberish:
nekem nem nagyon jünnek be!
Én halgattam a 8.4 eseket de nem tetszettek.
Azoktól sokkal jobbak a Celestion F30 asak.
Szerintem .
Hát nekem nem sok válasz érkezett!
Lenne egy másik kérdésem igaz nem teljesen hangfal a téma de elég közeli.
Ismeri valaki a Logitech Z-5500 digital (THX minősítésű) szettet? Vélemények?
Mert régebben volt egy z-560-osom de abból a közép nagyon hiányzott.
Hát ennek nem fogtok ürülni amit most fogtok hallani de ez a valóság:
még nincs dvd lejátszóm, a pc-ről hallgatnám a zenét a hangkártyám az
viszont elég jó!
József Te mit ajánlanál?
Mit tudsz a Rubiconokról?
-
Vendég
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
zsolt320i!
Sajnos nemcsak ezeket kell figyelembe venni 1 rendszer vásárlásánál.
Nagyon fontos az is, hogy mekkora helyre szeretnéd letenni a rendszert. DVD játszód van?
később sem lesz több pénzed, hogy kiegsészítsd a rendszert? Én a te helyedben csak 1 erősítőt, meg egy pár frontsugárzót vennék ennyiből, s később egészíteném ki a többi sugárzóval.
Naim-ZU
Kösz a tippet,
milyenek a Rubiconok?
Hol lehetne őket meghallgatni?
Ma hallgattam meg egy Dali concpt 6 -ot, nagyon tetszettek, csak egy kicsit húzós
az ára!
Ez (Rubicon) van olyan jó mint a Dali?
-
Vendég
Sziasztok,
Házimozit szeretnék venni!
Max ráfordítandó összeg 170000 Huf, ami 5.1 hangfalszettet és egy erősítőt kéne tartalmazzon!
Sok zenét és sok filmet szeretnék rajta hallgatni, illetve nézni!
Zenei ízlésem vegyes: disco, rock, pop, klasszikus, ambiens (enya, vangelis, ...)
tehát minden ...
Ezeket figyelembe véve mit lenne érdemes meghallgatni?
Kösz!
itt egy pack
http://ittveddmeg.hu/products.php?id=20238
Sziasztok,
Házimozit szeretnék venni!
Max ráfordítandó összeg 170000 Huf, ami 5.1 hangfalszettet és egy erősítőt kéne tartalmazzon!
Sok zenét és sok filmet szeretnék rajta hallgatni, illetve nézni!
Zenei ízlésem vegyes: disco, rock, pop, klasszikus, ambiens (enya, vangelis, ...)
tehát minden ...
Ezeket figyelembe véve mit lenne érdemes meghallgatni?
Kösz!
-
Vendég
nem is csodálkozom, ugyanígy voltam a kodával, annyira érzéketlenek lehetnek mint a kodáé 86 dB a frontok meg 90 dB körül vannak.És tudom van a csatornánkénti kiemelés, nekem az se segített akkor is nokedli volt az egész.
na a héten megnézegetem a fekete gyémántokat élőben:)
nem is csodálkozom, ugyanígy voltam a kodával, annyira érzéketlenek lehetnek mint a kodáé 86 dB a frontok meg 90 dB körül vannak.
És tudom van a csatornánkénti kiemelés, nekem az se segített akkor is nokedli volt az egész.
ez mond valakinek valamit?Royal Akustik Rigonda
nagyon kis szimpatikus szett, kb pont ennyi pénzem lenne rá és nem tudom, hogy mennyire lehet használható egy ilyen cucc.
Kb. 2 éve vettem egy ilyet a főnökömnek. Szerintem nagyon erőtlenek a háttér sugárzók, nincs meg az az érzés, hogy ott ülsz a "cselekmény közepében".
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
-
Vendég
ez mond valakinek valamit?
Royal Akustik Rigonda
nagyon kis szimpatikus szett, kb pont ennyi pénzem lenne rá és nem tudom, hogy mennyire lehet használható egy ilyen cucc.
Vagyis akkor szerintetek a magnat felejtős? De miért is?
Esetleg valami konkrét ajánlat?
Hallottad már élőben a magnatot? A prospektusokból lényegében semmi nem derül ki arról, hogy hogyan szól. Oké, legyen a listádon, de hallgass meg mást is!
Persze nyílván de esetleg egy ilyen fórumon akár akadhat olyan ember is akinek ilyen van.
Esetleg van valaki konkrét tipusa amit használ ebben az árkategóriában és meg van vele elégedve?
Szerintetek létezik 100-200K környékén normális nem egydobozos házi-mozi ami zenehallgatásra is jó? (bár a legelső kommentemre a fronton kívül még nem tértünk ki )