Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Sziasztok. Szeretnék hangsugárzót venni, amihez örülnék tippeknek.

- 100% zene, ezen belül "pop/rock/elektronikus" jelleg, klasszikus és opera nélkül.
- 24 négyzetméterre, hosszúkás helyiség (3,70 széles), rövid oldalon lenne a két doboz, sajnos a falakhoz relatív közel. A hallgatás vagy a 3,2m-3m-3,2m háromszögben, vagy 5m-3m-5m háromszögben. 
- NAD C326BEE hajtaná, forrás csak PC, DAC: AQ dragonfly red.  

az elképzelés:
- nagyobb monitor (mélyközép min. 15cm), lehetőleg első bassreflex nyílással vagy zárt
- inkább melegebb, hosszabban hallgatható legyen, ami azért ne menjen a részletesség vagy a dinamika rovására
- sajnos szempont, hogy külsőre is tetsszen, emiatt a modernebb dobozok jöhetnek szóba
- költségvetés kb. 200e, ami érzéssel megtoldható de duplázni nem szeretném
- használt (max 10év), vagy új...

köszi!

Ugyan nem monitor, de már leírtam többször: Van egy Goldenear Triton 7 az aprón bagóért. 400 ezer újonnan asszem 180-ért vihető. Simán partiban van a drágább Jetes Elacokkal, vagy a drágább Martin Logan Motion falakkal is. Nekem annak a monitor változata van, és baromira meg vagyok vele elégedve.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Sziasztok. Szeretnék hangsugárzót venni, amihez örülnék tippeknek.

- 100% zene, ezen belül "pop/rock/elektronikus" jelleg, klasszikus és opera nélkül.
- 24 négyzetméterre, hosszúkás helyiség (3,70 széles), rövid oldalon lenne a két doboz, sajnos a falakhoz relatív közel. A hallgatás vagy a 3,2m-3m-3,2m háromszögben, vagy 5m-3m-5m háromszögben. 
- NAD C326BEE hajtaná, forrás csak PC, DAC: AQ dragonfly red.  

az elképzelés:
- nagyobb monitor (mélyközép min. 15cm), lehetőleg első bassreflex nyílással vagy zárt
- inkább melegebb, hosszabban hallgatható legyen, ami azért ne menjen a részletesség vagy a dinamika rovására
- sajnos szempont, hogy külsőre is tetsszen, emiatt a modernebb dobozok jöhetnek szóba
- költségvetés kb. 200e, ami érzéssel megtoldható de duplázni nem szeretném
- használt (max 10év), vagy új...

köszi!

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Tisztelt uraim! Csak jelezni szeretném hogy hogy a Vandik ma estétől új gazdájuknál vannak. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek akik ajánlották, és hozzáértő tudásukkal véleményt írtak róla.Nagyon köszönöm,előző tulajdonosának hogy ilyen makulátlan állapotban megörizte nekem,és köszönöm a végtelenül korrekt üzlet menetet! Kis szösszenet a ma estéből... miútán bekötöttük és mégszólalt lakonikus egyszerűséggel megállapítottuk hogy pocsékul szól. Ezen én nem lepődtem meg,hisz pontossan tudtam hogy az a 15 uszkve 20 watt cső kevés hozzá. A kedvesem pánikba esett, hogy vagy ne adjam az oda a cserébe felajánlott hangfalat, vagy azonnal keresek valami normális erősítőt ezekhez... (imádom ezt a nőt). Nos ezért arra szeretnélek kérni benneteket ha esetleg valaki tud valami combos csővest ne kiméljen! Mcintosh, Audio Research előnyben. Köszönöm!
Szerintem itt tedd fel a kérdést!
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

Tisztelt uraim! Csak jelezni szeretném hogy hogy a Vandik ma estétől új gazdájuknál vannak. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek akik ajánlották, és hozzáértő tudásukkal véleményt írtak róla.Nagyon köszönöm,előző tulajdonosának hogy ilyen makulátlan állapotban megörizte nekem,és köszönöm a végtelenül korrekt üzlet menetet! Kis szösszenet a ma estéből... miútán bekötöttük és mégszólalt lakonikus egyszerűséggel megállapítottuk hogy pocsékul szól. Ezen én nem lepődtem meg,hisz pontossan tudtam hogy az a 15 uszkve 20 watt cső kevés hozzá. A kedvesem pánikba esett, hogy vagy ne adjam az oda a cserébe felajánlott hangfalat, vagy azonnal keresek valami normális erősítőt ezekhez... (imádom ezt a nőt). Nos ezért arra szeretnélek kérni benneteket ha esetleg valaki tud valami combos csővest ne kiméljen! Mcintosh, Audio Research előnyben. Köszönöm!
Milyen csöves erősítőd van, azért 2*20 wattos csövessel már kellene szólnia.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Veni »

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Jól tetted, a Vandik "csövezésre" születtek! Aztán hogy mennyire lesz a 2x20W az majd kiderül...[/quotJól tetted, a Vandik "csövezésre" születtek! Aztán hogy mennyire lesz a 2x20W az majd kiderül...
Félek semenyire.... Gyanítom a következő kérésem az lesz hozzátokhogy segítsetek valami combos csővesben...

kovika30
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: kovika30 »

Sziasztok!

Valaki használ itt "olcsóbb" aktív hangfalakból hm szettet?
Szerintetek jó lehet egy ilyen rendszer a passzív cuccal szemben?
Pl. Jbl lsr 305 vagy 308,esetleg Klipsch r 15pm.
Birizgálja a fantáziámat.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6194

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Uraim,nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! Hallgatva rátok,holnapra bejelentkeztem a Vandersteen meghallgatásra,és remélhetőleg ha tetszik és meg tudunk egyezni a vételére.Mégegyszer mindenkinek kösz!!!
Jól tetted, a Vandik "csövezésre" születtek! Aztán hogy mennyire lesz a 2x20W az majd kiderül...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Gielen
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Gielen »

Helló! Heco 702 es álló hangfalai érdekelnének.Milyen a hangzásuk?Csak zenére kellene(Classic house-trance+Depeche Mode).Kb.mekkora sztereó erősítő ideális hozzá?(mert az is új lesz)

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakozom a Vandi-t javaslók társaságához!
Együtt éltem mindhárom alsó modellükkel(1C,2C,3Ci),a 2-es és a 3-as a legjobb hangsugárzók közé tartoznak,amit hallottam,ártól függetlenül!
Előadásukban minden együtt van,nagy volumen,jó dinamika,ritmus,sávszélek,basszus,mindenek előtt  ZENE!!!
Igazi végső megoldás lehet!
Ami Nálad ellene szólhat:nagy tér,2x20W.Ez utóbbit karcsúnak tartom a Vandi képességeinek teljes kiaknázásához,de a puding próbája az evés!
Feltétlenül megér egy meghallgatást!!!
A jelenleg hirdetett hangsugárzók egyik kiemelkedően legjobbja-szerintem!
Ami még ennél is jobb,az a Vandersteen 3-as modellek valamelyike!
Üdv. Gyuri

Uraim,nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! Hallgatva rátok,holnapra bejelentkeztem a Vandersteen meghallgatásra,és remélhetőleg ha tetszik és meg tudunk egyezni a vételére.Mégegyszer mindenkinek kösz!!!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Egy magnat monitor 300a sub, nem cserélném mert bevált, két szettet találtam
Dali Spektor 6 + 1 + Vokal
Taga Platinum F-120 v.2 + S-90 + C-90
Melyik lenne jobb választás?
Egy erőteljesebb szett kellene.

Ott van aprón red75 Swans szettje. Bomba vétel.

izirajder
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: izirajder »

Egy magnat monitor 300a sub, nem cserélném mert bevált, két szettet találtam
Dali Spektor 6 + 1 + Vokal
Taga Platinum F-120 v.2 + S-90 + C-90
Melyik lenne jobb választás?
Egy erőteljesebb szett kellene.

Milyen sub van?
Eddig mit használtál?

Nézz körül az aprókban!
Használtban keres!

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Nagyon szépen köszönöm a minden igényt kielégítő válaszodat! Valamikor a kilencvenes években hallottam,akkor elájultam tőle,és azt hiszem máig nosztalgiával gondolok rá. Viszont azt hiszem hozzáértéseddel sikerűlt lebeszélned róla. Valamilyen szinten "végállomás" hangfalakat keresnék, és cső mellé ezek szerint nem biztos hogy ő való. Mégegyszer köszi a segítséget!
Csatlakozom a Vandi-t javaslók társaságához!
Együtt éltem mindhárom alsó modellükkel(1C,2C,3Ci),a 2-es és a 3-as a legjobb hangsugárzók közé tartoznak,amit hallottam,ártól függetlenül!
Előadásukban minden együtt van,nagy volumen,jó dinamika,ritmus,sávszélek,basszus,mindenek előtt  ZENE!!!
Igazi végső megoldás lehet!
Ami Nálad ellene szólhat:nagy tér,2x20W.Ez utóbbit karcsúnak tartom a Vandi képességeinek teljes kiaknázásához,de a puding próbája az evés!
Feltétlenül megér egy meghallgatást!!!
A jelenleg hirdetett hangsugárzók egyik kiemelkedően legjobbja-szerintem!
Ami még ennél is jobb,az a Vandersteen 3-as modellek valamelyike!
Üdv. Gyuri  

Larko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Larko »

Igen a Vandit javasolnám èn is .
Ès lenne egy olyan ajánlásom ami nem biztos hogy másnak is eszèbe jutna.
Pedig igen jó hang amúgy is ès csövivel is tud nagyon zenèlni.
Quadral Platinum M!!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Nagyon szépen köszönöm a minden igényt kielégítő válaszodat! Valamikor a kilencvenes években hallottam,akkor elájultam tőle,és azt hiszem máig nosztalgiával gondolok rá. Viszont azt hiszem hozzáértéseddel sikerűlt lebeszélned róla. Valamilyen szinten "végállomás" hangfalakat keresnék, és cső mellé ezek szerint nem biztos hogy ő való. Mégegyszer köszi a segítséget!
Szerintem cső mellé próbáld ki Lac Vandersteenjeit.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mint egykoron sok Infinityt kiprobáló jelentem egy igen komoly doboz a 9.2i.
Viszo t ehez olyan erőmű kell amit sokan el se kèpzelnènek.
Azokat a 30as lavorokat brutál mod meg kell fogni.Ezek szó szerint fal mèretüek.Sokkoló látni èlőben ès velük együtt èlni.
Ès rajtuk zenèt hallgatni is.
Van egy èrdekes èrzès az emberben mikor leül elèjük ès elengedi az ember a hangszintet.Egy komoly zenei mű tud olyan èrzèst nyújtani kellő meghajtással amit eddig csak igazi high end dobozoktol hallottam.Igaz nem azt mondom hogy olyan felbontó kèpessèg vagy tèr ábrázolás jellemzi őket de a jelenlèt èrzet a dinamika ès hangnyomás meg van mi t az igazi óriás high end dobozokban.
Cserèbe hogy nincs olyan felbontó kèpessègük ès nem analizálja ki a rèszleteket szorakoztatóbb tud lenni rosszabb felvètelekkel is.Règebbi rock zenèkkel èlvezetesebb mint sok nagy durranás.
Cserèbe 2 ohm stabil erősitők is sokszor elvèreznek alatta.
Nagy igènyű doboz.
Nem a legkifinomultabb, legrèszletezöbb, legzeneibb doboz.Cserèbe brutál hangnyomás ès dinamika nagyon nagyon jó összhanggal ès nagyon jó jelenlèt èrzettel.Továbbá tud olyat mutatni rock zenèn is ami miatt sok high end doboz mellett is ott van a helye.
Csőves mellè nem vennèm ès nem is ajánlanám, ès csak elvakult hifistáknak ajánlom akik ki is merik használni ès ki is tudják szolgálni.
Mark Levinson, nagy Krell vasak Vagy igen komoly Treshold ès usa monster power block-okhoz van ez tervezve.
Mert sok 2 ohm stabil 200watt+ vègfok is letèrdel alatta hiába a magas èrzèkenysèg.

Larko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Larko »

Mint egykoron sok Infinityt kiprobáló jelentem egy igen komoly doboz a 9.2i.
Viszo t ehez olyan erőmű kell amit sokan el se kèpzelnènek.
Azokat a 30as lavorokat brutál mod meg kell fogni.Ezek szó szerint fal mèretüek.Sokkoló látni èlőben ès velük együtt èlni.
Ès rajtuk zenèt hallgatni is.
Van egy èrdekes èrzès az emberben mikor leül elèjük ès elengedi az ember a hangszintet.Egy komoly zenei mű tud olyan èrzèst nyújtani kellő meghajtással amit eddig csak igazi high end dobozoktol hallottam.Igaz nem azt mondom hogy olyan felbontó kèpessèg vagy tèr ábrázolás jellemzi őket de a jelenlèt èrzet a dinamika ès hangnyomás meg van mi t az igazi óriás high end dobozokban.

Cserèbe hogy nincs olyan felbontó kèpessègük ès nem analizálja ki a rèszleteket szorakoztatóbb tud lenni rosszabb felvètelekkel is.Règebbi rock zenèkkel èlvezetesebb mint sok nagy durranás.

Cserèbe 2 ohm stabil erősitők is sokszor elvèreznek alatta.
Nagy igènyű doboz.
Nem a legkifinomultabb, legrèszletezöbb, legzeneibb doboz.Cserèbe brutál hangnyomás ès dinamika nagyon nagyon jó összhanggal ès nagyon jó jelenlèt èrzettel.Továbbá tud olyat mutatni rock zenèn is ami miatt sok high end doboz mellett is ott van a helye.

Csőves mellè nem vennèm ès nem is ajánlanám, ès csak elvakult hifistáknak ajánlom akik ki is merik használni ès ki is tudják szolgálni.
Mark Levinson, nagy Krell vasak Vagy igen komoly Treshold ès usa monster power block-okhoz van ez tervezve.
Mert sok 2 ohm stabil 200watt+ vègfok is letèrdel alatta hiába a magas èrzèkenysèg.

Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget! Kinek volt ehhez szerencsje elmondana a véleményét? Köszönöm! http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... 9-2i,39141

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget! Kinek volt ehhez szerencsje elmondana a véleményét? Köszönöm! http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... 9-2i,39141

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Határeset a maga 88dB-es érzékenységével, de én nem hagynám ki ennek meghallgatását. Ha elbír vele 2X20 csöves Watt, akkor nagyon jól fogsz vele járni.
Tettszik! Nem is kicsit! Este utána is olvasok, mert nem sokat tudok róla. Köszi szépen!

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tessék:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2168391

92 dB, igaz 4 Ohm. Egy próbát megér
No igen ez már tettszik,gondolkodom is rajta! Nagxon köszönöm!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Határeset a maga 88dB-es érzékenységével, de én nem hagynám ki ennek meghallgatását. Ha elbír vele 2X20 csöves Watt, akkor nagyon jól fogsz vele járni.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Nos ő valóban pazar!Csak hát az ára... Én valami 400-600 közötti szép állapotú használtban gondolkodom. Mindenesetre köszönöm!

Tessék:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2168391

92 dB, igaz 4 Ohm. Egy próbát megér

Veni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pl. WLM Diva MK IV
Nos ő valóban pazar!Csak hát az ára... Én valami 400-600 közötti szép állapotú használtban gondolkodom. Mindenesetre köszönöm!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3168
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Ha nagyméretű,nagy érzékenységű hangsugárzót keresnétek ki mit választana?
Előre is köszönöm!

Pl. WLM Diva MK IV
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

A szoba 35nm, erősítő cirka 2x20 wattos csőves monoblokk hanggenerátor amit tervezek cserélni,de csakis csővesre. Pl valami mcinthosra. A zene amit preferálok jazz. Cd amit használok revox,lp pedig thorens 126
Én ezen is eltörpölnék:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -p%C3%A1r/

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”