Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Focal JMLab
- keresztes33
- Fórumlakó

- Értékelés: 65
Focal JMLab
Köszönöm a jó tanácsot,nyilván ez is kérdés,csak ezt nem itt akartam megkérdezni.
Ha csak ennyi lenne a megoldás, az nagyon jó lenne...
Egyébként csodálkozom a "bármire" minősítésen. A 90-es években az Auditóriumban kimondottan ezzel javasolták a JMLab-okat, és azért az nem egy sufni volt.
Nem tudom mi a baj vele, nincs összehasonlítási alapom: mindenképpen egy muzikális kábel, nekem eddig nem volt hiányérzetem vele kapcsolatban.
Szia
Először cseréld a VdH-kat leginkább bármire
Focal JMLab
Szia
Először cseréld a VdH-kat leginkább bármire
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- keresztes33
- Fórumlakó

- Értékelés: 65
Focal JMLab
Segítséget szeretnék kérni: a nemrég vásárolt Focal Aria 906 dobozomhoz milyen erősítő illene, hogy teljes kapacitással tudjon muzsikálni?
20 éve nem nagyon nyúltam a rendszerhez, nem is nagyon követtem a HiFi iparágat. (Na jó, vettem egy kis hálózati lejátszót.)
1996-tól egy Opal 9Ti-t hajtottam egy Arcam Apha 8R erősítővel (van den Hul kábelekkel), és én meg voltam elégedve ezzel a párosítással. (Az Opal eladásra kerül.)
Kérdésem: érdemes lenne-e az új Aria 906-oshoz egy új, jobb erősítőt vennem, vagy elég a 8R?
Maximum 300 ezer forintot szánnék rá, és ugyanazt a hangkaraktert keresem, amit a mostani 8R nyújt. Ebből a keretből lehet-e egyáltalán jelentős előrelépést elérni? (Pl. az Arcam A19 jobb lenne, mint az Alpha 8-as?)
Számomra előrébb van a Zene, mint a HiFi, ebben a mostani Arcam nagyon jó (azaz a zenének legyen lelke, legyen kommunikatív).
Fontos számomra a balansz állítási lehetősége (szobaakusztika).
Front end:
Linn LP12, Ortofon Cadenza Red, HEED Quasar,
Rotel RCD-970BX,
Sony TC-K770ES,
Squeezebox Touch
Állvány: Atacama 24 SE
Kábelek: van den Hul CS122, van Den Hul D102MkIII
Helyiség: 16 nm, padlástér szoba
Mindent hallgatok, mindenevő vagyok: komolyzene minden formája, Pink Floyd, Mike Oldfield, Supertramp, ELP, King Crimson, Yes, Deep Purple, Vangelis, Loreena McKennitt, Enya stb.
Focal JMLab
Teljesen egyetértek azzal, hogy nem csőbarátok a fiatalabb Focalok. Mindamellett én pont egy Onyxot hallgatok 211-es csövessel (igaz ezt nem a gyár tervezte, hanem egy német pasas). Könnyebben hajtható Focalok inkább a régebbiek között akadnak sajnos.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 868
Focal JMLab
De végre más is le meri írni.hogy csüvessel nem jó a focal.
Én attól kapok fényt, amikor megjelenik egy JmLab vagy Focal az apróban és 10/7 alkalommal valaki(k) pavlovi reflexként azonnal tolják: csőbarát. Nem, a legtöbb esetben nem az. A viszonylag magas érzékenység egyáltalán nem egyenlő a könnyű hajthatósággal. A következő gondolat némileg OFF, de a viszonylag magas érzékenység + problémás impedanciamenet mint hasonló tulajdonság miatt mégiscsak kapcsolódik ide: legutóbb egy Triangle hirdetésben mertem leírni, hogy ha már mindenképp csövessel - merthogy ott is tolta valaki a nálam lassan ingerszóvá váló "csőbarát" dolgot - akarjuk ezt a bár magas érzékenységű, ám impedanciamenete miatt egyáltalán nem könnyen hajtható hangfalat hajtani, akkor azt legalább milyen erősítővel kellene. Természetesen egyből jött 3 jólértesült fórumtárs, akik 24W-os csövessel hallják a csodát. "Megsemmisülve" elkullogtam, pedig...
Némileg keserű, némileg meg talán nagyképű lett ez a hozzászólás, de sokszor bosszant a fórumon az efféle mentalitás, amikor rossz beidegződéseket puffogtatnak az emberek jólértesültésgüket és jártasságukat megcsillantva...
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
Focal JMLab
Szerintem nem az igazi..
Meghajtja az kétségtelen de szerintem már túl precíz és steril lesz a hangja..
Nekem legjobban pld az elektra 936 sony tan 77es végfokokkal hídban hajtva tetszett
Klotz kábelekkel.
Illetve most a kiállításon a parasound végfokokkal..
Az Auditorium hiába azzal demózott éveken át.
Csak nem volt nekik rendes tranyós cuccuk..
Nekem tetszett Soner elektronikával ...régen a 936. Persze nem így hallgattam őket... Képen nyugalmi pozícióban. :-D
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nálam a Mezzo Utopia 120W-os Audio Research végfokkal szólt, de nem jól. Hajtani is hajtotta a 12db cső, (8db KT1210, 4db 6H30P; mindegyik a hajtós fajtából való...) csak épp messze nem volt elég hozzá. Aki csővel hajtja, szerintem fogalma sincs, hogy mit tud a hangfala én pl. majdnem el is adtam a Mezzo-t a rossz párosítás meg a leült hang miatt.
Életem egyik legjobban szinergiában lévő hangját a következő lánctól hallottam: Electra 906, Naim Nait XS, (Naim NACA5) Krell KPE phono, Linn Axis. Elképesztő élmény volt egy 18nm-es szobában, Korált hallgattunk, azóta is emlegetem.
A másik klasszikus párosítás a JmLab-hoz a Krell. Nem a szívem csücske a márka - csak integráltakat hallottam, komoly igazi nagyvasát még nem - viszont azt el kell ismernem, hogy bármkor hallottam őket együtt, hallatszott, hogy szeretik egymást. Ha Krell integrált, akkor szerintem Krell KAV300 iL.
Szerintem nem az igazi..
Nekem legjobban pld az elektra 936 sony tan 77es végfokokkal hídban hajtva tetszett
Klotz kábelekkel.
Focal JMLab
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nálam a Mezzo Utopia 120W-os Audio Research végfokkal szólt, de nem jól. Hajtani is hajtotta a 12db cső, (8db KT1210, 4db 6H30P; mindegyik a hajtós fajtából való...) csak épp messze nem volt elég hozzá. Aki csővel hajtja, szerintem fogalma sincs, hogy mit tud a hangfala én pl. majdnem el is adtam a Mezzo-t a rossz párosítás meg a leült hang miatt.
Életem egyik legjobban szinergiában lévő hangját a következő lánctól hallottam: Electra 906, Naim Nait XS, (Naim NACA5) Krell KPE phono, Linn Axis. Elképesztő élmény volt egy 18nm-es szobában, Korált hallgattunk, azóta is emlegetem.
A másik klasszikus párosítás a JmLab-hoz a Krell. Nem a szívem csücske a márka - csak integráltakat hallottam, komoly igazi nagyvasát még nem - viszont azt el kell ismernem, hogy bármkor hallottam őket együtt, hallatszott, hogy szeretik egymást. Ha Krell integrált, akkor szerintem Krell KAV300 iL.
Szerintem nem az igazi..
Klotz kábelekkel.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 868
Focal JMLab
Nem márkafüggő, h mivel lehet zabolázni. Pláne nem az erősítő dolga zabolázni. Kell egy jó forrás, és akkor nem kell fojtani a magasat.
Félvezetőseket jobban szeretik, mert elég bonyolult váltókat szoktak építeni, meredek vágásokkal. Ami még fontos, hogy ennél a márkánál is úgy működik, hogy a kisebb dobozaik is magas szintű elektronikát igényelnek, kb ugyanazt, mint a nagy tesók. 50W KT88as ARCnak pl semmi köze nem volt hozzá, és a CJ 200W+ monoja se hajtotta meg. Szóval lehet van hozzá való cső, de én még nem hallottam.
Kábelből nem mondanám hárklisnak, számtalan gyári kábellel hallottam már jól szólni őket, ellenben diy kábelekkel kevéssé voltak sikeresek, legyen az faló, aura, néhai... stb.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
Focal JMLab
Biztosan nem butitanám le a fokált, illetve nem tennék csöveset elé. a nekem tetsző demokon mások is így tettek, csővel meg szarul szóltak, ennyi.
miért kérdezel, ha úgyis tudod a tuti hang titkát?
Elnézést a figyelmetlenségemért, azt hittem ez egy fórum ahol szabad kérdezni és beszélgetni.
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Focal JMLab
Lehet félreértettük egymást és nem a "zabolázni" volt a legjobb szó arra amit jelezni próbáltam. Ennek ellenére azt gondolom sokkal több múlik egy ideális "erősítő - hangfal" kombináció páros megtalálásán mint a forráskészülék csodálatos minőségén. Nyilván minden komponens egyformán fontos, ahogy az is, hogy hasonló színvonalon mozogjanak, egymást minél jobban kiszolgálva és kiegészítve. De hiába a fantasztikus forrás, te is azt mondod, hogy csöves vagy gyenge minőségű tranzisztoros erősítők nem társíthatók optimálisan Focal-hoz.
Emlékeim szerint amikor az Auditorium volt még a forgalmazó,VDH kábelekkel demozták ezeket a dobozokat. Sokat segített a szénkábelekre jellemző lassúság és jótékony elkenés az akkori rendszereken, sőt hatàrozottan tetszett az a hangkép.
Biztosan nem butitanám le a fokált, illetve nem tennék csöveset elé. a nekem tetsző demokon mások is így tettek, csővel meg szarul szóltak, ennyi.
miért kérdezel, ha úgyis tudod a tuti hang titkát?
Focal JMLab
Nem márkafüggő, h mivel lehet zabolázni. Pláne nem az erősítő dolga zabolázni. Kell egy jó forrás, és akkor nem kell fojtani a magasat.
Félvezetőseket jobban szeretik, mert elég bonyolult váltókat szoktak építeni, meredek vágásokkal. Ami még fontos, hogy ennél a márkánál is úgy működik, hogy a kisebb dobozaik is magas szintű elektronikát igényelnek, kb ugyanazt, mint a nagy tesók. 50W KT88as ARCnak pl semmi köze nem volt hozzá, és a CJ 200W+ monoja se hajtotta meg. Szóval lehet van hozzá való cső, de én még nem hallottam.
Kábelből nem mondanám hárklisnak, számtalan gyári kábellel hallottam már jól szólni őket, ellenben diy kábelekkel kevéssé voltak sikeresek, legyen az faló, aura, néhai... stb.
Lehet félreértettük egymást és nem a "zabolázni" volt a legjobb szó arra amit jelezni próbáltam. Ennek ellenére azt gondolom sokkal több múlik egy ideális "erősítő - hangfal" kombináció páros megtalálásán mint a forráskészülék csodálatos minőségén. Nyilván minden komponens egyformán fontos, ahogy az is, hogy hasonló színvonalon mozogjanak, egymást minél jobban kiszolgálva és kiegészítve. De hiába a fantasztikus forrás, te is azt mondod, hogy csöves vagy gyenge minőségű tranzisztoros erősítők nem társíthatók optimálisan Focal-hoz.
Emlékeim szerint amikor az Auditorium volt még a forgalmazó,VDH kábelekkel demozták ezeket a dobozokat. Sokat segített a szénkábelekre jellemző lassúság és jótékony elkenés az akkori rendszereken, sőt hatàrozottan tetszett az a hangkép.
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Focal JMLab
Nem lehetetlen, hogy élek a kedves invitálással, de szeretném kideríteni milyen elektronikákkal és kábelekkel lehet megzabolázni a Focal magassávját.
Nagyon régen volt kapcsolatom Focal (JM. Lab) dobozokkal, még jóval a beryllium korszak előtt.
Talán az Electra 905-ös volt amit sikerült meghallgatnom utóljára, de olyan penetráns magashangjai voltak, hogy 5 perc után feladtam.
Érdeklődnék, hogy az utóbbi 10 évben, ésszerű àrkategóriában készített-r a Focal relatív nagy érzékenységű, egyszerű keresztváltóval kellemesen csőbaràt hangsugàrzókat?
Szerintem nem való Focal elé cső..
Mondom ezt úgy ,hogy volt micron carat,opal,daline,electra 905 906 926-om
Jellemzően jadis elektronikával
Tök szépen szól csak nem jól
De másnak más lesz a vèlemènye..
Focal JMLab
Nagyon régen volt kapcsolatom Focal (JM. Lab) dobozokkal, még jóval a beryllium korszak előtt.
Talán az Electra 905-ös volt amit sikerült meghallgatnom utóljára, de olyan penetráns magashangjai voltak, hogy 5 perc után feladtam.
Érdeklődnék, hogy az utóbbi 10 évben, ésszerű àrkategóriában készített-r a Focal relatív nagy érzékenységű, egyszerű keresztváltóval kellemesen csőbaràt hangsugàrzókat?
Szerintem nem való Focal elé cső..
Mondom ezt úgy ,hogy volt micron carat,opal,daline,electra 905 906 926-om
Jellemzően jadis elektronikával
Tök szépen szól csak nem jól
De másnak más lesz a vèlemènye..
Focal JMLab
Szia. Mi az ésszerű árkategória?
Ha rossz tapasztalatod volt régen egy akkori Electra sorozattal, akkor ez két okból lehetett. Az első hogy nem jó rendszerbe volt kötve, képes elrettenteni még a tioxidos magas is rossz rendszerben. A berrilium is tud bántó lenni hasonló esetben. A másik lehetséges ok hogy nem a te ízlésed ez benne lehet. Sok ember szeretett már bele a márkába és ábrándult is ki különböző okoból. Ha gondolod egyszer gyere el és hallgasd meg a 905-öt, vagy a 907Be-t, ugyís a szomszédban vagy.
Üdv!
Nem lehetetlen, hogy élek a kedves invitálással, de szeretném kideríteni milyen elektronikákkal és kábelekkel lehet megzabolázni a Focal magassávját.
Focal JMLab
Szia. Mi az ésszerű árkategória?
Ha rossz tapasztalatod volt régen egy akkori Electra sorozattal, akkor ez két okból lehetett. Az első hogy nem jó rendszerbe volt kötve, képes elrettenteni még a tioxidos magas is rossz rendszerben. A berrilium is tud bántó lenni hasonló esetben. A másik lehetséges ok hogy nem a te ízlésed ez benne lehet. Sok ember szeretett már bele a márkába és ábrándult is ki különböző okoból. Ha gondolod egyszer gyere el és hallgasd meg a 905-öt, vagy a 907Be-t, ugyís a szomszédban vagy.
Üdv!
Focal JMLab
Focal JMLab
Sajnos nem jött össze. Első nekifutásra erősen döngött a doboz ,aztán észrevettem a mélysugárzó gumiperemét az idő kikezdte,sőt a magasnak is hiányzott a szivacs pereméből.
A döngés az nem a hagfal hibája!
Viszont ez is beleér a korba és előbb utóbb cserélgetni kell a peremeket. A kevláros magassugárzók elég nagy része túlvan lassan a peremcserén, Ide jutnak ezek is, ezzel számolni kell.
Nembeszélve a kiszáradó elektrolitkondenzátorokról!
Azért ne add fel kilehet még elvétve fogni jó állapotúakat, csak megkell fizetni az árát.
Focal JMLab
Sajnos nem jött össze. Első nekifutásra erősen döngött a doboz ,aztán észrevettem a mélysugárzó gumiperemét az idő kikezdte,sőt a magasnak is hiányzott a szivacs pereméből.
A majdnem 20 év az majdnem 20 év.
Azért a családi házas élethez sok örömöt kívánok!
Focal JMLab
Focal JMLab
Sziasztok!
Ma lehet vásárolok 1 electra 915.1 dobozt .Kicsit félek ,hogy nem fog tetszeni .Most költözök családi házba ,ezért cserélném le a Spendor bc1 falamat .Valakinek valami tapasztalat?
Szerintem nagyon jó családi házban élni, ha az ember nem veti meg a ház körüli munkát.
Ez az én tapasztalatom.
(Bocs.)
Focal JMLab
Sziasztok!
Ma lehet vásárolok 1 electra 915.1 dobozt .Kicsit félek ,hogy nem fog tetszeni .Most költözök családi házba ,ezért cserélném le a Spendor bc1 falamat .Valakinek valami tapasztalat?
Focal JMLab
Es azert nem sikerult a panorama mert nem egy tengelyen forgattad a fenykepezot. Egyebkent grat a gyujtemenyhez.
Köszi, sajnos a Mezzo nem az én tulajdomomat képezi, de jó így együtt látni ezeket a dobozokat.
ha már így összegyűltek megosztom
Es azert nem sikerult a panorama mert nem egy tengelyen forgattad a fenykepezot. Egyebkent grat a gyujtemenyhez.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 949
Focal JMLab
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Focal JMLab
Focal JMLab