Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Triangle
Triangle
Szerintem nagyságrendi különbség nem lehet. Altea ES-em volt, nagyon jó kis doboz volt. Egy dolgot nagyon nem szeretett, fal közelében zenélni. Mennyire tudod elhúzni őket a falaktól?
Van helyem, igazán az érdekel, a 20 m2 nem kevés nekik? A két típus miben más, korban, hangban? Köszönöm a véleményeket, javaslatokat.
Triangle
Érdeklődöm, a Triangle Zerius 202 és a Triangle Heliade ES hangfal hangja milyen egymáshoz viszonyítva, 20 m2-es szobában tudnám hallgatni, melyik lenne oda jobb választás?
Köszönettel: Szilvás
Szerintem nagyságrendi különbség nem lehet. Altea ES-em volt, nagyon jó kis doboz volt. Egy dolgot nagyon nem szeretett, fal közelében zenélni. Mennyire tudod elhúzni őket a falaktól?
Triangle
Érdeklődöm, a Triangle Zerius 202 és a Triangle Heliade ES hangfal hangja milyen egymáshoz viszonyítva, 20 m2-es szobában tudnám hallgatni, melyik lenne oda jobb választás?
Hol járnak a szakik?
Triangle
Triangle
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását a kérdésemmel kapcsolatosan!!! Egyenlőre karácsonyig marad a projekt.
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Triangle
Sziasztok!
Anno valahól olvastam(de nem találom a beszélgetést),hogy a triangle dobozok hangváltóját "megpiszkálva" jobb hangot kapunk. Nekem egy "heliade es" van.Érdemes vele foglalkozni? Miben lehet más? Mi változik?
Nekem a fórumról sonny fórumtárs segített, most is köszönet érte!
Bocsánat, elírtam: Sonny
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Triangle
Ha megvan a rajz, akkor egyszerű
diyaudio fórumon épített valaki egy kit-et, tőle el lehetne kérni
vagy
kiveszed a váltót és megméred az alkatrészeket.
Triangle
Egyebként most már egész jól összefésültem a Sub Espace-el, minden nap meglep mennyire finom es gyors joszag.
Triangle
Ha jól látom, akkor 2.5 utas, 400Hz/3000Hz - 12dB/24dB a keresztezési freki.
Az Antalban nem 24dB-s a váltó. Így (ha a gyárit kellene utánépíteni) 2 db jó kondi kellene soros ágban, pl. Jantzen Superrior-Z (vagy Mundorf Supreme).
A közép tekercsét lehetne fóliára cserélni + a belső kábelt is.
Jobb tere lesz, a magas nyitottabb, szebb lesz.
Mindenképpen érdemes vele foglalkozni. Látom, hogy Sopronban vagy, nekem az messze van . . .
Nekem egy első szériás Zephyr van, nincs ahhoz valami kitben megvehető cucc? Gondolom abban aztan biztosan nem egy szofisztikalt keresztvalto van. Kicserelni meg ki tudnam, de nullarol osszevadaszni mar nem biztos, hogy van lelkesedesem. Eladni meg nem igazan akarom, az egyik sarka serult, igy sosem kapnek erte annyit, amennyire valojaban jo.
Triangle
Ha jól látom, akkor 2.5 utas, 400Hz/3000Hz - 12dB/24dB a keresztezési freki.
Az Antalban nem 24dB-s a váltó. Így (ha a gyárit kellene utánépíteni) 2 db jó kondi kellene soros ágban, pl. Jantzen Superrior-Z (vagy Mundorf Supreme).
A közép tekercsét lehetne fóliára cserélni + a belső kábelt is.
Jobb tere lesz, a magas nyitottabb, szebb lesz.
Mindenképpen érdemes vele foglalkozni. Látom, hogy Sopronban vagy, nekem az messze van . . .
- prando
- V.I.P.
Triangle
Sziasztok!
Anno valahól olvastam(de nem találom a beszélgetést),hogy a triangle dobozok hangváltóját "megpiszkálva" jobb hangot kapunk. Nekem egy "heliade es" van.Érdemes vele foglalkozni? Miben lehet más? Mi változik?
Nekem a fórumról sonny fórumtárs segített, most is köszönet érte!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.
Triangle
Még finomabb lesz a hangja, de egy szint felett talán már nem érdemes, mert vagy igen magas költséggel lehet jobb hangot kapni, vagy már eleve oda is atom jó alkatrészek vannak beépítve. Két pár dobozom van, Zerius és Antal, mindkettőben hatott az átépítés. Amúgy nem tudtam kideríteni eddig, hogy a T. saját maga gyártja a váltóalkatrészeket, vagy külsőssel dolgoztat, de mind T. feliratú.
- koosimre70
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 85
Triangle
Szia, erősen rendszerfüggő, kísérletezni kell. Nekem két fajta van, egy ősöreg ACR PC-OFC és egy qed silver. Előbbi jobb.
Köszi!
Heed Obelisk Pre-Px-Pas x2
Cambridge audio azur 851n
Falcon Acoustics ram studio 30
Power-R reference
Power-R rca
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000
Power-R reference
Power-R rca
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000
Triangle
Sziasztok!
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
- prando
- V.I.P.
Triangle
Sziasztok!
Triangle Zerius 202 dobozokhoz, milyen hangfalkábelt ajánlanátok? Most Eichmann Express2 van.
Előre is köszönöm.
Szia, erősen rendszerfüggő, kísérletezni kell. Nekem két fajta van, egy ősöreg ACR PC-OFC és egy qed silver. Előbbi jobb.
- koosimre70
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 85
Triangle
Sziasztok!
Triangle Zerius 202 dobozokhoz, milyen hangfalkábelt ajánlanátok? Most Eichmann Express2 van.
Előre is köszönöm.
Heed Obelisk Pre-Px-Pas x2
Power-R reference
Power-R rca
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000
Power-R reference
Power-R rca
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000
- prando
- V.I.P.
Triangle
Sziasztok.
Láttam hogy volt korábban téma, hogy ezeket a Triangle hangfalakat, hogyan lehetne elképzelni sorrendben. Engem most az érdekelne, hogy időrendben hogy jelentek meg és milyen típusok vannak.
Tudomásom szerint 202, ES, EX és ebben a sorrendben, jól tudom. Vannak még más generációk is? Pl Antal, Celiusnál.
Nem tudom létezett-e sima 202 sorozat, de a Zerius202, Antal202 és a Celius202 egy vonal, időben.
- prando
- V.I.P.
Triangle
Jó estét mindenkinek!
Van egy többismeretlenes egyenletem, aminek a megfejtésében kérnék segítséget. Adott a hangsugárzóm - Triangle Celius 202 - amit pár hete új erősítőkkel és kábelekkel vettem körül. Mivel a megvásárolt erősítőt egy másik láncban hallgattam, ezért egy kivételével az ott fellelhető összes kábelt megvettem hozzá, hogy ne legyen túl nagy "meglepi" az új cucc installálása során. Ehhez képest persze lett... Az egy kivétel a hangfalkábel volt, egy kék színű köpenybe bújtatott Audio Note B kábel, bi-wire szereléssel, mindkét pár kábelnél az egyik szál néhány centivel rövidebb volt, mint a másik. Erősítő oldalon közösítve coltak a szálak. A bi-wire adta lehetőséget kihasználva kötöttük be a B kábelt és szó szerint leesett az állam. Sajnos nem vendégeskedett nálam sokáig ez a kábel és megvenni sem tudtam. Az előző hangfalkábelem után ez finoman szólva is szolíd és olcsó kategória, de ha nem tudom mi van bekötve, akkor kb. milliós új árú kábelre tippeltem volna a kapott hang alapján. Ma este sikerült lőni egy sárga B kábelt az ebay-ről, remélem hamarosan érkezik.
A kérdéseim a következőek volnának:
- Mitől működött ennyire jól ez a kábel a Traingle-ban?
- Netán azért, mert bi-wire-ben lett bekötve?
- Vagy talán azért mert 3 méter hosszú a B kábel és valamiféle "illesztő funkciót" töltött be?
- Esetleg azért, mert eltérő hosszúságúak voltak a bi-wire kábel különböző szálai?
- Használja itt valaki a Traingle hangsugárzóját bi-kábelezéssel? Ha igen, akkor milyen eredményekkel? Mit hozott és esetleg mit vitt a bi-kábelezés?
Sejtem, hogy nem kérdezek egyszerűeket, de remélem a válaszaitokkal előrébb leszek, előre is köszi érte.
Jaaa, még valami: van valakinek használható, vagy épp egzakt infója arról, hogy ha egy bi-wire kábelt szeretnék összeállítani, és szeretném különböző hosszúsággal tenni ezt (talán a hangszórók fázis különbsége miatt tanácsos így kialakítani? Ne kövezzetek meg, nem értek hozzá, én csak fülelek.... ) akkor azt hogy érdemes kiszámolni? Van erre valami képlet adott hosszúságú hangszóró kábelre vonatkoztatva, vagy addig vagdosom, míg jó nem lesz?????? Ezt azért nem annyira szeretném...
Hogy miért működött benne olyan jól? Nyilván jobban passzolt hozzá.
De, tapasztalataim szerint számít a kábel hosszúsága, akár táp-, akár összekötő kábelek esetében. Bár nálam az elhelyezés miatt is szükséges, de a hangfalkábel 4m legalább. Jó rég olvastam már, hogy biwire eseten a magassugárzóhoz menő kábel hosszabb kell legyen, kb 10%-kal, a miértre nem emléxem, talán fáziskésés az ok. A jelen kábelem pc-ofc réz, jobban szól vele az Antal202, mint egy szintén biwire ezüstözött dróttal. Márkát szándékosan nem írok. Ez utóbbi sem rossz, de van valami mellékhangja, amit nem tudok meghatározni, de IC kábelnél is tapasztaltam.
Triangle
Talán valakit érdekelhet.Elég jó vételnek tűnik.
http://www.pinkfishmedia.net/forum/show ... p?t=190174
- wolfman8888
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Triangle
Sziasztok.
Láttam hogy volt korábban téma, hogy ezeket a Triangle hangfalakat, hogyan lehetne elképzelni sorrendben. Engem most az érdekelne, hogy időrendben hogy jelentek meg és milyen típusok vannak.
Tudomásom szerint 202, ES, EX és ebben a sorrendben, jól tudom. Vannak még más generációk is? Pl Antal, Celiusnál.
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 825
Triangle
Már csak azért sem, mert a használt ára az elő-végfoknak darabonként is a duplája, mint a 201-esnek.... Azért ha megtalálod az ideális kábelt, akkor beszámolhatnál róla majd.
Így van. Mindenképp, nagyon remélem, hogy rövid sztori lesz. Reményeim szerint hét vége felé érkezik a B kábel. Ha már tudok róla írni, úgyis megteszem.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
Triangle
...De sem a 201, sem az Integré nagyon nem egy kategória ezekkel, inább a CDS2 méltó párja, bár gondolom ezt te is tudod...
Már csak azért sem, mert a használt ára az elő-végfoknak darabonként is a duplája, mint a 201-esnek.... Azért ha megtalálod az ideális kábelt, akkor beszámolhatnál róla majd.
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 825
Triangle
tapasztalataim szerint az YBA-khoz karakteres hangfal kell, azaz határozott megszólalású a teljes freki-spektrumon, mivel az YBA-k egy picit kennek > épp' ezért a Royd-okkal szvsz jobb a szinergia...
Sokminden eszembe jutott az YBA kombóm hangjával kapcsolatban az elmúlt hetekben, de az, hogy kenne, még véletlenül, 1 másodpercre sem. Megjegyzem, az előfok YBA 3 Delta 5 éves, míg a végfok YBA 2 valóban az elsők közül való, de soha egy installációban sem éreztem azt, hogy kenne, míg az YA201 3 nap után ment vissza a gazdájához, mert ott pont ez zavart (az, hogy ken) benne. De sem a 201, sem az Integré nagyon nem egy kategória ezekkel, inább a CDS2 méltó párja, bár gondolom ezt te is tudod. Persze kérdés ebben a ken, vagy nem ken ügyben, az inerciarendszer, mert pl. Nait 2-höz sosem volt szerencsém, csak CB160-hoz, de azokhoz mérten sem éreztem, hogy ilyesmivel lehetne illetni. Persze ebben már van egy erősen szubjektív tényező az auditív menória... A pár hete megvásárolt elő és végfokot többször, több felállásban meghallgattam (gyakran más komponensekkel csak az elő, vagy a végfokot külön-külön) és pont az az elképesztően zenei és mégis neutrális megszólalása vett le sokszor a lábamról, ami eddig soha nem fért össze a fejemben, hogy ez a két dolog hogyan lehetséges egyszerre.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Triangle
Royd-ot, és nem Rega-t írtam - az itt-szóbanforgó YBA3-kombó és kortársai ('90-es évek) vonatkozásában hangzott el az írás , ami egyébként azt mondta: "picit kennek" - egyszer hallgass meg egy Nait 2-t, és azonnal tudni fogod, miről írok
Valóban. My bad. A Roydot azért ki fogom próbálni egyszer az YBA-val.