Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4048

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: juliush »

Tényleg! Megérkeztek a kis aktív M30-asok?
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Mivel Mr. Shaw hangsugárzókban utazik, nyilván elemi érdeke, hogy a többi láncszem hatásának negligálásával próbálja a leendő vásárlókat a büdzsé hangafalakra eső részének maximalizálására bírni!
Végül is tisztán mérnöki szemszögből nézve annyit állít, hogy tisztességesen megépített, alacsony torzítású erősítők esetén (értsd a kimenő jelalak a bemenő jó közelítéssel lineárisan erősített változata), melyek mindvégig tartalékaikon belül maradnak (nem klippelnek) és rendkívül pontosan azonos szintre vannak beállítva nincs arra semmilyen tudományos vagy empirikus bizonyíték, hogy bárki meg tudja különböztetni őket, tehát nem is lehet.
Ebből a szemszögből nézve a csöves erősítők messze rosszabbul teljesítenek, hamarabb kifutnak a tartalékaikból, kevésbé lineárisak, vagyis szigorúan nézve kevésbé transzparensek, mint a félvezetősek.
Megkockáztatom - és ezért tudom, hogy kapni fogok a fejemre, lehet hogy a Rega Osiris hűebben, transzparensebben közvetíti, ami végül is a hangmérnökök által a felvételre került, még akkor is, ha a csöves erősítőt találjuk kellemesebbnek, hallgathatóbbnak! Na ez egy olyan paradoxon, amivel egy stúdiótechnikában élő szaki nemigen tud azonosulni.
Ha allegóriával akarnék élni, rövidlátóként a lányok 80%-a vonzó, mikor nincs rajtam a szemüveg, de ha felveszem...

Penzugyeskent valami hasonlot olvasok ki en is Alan mondandojabol. Ennek ellenere sokan nem talaljak meg a "tokeletes" erositot a tranzisztorosok vilagaban de ezzel nincs is semmi gond hiszen mindenkinek mas a fule es az izlese.
Azert egy vakteszten kiprobalnam, hogy a nagy atlag melyiket reszesiti elonyben.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Mivel Mr. Shaw hangsugárzókban utazik, nyilván elemi érdeke, hogy a többi láncszem hatásának negligálásával próbálja a leendő vásárlókat a büdzsé hangafalakra eső részének maximalizálására bírni!
Végül is tisztán mérnöki szemszögből nézve annyit állít, hogy tisztességesen megépített, alacsony torzítású erősítők esetén (értsd a kimenő jelalak a bemenő jó közelítéssel lineárisan erősített változata), melyek mindvégig tartalékaikon belül maradnak (nem klippelnek) és rendkívül pontosan azonos szintre vannak beállítva nincs arra semmilyen tudományos vagy empirikus bizonyíték, hogy bárki meg tudja különböztetni őket, tehát nem is lehet.
Ebből a szemszögből nézve a csöves erősítők messze rosszabbul teljesítenek, hamarabb kifutnak a tartalékaikból, kevésbé lineárisak, vagyis szigorúan nézve kevésbé transzparensek, mint a félvezetősek.
Megkockáztatom - és ezért tudom, hogy kapni fogok a fejemre, lehet hogy a Rega Osiris hűebben, transzparensebben közvetíti, ami végül is a hangmérnökök által a felvételre került, még akkor is, ha a csöves erősítőt találjuk kellemesebbnek, hallgathatóbbnak! Na ez egy olyan paradoxon, amivel egy stúdiótechnikában élő szaki nemigen tud azonosulni.
Ha allegóriával akarnék élni, rövidlátóként a lányok 80%-a vonzó, mikor nincs rajtam a szemüveg, de ha felveszem...
Gyula 

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Azért az érdekes, hogy mások is hajtják csöves erősítővel. Itt pl. egy McIntosh MC225-el:

http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... ave-review

Az már más kérdés, hogy Mr. Shaw jó kis vitát kerekít egy kellemes élménybeszámolóból... 

Meglehetősen nagy számban van párosítva a Harbeth csövessel.Igazából semmi jelentősége,de íme néhány példa.
Az egyik legnagyobb Német Harbeth kereskedő melegen ajánlja pl EAR Yoshino csövesekkel.
Továbbá a Harbeth Szeptemberi hírlevelében a hónap képén a Harbeth M40.1 egy EAR Yoshino csöves CD lejátszóval  és EAR csöves erősítővel hajt a tulajdonos.
Aki a hír szerint nem mellesleg rendszeres koncerttálotgató." A huge classical music fan and Munich Philharmonic season ticket holder "
Valószínűleg az ő hallása is hasonlóan  működhet,mint pl az enyém? 
Az Absolute Phase India Harbeth Conrad Johnson és Esoteric párosítja.
Itt van annak a rendszere akit példának hoztál fel.Valóban nem szerencsés így reagálni egy élménybeszámolóra.Már csak azért sem,mert az ízlések különbözőek és sehol sincs kőbe vésve,hogy egyetlen igaz út létezik.
Szerintem a rendszer tulajdonosának elégedettsége az első és legfontosabb cél.Meglátásom szerint teljesen mindegy,hogy ezt valaki csövekkel vagy nélküle éri el.
Itt van a rendszerről egy video.Jerome W

Harbeth M40.1+EAR Yoshino

itt is ismerősebb cuccok vannak a rendszerben

Minden tiszteletem ellenére az erősítő kérdésben nem értek egyet Alan Shaw-al.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Alan Shaw mindenképpen SS erősítőt ajánl.A csöves erősítőket pedig finoman szólva sem tartja sokra.Mivel tisztelem azért amilyen dobozokat csinál   gondoltam biztosan igaza van és az a helyes út.Ezért próbáltam számtalan nem csöves erősítőt.

Azért az érdekes, hogy mások is hajtják csöves erősítővel. Itt pl. egy McIntosh MC225-el:

http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... ave-review

Az már más kérdés, hogy Mr. Shaw jó kis vitát kerekít egy kellemes élménybeszámolóból... 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Tényleg túlságosan tudálékos volt ez a megjegyzésem. Elnézést kérek érte!
Ugyan semmi gond.Biztosan mással és másként is el lehet érni a kívánt célt.
Mivel neked is M30.1 van.Így saját renszeredben meg tudod ítélni,hogy mennyire áll közel az abszolút referenciához.
Ennyi idő után talán még korai az "ítélet",de jelenleg te hogy hallod?Mennyire közelít a saját referenciádhoz?
Nem kétlem,hogy ha meghallgatnék még 15-20 másik erősítőt akkor találnék olyat amivel kiválthatnám az Audio Research-et,de erre egyre kevésbé érzek késztetést.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Ammenyire en tudom Zsolt nem szorul tanácsra ilyen téren. Volt pár koncerten Londonban. De errol meséljen inkább o maga.
Valóban volt számtalan koncertélményem.Abban viszont nem vagyok biztos,hogy pl a Royal Albert Hall-ban tapasztaltakat érdemes abszolút referenciaként alapul venni.
Meglátásom szerint ezt bevinni egy lakoszobaába gyakorlatilag lehetetlen.Ehhez biztosan nem jó partner a Harbeth.
A tavaly év végén volt szerencsém hallani egy Martin Logan Montist.Ez ilyen célok elérésére jobb kiindulópont lehet.
Én megelékszem annyival,hogy az emberi hang,énekhang minél jobban emlékeztessen a valóságra.Úgy vélem,hogy a jelenlegi rendszeremmel ezt sikerült.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Tényleg túlságosan tudálékos volt ez a megjegyzésem. Elnézést kérek érte!
Gyula 

alfaati

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Ha elfogadsz egy tanácsot, mielőtt végleg döntenél, mivel úgyis kezdődik az őszi koncertszezon, ülj be pár olyan hangversenyre, ahol akusztikus hangszereket, énekhangot hallgathatsz meg élőben, legyen szó jazzről, vagy komolyzenéről, vagy más műfajról! (Londonnál jobb helyet nem is tudnék ehhez elképzelni! ) Az élőhang és az azt körbeölelő valódi tér az abszolút referencia, amelyhez viszonyítanunk kell, az ilyen élmények birtokában, a prekoncepciókat, megszokásokat levetkőzve érdemes döntést hozni! Persze lehet hogy nyitott kapukat döngetek, ebben az esetben bocsi az okoskodásomért!

Ammenyire en tudom Zsolt nem szorul tanácsra ilyen téren. Volt pár koncerten Londonban. De errol meséljen inkább o maga.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Koszi igen ez az

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: QBB »

Anno volt egy teszt a utubon megtalalod ahol egy zenekar jatszott eloben es utana azt lejatszottak egy hiper draga rendszeren. Azert azt lehetett hallani, hogy nem adta vissza. De ez egy ilyen hobbi csak torekedni lehet ra.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Figyelmesebben kellene neked is olvasnod.

Az lehet...

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Ti még mindig azt hiszitek, hogy ez lehetséges? omg
Figyelmesebben kellene neked is olvasnod.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Ti még mindig azt hiszitek, hogy ez lehetséges? omg

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Anno volt egy teszt a utubon megtalalod ahol egy zenekar jatszott eloben es utana azt lejatszottak egy hiper draga rendszeren. Azert azt lehetett hallani, hogy nem adta vissza. De ez egy ilyen hobbi csak torekedni lehet ra.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Azert azt az atmoszferat ekkora hangsugarzok nem adjak vissza

Azt én sem gondolom...mindazonáltal annak kell lennie az abszolút referenciának.
Gyula 

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Azert azt az atmoszferat ekkora hangsugarzok nem adjak vissza de szamomra talan ezek kozelitenek a legjobban hozza. Eletemben eddig a legjobban egy wilson benesch tetszett(nem biztos, hogy ez a marka majd szigony kijavit mert tudja mirol beszelek) de szazezer kozeli dollarba kerult viszont olyan volt mintha egy szinhazteremben ulnek mert akkora volt a sztereoszinpad es a melysege is fantasztikus volt viszont azt alairom, hogy nem volt meg az a hangulat amit az AR-Harbeth combo ad szigonynal. Kicancsi lennek vegre egy 40.1re:)

Na mindegy holnapra meg kell jonnie a kis Harbetheimnek is:)

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

"Sajnálatos módon az én fülem,agyam pedig pont erre vevő.Ezt érzem hitelsnek,élőnek.Ez tetszik.Ettől futkos a hideg a hátamon.Ezzel élem át a flow-t.-pl tegnap délután-.
Ezzel szemben hiába igazolná  az oscilloscope és egyéb mérések egy másik erősítő kedvezőbb tulajdonságait.Ha az engem teljesen hidegen hagy akkor nem kerültem közelebb az áíhitott célhoz."
"Mivel a Harbeth érkezésekor már az Audio Research-et használtam így ez a hang maradt meg  a fülemben "etalonként".Ehhez viszonyítottam,mert ezt tetszett...
Ezért vásároltam meg a Rega Osirist és hallgattam  töb héten keresztül,hogy arra hangolódjanak az érzékszerveim."

Ha elfogadsz egy tanácsot, mielőtt végleg döntenél, mivel úgyis kezdődik az őszi koncertszezon, ülj be pár olyan hangversenyre, ahol akusztikus hangszereket, énekhangot hallgathatsz meg élőben, legyen szó jazzről, vagy komolyzenéről, vagy más műfajról! (Londonnál jobb helyet nem is tudnék ehhez elképzelni! ) Az élőhang és az azt körbeölelő valódi tér az abszolút referencia, amelyhez viszonyítanunk kell, az ilyen élmények birtokában, a prekoncepciókat, megszokásokat levetkőzve érdemes döntést hozni! Persze lehet hogy nyitott kapukat döngetek, ebben az esetben bocsi az okoskodásomért!
Gyula 

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6190

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Nincs ezzel semmi baj papi!
A múltkori meghallgatás után csak azt tudom mondani, hogy eléggé egy srófra jár az ízlésünk!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Valójában a megvilágosodást Zsolt otthon élte át a saját rendszerében!
A " megvilágosodás" már jóval előbb megtörtént,de túl nagy jelentőséget tulajdonítottam mások véleményének.
Alan Shaw mindenképpen SS erősítőt ajánl.A csöves erősítőket pedig finoman szólva sem tartja sokra.Mivel tisztelem azért amilyen dobozokat csinál   gondoltam biztosan igaza van és az a helyes út.Ezért próbáltam számtalan nem csöves erősítőt.
Mivel a Harbeth érkezésekor már az Audio Research-et használtam így ez a hang maradt meg  a fülemben "etalonként".Ehhez viszonyítottam,mert ezt tetszett.
Volt olyan pl Esoteric ami a teljesen más koncepció ellenére egészen hasonló élményt adott.Tehát nem azt mondom,hogy kizárólag a ARAmikor beszámoltam ellentétes nézeteimről.Történetesen arról,hogy ha két erősítőt összehasonlítunk akkor azok az azonos dB szint ellenére is eltéréseket fognak mutatni.A Rega Osiris vs Audio Research-nél ez elég markáns volt.Ezt azzal magyarázták,hogy az AR gyakorlatilag egyes frekvenciákat kiemel míg más frekvenciákat kevésbé hangsúlyoz,levág etc.Tehát papíron vagy oscilloscope alatt távol esik az ideálistól.
Sajnálatos módon az én fülem,agyam pedig pont erre vevő.Ezt érzem hitelsnek,élőnek.Ez tetszik.Ettől futkos a hideg a hátamon.Ezzel élem át a flow-t.-pl tegnap délután-.
Ezzel szemben hiába igazolná  az oscilloscope és egyéb mérések egy másik erősítő kedvezőbb tulajdonságait.Ha az engem teljesen hidegen hagy akkor nem kerültem közelebb az áíhitott célhoz.
Ezért vásároltam meg a Rega Osirist és hallgattam  töb héten keresztül,hogy arra hangolódjanak az érzékszerveim.
Nem állítom,hogy hibátlan a feltevésem,de nálam jelenleg így működik az ideális zenehallgatás.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Először én is félreértettem.
"Az alábbi kijelentés a saját rendszerem hallgatása közben fogalmazódott meg bennem."

Figyelmesebben kene olvasnom...

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Akkor miert volt nirvana?

Igen valszeg 10nm tulzas az shl5+

Akkor azert lassan belatod, hogy a csoves + m30.1 kombo a Te hangod! Egyetlen erv szolhat ellene:) a 40.1

Valójában a megvilágosodást Zsolt otthon élte át a saját rendszerében!
Gyula 

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6190

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Akkor azert lassan belatod, hogy a csoves + m30.1 kombo a Te hangod! Egyetlen erv szolhat ellene:) a 40.1
Először én is félreértettem."Az alábbi kijelentés a saját rendszerem hallgatása közben fogalmazódott meg bennem."
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Szóval Pénteken egy hifiwigwamos kolléga rendszerét volt szerencsém meghallgatni.
Rendkívül barástságos módon felajánlotta,hogy meghallgathatom a rendszerét.Melynek főbb elemei egy Accuphase E350+Harbeth SHL5+Electrocompaniet EMC1.
Egy fogyatékkal élő emberről van szó.Aki sajnálatos módon elvesztette a szeme világát.Nagyon barátságosan fogadott.
Egy kis ismertető után át is adta a rendszer irányításának lehetőségét.
Sajnos amikor beléptem a szobába borítékoltam azt ami be is következett.A rendszer nyílván sokkal többre lenne képes egy másik szobában.Ez vitathatatlan.
A zenehallgatáshoz a házigazdának sajnos csak  egy rendkívül kis szoba maradt. (10m2 alatt) És az elrendezés is távol volt az ideálistól.Szinte karnyújtásnyi távolságra voltak a dobozok.Ez már nagyon near field  volt.
Már az első lemeznél Antonio Forcione Live! Heartbeat kiderült,hogy az SHL5+ túl nagy ide.70dB -nél nem is tudtam feljebb merészkedni.Nekem ott már gyakorlatilag élvezhetetlen volt a brummm miatt.
A másik meglepetés akkor ért amikor az Accuphase hanngszínszabályzóit megláttam.Ami erősen a + tartományba volt állítva.
Értelmetlen lenne tovább taglalni a hallottakat,mert nyílvánvalóan az apró szoba nagyon erősen rányomta a bélyegét a produkcióra.
Amikor megkérdezte,hogy milyennek hallom akkor próbáltam visszafogodtan  jelezni,hogy az én meglátásom szerint az SHL5+ nem ekkora helységbe való.Szerintem ide az ideális választás a Harbeth P3ESR lenne.
Valószínusíthetően a hazigazdának így tetszik.Ő hallgatja neki kell,hogy jó legyen.Megbeszéltük,hogy ő is meghallgatja az én rendszerem.
Az Accuphase igen nívós készülék,de sajnos a hangerőszabályozást  olyan módon valosították meg ami számomra messze van az ideálistól.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”