Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- AST
- Nincs visszaút
- Értékelés: 34
6 órája, asebestyen írta:
Mekkora helyiségbe? Falhoz közel vagy el tudod húzni őket?
12 m2 és a falhoz közel tudom csak elhelyezni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
7 órája, bitrograde írta:
Ha a B1-hez keresel, akkor a Canton nem lesz jó. Régen próbáltam, de nekem a Canton Carat 300-zal nagyon nem jöttek egymással.
Mi volt az ami nálad passzolt hozzá?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
2 minutes ago, AST said:
Igen, B1-hez lenne.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7571
2 minutes ago, AST said:
Igen, B1-hez lenne.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- AST
- Nincs visszaút
10 perce, bitrograde írta:
Ha a B1-hez keresel, akkor a Canton nem lesz jó. Régen próbáltam, de nekem a Canton Carat 300-zal nagyon nem jöttek egymással.
Igen, B1-hez lenne.
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
44 minutes ago, AST said:
A régi Cantonok közül hol lenne érdemes keresgélni ?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- AST
- Nincs visszaút
7 órája, Doky írta:
A kérdés hogy mit szeretnél.
Én pl azt gondolom hogy a korabeli Canton, Dual es hasonlóak több figyelmet érdekelnek.
A régi Cantonok közül hol lenne érdemes keresgélni ?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
2 órája, AST írta:
Köszönöm a választ, ezek szerint kár vele foglalkozni.
A kérdés hogy mit szeretnél.
Én pl azt gondolom hogy a korabeli Canton, Dual es hasonlóak több figyelmet érdekelnek.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- AST
- Nincs visszaút
7 hours ago, asebestyen said:
Mai mércével borzalmas. Akkoriban a többi selejt dobozhoz képest kevésbé volt rossz.
Köszönöm a választ, ezek szerint kár vele foglalkozni.
51 minutes ago, AST said:
Nem találtam megfelelő topikot, a kérdésem az lenne, hogy az Orion HS40 tényleg annyira jó mint azt a neten egy páran írták róla.
Mai mércével borzalmas. Akkoriban a többi selejt dobozhoz képest kevésbé volt rossz.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7571
51 minutes ago, AST said:
Nem találtam megfelelő topikot, a kérdésem az lenne, hogy az Orion HS40 tényleg annyira jó mint azt a neten egy páran írták róla.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- AST
- Nincs visszaút
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
2 órája, Aszpirin írta:
OFF.
Most, hogy lett egy 2017-es modell LG 4K-s tévém (nem azt akartam, de nagyon jó ajánlatot kaptam), még mindig nem érzem úgy, hogy nagyon sok értelme van. Egy 4K-s bluray 10ezer forint, bakker, annyit nem adok egy filmért... A streamelős szolgáltatásoknál (pl Netflix, Amazon Prime) alig látod a különbséget, mert tömörítve vannak rendesen a filmek. A 4K streaminghez sávszélesség és jobbfajta router is kell, és talán hhetetlen, de Magyarorszagon még van olyan hely dögivel, ahol egyetlen internetszolgáltató sem nyújt 4K streamingre alkalmas stabil sávszélességet. Ne csak Budapeste es a nagy megyeszékhelyekre gondoljatok.
Ha letöltesz, akkor dettó ugyanott vagy - egy 4K-s film jól tömörítve 30-40 GB, oszt nem “üt” akkorát, ami miatt érdemes lenne vele foglalkozni, cserébe viszont pl. jó eséllyel nem viszi a Plex, vagy csak nagyon bika gépen viszi... Ilyenek.
A HDR 10 és méginkább a Dolby Vision már tényleg jól latható fejlődést jelentenek - nem véletlen, hogy ezeket általában “árukapcsolásban” kapod a 4K-val, így aztán jó eséllyel a 4K elkerüli a 3D sorsát...
Nekem is 3D tv-em van de nagyon ritkan huzok le ugy filmet ellenben mar rengeteg 4K-as film van es hat en pedig igen is neznem ugy a filmeket ha olyan tv-em lenne mert hatalmas a kulonbseg persze ez egy "mini" tv-en nem fog kijonni. A tv adokrol meg ne beszeljunk mert meg az is ritka, hogy HD-ben sugaroznak.
Nekem Sony 47 colos tv-em van es hat mit mondjak, kicsi, pedig kb 2,5 meterrol nezem, van egy ilyen tablazat is, hogy ha Full HD-et tud a tv-ed es bizonyos nagysagot elert akkor mennyi meterrol erdemes nezni. A 3D nalam olyan mindha tavolban volna egy kepernyo es korulotte sotetseg pedig nagyon jo 3D van benne de nem az a kijovos falyta hanem mindha akvariumot neznel.
Afene ez is off, bocsi.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5994
2 órája, tottyi írta:
pedig egy-ket eve hogy ellene voltak a 4K-nak :))
OFF.
Most, hogy lett egy 2017-es modell LG 4K-s tévém (nem azt akartam, de nagyon jó ajánlatot kaptam), még mindig nem érzem úgy, hogy nagyon sok értelme van. Egy 4K-s bluray 10ezer forint, bakker, annyit nem adok egy filmért... A streamelős szolgáltatásoknál (pl Netflix, Amazon Prime) alig látod a különbséget, mert tömörítve vannak rendesen a filmek. A 4K streaminghez sávszélesség és jobbfajta router is kell, és talán hhetetlen, de Magyarorszagon még van olyan hely dögivel, ahol egyetlen internetszolgáltató sem nyújt 4K streamingre alkalmas stabil sávszélességet. Ne csak Budapeste es a nagy megyeszékhelyekre gondoljatok.
Ha letöltesz, akkor dettó ugyanott vagy - egy 4K-s film jól tömörítve 30-40 GB, oszt nem “üt” akkorát, ami miatt érdemes lenne vele foglalkozni, cserébe viszont pl. jó eséllyel nem viszi a Plex, vagy csak nagyon bika gépen viszi... Ilyenek.
A HDR 10 és méginkább a Dolby Vision már tényleg jól latható fejlődést jelentenek - nem véletlen, hogy ezeket általában “árukapcsolásban” kapod a 4K-val, így aztán jó eséllyel a 4K elkerüli a 3D sorsát...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- tottyi
- Hazajáró lélek
13 órája, -KP- írta:
Szerintem meg ne gondolkozzon el.
Akkor egy Velodyn es 5 akarmilyen kis hangfalacska meg egy belepo szintu AV amin HDMI-vel lehet osszekotni a HTPC-et a TV-vel es amin mar megy a 4K. (pedig egy-ket eve hogy ellene voltak a 4K-nak :)) Kb ugyan ott van arban csak ha a Bose Sub elromlik akkor semmilyen hang nem fog kijonni mert az iranyit mindent. Ja es a Bose csak 13500 HZ-ig megy szoval zenere nem epp alkalmas de filmre tokeletes.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
29 minutes ago, Doky said:
Bose szettben gondolkozz el.
Szerintem meg ne gondolkozzon el.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
6 órája, Legioner írta:
Árban tényleg jó!
Ha már nem front refis ezzel szemeztem, ez kinézetre jobban tetszik, ha nem is elsődleges szempont. Zenéhez, filmezéshez mélynyomóval elég lehet? Eléggé dícsérik ezeket a Q-Acoustics-okat a külföldi oldalak, nem tudom, hogy fizetett hirdetés-e
Az adott dobozokat nem ismerem így nincs véleményem, de jó lehet.
Az igazi a frontrefis ill zárt dobozok lennének!
Bose szettben gondolkozz el, de pl az apróban van Sony Pascal szett is (apró de tud szépen szólni).
7 hours ago, Doky said:
Sajnos nem front refis de ezen elgondolkoznék:
Árban tényleg jó!
Ha már nem front refis ezzel szemeztem, ez kinézetre jobban tetszik, ha nem is elsődleges szempont. Zenéhez, filmezéshez mélynyomóval elég lehet? Eléggé dícsérik ezeket a Q-Acoustics-okat a külföldi oldalak, nem tudom, hogy fizetett hirdetés-e
3 hours ago, tottyi said:
Hello, nekem is teglalap alu szobam epp ugy mint neked ablak a masikfele nyitott es szellesegeben kellett berendeznem mozira. Nekem a valasztas Bose Accoustimass 15-re esett es ezt szepen el lehet helyezni a szobaban meg asszony is megdicser ha pl feheret veszel mert eszre sem lehet venni. Nekem tetszett a hanghatas csak a subwooferrel kell eljatszani mert kb 5. helyen lett jo ami szemben volt es meg a rendszer szomszed barat is, szoval ha feltekered a hangerot akkor a szomszedban meg nem annyira hallani. Hatranya a dupla kabelozas. Ja es meghalalja a jo erositot.
Pofás set, tényleg kicsi, de elhiszem, hogy jól szól. Acoustimass 10-est árulnak újonnan, igen borsos áron. Nem igazán találtam eladót itthon, külföldről ilyet használtam nem vennék.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
9 perce, Legioner írta:
Ez számomra jelenleg elég, htpc vagy asztali blueray lejátszó lehetne előrelépés, amit nem tervezek mostanában, plusz akkor az erősítő 1.4 hdmi csatlakozása problémás lehet, ha 4k tartalom menne a tv-re...
Olyannyira problémás, hogy konkrétan nem fogaj átvinni a 4K-s tartalmat.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
4 hours ago, ZolaBA said:
Többnyire nem szokás megkérdezni, de szerintem nagyon fontos, hogy ki mit néz, milyen minőséget milyen forrásból. Az átlag 1 gigás film rippek 2.0 surround hanggal más kategória mint egy BD iso sokcsatornás hd hanggal...
Jogos. Jelen pillanatban android tv (kodi) játszik le hálózatról, és a hangot optikán adja át az erősítőnek. Tehát a HD tömörítésmentes hangsávok felejtősek. BD-ből kreált 1080p 5.1 mennek főleg (tök legálisan hozzájutva persze ). Ez számomra jelenleg elég, htpc vagy asztali blueray lejátszó lehetne előrelépés, amit nem tervezek mostanában, plusz akkor az erősítő 1.4 hdmi csatlakozása problémás lehet, ha 4k tartalom menne a tv-re...
- tottyi
- Hazajáró lélek
16 órája, Legioner írta:
Tisztában vagyok vele, de sajnos ezek az adottságok, a bal falon egy hatalmas ablak a másik oldal nyitott, illetve a nappali bútor több eleme is rögzítve a falra, tehát a bútorok maradnak, majd ha nem panelban lakom építek ^^ most ebből kellene kihoznom valamit. A hallgatási pont, az maximum 30 centire lehet távol a faltól illetve valamennyit a frontokat lehet előrébb rakni.
Hello, nekem is teglalap alu szobam epp ugy mint neked ablak a masikfele nyitott es szellesegeben kellett berendeznem mozira. Nekem a valasztas Bose Accoustimass 15-re esett es ezt szepen el lehet helyezni a szobaban meg asszony is megdicser ha pl feheret veszel mert eszre sem lehet venni. Nekem tetszett a hanghatas csak a subwooferrel kell eljatszani mert kb 5. helyen lett jo ami szemben volt es meg a rendszer szomszed barat is, szoval ha feltekered a hangerot akkor a szomszedban meg nem annyira hallani. Hatranya a dupla kabelozas. Ja es meghalalja a jo erositot.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
14 órája, Legioner írta:
Az alapvető feltevésben sem vagyok biztos, élvezhető ilyen elrendezésben egy 5.x rendszer, vagy jobban járnék egy 3.1 el?
A surround szerintem még szar elhelyezésnél, gagyi dobozkákkal is plusz élmény. Én eleinte egy öreg ITT kazettásmagnó műanyag dobozait tettem hátra, szuper volt és, hogy őszinte legyek a mostani 2-3 szinttel jobb surround b&w 601s3 egyáltalán nem jobb annyival, tud mélyeket de a teret a magasabb hangoktól érzed, amit akár egy pici szatelit is megold.
A frontoknál szerintem első reflexeset vegyél annak nem annyira gond a fal, lehet monitor vagy álló. Center szintén fontos, 2x13 centis hangszóró alá nem mennék, az lehet hátsó reflexes is.
Többnyire nem szokás megkérdezni, de szerintem nagyon fontos, hogy ki mit néz, milyen minőséget milyen forrásból. Az átlag 1 gigás film rippek 2.0 surround hanggal más kategória mint egy BD iso sokcsatornás hd hanggal...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
13 órája, Legioner írta:
Tisztában vagyok vele, de sajnos ezek az adottságok, a bal falon egy hatalmas ablak a másik oldal nyitott, illetve a nappali bútor több eleme is rögzítve a falra, tehát a bútorok maradnak, majd ha nem panelban lakom építek ^^ most ebből kellene kihoznom valamit. A hallgatási pont, az maximum 30 centire lehet távol a faltól illetve valamennyit a frontokat lehet előrébb rakni.
Sajnos ha fixek a dolgok akkor nincs mit tenni!
Sajnos kompromisszumokat kell kötni.
3.0 ill 3.1-el nem lennél előrébb mint egy normál sztereo párral (véleményem szerint)!
Azt gondolom hogy kis tejfölös dobozokkal nem lehet normális mozit csinálni (igaz Bose tud valamit) így szerintem kellenek a minimum monitorok!
Jó lenne front refis dobozokat keresned (álló frontok esetében egyenlőre a sub-ot lehet pihentetni, de mozihoz kell a sub) és én mindenképpem használtban keresnék!
Sajnos nem front refis de ezen elgondolkoznék:
1 hour ago, -KP- said:
Szia,
lehető legrosszabb megoldás téglalap alakú szobában keresztbe hallgatni a rendszert. Nem nagyon szokta így ajánlani senki. A másik szarvashiba, mikor ezt még megfejeljük azzal, hogy a hallgatási pont közvetlen a falnál van, és a hangfalak is rá vannak tolva a másik falra.
Esetleg érdemes átmenni ide:
Valószínűleg több segítséget kapnál.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
2 perce, -KP- írta:
lehető legrosszabb megoldás téglalap alakú szobában keresztbe hallgatni a rendszert.
Ja, azt elfelejtettem írni, nekem is hosszában van...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
8 perce, Legioner írta:
A keretösszeg max. ~250k. Szemeztem a Dali Spektor 6+1+Vokal settel, nem tudom mi a tapasztalat velük, de félek, hogy sok lenne ide. A mélynyomó lehetősége fent áll a későbbiekben, ill. nem lehet, hogy jobban járnék egy kisebb setel pl: Klipsch quintet + mélynyomó? Az alapvető feltevésben sem vagyok biztos, élvezhető ilyen elrendezésben egy 5.x rendszer, vagy jobban járnék egy 3.1 el?
Majd a nálam okosabbak megmondják a tutit, de miért ne lenne élvezhető az 5.1 ekkora térben? Nálam álló hangfalak vannak (zensor 7-ek), és egész jó, nem sok az.
(gratula a Paint-es rajzért, a célra tökéletes lett )
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
1 minute ago, Legioner said:
Sziasztok!
5.0/5.1 építésén agyalok és a segítségeteket kérem.
Adott egy kb 17,5 nm nagyszoba, jobb oldalt kis nyitott résszel kb. még 7 nm. ( lásd a gyönyörű paint rajzot )
A nappali bútor és a kanapé helyzete fix, a kanapét tudom esetleg egy 5-10 cm-t előrébb tenni. A surroundok álványon vagy fali konzolon lennének.
A hangfalak pozíciója jó lehet így vagy nagyon közeli a hallgatási ponthoz a két hátsó, illetve érdemesebb-e inkább a tv felé fordítani őket (vagy ez majd a szoba akusztikája és az én fülemből majd adódik?).
Mehetnek az álló frontok vagy sok lenne ide?
Az erősítő is adott, Pioneer vsx-920k. Főleg a mozi élménynek adnék, persze zene is fog szólni rajta, de sztereó szempontjából nincsenek nagy igényeim és eléggé mindenevő vagyok jazz, metal, elektronikus zene, így nem gondolom, hogy találnék pénztárca barát megfelelő frontokat ilyen célokra... + szerintem ez nem is ennek a recievernek a célja.
A keretösszeg max. ~250k. Szemeztem a Dali Spektor 6+1+Vokal settel, nem tudom mi a tapasztalat velük, de félek, hogy sok lenne ide. A mélynyomó lehetősége fent áll a későbbiekben, ill. nem lehet, hogy jobban járnék egy kisebb setel pl: Klipsch quintet + mélynyomó? Az alapvető feltevésben sem vagyok biztos, élvezhető ilyen elrendezésben egy 5.x rendszer, vagy jobban járnék egy 3.1 el?
Kicsit tanácstalan vagyok, bármilyen ötletet szívesen fogadok, az is ha közlitek, hogy az erősítő cseréjével kellene kezdenem.
Szia,
lehető legrosszabb megoldás téglalap alakú szobában keresztbe hallgatni a rendszert. Nem nagyon szokta így ajánlani senki. A másik szarvashiba, mikor ezt még megfejeljük azzal, hogy a hallgatási pont közvetlen a falnál van, és a hangfalak is rá vannak tolva a másik falra.
Esetleg érdemes átmenni ide:
Valószínűleg több segítséget kapnál.