Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Klipsch hangsugárzók
Klipsch hangsugárzók
Az a baj a klipsch-et kevesen forgalmazzák itthon.AVplanet
Digitalplaza.
Ezeknél meg csak rendelésre jön.
Nemhogy letétben elhelyezett összegért hazavinni hanem meghallgatni sem lehet. :kiraly:
Vajon miért?
Mert nem az olcsó kategóriás szar és kicsi rá a kereslet...
Ami a népnek kell az a Tesco és Media Marktban kimerül. (ami a hangfalakat illeti)
Klipsch hangsugárzók
Az a baj a klipsch-et kevesen forgalmazzák itthon.
AVplanet
Digitalplaza.
Ezeknél meg csak rendelésre jön.
Nemhogy letétben elhelyezett összegért hazavinni hanem meghallgatni sem lehet. :kiraly:
Klipsch hangsugárzók
Az alábbiakra azt tudom mondani, hogy DVD-ből és zenébel is van szar átlagos és jó, már ami a hangzásokat vagyis forrást illeti. DVD és DVD között is rettenet nagy különbség van, már ami a hangokat illeti, de akár a vizualitásról is beszélhetnénk.
Úgy gondolom és amiket olvastam a Klipcshekről, nem éppen alap kategóriás hangfalak és, ha "jót" küldesz bele, akkor nagyon csak kihozza belőle a jót, és nem rontja el.
Amúgy meg eléggé szubjektív téma, de mondhatnám azt is az egyszerűség kedvéért, hogy ízlések és pofonok.
Nézzetek körül, h mennyi retket lehet kapni, aztán elszólnak valahogy a kínai importok...
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
akkor csak lehet azért vele eggyütt élni
Persze, hogy lehet.Kérdés mindig ott merül fel milyen zenére kell, mekkora térbe, milyen rendszer mellé, és milyen hangzást szeret.Mert ugye aki Jazzt vagy komolyzenét hallgat és szereti a könnyedebb édesebb, finomabb hangokat az nem biztos, h a Klipsch dobozait fogja választani.Meg ugye nem szabad általánosítani sem, mert más márkából is előfordul, hogy egyik típusa nagyon jó míg egy másik meg gyenge...Tehát a siker záloga a meghallgatás, lehetőleg saját erősítővel, vagy ha mód van rá letét ellenében hazavinni, ez lenne még a legjobb választás.Sok helyen megoldható. :kiraly:
Klipsch hangsugárzók
akkor csak lehet azért vele eggyütt élni
Szia,
Igen lehet vele együtt élni, én személy szerint örülök a választásnak, bevált.
Hozzászólnék SoXxX válaszához is amikor azt írta, hogy ami nem tökéletes szerinte a Klipsch-nél az a " beszédhangok".
Erre azt tudom mondani, hogy ez inkább erősítő függő, amikor beszédet hallgatok akkor bekapcsolom az "Dialog On"-t, ha nem akkor meg kikapcsolom. A kettő között a különbség minimális.
SoXxX nak amint látom polcsugárzója van, az is oka lehet ennek a jelenségnek.
Amúgy a hangszereket hallgatni nagyon jó, a zongora mintha ott lenne melletted, élőben, úgy a gitár és fúvós hangszerek esetében is. :kiraly:
Klipsch hangsugárzók
akkor csak lehet azért vele eggyütt élni :kiraly:
Klipsch hangsugárzók
Hozzászólok már ehhez az erősen szubjektív témához én is, mint Klipsch tulaj.
Én elsősorban mozizásra használom a hangfalaimat, de zenét is gyakran hallgatok (az arány körülbelül 70-30).
Mozi: Moziban ami az erősségét adja a falaknak, hogy a középmély nagyon dinamikus, a robbanások, puffanások nagyon jól hangzanak. Emellett nagyon részletes a magas tartomány is, így a lövések stb is jól hallható. Amiben gyengébben teljesít a fal (és itt azért a gyengeség inkább csak a többi dologhoz mérten érvényes, hogy írjak negatívumot is) az szerintem a beszédhangok..ezek egy árnyalattal talán mélyebbek, öblösebbek mint az életben (de ez például zenében akár előnyösnek is nevezhető).
Zene: Szögezzük le, hogy mindenki más zenét hallgat, így más-más igényei is vannak. Én eléggé mindenevő vagyok, de azért nekem is vannak kedvenceim. Amiben szerintem erős a Klipsch az a Blues és a Country..én az elektronikus zenét annyira nem tudom értékelni, de itt sem rossz..ezt követi a rock..és végül a popban a leggyengébb. A hangok amiket én különösen szeretek a Klipschnél az a gitár és a fúvósok..ezekben kifejezetten szép hangot ad ki a hangfal. (Személyes kedvenceim Mike Oldfield - Tubular bells, B.B. King - Shake me baby és Ennio Morricone zenéi)
Én valahogy így látom ezt a hangfalat. Nem kell aggódni attól, hogy nem zenei..csupán jól kell megválasztani a zenélésre használt komponenseket hozzá.
Remélem segítettem a döntésben.
Klipsch hangsugárzók
Nyugodtan írd csak le az élményeidet, nem haragszunk meg.
MEg képeket is dobhatsz fel a rendszerről-Klipsh-ről
Képek igazából vannak a topicomban, a Galériában; beszámolót meg még a héten írok egyet (a szerdai vizsgám miatt nem kezdenék most bele :kiraly: , de mindenképp' megosztom Veletek a hallottakat).
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Na persze sok függ azon miféle zenét hallgat az ember mikor hangfalat választ...Van egy ismerősöm ő mozira a Klipsch dobozait használja, zenére meg a Bowereit...
Klipsch hangsugárzók
Nyugodtan írd csak le az élményeidet, nem haragszunk meg.
MEg képeket is dobhatsz fel a rendszerről-Klipsh-ről :kiraly:
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
Klipsch hangsugárzók
Ja igen de ha kijózanodok visszaesek a szomorú valóságba. :kiraly:
Nyugodtan írd csak le az élményeidet, nem haragszunk meg. :kiraly:
Klipsch hangsugárzók
jobb ha leiszom magam mert ezt már nem lehet bírni idegekkel :kiraly:
Úgy legalább a vidiknek is csodálatos lesz a hangja, és megmenekülsz a hangsugárzó-választás gondjától :kiraly:
Egyébként érdekes kérdés, h mozi, v zene, mert -igaz, h nem hallottam még másik klipsch hangfalat, csak az rw-8-at- nem tudom eldönteni, h zenével v filmmel teljesít jobban. (Ha gondoljátok írhatok egy kicsit részletesebben a tapasztalataimról, sőt, élményeimről(!).)
(Nem tudom, segít-e, de Newman ha jól emlékszek, akkor trance-jellegű elektronikus zenét hallgat(ott) -Ha mégsem, akkor sorry, Newman-.)
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Klipsch hangsugárzók
Igen Tigris , teljes mértékben igazad van.
Épp ezért másik erős alternatívám a br2 és center, ráadásul még olcsóbb is és maradna esetleg lovettám túningoltatni. :kiraly:
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Én azt hallottam Klipsch-ről, h nem túl zenei dobozok...De érdemes azért egy fülelést megejteni.De amiket én hallottam azok zenén nem jöttek be álló dobozok voltak, 200-300 ezres katból.A típusokat már nem tudom...Mozira jók, de az ember nem csak filmet néz.
Klipsch hangsugárzók
jobb ha leiszom magam mert ezt már nem lehet bírni idegekkel :kiraly: :kiraly:
Klipsch hangsugárzók
hát megnézegettem, nem gyengék, teljsen elbizanytolonodtam.Vagyis eddig monitor audio br2 párti voltam de most meg klipsch rb 61.
Áhhh, örület ez. :kiraly:
Ez egy ilyen sport :kiraly:
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
Klipsch hangsugárzók
hát megnézegettem, nem gyengék, teljsen elbizanytolonodtam.
Vagyis eddig monitor audio br2 párti voltam de most meg klipsch rb 61.
Áhhh, örület ez. :kiraly: :kiraly:
Klipsch hangsugárzók
...Csak olyat hallottam még hogy a klipsch a denon és yami elektronikákat kedveli.
Pioneer és onkyot nem, ezért félek tőlük kicsit....
Nézz szét itt, itt van néhány klipsch-onkyo páros. És nem is rosszak... :kiraly:
Bár ez sem pótolja a meghallgatás szertartását.
Klipsch hangsugárzók
igen.
sok választási lehetőségem nincs
AVPlanet vagy Digitalplaza de ott drágább, vagy az aproneten egy srác hírdet ő tud beszerezni.
Jelenleg az AV planeten a legolcsóbb.
Fel is hívtam őket, tudnak rendelni és akkor talán szett esetén adnak 10% kedvezményt .
Így 300 helyett 270 lenne, az nem olyan rossz szett ár szerintem.
Klipsch hangsugárzók
na jó neked 40nm ed van.
De nekem 18nm, szeritem frontnak és szurroundnak is elég lenne oda az rb 61 is.
Centernek meg rc52 és csá.,
Csak olyat hallottam még hogy a klipsch a denon és yami elektronikákat kedveli.
Pioneer és onkyot nem, ezért félek tőlük kicsit.
Pedig régen az xms mindig a piokat klipschekkel társította.
Nekem a mozi 80% ban fontos, de ha éppen egy kis zene meg rajta azt szeretném hogy azért hallgatható legyen. :kiraly:
Klipsch hangsugárzók
Én csak azt hallottam mástól hogy mozin kurv@ jó épp ezért gondolkodom (4db-RB61, 1 db-RC52 én is ebben.De másaok szerint zenében förtelmes, kiabálos, harsány, hallgathatatlan, ez viszont elriasszt egy kicsit.
De a legnagyobb probléma az hogy esély sincs rá sehol sem meghallgatni.
Szia Rackpower,
A bejáratlan Klipsch RF hangfalak az első órákban tényleg harsányan, mondhatom brutális erővel és dinamikával szólnak. Viszont ha már be van járatva csodálatosan szólnak, hangja lecsillapodik, továbbra is dinamikus marad. Az éles az megfelelően éles, se több se kevesebb, a közép és a mély is hasonlóan, szépen szétválnak, nem egy egyveleg hang. Olyan hangokat is meg fogsz hallani amit addig nem is tudtad, hogy benne vannak a felvételbe mert esetleg előző hangfalad nem képes ezt megfelelően lejátszani.
Jó erősítővel (a Pioneer LX-71-el hallgatva tudok csak nyilatkozni) hihetetlenül jól szól zenében is és mozifilmmel is, csak legyen megfelelő minőségű hanganyagod hozzá.
Ami biztos, hogy árkategóriában hangja messze jobb a konkurenciánál !
Az RB-61. a mélyek miatt nem javaslom ha nagy a szoba. Ha mégis mindenáron RB-re van lehetőség elhelyezni akkor frontra csak az RB-81 jöhet számításba, még kis szobába is, az RB-61 pedig jó lesz a háttér hangfalakhoz.
Az RC-52 az OK, nálam RF-82 mellett az RC-52 jól teljesít, nem is kell nagyobb a 40nm. szobámba.
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Én se tudnék rosszat mondani róla egyelőre, pedig még csak nem is RF, hanem F szériás a hangfalam.
Sajnos kevés az összehasonlítási alapom. Ami egy kategória ezzel és hallottam, az a Dali C6 - ennél szerintem bőven jobb, valamit a Clarus Europa - itt már azért nehezebb a döntés, sajnos keveset hallottam ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le. De elég meggyőző volt a clarus...
Ha végeztem a vizsgákkal, akkor szerintem megfülelem a kis Jungson-t valami atc-s dobozzal (ha lesz), és leírom a hallottakat, ha érdekel valakit.
Szerintem valaki vagy szereti a Klipsch-es hangzást, vagy nem. De az túlzás, hogy hallgathatatlanok zenére.
Apropó, mi az, hogy kiabálós egy hangfal? :kiraly:
Klipsch hangsugárzók
nekem RF-82 van zenére vettem és arra is használom , immár két éve legnagyobb megelégedésemre , eszem ágába sincs lecserélni igy asztán piszokul elfogult vagyok:
KLIPSCH (Thanx for the music)
:kiraly:
Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)
Klipsch hangsugárzók
Én csak azt hallottam mástól hogy mozin kurv@ jó épp ezért gondolkodom (4db-RB61, 1 db-RC52 én is ebben.
De másaok szerint zenében förtelmes, kiabálos, harsány, hallgathatatlan, ez viszont elriasszt egy kicsit.
De a legnagyobb probléma az hogy esély sincs rá sehol sem meghallgatni.
Klipsch hangsugárzók
Szia,
Igen, a 81-re gondoltam. Ha többet akarsz tudni a Klipsch-ről a következő linken megnézheted- http://www.klipsch.com/products/speakers.aspx
Ami a 81. megkülönbözteti a 82-től az, hogy a reflex nyílás elől van míg a 82-nél hátul, így valószínűbb, hogy a mély érzése kisebb szobába is jobban érvényesül ezért tényleg jó lenne ha valahol a 81. meg lehetne hallgatni. Ha jól tudom az AVPlanet-nél van Rf52 és Rs42 és Rw10d. Elképzelhetőnek tartom, hogy az Rf52 hangja nagyon közel áll az RB-81-hez. Amúgy árban az RF-52 és az RB-81 ugyanannyi. Meggondolandó!
RF-82 hangátvitele 33Hz-23KHz / +-3db, 98 db érzékenység, RB-81 pedig 46Hz-23KHz +-3db / 97db érzékenység míg az RF-52. pedig 34Hz-23KHz +-3db / 96 db érzékenység.
Amúgy a hangfal teljes hangtartományba brutálisan képes szólni már viszonylag kis teljesítménytől. A magas hanggal kapcsolatban pedig ott van ahol kell lennie, sem több sem pedig kevesebb és csak amikor kell és akkor pedig csodálatosan jó.
Példaképpen ha láttad az Iron Man-t, abban a jelenetben amikor egy magas frekvenciás kütyüvel bénítanak akkor tényleg te is azt érzed hogy bénít, addig és utána pedig észre sem veszed, hogy több lenne a magasakból mint kéne, akkor viszont tényleg brutális a magas.
A hangerővel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy nagyon bírja torzítás mentesen, csak legyen hozzá megfelelő erősítőd.
Szia!
Mindenképp jó lenne hallani, majd megpróbálok utána kérdezni, hogy valahol van-e belőle, vagy valami 81-hez közel álló.
Nekem valahogy szimpatikus a 81 20-as mélyközepe, az RF-52-ben meg két db 13-as van. A 97-es érzékenység nem semmi így rengeteg hangfal tanulmányozása után, kíváncsivá tesz.
Szeretném falra feltenni, esetleg állványra, így komolyabban még nem gondolkodtam az álló hangfalakban.