Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1101

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: BLX »

Rotox írta:
2019.01.30., szer. 17:10
Na, akkor válasz a saját kérdésemre (ez alapján: http://www.puiaudio.com/resources-white ... power.aspx): 86 dB (2 W / 3 m) = 92,54 dB (1 W / 1m).

Ellenvélemény?
Én is ezt "matekoztam" ki a linkelt oldal alapján. :smile29:

Remélhetőleg valamelyik szaki ráerősít.

Milyen doboz egyébként?

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1472

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Na, akkor válasz a saját kérdésemre (ez alapján: http://www.puiaudio.com/resources-white ... power.aspx): 86 dB (2 W / 3 m) = 92,54 dB (1 W / 1m).

Ellenvélemény?

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Kedves fórumtársak, át tudná valaki "konvertálni" a 86 dB (2 Watt / 3 m) érzékenység értéket a számomra is érthető :rolleyes: ... db (1 W / 1 m) értékre? (4 Ohm-os hangsugárzóról van szó.)

Előre is köszönöm a segítséget. :smile53:

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 203

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Rega Alya - Rega RS3 között mi a különbség hangban ? Egy Fatman iTube párja lenne.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 203

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Panellaklás 15nm-es szoba. Vocál jazz/szimfónikusok (hölgy kedvence), filmek plex-en optikán, elektronikus zene(gyerekek) yt-ról xbox-on keresztül vagy AppleTv-n, Fatman iTube erősítő, max 80-85dB csúcsok, az éles, sziszegős magasak kizárva. Lélekre ható középtartomány(a hölgy igénye), energikus, melegebb, basszusban erős hangsugárzó ajánlásokat szeretnék kérni, amely kellően nyílt is. 100-150k-ig. Álló doboz is lehet, egymástól 2,3m, hátsó faltól 30-40cm.
DynoA42-m-el hallgattuk, az irány tetszett, de több basszus az igény, persze a Fatman is oka ennek, no meg a yt felbontása is korlátozza a végeredményt. Quad11L2-m volt, abból kifolyólag pl.Quad21L talán ? Vagy mi más lehet szerintetek ?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Kedvcsináló írás következik:

Egy hölgy ismerősöm kért meg, hogy a lakásába a felújítás után segítsek zenét választani.
Eddig egy HK Go+ hallgatott (főleg elektronikus zene), ami a méretéhez képest nagyot szól és hihetetlen mélyei vannak.
Ennél kellett hangosabb bluetooth-os aktív hangsugárzót keresnem.

Nem nagy a választék, ezért próbaképpen egy Thonet & Vandler Kugelt választottam.
(A Kürbisben még kicsi a mély, nem verte volna a HK-t)

A hangszórókészlet a Theufel Ultima 20-ból már ismert 16,5 cm átmérőjű kevlár és 25mm-es selyem dóm.
Mélyeket már akkor is dicsértem, a magas pedig inkább a Seas 27TFF-re hasonlít, mint a Vifa BC-re - és jobb is.
Az aktív váltás ezeknek az olcsó hangszóróknak jót tesz. Nekem, aki passzívozik egy kicsit fura, de gyorsan megszokható.

Ha az enyém lenne, akkor egy jobb tápkábelt vennék (pl AQ NRG-X2 borotvacsatis) és Neutrik 4p Speakont raknék rá AQ Slip-14/4 kábellel. Bruttó 100eFt-ból egy kellemes rendszert lehet venni/hallgatni.

Egy kép:
Csatolmányok
TandV.jpg
TandV.jpg (101.67 KiB) Megtekintve 3662 alkalommal

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Lela »

Üdv!

Vásároltam egy Elac Bs 244.3 állványos hangsugárzót és azt szeretném kérdezni, hogy milyen állványt ajánlanátok hozzá?
Ezeket néztem hozzá:
Dynaudio Stand 3X:
https://www.listeningpost.co.nz/Product ... 7__N.27756

Norstone Stylum 3:
https://octogonaudio.hu/termekek/norsto ... gy-szinben

A Norstoneban az a szimpaikus, hogy tölgy a lába és a bútorom is tölgy, így jól passzolna hozzá, illetve a kábelt is el lehet a lábban fűzni, míg a Dynaudióban a döntött lábkialakítás és a nagyobb alsó talpfelület tetszik. Ki melyiket és miért javasolná?

U.I:
Jól megcsappant itt az aktivitás, mióta megújult a weboldal.
Valamelyik nap még működött a link szövegbe való beillesztése, most azt sem sikerült.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1730

Hozzászólás Szerző: -KP- »

trane írta:
2019.01.05., szomb. 20:42
p.s.: azokról az esetekről nem is beszélve, amikor pedig épp' a fórumon-megbecsült haveri/márkarajongói kör uppolgatja és dícsérgeti mennyekbe 'elfogulatlanul' az eladó holmit... bravo.gif
Ezzel teljesen egyetértek. Minden fórumon meg facebook csoportban ez a jellemző a döntő többségre. Tag vagyok több ilyen csoportban is. Megvannak a fan csoportok, meg a márkanevek iránti imádat és gyakorlatilag mint a csordaszellem. Erre rákontráznak még a kereskedők meg a fanboyok és egy kezdő igen ritkán tud elfogulatlan véleményt kapni. De nem akarok ebbe bővebben belemenni.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6670

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

trane írta:
2019.01.05., szomb. 20:42
p.s.: arról az esetről nem is beszélve, amikor pedig épp' a fórumon-megbecsült haveri/márkarajongói kör uppolgatja és dícsérgeti mennyekbe az eladó holmit... bravo.gif
Ez is jogos.
Egyébként én például tavaly nyáron úgy adtam el a cd játszómat, hogy egy privit küldtem egy embernek, akivel eddig még csak privátban beszéltem, soha nem is találkoztunk.Másnap hívott, eljött meghallgatta és elvitte.Ezzel arra próbálok utalni, hogy anno az illető az általános, fórumon olvasott dolgaim okán keresett meg privátban, hogy tanácsot kérjen-mégsem "etettem be"-csak leírtam neki a saját tapasztalataimat-azt soha nem kihagyva, hogy csak azt szabad megvenni ami az egyénnek tetszik, lehetőleg szigorúan saját rendszerben hallgatva.A taggal a mai napig beszélünk, többnyire priviben és telefonon is ha a helyzet azt kívánja.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6524

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Jester írta:
2019.01.05., szomb. 18:08
Ezt írtam volna? Nnnnem, nem ezt írtam. A két gyártót hasonlítottam össze. Érdemes megnézni, hogy milyen termékpalettájuk van. De mindegy, ha sosem hallottál ATC-t, akkor felesleges köröket futunk.
Az hogy mennyiért adnak egy hangsugárzót az egy dolog :)
Igazad van, nem hallottam ATC-t. Csak általában gondolom úgy, hogy azért, mert egy gyártó úgy dönt, hogy belépőszintű cuccokat is gyárt(tat, Kínában), azért nem biztos, hogy csak gyenge cuccokat gyárt. De lehet, hogy tévedek, és igazad van, fölösleges köröket futunk. Amint tudok, azért meghallgatok egy "hangszórógyártás csúcsát" is... csak sajnos ilyen alkalom ritkán adódik.
Úgy gondolom, akkor Te hallottad a teljes DALI termékpalettát. és nem futsz fölösleges köröket. Igazam van?

No de tényleg hagyjuk.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Jester írta:
2019.01.05., szomb. 18:05
Palm írta:
2019.01.05., szomb. 17:56
Én is így gondolom, mert az élet sok területén igaz, hogy minden rendszer leggyengébb eleme határozza meg a rendszer képességét.
Ebben az esetben ez nem igaz. Ha egy 60 ezres sztereo erősítőre kötöd rá mondjuk az ATC SCM40-et akkor is teljesen más kategóriát fog képviselni mint mondjuk egy Dali Ikon 1 milliós erősítővel. Pedig árban ugyanott vagyunk. Aki ilyen esetben a Dalit venné, annak azért javasolnék egy meghallgatásos tesztet is, mert ebben a fórum nem fog tudni segíteni.
Nem ide tartozik, csak megjegyzem: nem vagyok benne biztos, hogy egy 300ezres, minden földi jó funkcióval telepakolt házimozi AVR szól úgy, mint egy 60ezres, minimalista sztereó erősítő.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.01.05., szomb. 18:22-kor.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

Aszpirin írta:
2019.01.05., szomb. 18:01
Jester írta:
2019.01.05., szomb. 17:49
Azt én értem mire gondolt csak ez nem így van szerintem. A DALI egy jól marketingelt és designolt tömeggyártó, az ATC pedig nagyjából a hangsugárzókészítés csúcsa. Na de inkább hallgassunk zenét. :smile53:
Azt mondod, hogy egy 2 és fél milliós házimozi hangfalszett a hangsugárzókészítés csúcsa? Biztos? és melyik DALI-hoz hasonlítod őket, mert biztos nem az Epicon-hoz, ugyanis az Epiconból a kisebbik front darabja több mint két és fél milla, egy egész szett hát enyhén drágább... és nem szólnak nagyon szarul sem mint ahogy azt sem hiszem, hogy tömegcikk lenne... legalábbis nem túl sokat láttam még itt hirdetve...

De mindegy, mert még ha igazad is van, a vitában nem releváns. Ha gyenge, nem hifi-minőségű jellel kínálod meg, nem fog hifi hangot készíteni belőle az ATC sem. Szerintem. Az ellenkezője lenne az igazi vudu :D
Ezt írtam volna? Nnnnem, nem ezt írtam. A két gyártót hasonlítottam össze. Érdemes megnézni, hogy milyen termékpalettájuk van. De mindegy, ha sosem hallottál ATC-t, akkor felesleges köröket futunk.
Az hogy mennyiért adnak egy hangsugárzót az egy dolog :)
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Palm írta:
2019.01.05., szomb. 17:56
Én is így gondolom, mert az élet sok területén igaz, hogy minden rendszer leggyengébb eleme határozza meg a rendszer képességét.
Ebben az esetben ez nem igaz. Ha egy 60 ezres sztereo erősítőre kötöd rá mondjuk az ATC SCM40-et akkor is teljesen más kategóriát fog képviselni mint mondjuk egy Dali Ikon 1 milliós erősítővel. Pedig árban ugyanott vagyunk. Aki ilyen esetben a Dalit venné, annak azért javasolnék egy meghallgatásos tesztet is, mert ebben a fórum nem fog tudni segíteni.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Jester írta:
2019.01.05., szomb. 17:49
Aszpirin írta:
2019.01.05., szomb. 17:33
-KP- szerintem arra gondolt, hogy egy ilyen erőlködővel a 2,5 milliós ATC szett is nagyjából úgy szól, mint a 800ezres DALI. Akkor meg minek a felár?
Szerintem.
Azt én értem mire gondolt csak ez nem így van szerintem. A DALI egy jól marketingelt és designolt tömeggyártó, az ATC pedig nagyjából a hangsugárzókészítés csúcsa. Na de inkább hallgassunk zenét. :smile53:
Azt mondod, hogy egy 2 és fél milliós házimozi hangfalszett a hangsugárzókészítés csúcsa? Biztos? és melyik DALI-hoz hasonlítod őket, mert biztos nem az Epicon-hoz, ugyanis az Epiconból a kisebbik front darabja több mint két és fél milla, egy egész szett hát enyhén drágább... és nem szólnak nagyon szarul sem mint ahogy azt sem hiszem, hogy tömegcikk lenne... legalábbis nem túl sokat láttam még itt hirdetve...

De mindegy, mert még ha igazad is van, a vitában nem releváns. Ha gyenge, nem hifi-minőségű jellel kínálod meg, nem fog hifi hangot készíteni belőle az "minden hangfalak legjobbika" ATC sem. Szerintem. Az ellenkezője lenne az igazi vudu :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.01.05., szomb. 18:08-kor.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Aszpirin írta:
Jester írta:
2019.01.05., szomb. 17:02
-KP- írta:
2019.01.05., szomb. 16:13
Szerintem igenis overkill, mert egy ilyen 3-400 ezres receiverrel nem futná ki magát az ATC szett. Elégetne feleslegesen egy valag pénzt.
Akkor ebben nem értünk egyet. Mit értessz az alatt hogy nem futná ki magát? Van erre valami műszaki indok? Jobban szólna ha venne egy Dali szettet 800 ezerért? Szerintem nem szólna jobban. A hangsugárzó és az akusztika a legfontosabb eleme egy láncnak.
-KP- szerintem arra gondolt, hogy egy ilyen erőlködővel a 2,5 milliós ATC szett is nagyjából úgy szól, mint a 800ezres DALI. Akkor meg minek a felár?
Szerintem.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
Szerintem.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Jester írta:
2019.01.05., szomb. 17:02
-KP- írta:
Szerintem igenis overkill, mert egy ilyen 3-400 ezres receiverrel nem futná ki magát az ATC szett. Elégetne feleslegesen egy valag pénzt.
Akkor ebben nem értünk egyet. Mit értessz az alatt hogy nem futná ki magát? Van erre valami műszaki indok? Jobban szólna ha venne egy Dali szettet 800 ezerért? Szerintem nem szólna jobban. A hangsugárzó és az akusztika a legfontosabb eleme egy láncnak.
Szerintem.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1730

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinkler írta:
2019.01.05., szomb. 09:30
Nem éreztem sorry. gondolkodik.gif
Egyébként 2,5M. Nem hinni kell, utánanézni. ;)
Tényleg :smile53: Sorry. Amúgy komolyra fordítva a szót abszolút nem érzem overkillnek, milyen értelemben lenne az? Ebben a szettben a legnagyobb tétel az SCM40, ami 1,4 millió. Ha valakinek úgy tűnt, akkor bocs, de egyáltalán nem lenéző akart lenni a hozzászólásom. Viszont én azt gondolom, hogy 3-400 ezer forintos erősítő mellé nyugodtan lehet számolni hasonló árkategóriájú hangfalakkal, mármint darabáron. Így kijön az 5.1 szett ára 2,4 millióra. Az én véleményem az, hogy az az erősítő egy 5 millió forintos szettel is elboldogulna, de tudom itt más a közvélekedés. Csak hogy egyértelmű legyen, ezt az erősítőhöz viszonyított árat, én úgy értem, hogy aki 400e Ft-ot ad ki erősítőre annak a többi komponensre is lesz keret. Az erősítőnek ugyanis nem sok fogalma van róla, hogy ő mégis milyen árcédulájú hangfalat fog hajtani, inkább a technikai paraméterek számítanak. Én azt gondolom, hogy Palm (bár még mindig nem írta le mennyit szán hangfalakra) ha meg szerette volna úszni 500 ezerből az 5.1-et akkor nem vett volna ilyen árú erősítőt. Na mindegy... Az ATC amúgy komoly ajánlat, és egy komoly szett. Mondhatni végső állomás.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2019.01.05., szomb. 11:33
Rotox írta:
2019.01.05., szomb. 10:48
ZolaBA írta:
2019.01.05., szomb. 10:17

Bocs, nem értek egyet :)) Azért jobb a nyilvánosság mert lelkesedéssel nem lehet félrevezetni a kérdezőt, ha valaki túl sántát ír a fórumban akkor mindig van rá helyesbítő reakció... és hasznos infókat gyűjthet be mindenki, ami majd előjön ha szüksége lesz rá...
Nagyon egyetértek; amikor egy "tapasztalt" (vagy magát annak tartó... ;)) fórumtárs egy "kevésbé tapasztalt"? kollégának ajánl valamit, szerintem elvárható, hogy a fórum nyilvánossága előtt tegye ezt. (Okok lent, korábbi hozzászólásomból idézve. Ha ilyen esetben csak annyit látok, hogy "PÜ ment", az nekem alapból büdös, különösen, ha "véletlenül" éppen van neki - vagy valamelyik havernak - egy, az ajánlotthoz hasonló eladó készüléke.)

"Ui.: szándékosan nem privátban írtam, véleményem szerint így korrekt; lehetőséget adva az eladásban nem érintett fórumtársaknak az esetleges (akár ellen)véleményük kifejtésére."
Ez korrekt, ugyanakkor tedd hozzá az AVX-re sajnos nagyon jellemző elitizmust, az azzal párosuló lefitymáló kommunikációs stílussal, ami nagyon bosszantó és frusztráló tud lenni azok számára, akiknek szűkösek az anyagi korlátaik.

De "fair enough", akkor leírom a lényegét annak, amit privátban írtam (előzmény ugye, hogy Palm egyértelműen leírta: csak HM új erősítőben gondolkodik és 300K rá a keret).
Szóval ezt írtam neki nagyvonalakban:
- jelenleg Bécsben a Klangfarbe 665 euróért árulja a Denon AVR-X3500H-t, ami szerintem az egyik legjobb ár/érték arány, ha most gondolkodnék HM erőlködőben 300K alatt, akkor már útban is lennék a a Klangfarbéba. Ott meg lehet hallgatni egy csomó altenatívát is, és a honlapjukon is kismillió márkát forgalmaznak minden HM-mel kapcsolatos cuccból, nem kispályások...
- a Marantz 5013 ugyanaz pepitában, elég csak a hátlapi csatlakozókra és azok elhelyezésére nézni, ami tul.képpen 100%-ban ugyanaz, mint a fenti Denonnál. Cserében az előlapi kijelzője (amin azért megjelenhetnek hasznos infók, mint pl. a HDMI-n érzékelt bejövő jel típusa, de pl. néhány alapbeállítást - mint a hangsugárzó-impedancia - jó eséllyel csak a beépített kijelzőn megjelenő, spéci menüben lehet változtatni) a Marantznál áldozatul esett a dizájnnak, tehát akinél számít ez, az előbb nézze meg, hogy látja-e a Marantz kijelzőjén a betűket másfél méterről, vagy akár közelről nagyító nélkül.
- végül, mivel az "egyéb" szolgáltatások (internetes adók, streaming/spotify, tidal, stb/, hálózati lejátszási képességek, BT-lejátszás, bemérő mikrofon stb.) is nagyon foglalkoztatják Palm kollégát, felajánlottam, hogy jöjjön el hozzám, nekem van egy Denon X-2400H-m ami az X-..500H széria ilyenirányú "egyéb" funkcióit már tartalmazza, és annyit játszhat vele, amennyit akar, egyúttal azt is megtapasztalja, hogy mire számíthat a "zenehallgatás" egy ilyen, 300ezer alatti kategóriájú HM-erőlködőn.

Ja, és hogy a gyanút eloszlassam: eszem ágában sincs lecserélni a HM-erősítőmet, egyelőre.
Én most sztereó HiFi-vonalon fejlesztek, és meg kell mondjam, nagyon sok segítséget kaptam privátban több fórumtárstól, egy közülük ugyanígy meghívott magához, és éltem az alkalommal. Ő sem akart eladni semmit, pedig vettem volna tőle :D Mondhatni inkább privátban kaptam én is segítséget (üde kivétel a Te hozzászólásod, amit meg is köszöntem egy like-kal).
Jo bocs, nem a Klangfarbét, hanem a HeimkinoWelt-et ajánlottam (csak most valamiért nagyon a Klangfarbén járt az agyam... ettől még a Klangfarbe egy nagyon jó hely...)

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Elnézést kérek, ha félreérthető volt, egyáltalán nem rád értettem a leírtakat. :smile53:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
2019.01.05., szomb. 10:48
ZolaBA írta:
Aszpirin írta:
2019.01.05., szomb. 09:26
Szerintem akinek van valódi válasza, segít ha megírja neki magánban, elkerülendő az itteni várható fikázásokat.
Bocs, nem értek egyet :)) Azért jobb a nyilvánosság mert lelkesedéssel nem lehet félrevezetni a kérdezőt, ha valaki túl sántát ír a fórumban akkor mindig van rá helyesbítő reakció... és hasznos infókat gyűjthet be mindenki, ami majd előjön ha szüksége lesz rá...
Nagyon egyetértek; amikor egy "tapasztalt" (vagy magát annak tartó... ;)) fórumtárs egy "kevésbé tapasztalt"? kollégának ajánl valamit, szerintem elvárható, hogy a fórum nyilvánossága előtt tegye ezt. (Okok lent, korábbi hozzászólásomból idézve. Ha ilyen esetben csak annyit látok, hogy "PÜ ment", az nekem alapból büdös, különösen, ha "véletlenül" éppen van neki - vagy valamelyik havernak - egy, az ajánlotthoz hasonló eladó készüléke.)

"Ui.: szándékosan nem privátban írtam, véleményem szerint így korrekt; lehetőséget adva az eladásban nem érintett fórumtársaknak az esetleges (akár ellen)véleményük kifejtésére."
Ez korrekt, ugyanakkor tedd hozzá az AVX-re sajnos nagyon jellemző elitizmust, az azzal párosuló lefitymáló kommunikációs stílussal, ami nagyon bosszantó és frusztráló tud lenni azok számára, akiknek szűkösek az anyagi korlátaik.

De "fair enough", akkor leírom a lényegét annak, amit privátban írtam (előzmény ugye, hogy Palm egyértelműen leírta: csak HM új erősítőben gondolkodik és 300K rá a keret).
Szóval ezt írtam neki nagyvonalakban:
- jelenleg Bécsben a Klangfarbe 665 euróért árulja a Denon AVR-X3500H-t, ami szerintem az egyik legjobb ár/érték arány, ha most gondolkodnék HM erőlködőben 300K alatt, akkor már útban is lennék a a Klangfarbéba. Ott meg lehet hallgatni egy csomó altenatívát is, és a honlapjukon is kismillió márkát forgalmaznak minden HM-mel kapcsolatos cuccból, nem kispályások...
- a Marantz 5013 ugyanaz pepitában, elég csak a hátlapi csatlakozókra és azok elhelyezésére nézni, ami tul.képpen 100%-ban ugyanaz, mint a fenti Denonnál. Cserében az előlapi kijelzője (amin azért megjelenhetnek hasznos infók, mint pl. a HDMI-n érzékelt bejövő jel típusa, de pl. néhány alapbeállítást - mint a hangsugárzó-impedancia - jó eséllyel csak a beépített kijelzőn megjelenő, spéci menüben lehet változtatni) a Marantznál áldozatul esett a dizájnnak, tehát akinél számít ez, az előbb nézze meg, hogy látja-e a Marantz kijelzőjén a betűket másfél méterről, vagy akár közelről nagyító nélkül.
- végül, mivel az "egyéb" szolgáltatások (internetes adók, streaming/spotify, tidal, stb/, hálózati lejátszási képességek, BT-lejátszás, bemérő mikrofon stb.) is nagyon foglalkoztatják Palm kollégát, felajánlottam, hogy jöjjön el hozzám, nekem van egy Denon X-2400H-m ami az X-..500H széria ilyenirányú "egyéb" funkcióit már tartalmazza, és annyit játszhat vele, amennyit akar, egyúttal azt is megtapasztalja, hogy mire számíthat a "zenehallgatás" egy ilyen, 300ezer alatti kategóriájú HM-erőlködőn.

Ja, és hogy a gyanút eloszlassam: eszem ágában sincs lecserélni a HM-erősítőmet, egyelőre.
Én most sztereó HiFi-vonalon fejlesztek, és meg kell mondjam, nagyon sok segítséget kaptam privátban több fórumtárstól, egy közülük ugyanígy meghívott magához, és éltem az alkalommal. Ő sem akart eladni semmit, pedig vettem volna tőle :D Mondhatni inkább privátban kaptam én is segítséget (üde kivétel a Te hozzászólásod, amit meg is köszöntem egy like-kal).

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

ZolaBA írta:
Aszpirin írta:
Szerintem akinek van valödi válasza, segít ha megírja neki magánban, elkerülendő az itteni várható fikázásokat.
Bocs, nem értek egyet :)) Azért jobb a nyilvánosság mert lelkesedéssel nem lehet félrevezetni a kérdezőt, ha valaki túl sántát ír a fórumban akkor mindig van rá helyesbítő reakció (lásd ATC). Másrészről pedig az, hogy most épp Palm keres nem jelenti azt, hogy más ne olvasná a témát és hasznos infókat gyűjthet be mindenki, ami majd előjön ha szüksége lesz rá ;)

Ami a válasz gyakorlati részét illeti, szerintem nincs elég infó a kérdésben. Mekkora helyiség, mekkora dobozok, rá kell-e tolni a falra, stb. stb.
Kb. 36-40m2. Több funkciós szoba.
Jó lenne nem 2 ajtós szekrény méretű dobozok, de frontnak mondjuk akkora méret még belefér, mint a Wilson Audio Alexia.
Kép
Ne mély szegény legyen a front hangfal, ha stereo-ban hallgatok zenét.
Falnak nem nekitolható. Tetőtéri szobába kerül, kb. 1m-től indul a 45 fokos tető.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

ZolaBA írta:
Aszpirin írta:
Szerintem akinek van valódi válasza, segít ha megírja neki magánban, elkerülendő az itteni várható fikázásokat.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”