Rotox írta: ↑2019.01.05., szomb. 10:48
ZolaBA írta: ↑2019.01.05., szomb. 10:17
Aszpirin írta: ↑2019.01.05., szomb. 09:26
Szerintem akinek van valódi válasza, segít ha megírja neki magánban, elkerülendő az itteni várható fikázásokat.
Bocs, nem értek egyet :)) Azért jobb a nyilvánosság mert lelkesedéssel nem lehet félrevezetni a kérdezőt, ha valaki túl sántát ír a fórumban akkor mindig van rá helyesbítő reakció... és hasznos infókat gyűjthet be mindenki, ami majd előjön ha szüksége lesz rá...
Nagyon egyetértek; amikor egy "tapasztalt" (vagy magát annak tartó...

) fórumtárs egy "kevésbé tapasztalt"? kollégának ajánl valamit, szerintem elvárható, hogy a fórum nyilvánossága előtt tegye ezt. (Okok lent, korábbi hozzászólásomból idézve. Ha ilyen esetben csak annyit látok, hogy "PÜ ment", az nekem alapból büdös, különösen, ha "véletlenül" éppen van neki - vagy valamelyik havernak - egy, az ajánlotthoz hasonló eladó készüléke.)
"
Ui.: szándékosan nem privátban írtam, véleményem szerint így korrekt; lehetőséget adva az eladásban nem érintett fórumtársaknak az esetleges (akár ellen)véleményük kifejtésére."
Ez korrekt, ugyanakkor tedd hozzá az AVX-re sajnos nagyon jellemző elitizmust, az azzal párosuló lefitymáló kommunikációs stílussal, ami nagyon bosszantó és frusztráló tud lenni azok számára, akiknek szűkösek az anyagi korlátaik.
De "fair enough", akkor leírom a lényegét annak, amit privátban írtam (előzmény ugye, hogy Palm egyértelműen leírta: csak HM új erősítőben gondolkodik és 300K rá a keret).
Szóval ezt írtam neki nagyvonalakban:
- jelenleg Bécsben a Klangfarbe 665 euróért árulja a Denon AVR-X3500H-t, ami szerintem az egyik legjobb ár/érték arány, ha most gondolkodnék HM erőlködőben 300K alatt, akkor már útban is lennék a a Klangfarbéba. Ott meg lehet hallgatni egy csomó altenatívát is, és a honlapjukon is kismillió márkát forgalmaznak minden HM-mel kapcsolatos cuccból, nem kispályások...
- a Marantz 5013 ugyanaz pepitában, elég csak a hátlapi csatlakozókra és azok elhelyezésére nézni, ami tul.képpen 100%-ban ugyanaz, mint a fenti Denonnál. Cserében az előlapi kijelzője (amin azért megjelenhetnek hasznos infók, mint pl. a HDMI-n érzékelt bejövő jel típusa, de pl. néhány alapbeállítást - mint a hangsugárzó-impedancia - jó eséllyel csak a beépített kijelzőn megjelenő, spéci menüben lehet változtatni) a Marantznál áldozatul esett a dizájnnak, tehát akinél számít ez, az előbb nézze meg, hogy látja-e a Marantz kijelzőjén a betűket másfél méterről, vagy akár közelről nagyító nélkül.
- végül, mivel az "egyéb" szolgáltatások (internetes adók, streaming/spotify, tidal, stb/, hálózati lejátszási képességek, BT-lejátszás, bemérő mikrofon stb.) is nagyon foglalkoztatják Palm kollégát, felajánlottam, hogy jöjjön el hozzám, nekem van egy Denon X-2400H-m ami az X-..500H széria ilyenirányú "egyéb" funkcióit már tartalmazza, és annyit játszhat vele, amennyit akar, egyúttal azt is megtapasztalja, hogy mire számíthat a "zenehallgatás" egy ilyen, 300ezer alatti kategóriájú HM-erőlködőn.
Ja, és hogy a gyanút eloszlassam: eszem ágában sincs lecserélni a HM-erősítőmet, egyelőre.
Én most sztereó HiFi-vonalon fejlesztek, és meg kell mondjam, nagyon sok segítséget kaptam privátban több fórumtárstól, egy közülük ugyanígy meghívott magához, és éltem az alkalommal. Ő sem akart eladni semmit, pedig vettem volna tőle

Mondhatni inkább privátban kaptam én is segítséget (üde kivétel a Te hozzászólásod, amit meg is köszöntem egy like-kal).