Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Nem akartam már többet reagálni, de úgy tűnik kénytelen vagyok ha már ilyen szépen meg lettem szólítva.
Egy szoba dimenziói alapba meghatározzák a fő módusokat. Ezek matematikai képlettel is kiszámíthatók. De vannak online kalkulátorok is. Az én saját szobámnak pl. 33hz körül van egy szép módusa. A különböző frekvenciákon a lecsengési idők is egy szoba saját adottsága. Amire nyilván megvannak a módszerek, hogyan lehet módosítani.
Most már tényleg érdekelne egy magyarázat a nem kockafejű mérnöktől, miképp befolyásol egy Enigma (amit egyébként egy remek hangsugárzónak tartok) olyan tulajdonságokat, ami egy szoba sajátja. Ha enigmát teszek egy szobába, akkor megszűnik a szobámban 33hz-en a 10 decibeles púp? Vagy az esetleges 1 másodperces visszhang a közép és magas tartományban?
Soha nem mondtam, hogy az Enigma rossz lenne. Csak azt, ha rossz akusztikájú szobába tesszük, attól még a szobaakusztika ugyanolyan rossz marad. Mert az a szoba "sajátja", és nem az alkalmazott hangsugárzótól függ. A legalapvetőbb tényeket is nélkülöző hitvitákhoz pedig tényleg nincs kedvem.
Egy szoba dimenziói alapba meghatározzák a fő módusokat. Ezek matematikai képlettel is kiszámíthatók. De vannak online kalkulátorok is. Az én saját szobámnak pl. 33hz körül van egy szép módusa. A különböző frekvenciákon a lecsengési idők is egy szoba saját adottsága. Amire nyilván megvannak a módszerek, hogyan lehet módosítani.
Most már tényleg érdekelne egy magyarázat a nem kockafejű mérnöktől, miképp befolyásol egy Enigma (amit egyébként egy remek hangsugárzónak tartok) olyan tulajdonságokat, ami egy szoba sajátja. Ha enigmát teszek egy szobába, akkor megszűnik a szobámban 33hz-en a 10 decibeles púp? Vagy az esetleges 1 másodperces visszhang a közép és magas tartományban?
Soha nem mondtam, hogy az Enigma rossz lenne. Csak azt, ha rossz akusztikájú szobába tesszük, attól még a szobaakusztika ugyanolyan rossz marad. Mert az a szoba "sajátja", és nem az alkalmazott hangsugárzótól függ. A legalapvetőbb tényeket is nélkülöző hitvitákhoz pedig tényleg nincs kedvem.
3 hours ago, vidor2009 said:
Az dobja ki a 300.000 Forintot aki újonnan megvette majd ennyiért olcsóbban árulja. Nézd sok mindenben igazad van. De ha soha senki nem vesz újat, akkor mégis hogy létezhetne használt piac?
- -KP-
- V.I.P.
3 hours ago, vidor2009 said:
Az dobja ki a 300.000 Forintot aki újonnan megvette majd ennyiért olcsóbban árulja. Nézd sok mindenben igazad van. De ha soha senki nem vesz újat, akkor mégis hogy létezhetne használt piac?
1 hour ago, Bécó said:
Kedves vidor2009!Nem épp te árulsz egy Heed hangsugárzót?Én is leírhatnék sokmindent a használt cuccokról.De mégsem teszem.Nem minden kereskedő bűnöző hogy kerülni kelljen őket!
Szervusz Bécó!
Soha,egyszer sem mondtam,írtam ilyet!
Valójában nagyon sajnálom a kereskedőket,az internet valószínűleg nem kedvez nekik!
Biztos vagyok benne,hogy sokan elmennek hallgatózni a kereskedőkhöz,majd megveszik használtan valahol.
Valójában csak az vesz új készüléket,akinek nem számít a pénz,aki könnyen szerzi!Aki kínkeservesen megdolgozik érte,az százszor meggondolja,hogy költse el!
A Heed Enigma5-öt valóban én hirdetem egy barátom kérésére és ez pont arra példa,hogy fél ár környékén lehet megvenni egy gyári állapotú,éppen bejáratott hangsugárzót!
Ki akar kidobni 300000 Ft-ot???
Üdv. Gyuri
3 minutes ago, vidor2009 said:
Az elmélet és a gyakorlat sokszor nem fedi egymást
Gyuri
nem hát, a rózsaszín köd sokszor útban van... részemről téma off, nincs több hozzáfűzni valóm.
- -KP-
- V.I.P.
3 minutes ago, vidor2009 said:
Gyuri
nem hát, a rózsaszín köd sokszor útban van... részemről téma off, nincs több hozzáfűzni valóm.
2 hours ago, -KP- said:
Attól hogy valami omni vagy nem az, a szobának a módusai pont ugyanott lesznek és pont akkora lesz a lecsengési idő a különböző frekvenciákon is.
Gyuri
1 hour ago, vidor2009 said:
Rész igazság!
Az omnidirekcionális hangsugárzók lényegesen kevésbé érzékenyek az elhelyezésre,döngni én még soha sehol semmilyen omnit nem hallottam!
(Nálam 25 m2-en volt Shahinian Diapason,20Hz-es alsó frekvencia átvitellel,picit sem döngött!)
Azért az akusztikai környezet náluk sem teljesen közönbös!
Üdv. Gyuri
Attól hogy valami omni vagy nem az, a szobának a módusai pont ugyanott lesznek és pont akkora lesz a lecsengési idő a különböző frekvenciákon is.
- -KP-
- V.I.P.
1 hour ago, vidor2009 said:
Rész igazság!
Az omnidirekcionális hangsugárzók lényegesen kevésbé érzékenyek az elhelyezésre,döngni én még soha sehol semmilyen omnit nem hallottam!
(Nálam 25 m2-en volt Shahinian Diapason,20Hz-es alsó frekvencia átvitellel,picit sem döngött!)
Üdv. Gyuri
14 hours ago, KopaszKutya said:
Erre voltam kíváncsi, köszi!
Rész igazság!
Üdv. Gyuri
On 2018. 06. 21. at 10:55 PM, Bécó said:
Ha te mondod.
A Heed Audio tényleg a legjobbak közé tartozik,rosszat biztosan nem fognak rásózni senkire!!
Gyuri
On 2018. 06. 21. at 3:25 PM, Bécó said:
Szia!Készíts egy keretet mennyi az az összeg amit erre a dologra szánsz.Hívj föl minél több kereskedőt hogy az adott összegből állítsanak össz egy rendszert és a megbeszélt időpontban csak veled foglalkozzanak.Lehetőleg Erősítőt és szerintük hozzávaló hangsugárzót párosítva hallgatózz.Kérd hogy ne csak demólemezeket mutassanak!Vigyél saját lemezeket!Sok sikert!
Kerüld a kereskedőket!
Használtan fél áron megúszod,vagy ugyanannyi pénzért sokkal jobbat vehetsz,ráadásul,ha későbbiekben fejlesztesz,nem buksz annyit rajta!
Hallgass meg több készüléket abban az ár sávban, amennyit rá tudsz szánni!
A kiszemelt hangsugárzót mindenképpen hallgasd meg a saját szobádban,nagyon másképpen tudnak megszólalni különböző akusztikai körülmények között!
30 m2 már elég méretes,mindenképpen nagyobb álló hangsugárzóban gondolkodj!
Üdv. Gyuri
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
1 órája, radipeter899 írta:
Épp akartam írni, hogy milyen király segítőkész csapat. Elnézést nem nagy jártam azóta errefelé és meg nem igazá látom át a fórum működését.. A klipschet megfogadom, leveszem a listáról és a Spendor A5-öt is, mer nagyobb térbe való. A B&W cdm7se-vel az a bajom, hogy belenyúltak -pl a fáziskúpot cserélték...
Viszont azóta van két újabb kiszemelt:
1. Elac 147
2. Quadral Montan
Főeg az utóbbiról nem nagyon találok infókat. Esetleg valaki ismeri?
A maradék a listáról a kihúzások után
3. Spendor s5e
És erősítőben ezt nézegettem:
Köszi az eddigieket is.
Vásárlás elött mindenképpen hallgatózni kell! Főként ha azt se tudod mi az ami tetszik ill mi az ami megfelelne neked (te fogsz vele élni)! Adott ársáv nem kicsi (ill számomra elég nagy, figyelembe véve hogy nekem pl 4-5 havi keresetem) az erősítőre, dobozokra (és akkor forrásról, kábelekről még nem beszéltünk)!
Légy körültekintő és a saját füledre hallgass!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- radipeter899
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
9 órája, tonya írta:
Mondjuk így nehéz lesz ha PM-ben ajánlanak valamit, segíteni szeretnének és válaszra sem méltatod az illetőt.
Épp akartam írni, hogy milyen király segítőkész csapat. Elnézést nem nagy jártam azóta errefelé és meg nem igazá látom át a fórum működését.. A klipschet megfogadom, leveszem a listáról és a Spendor A5-öt is, mer nagyobb térbe való. A B&W cdm7se-vel az a bajom, hogy belenyúltak -pl a fáziskúpot cserélték...
Viszont azóta van két újabb kiszemelt:
1. Elac 147
2. Quadral Montan
Főeg az utóbbiról nem nagyon találok infókat. Esetleg valaki ismeri?
A maradék a listáról a kihúzások után
3. Spendor s5e
És erősítőben ezt nézegettem:
Köszi az eddigieket is.
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 196
1 órája, -KP- írta:
mi a köze a kettőnek egymáshoz? ha döng a mély, meg visszhang van, ugyanúgy az lesz az enigmával is.
Erre voltam kíváncsi, köszi!
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature
Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
100% Schmidt Ferenc kábelezés
45 minutes ago, KopaszKutya said:
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Heed Enigma hangfalak mennyire érzékenyek a szoba akusztikára?
Ugyanúgy tele kell (érdemes) pakolni a szobát panelekkel vagy az Enigma működési elve miatt nincs rá szükség?
Köszönöm!
mi a köze a kettőnek egymáshoz? ha döng a mély, meg visszhang van, ugyanúgy az lesz az enigmával is.
- -KP-
- V.I.P.
45 minutes ago, KopaszKutya said:
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Heed Enigma hangfalak mennyire érzékenyek a szoba akusztikára?
Ugyanúgy tele kell (érdemes) pakolni a szobát panelekkel vagy az Enigma működési elve miatt nincs rá szükség?
Köszönöm!
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 196
Sziasztok!
Köszönöm!
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature
2018. 06. 21. at 20:23, radipeter899 írta:
Tudtok ajánlani olyan helyet, ahol lehet hallgatózni? És szóba állnak kezdővel?
Mondjuk így nehéz lesz ha PM-ben ajánlanak valamit, segíteni szeretnének és válaszra sem méltatod az illetőt.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
12 hours ago, BLX said:
Heed-hez lehet menni? Én úgy tudom már nem igazán fogadnak érdeklődőket. Legalábbis ez volt a helyzet tavasszal. Én is szivesen mentem volna...
Hogy őszinte legyek, nem tudom. De egy üzenetet mindenképpen megér, ha érdeklődnél. Talán válaszolnak rá, ha net elé kerülnek. Vannak még ilyen kereskedők.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
17 órája, radipeter899 írta:
1. b&w cdm7se | 2. klipsch r-28f | 3. Spendor s5e | 4. Spendor A5
Ezeket találtam most a piacon. A szoba mérete kb 30 m2. Főleg jazzt és komoly zenét hallgatnék. Nincs hozzá egyelőre semmi. Tehát erősítőt és lemezjátszót is keresek majd.
Tudom, az önreklám mindig "büdös" , de álszerény sem szeretnék lenni...
Ekkora szobába, ezekhez a zenékhez:
A Klipsch-ről én is lebeszélnélek (pontos, tiszta, de egy tőlem teljesen távol álló, szerintem minden zeneiséget mellőző, "éles" hangzásideált képvisel), a Spendor A5-öt pont azért adja el a gazdája, mert "kis szobába vagy szekrényekhez közel tolva nem ajánlott használni" (az S5e-t nem ismerem, mint ahogy a b&w-t sem igazán).
Nem tudom, mi a kereted, de szerintem ezzel, vagy ezzel az erősítővel párosítva az RS3-at egy kellemes, szinergikus rendszert lehetne összerakni.
A Vandersteen-ek szerintem is marha jók, de nem mindegy, hogy milyen erősítőt raksz mögéjük, oda bizony kell egy "kis" erő.
Annyit szeretnék még hozzá tenni a leírtakhoz, hogy szándékosan nem privátban kerestelek meg, lehetőséget adva a fórumtársaknak az ajánlatommal kapcsolatos esetleges véleményük nyilvános elmondására.
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1270
17 órája, radipeter899 írta:
1. b&w cdm7se | 2. klipsch r-28f | 3. Spendor s5e | 4. Spendor A5
Ezeket találtam most a piacon. A szoba mérete kb 30 m2. Főleg jazzt és komoly zenét hallgatnék. Nincs hozzá egyelőre semmi. Tehát erősítőt és lemezjátszót is keresek majd.
Tudom, az önreklám mindig "büdös" , de álszerény sem szeretnék lenni...
Ekkora szobába, ezekhez a zenékhez:
A Klipsch-ről én is lebeszélnélek (pontos, tiszta, de egy tőlem teljesen távol álló, szerintem minden zeneiséget mellőző, "éles" hangzásideált képvisel), a Spendor A5-öt pont azért adja el a gazdája, mert "kis szobába vagy szekrényekhez közel tolva nem ajánlott használni" (az S5e-t nem ismerem, mint ahogy a b&w-t sem igazán).
Nem tudom, mi a kereted, de szerintem ezzel, vagy ezzel az erősítővel párosítva az RS3-at egy kellemes, szinergikus rendszert lehetne összerakni.
A Vandersteen-ek szerintem is marha jók, de nem mindegy, hogy milyen erősítőt raksz mögéjük, oda bizony kell egy "kis" erő.
Annyit szeretnék még hozzá tenni a leírtakhoz, hogy szándékosan nem privátban kerestelek meg, lehetőséget adva a fórumtársaknak az ajánlatommal kapcsolatos esetleges véleményük nyilvános elmondására.
14 minutes ago, Bécó said:
Ha te mondod.
Nem én, a tények. E-mailekkel tudom bizonyítani.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7593
14 minutes ago, Bécó said:
Ha te mondod.
Nem én, a tények. E-mailekkel tudom bizonyítani.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
13 minutes ago, Bécó said:
A Heed nem sózza rá?Csak kérdezem.
Engem Zsolt már 2x lebeszélt Obeliskről régebben, mert azt írta/mondta, sokkal fontosabb a rendszer szinergiája, mint egy erősítő önmagában. És azt se mondta, cseréljek le mindent Heed-re. Nem az a rásózós típus.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7593
13 minutes ago, Bécó said:
A Heed nem sózza rá?Csak kérdezem.
Engem Zsolt már 2x lebeszélt Obeliskről régebben, mert azt írta/mondta, sokkal fontosabb a rendszer szinergiája, mint egy erősítő önmagában. És azt se mondta, cseréljek le mindent Heed-re. Nem az a rásózós típus.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
1 órája, bitrograde írta:
Szerintem mielőtt beállítasz egy kereskedésbe egy csomó pénzzel a zsebedben, keress helybeli hobbitársakat, akik szívesen megmutatják a saját rendszerük hangját, hogy legyen mihez viszonyítani. A kereskedő - tisztelet a kivételnek - látja tapasztalatlanságod, és olyan portékát sóz rád, amilyet nem szégyel. Ha ragaskodsz hozzá, akkor kezdj a HEEDnél.
Pontosan ezt kell tenni! El lell menni földiekhez ill a közelben lakókhoz hallgatózni! Az aprókban rengeteg jó dolog van sok esetben ajándék árban! De az erdőbe is be lehet sétálni!
Péter! Hallgatózni, hallgatózni, hallgatózni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
1 minute ago, bitrograde said:
Szerintem mielőtt beállítasz egy kereskedésbe egy csomó pénzzel a zsebedben, keress helybeli hobbitársakat, akik szívesen megmutatják a saját rendszerük hangját, hogy legyen mihez viszonyítani. A kereskedő - tisztelet a kivételnek - látja tapasztalatlanságod, és olyan portékát sóz rád, amilyet nem szégyel. Ha ragaskodsz hozzá, akkor kezdj a HEEDnél.
Heed-hez lehet menni? Én úgy tudom már nem igazán fogadnak érdeklődőket. Legalábbis ez volt a helyzet tavasszal. Én is szivesen mentem volna...
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1025
1 minute ago, bitrograde said:
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
38 minutes ago, radipeter899 said:
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
31 minutes ago, radipeter899 said:
Attól függ, hol. Egyébként miért ne állna szóba valaki kezdővel?
- -KP-
- V.I.P.
31 minutes ago, radipeter899 said:
Attól függ, hol. Egyébként miért ne állna szóba valaki kezdővel?
- radipeter899
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
4 órája, Bécó írta:
Szia!Készíts egy keretet mennyi az az összeg amit erre a dologra szánsz.Hívj föl minél több kereskedőt hogy az adott összegből állítsanak össz egy rendszert és a megbeszélt időpontban csak veled foglalkozzanak.Lehetőleg Erősítőt és szerintük hozzávaló hangsugárzót párosítva hallgatózz.Kérd hogy ne csak demólemezeket mutassanak!Vigyél saját lemezeket!Sok sikert!