Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Klipsch hangsugárzók

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Jester »

Szerintem biztos lenne hozzád közel élő fórumtárs aki szívesen látna egy hallgatózásra.

Idehaza a nemhogy a csúcs, de a sima hangsugárzóikat sem lehet megfülelni sehol. WEB-shop-ról rendelhetőek meg esetleg zsákbamacskaként. Ez a kivitelezés egyébként nem tetszik, nekem túl művi.

Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Érdekesség, hogy a darabonként 75kg-os hangfalakat úgy hangolták, hogy 3x9"-os driverrel szerelve is csak 39Hz-ig mennek le +/-3db-vel.

csak? ez csak azért tűnik annyira kevésnek mert egyrészt -3db pont, másrészt a gyárték nagyrésze tele hazudja valótlan adatokkal a sajtót.. az alsó határfrekvenciát egyébként 28hz-re adták meg, persze hogy az -6db pont, vagy netán -9/10 azt már nem adták meg.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Idehaza a nemhogy a csúcs, de a sima hangsugárzóikat sem lehet megfülelni sehol. WEB-shop-ról rendelhetőek meg esetleg zsákbamacskaként. Ez a kivitelezés egyébként nem tetszik, nekem túl művi.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

Feljebb hozom ezt a témát, nagyon elkallódott. Úgy láttam, hogy még nem sok szó esett a Klipsch csúcskategória sorozatáról a Palladiumról. Hallott már valaki ilyeneket?

A sorozaton belül is a legnagyobb darab a P39F. Sajnos az ára sem kevés, 10.000 Euro párban.
Érdekesség, hogy a darabonként 75kg-os hangfalakat úgy hangolták, hogy 3x9"-os driverrel szerelve is csak 39Hz-ig mennek le +/-3db-vel.
Ezenkívül kíváncsi lennék a az 500Hz-től 3200Hz-ig megszólaló "aluminum diaphragm compression driver" hangjára is. Nem egy hétköznapi szerzet ez a hangfal az biztos.

A hozzá való P312W mélynyomó kisegít mélyben, egészen 18Hz-ig potom 2.500 Euroért cserébe:

Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

Sziasztok!

Szerintetek mennyit érhet egy hibátlan, nem egészen 2 éves, újszerű (1-2 hajszálkarccal) Klipsch RF-62-es hangfalpár?

Előre is köszi!

Üdv!

Másik topikban válaszoltam.

Gergi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Gergi »

Sziasztok!

Szerintetek mennyit érhet egy hibátlan, nem egészen 2 éves, újszerű (1-2 hajszálkarccal) Klipsch RF-62-es hangfalpár?

Előre is köszi!

Üdv!

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

ismerem az arcot a pixelben.
hoznak ők be dobozokat is

Na, az király, akkor nem szóltam
Ha tudsz hallgass meg 1-2 Klipschet náluk, hátha megtetszik a hangzásviláguk.
Ráadásul egy RF-83 mellé például már nem tudom ki igényelne szubot. Kár, hogy már nem kapható.
Pár adat erről a dögről:

FREQUENCY RESPONSE 29Hz-21kHz +/-3dB
SENSITIVITY 100dB @ 2.83V / 1m
HIGH FREQUENCY DRIVERS 1.25" (3.2cm) Titanium diaphragm compression driver mated to 90x60 square Tractrix® Horn
LOW FREQUENCY DRIVERS Triple 8" (20.3cm) High-output Cerametallic™ cone woofers
HEIGHT 49.6" (126cm)
DEPTH 20.5" (52.1cm)
WEIGHT 100lbs (45.4kg)

És az a durva, hogy ha az enyém lemegy 33Hz-ig akkor ez is lemegy 29Hz-ig

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2970

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: earforce »

Szerintem ők csak kis cuccokkal foglalkoznak (fül,fejhallgatók), hangfalakat nem hiszem, hogy náluk meg lehet hallgatni.
Az általam említett cég viszont 100%, hogy forgalmaz hangfalakat, mert nekem az RB-51-esem tőlük volt.

ismerem az arcot a pixelben.
hoznak ők be dobozokat is
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

There is 1 dealer in or near Hungary.
Website: www.pixel.hu
http://www.klipsch.com/na-en/where-to-buy/default.aspx

Szerintem ők csak kis cuccokkal foglalkoznak (fül,fejhallgatók), hangfalakat nem hiszem, hogy náluk meg lehet hallgatni.
Az általam említett cég viszont 100%, hogy forgalmaz hangfalakat, mert nekem az RB-51-esem tőlük volt.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Klipsch hangsugárzók

There is 1 dealer in or near Hungary.

Address Dealer Types Product Lines

PIXEL MULTIMEDIA
Bajza Str. 1/A
Budapest 1088
Hungary Phone: 01-321-2909 Fax: 01-321-7809 Email: peter@pixel.hu Website: www.pixel.hu
http://www.klipsch.com/na-en/where-to-buy/default.aspx

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Én csak azt mondtam, hogy ők forgalmazzák

az a baj,hogy az oldaluk alapján semmi sem derül ki.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

baromi sokat mondó ez az oldal.

Én csak azt mondtam, hogy ők forgalmazzák
A marketingjük már a saját problémájuk.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Az audiovisiontuning.hu forgalmaz Klipscheket.

baromi sokat mondó ez az oldal.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

gondolom nem nagyon volt igény rá. vagy nem tudtak eladni eleget. klipsch szerint a pixel a disztribútor, ami inkább pc alkatrész bolt...

Az audiovisiontuning.hu forgalmaz Klipscheket. Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem nagyon forgalmazzák. JBL-t meg Polkot szinte mindenhol forgalmaznak pedig. Igaz a Klipsch egy kicsit drágább de szerintem nagyon sokan keresik ezt a hangzást. Mint pl. én is kerestem.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Klipsch hangsugárzók

Én sem értem, hogy miért nem árulják vmi hivatalos helyen a Klipsch-et.
Üdv.

gondolom nem nagyon volt igény rá. vagy nem tudtak eladni eleget. klipsch szerint a pixel a disztribútor, ami inkább pc alkatrész bolt...

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

a lámpadrót belső kábeleket itt is le lehetne cserélni!

Majd talán egyszer a jövőben. Egyelőre nem szeretném szétszedetni a dobozt.
Egyébként elég vastagok ám ezek a kábelek.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2970

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: earforce »

Csináltam pár képet az RF-82 belsejéről. A minőségük olyan amilyen, és sajnos a hangváltóhoz elég nehéz hozzáférni, így azt nem tudtam teljes egészében lekapni.

a lámpadrót belső kábeleket itt is le lehetne cserélni!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

Csináltam pár képet az RF-82 belsejéről. A minőségük olyan amilyen, és sajnos a hangváltóhoz elég nehéz hozzáférni, így azt nem tudtam teljes egészében lekapni.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

Végül is úgy döntöttem, hogy lecserélem az RB-51-et egy RB-81-re. Ha valakinek van RB-81, megoszthatná, hogy mire számíthatok Sajnos a hétvége és a húsvét miatt csak kedden hozza a nyuszi (a.k.a. GLS)
Ha valakit érdekel az RB-51, eladó.

rsf
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: rsf »

Én sem értem, hogy miért nem árulják vmi hivatalos helyen a Klipsch-et.
Üdv.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

Van jelenleg az országban olyan hely ahol meg lehet hallgatni Klipsch hangfalakat?
Kíváncsi lennék hogyan szólnak a nagyobbak

Fencer
Isten Hozott! :)

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Fencer »

Ez a lényeg! Örülök neki! Üdv a klubban.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

Igen valóban lehet, sőt biztosan így is van, de az egy polcsugárzó - szerintem - nem "nagyhangerőre" építették. Bár, kinek mi a nagy hangerő. Mint már említettem, nekem RF82-em van, annak szinte mindegy. Gyönyörűen szól oda kondítva is. Sajnos nem tudok korrekt véleményt mondani, nem hallottam még a olyan sugárzót mint a tied. Kipsch, Klipsch, de nem ugyan az.

Őszinte leszek. Tegnap óta van nálam a Klipsch, de folyamatosan veszem elő a régi zenéimet, amik "rosszul, csörömpölősen, dinamikátlanul" szóltak. Eddig. Őszintén szólva annyira, de annyira nem érdekel, hogy színezi a hangot ez a Klipsch, amikor leülök zenét hallgatni, és folyamatosan vigyorgok, és ha olyan a zene akkor a tüdőmben érzem a lábdobot. Polcsugárzó ide vagy oda, ekkorát még egyik hangfalam sem szólt. Nagyon megfogott.

Fencer

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Fencer »

Igen valóban lehet, sőt biztosan így is van, de az egy polcsugárzó - szerintem - nem "nagyhangerőre" építették. Bár, kinek mi a nagy hangerő. Mint már említettem, nekem RF82-em van, annak szinte mindegy. Gyönyörűen szól oda kondítva is. Sajnos nem tudok korrekt véleményt mondani, nem hallottam még a olyan sugárzót mint a tied. Kipsch, Klipsch, de nem ugyan az.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

Gratulálok, az új Klipsch-ed biztos "erősen" szól, majd bekopik. Jó lesz meglátod. Én nagyon meg vagyok elégedve a 82-el. Mi hajtja?

Most egy Jungson JA66C. Nem tudom mennyire jó párosítás, de nemsokára tartunk egy kis házi tesztet, jön egy régebbi Denon nagyvas, meg Monitor Audio RS1.
Egyébként érdekes dolog ez. Ez eddig a 4. normális hangfalam, és talán ez szól a legkevésbé "audiofil" módon. Egész más irány, kíváncsi lennék, hogy a többi Klipsch hogy szól.

Annyira megfogott, hogy egyszerűen nem tud érdekelni az hogy színezi a zenét

Egyébként, hogy érted, hogy "erősen" szól? A színezettség miatt a hangja sokkal lágyabb mint gondoltam volna, és szinte kéri, hogy tekerjem még feljebb a hangerőt És akkor sem kezd el szarul szólni.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”