Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
egyelőre az öreg Videoton lesz róla hajtva
melyik típus?
DC 2040A
Nekem anno a 80-as években DC2050E volt
Sok örömet szerzett hosszú éveken át, és egy szintén Vidi gyártmányú Preludium váltotta akkor. Hát bizony nagy volt a különbség....
De a legjobban az Orion HS501-eseimet sírom vissza, sajnos helyhiány miatt nem tudtam megtartani őket, 2X50 litert szorítottak ki a szobámból! Na, ha olyanokat tudnál előásni meg persze ha elfér ..... DE VIGYÁZAT! Csak gyári, szép, berheletlen állapotban szabad, és jót tesz neki egy kb 25 cm-es állvány - no de akkor menekülj Infinity
30 cm-es mélynyomó!
Csak ezek vannak, amíg nem lesz pénzem jobbra, megteszi.
kisDAC, Denon PMA-360, Söund Arts HBS1, Monitor Audio R452 MD
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2546
OK, akkor gondolom jó állapotban lévő használtba érdemesebb gondolkodni
IGEN! De lásd alább: szép állapotú, nem széthajtott, nem buherált !!!!!
Egyébként egy ilyen felépítésű Wharfedale hangfalnál nem gyenge a középtartomány?
NEM! Szintén saját tapasztalat!
- mishow
- V.I.P.
melyik típus?
DC 2040A
Nekem anno a 80-as években DC2050E volt
Sok örömet szerzett hosszú éveken át, és egy szintén Vidi gyártmányú Preludium váltotta akkor. Hát bizony nagy volt a különbség....
De a legjobban az Orion HS501-eseimet sírom vissza, sajnos helyhiány miatt nem tudtam megtartani őket, 2X50 litert szorítottak ki a szobámból! Na, ha olyanokat tudnál előásni meg persze ha elfér ..... DE VIGYÁZAT! Csak gyári, szép, berheletlen állapotban szabad, és jót tesz neki egy kb 25 cm-es állvány - no de akkor menekülj Infinity
30 cm-es mélynyomó!
melyik típus?
DC 2040A
Köszönöm a tippet neked is mishow
Naon szívesen!
Az Infinity vagy a Wharfedale vonalat figyelgetném akkor a helyedben továbbra is, és megsúgom halkan: a régebbiek ezekből is jobbak!
OK, akkor gondolom jó állapotban lévő használtba érdemesebb gondolkodni.
Egyébként egy ilyen felépítésű Wharfedale hangfalnál nem gyenge a középtartomány? Egyébként nem értek hozzá, csak kérdem.
- mishow
- V.I.P.
melyik típus?
- mishow
- V.I.P.
Naon szívesen!
Az Infinity vagy a Wharfedale vonalat figyelgetném akkor a helyedben továbbra is, és megsúgom halkan: a régebbiek ezekből is jobbak!
A lényeg, h lásd hangfal az mindig akad ebben az árkatban is...Az erősítőt meg eltudja az ember vinni magával , ha valami dobozt megakar hallgatni...
Még nincs lóvém hangfalakra, egyelőre csak szeretném felmérni a terepet, még el kell adnom egy grafikus számológépet, egyelőre az öreg Videoton lesz róla hajtva.
Tigris:
Az Infinity nagyon szimpi, csak legyen az ára a jövőben is ilyen kedvező.
- mishow
- V.I.P.
Én ezt nagyon komolyan fontolóra venném, a Te zenéiden nagyon ott lenne!
http://www.vatera.hu/wharfedale_pacific ... 09915.html
- mishow
- V.I.P.
Még egy tipp:
http://www.vatera.hu/tannoy_mx_3_allo_h ... 01505.html
Ja, és mielőtt tovább mennénk, a szubot zenehallgatásra sürgősen tessék elfelejteni!!!
Én special a nagy állóra gondoltam, h legyenek jó kis mélyei ezeken a zenéken, ne legyen hiánya...56 ezer ft. Bár nem vagyok meggyőződve , h ez az álló mélyebbre megy
http://www.netdepo.hu/popup_image.php?p ... 87d50e310d
- mishow
- V.I.P.
Helyes a bőgés Tigris!
Itt egy jó kis Infinity, ráadásul zárt doboz, tehát kis helyiségben sem lesz olyan problémás az elhelyezése!
Csak sietni kellene, mert mindjárt lejár!!!!
http://www.vatera.hu/infinity_reference ... 07078.html
Igen de a Dp880 már nem 48 ezer ft... És neki 50 ezre van dobozra. Ezt azért szem előtt kell tartani. Sztem ez az Infinity vagy a Magnat amit Felder ajánlott az helytáll ezeken a műfajokon. Én szivem szerint az Infinity mellett tenném le a voksom vagy a JBL amit a vaterán találtam.
Ha nagyon szereted a mélyeket akkor sub az kell.Mert ott külön állítható erősítésű a hang.De ezt el kell döntened hogy audiofil világot választod vagy csak mély és magas kell oszt kész.Szerintem a cav dp880a- nekem legalábbis pop zenén is nagyot teljesít meg úgy általában mindenen.esetleg a jamo s416-ot tudom javasolni olcsó kategóriából, de csak szettben kapható, az szereti a pop, rap stílust, nagyon jó a magasa.De kell sub hozzá.Én most adtam el a jamo-t és még mindig azt mondom hogy jól szól.
A jelenlegi 20 éves 3 utas videoton is ad nekem elegendő mélyet, szerintem ezekből az álló CAV hangfalakból sem fogom hiányolni, nem kell hogy mindent elnyomjon a mély és csak magas maradjon hozzá, de azért a mély is érezhetően megszólaljon, szóval nekem nem kell hogy kirázza az ablakokat.
Ha nagyon szereted a mélyeket akkor sub az kell.Mert ott külön állítható erősítésű a hang.De ezt el kell döntened hogy audiofil világot választod vagy csak mély és magas kell oszt kész.Szerintem a cav dp880a- nekem legalábbis pop zenén is nagyot teljesít meg úgy általában mindenen.esetleg a jamo s416-ot tudom javasolni olcsó kategóriából, de csak szettben kapható, az szereti a pop, rap stílust, nagyon jó a magasa.De kell sub hozzá.Én most adtam el a jamo-t és még mindig azt mondom hogy jól szól.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Hali,
Látom te is itt küldöd
Vinyóm az van, de jobb lenne ha hangfalam lenne
Ebben a stílusban nem könnyű mp3-nál jobb minőséget beszerezni, mert leginkább Underground zenéket hallgatok, őszíntén szólva .flac zeném egy sincs.
OFF
Logitech-kel mi volt a bajod?
Szép hsz termés egy nap alatt.
OFFTOPIC:
Nem volt vele semmi baj, csak már besokalltam a PC-s hangszórókra, zenére nem alakalmas egyik sem.
Hali,
Látom te is itt küldöd
Ebben a stílusban nem könnyű mp3-nál jobb minőséget beszerezni, mert leginkább Underground zenéket hallgatok, őszíntén szólva .flac zeném egy sincs.
OFF
Logitech-kel mi volt a bajod?
Szép hsz termés egy nap alatt.
Eredeti CD-k és jó minősígű mp3-mak szólnának X-Fi Xtreme Music hangkariról.
Próbálj .flac zenéket szerezni, úgy is annyi vinyód van.
Anno hallottam az echotec e803-at, nekem tetszett. Szépek a magasai, a mély sem rossz, de én subbal használnám. Mellesleg gyönyörű és korrekt árban van.
Hali,
Látom te is itt küldöd
MP3 -ból a 320 as ami még érdemes megtartani, az alatta lévők sajnos eltakarják a rendszer adta lehetőségeket. Tompa fakó élettelen, dinamikátlan hangzásuk van.Még hi-hop és Dance zenéken is elég erőteljesen előjön a hallható difi. De ma már ott a lehetőség a lossless zenék begyűjtésére. Flac vagy Ape formátumokban.Akkor inkább azt kellene beszerezni.
Jelentős része 320-as mp3, de a gyengébbeket se fogom "eldobni", mert elég nagy gyűjteményről van szó (kb. 650 album), sok nehezen beszerezhető finomsággal
Próbálj .flac zenéket szerezni, úgy is annyi vinyód van.
Anno hallottam az echotec e803-at, nekem tetszett. Szépek a magasai, a mély sem rossz, de én subbal használnám. Mellesleg gyönyörű és korrekt árban van.
Tigris:
Szerintem a V0 is elég jó mp3-ban, alig hallani különbséget a V0 és a 320 közt. Vagy csak nem vagyok white-fülű?!
MP3 -ból a 320 as ami még érdemes megtartani, az alatta lévők sajnos eltakarják a rendszer adta lehetőségeket. Tompa fakó élettelen, dinamikátlan hangzásuk van.Még hi-hop és Dance zenéken is elég erőteljesen előjön a hallható difi. De ma már ott a lehetőség a lossless zenék begyűjtésére. Flac vagy Ape formátumokban.Akkor inkább azt kellene beszerezni.
És egy monitor hangfal ad elég mélyet zenéhez? Hiphop-nál azért eléggé dominálnak a mélyhangok.
Nos sok esetben kicsit el vannak az emberek "tévedve" a mély hangokkal kapcsolatban.
Szerintem a dinamika nagyon fontos, és nem a méret a lényeg.
Jó vassal és jó kábellel hatalmas változások érhetőek el. Ahogy nálam is.
Amúgy kérdés milyen forrás van ill. lesz?
Múltkor volt egy ismerős és kérdezte hogy mennyiért vegyen hifit mp3-ra?
Hát kicsit kiröhögtem. mert ismerem hogy milyen mp3-akat szokott "szerezni".
Hip-Hop és hasonszőrű zenéket úgy jók ha döngenek mint atom, sok mély sok magas,...Ott egy kis monitor valóban elvérzik...Persze ez a kis szó elég relativ mert amit ajánlottam Echotech az nem épp kis doboznak nevezhető De azért egy álló doboz komolyabb ezekre a műfajokra.Az Infinity az bírja a döngetést és partiban is van vele, ahogy a Magnat is.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
És egy monitor hangfal ad elég mélyet zenéhez? Hiphop-nál azért eléggé dominálnak a mélyhangok.
Nos sok esetben kicsit el vannak az emberek "tévedve" a mély hangokkal kapcsolatban.
Szerintem a dinamika nagyon fontos, és nem a méret a lényeg.
Jó vassal és jó kábellel hatalmas változások érhetőek el. Ahogy nálam is.
Amúgy kérdés milyen forrás van ill. lesz?
Múltkor volt egy ismerős és kérdezte hogy mennyiért vegyen hifit mp3-ra?
Hát kicsit kiröhögtem. mert ismerem hogy milyen mp3-akat szokott "szerezni".
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.