Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

dkes
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 15

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dkes »

Sziasztok. Zensor 7 frontokat szándékozom lecserélni valami nagyobbra, márkán belül maradnék. Ikon 6 mk2 páros milyen választás lenne? Mi a véleményetek, esetleg jöhet más javaslat is.

Szia,

Márkán belül maradva az Ikon 6 MK2 tűnik a jó előrelépési lehetőségnek.

Nem tudom mennyire releváns, de nekem Zensor 3 -sok és Ikon 2 MK2 -esek vannak párhuzamosan. Az Ikon esetén az elhelyezés fontosabb - markánsan van hatása az összképre. Értem ez alatt az alább is emlegetett 30 cm minimum kelleni fog. Akkor adja magát ki leginkább illetve az enyhe brummogástól és dobozhangtól megkímélhetjük magunkat. Az Ikon 2 -esnél ez lehet kicsit kevesebb is - főleg, ha házimozi rendszerben egy jó sub leveszi a terhet a 80 Hz alatti tartomány tekintetében (ezt csak az összehasonlítás miatt). Ez érdekes lehet, ha ilyen téren korlátozottak a lehetőségeid.

A Zensor -nál ez annyira nem jön elő - érzéketlenebb az elhelyezésre. Ettől függetlenül ég és föld a kettő. Az Ikon a frekvencia tartomány alján és tetején is sokkal tágasabb és a teljes tartományban sokkal természetesebb illetve "zeneibb". Mozira is imádom. Sokkal több zenei műfajon otthon van - bizonyos szempontból semlegesebb, de nem jellegtelen. A Zensor -nak inkább a "dögösebb" műfajok állnak jól illetve ahol nem kell annyi részlet és/vagy szélesebb frenkvencia tartomány. A Zensor kicsit "dobozhangosabb". Abszolút hozza azt a minőségbeli különbséget, mint amit az árkülönbség alapján elvárnánk - sőt ...

Lektor -t csak egy center (LCR) erejéig próbáltam az Ikon 2 MK2 -esek (de Zensor 3 -as mellett is próbáltam) mellett - már centerként is Ikon Vokal MK2 van ... A Lektor teljesen más hanzásvilág - így ezt csak személyes próba esetén ajánlanám, lehetőleg saját otthoni viszonyok között. Az elhelyezésre nagyon érzékeny ez is - teljesen máshogy szól attól függően. Volt olyan elhelyezés, ahol abszolút nem tetszett - az Ikon azért ennyire nem szélsőséges e tekintetben. Szerintem ez nem éri meg előrelépési opcióként.

Üdv.: dkes

Vendég

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok. Zensor 7 frontokat szándékozom lecserélni valami nagyobbra, márkán belül maradnék. Ikon 6 mk2 páros milyen választás lenne? Mi a véleményetek, esetleg jöhet más javaslat is.

8dani8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 25

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: 8dani8 »

A hiányolt Rubicon center végre elkészült:

http://www.dali-speakers.com/loudspeake ... con-vokal/

Készülhetne végre Rubicon 1 is háttérsugárzónak

Vendég

Dali hangsugárzók

szia, 

amit lehet említeni az új Opticon széria ami jelentős előre lépés a Zensor után hangban  

erősítőben elég sokféle kezel már két  sub kimenetet

üdv 
Tutti

Köszi szépen, meg kellene hallgatni, újonnan viszont nem szándékozom megvásárolni 

Tuttimaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 63

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tuttimaci »

Sziasztok. Zensor 7 5.1 után, mi lenne a következő kategória felfelé? Tervezek majd egy másik ugyanilyen sub-ot vásárolni  viszont olyan erősítő kell ami tud két sub-ot. 
szia, 

amit lehet említeni az új Opticon széria ami jelentős előre lépés a Zensor után hangban  

erősítőben elég sokféle kezel már két  sub kimenetet

üdv 
Tutti

Vendég

Dali hangsugárzók

Sziasztok. Zensor 7 5.1 után, mi lenne a következő kategória felfelé? Tervezek majd egy másik ugyanilyen sub-ot vásárolni  viszont olyan erősítő kell ami tud két sub-ot. 

jozeph
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: jozeph »

Sziasztok!

Dali Ikon6 MKI hangfalam van, amit NAD C355BEE erősítővel hajtok.

Elgondolkodtam a hangfal cserén, MKII-es változat irányába.
Több helyen olvastam, hogy az MKII-es hátsó reflexnyílása miatt akár 50 cm-re is érdemes elhúzni a faltól.
Nálam ez nem oldható meg, max. 30 cm kivitelezhető.
Ez mennyire lehet probléma?

Van akkora különbség a két széria között, hogy érdemes lenne rászánni a kb. 100 eFt-ot a cserére?

Vagy esetleg érdemesebb lenne egy ekkora összeget erősítő cserére fordítani?

A jelenlegi párosítás is szépen szól, már 2 éve elégedetten hallgatom, de egy kicsit több dögösség, több mély hang elférne a produkcióban. (hozzáteszem, hogy nemrég költöztem, és az akusztika nem az igazi, előző helyen jobb volt, de javítási lehetőség ésszerű keretek között nem igen van)

Elnézést, nem Stromfeusznak akartam írni.
MFidelity Nu Vista 800; Harbeth M40.2; Human Audio Libretto; Nordost; Isotek; Qed .

jozeph
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Más kábelezéssel nem próbáltad?
Szerintem ez olcsóbb megoldás lehet. Véleményem szerint a két széria között nincs akkora különbség, igaz én ikon 2-t hallottam...

Szia!
Egy kis segítség a döntésedhez:
http://www.hifipiac.hu/audio/hangsugarz ... ikon-2-mk2
De a szokásos bölcs tanács, hallgasd meg ha van rá módod.
Az erősítődet nem hallottam Dalival, csak Heco Musicstyle 900-al. Tudom , merőben más hangsugárzó.
Nagyon brutális basszusa volt. Nekem meggyőző volt az erősítő dögössége.
MFidelity Nu Vista 800; Harbeth M40.2; Human Audio Libretto; Nordost; Isotek; Qed .

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: stromfeusz »

Más kábelezéssel nem próbáltad?
Szerintem ez olcsóbb megoldás lehet. Véleményem szerint a két széria között nincs akkora különbség, igaz én ikon 2-t hallottam...

Sziasztok!

Több helyen olvastam, hogy az MKII-es hátsó reflexnyílása miatt akár 50 cm-re is érdemes elhúzni a faltól.

Van akkora különbség a két széria között, hogy érdemes lenne rászánni a kb. 100 eFt-ot a cserére?

A jelenlegi párosítás is szépen szól, már 2 éve elégedetten hallgatom, de egy kicsit több dögösség, több mély hang elférne a produkcióban. (hozzáteszem, hogy nemrég költöztem, és az akusztika nem az igazi, előző helyen jobb volt, de javítási lehetőség ésszerű keretek között nem igen van)

Vasi84
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vasi84 »

Sziasztok!

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: t.david »

Igazad van, ilyen láncot nem hallottam még, csak a Zensor 7-t más komponensekkel és boltban, nem a te akusztikai környezetedben és még csak nem is a sajátomban.

Én igazából csak arra szerettem volna rámutatni, hogy vannak itt néha olyan emberkék, akik megrendelik - megveszik a különböző hifi komponenseket és utána kérdezik itt a többiek véleményét. Utólag miért? Már úgyis megvetted. Legfeljebb, ha nem tetszik otthon, akkor majd eladod.

Főleg azok után nem értettelek, hogy te írtad : Minden tanáccsal és ésszerűséggel szembe mentem, nem hallgattam meg
Ezért volt fura, hogy még utólag is kéred mások véleményét.

Mindegy, egyáltalán nem kötekedni akartam, de nem te vagy az első ilyen emberke a fórumon (valószínűleg nem is az utolsó), aki a már megvásárolt termékről kér véleményt.

(amúgy nekem nem jön be a Dali hangja, most van nálam beszámításból egy Lektor 6 is, az sem tetszik, de ez csak az én véleményem és ettől ezek még nagyon sok embernek nyújthatnak kellemes perceket, órákat. Persze egy Helicon már más tészta, de az nem is ez a kategória)

Utólag? Ha itt lenne és hallanám...
Az tény, hogy már megvásároltam, de ettől függetlenül még érdekelhet más véleménye, vagyis tapasztalatai inkább.
Kiváncsi vagyok és türelmetlen, hogy mit rendeltem.
Az említett komponensekről vártam visszajelzést, pl. igen, kipróbáltuk ezt a dynavox kábelt és nagy szar..
Nem kell ezt túlbonyolítani, ha tehettem volna, meghallgatom, elmegyek különféle boltokba és hallgatózom, de se időm se kedvem nem volt több száz km-t utazgatni. Egyszerűbb az élet ha valamiből nem a maxot akarod kihozni és megellégszel kevesebbel is. Valahol elkell kezdeni, aztán ha olyan helyen járok befogok menni és megnézni ezt azt, így lesz mihez viszonyítani..
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES 

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Fish »

(amúgy nekem nem jön be a Dali hangja, most van nálam beszámításból egy Lektor 6 is, az sem tetszik, de ez csak az én véleményem 
nem csodálkozom ,az előd magasra rakta a lécet 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3638

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Igazad van, ilyen láncot nem hallottam még, csak a Zensor 7-t más komponensekkel és boltban, nem a te akusztikai környezetedben és még csak nem is a sajátomban.

Én igazából csak arra szerettem volna rámutatni, hogy vannak itt néha olyan emberkék, akik megrendelik - megveszik a különböző hifi komponenseket és utána kérdezik itt a többiek véleményét. Utólag miért? Már úgyis megvetted. Legfeljebb, ha nem tetszik otthon, akkor majd eladod.

Főleg azok után nem értettelek, hogy te írtad : Minden tanáccsal és ésszerűséggel szembe mentem, nem hallgattam meg
Ezért volt fura, hogy még utólag is kéred mások véleményét.

Mindegy, egyáltalán nem kötekedni akartam, de nem te vagy az első ilyen emberke a fórumon (valószínűleg nem is az utolsó), aki a már megvásárolt termékről kér véleményt.

(amúgy nekem nem jön be a Dali hangja, most van nálam beszámításból egy Lektor 6 is, az sem tetszik, de ez csak az én véleményem és ettől ezek még nagyon sok embernek nyújthatnak kellemes perceket, órákat. Persze egy Helicon már más tészta, de az nem is ez a kategória)

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Akik pl. hallották már ebben vagy hasonló felállásban, neked a felsorotak közül volt már valamelyikkel dolgod..?
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES 

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3638

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Mégis milyen véleményre vagy kíváncsi, amikor le is írod, hogy minden eddigi tanáccsal és ésszerűséggel szembe mentél????

Inkább majd te írd le, hogy megérte-e mindennel szembe menni.

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Sziasztok!
Kiváncsi vagyok a véleményetekre, már a hétvégén összerakhattam volna a szettet, de sajna várnom kell a következő szállítmányig. Minden tanáccsal és ésszerűséggel szembe mentem, nem hallgattam meg és még látni se láttam élőben, ennek ellenére megrendeltem egy pár zensor 7-est. Egyszerűen annyi jót olvastam róla, hogy nem kételkedem. Hasonló képpen döntöttem az erősítő, cd lejátszó és a madzagokkal kapcsolatban. Még 10 napot kell várnom, szóval teli vagyok izgalommal milyen lesz. Tehát úgy néz ki a rendszer, hogy dynavox x6000 hálózati védelem szűrővel, denon pma 1520 + dcd 720, dynavox high end kábelek, bár ez szerintem csak a neve, messze van az még attól és zensor 7 hangfalak... Tapasztalata van vakakinek ezekkel kapcsolatban? Tisztába vagyok, hogy van jobb, meghasználtan jobbat tudtam volna kihozni, de nekem bevallom így volt egyszerűbb. Üdv mindenkinek.

jozeph
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Üdv!

Nekem Zensor 7  5.1 es szettem van, amit idén leszeretnék cserélni Opticonra A Netdeposoknál meghallgattam az Opticon 6 -ot, hát engem meggyőzött! Monitor audio Bronze 6, Klipsch rf26 és egy Heco music style 900 volt mellette, tudom más kategória mindegyik de nekem egyértelműen sokkal többet adott mint a többi front pár ami ott volt, előtte direkt a Zensorokon meghallgattam Pure audioban ugyanazokat a zenéket frissen visszavágott kábelvégekkel stb... viszont Ikon szettet még sosem hallottam és már valószínű nem is fogok! Engem az Opticon mind külsőleg mind hangzásvilágilag megfogott!

Szervusz.
Köszönet.Nagyon jó leírást adtál, így kell. Ebből sok minden "kihallatszik" .
Érdekelne, hogy a ndepoban milyen erőlködővel mutatták be a hangsugárzókat?
Amikor voltam - tavaly tavasszal - nad 356-os erősítő és 546-os cd volt a rendszer.
Dali nem volt, az általad említettek közül a Heco MusicStyle 900-at hallottam és a Q Acustic 2050-et.
Nem ott, a Dali sorból csak az Ikon2 Mk2-t hallottam Denon 1520-as és, 500-as szettel,
valamint Marantz 8005 és 6500 szettekkel.
Nekem Marantz-al nagyon fémes hangzása volt. Érdekes, hogy a kisebb, 6500-as szettel melegebb.
Az 1520-as Denonnal nagyon szépen, kiegyenlítetten,analógosan, az 500-assal is hasonló,
de átlagos hifi módon, nem analógosan.
Az én ízlésemnek ez utóbbi (1520-as szett) felelt meg leginkább.
Mások más véleményen voltak, de evvel nincs semmi probléma.
Kíváncsian várom mit tapasztalsz a hallgatózáson.

jozeph
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Sziasztok, gyors kérdés. Lektor 6 tüskéjének menetszára M6 vagy M8?
köszi

Szia. Ha még aktuális M8.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Üdv!

Nekem Zensor 7  5.1 es szettem van, amit idén leszeretnék cserélni Opticonra A Netdeposoknál meghallgattam az Opticon 6 -ot, hát engem meggyőzött! Monitor audio Bronze 6, Klipsch rf26 és egy Heco music style 900 volt mellette, tudom más kategória mindegyik de nekem egyértelműen sokkal többet adott mint a többi front pár ami ott volt, előtte direkt a Zensorokon meghallgattam Pure audioban ugyanazokat a zenéket frissen visszavágott kábelvégekkel stb... viszont Ikon szettet még sosem hallottam és már valószínű nem is fogok! Engem az Opticon mind külsőleg mind hangzásvilágilag megfogott!

Remélem a héten sikerül nekem is "fülügyre" vennem az Opticon-t. Leginkább a centerre és a 8-asra vagyok kíváncsi. Nagyon szimpatikus a sorozat, főleg mert a centert nagyobb terekbe is bátran ajánlják. Ráadásul surroundnak is használható.
A képek alapján nekem kissé szegényes külsőre. Egy furnérozást simán elbírt volna, főleg ha az árát is nézzük.           

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 47

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DaliBaba »

Üdv!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Ha jól emlékszem akkor volt a kiállításon nekem bejött . Ha vissza olvasol 2015 kiállítás topikban szerintem meglesz.
Sajna nem sok mindent írtak.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Sziasztok!
Hallotta már valaki az opticon sorozat valamely tagját? Milyen az Ikonhoz képest? Mik a gyengéi?
Ha jól emlékszem akkor volt a kiállításon nekem bejött . Ha vissza olvasol 2015 kiállítás topikban szerintem meglesz.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Sziasztok!
Hallotta már valaki az opticon sorozat valamely tagját? Milyen az Ikonhoz képest? Mik a gyengéi?

galistvan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 464

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: galistvan »

Szia István!
Köszi az infót. Kíváncsi lennék, hogy mennyire dinamikus, milyen a mély átvitele. Nem e mély hiányos. Mennyire passzol a tőled vett Denon 1500-s erősítőhöz. stb.....

Szerintem ez saját helyiségben derül csak ki. Az a Denon biztosan elég neki teljesítmény alapján.

mogabesz
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: mogabesz »

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy hangfal párt, elsősorban zenehallgatás céljából. Lehetőségeimet figyelembe véve egy új Lektor 6 pár vagy egy használt Concept 8 pár jöhet számításba. A véleményeteket szeretném megkérdezni ezekről a dobozokról. Van esetleg tapasztalata valakinek velük kapcsolatban?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”