Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Súlyos keresztváltók

Vendég

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

En oszinte kivancsisaggal kerdezem, hogy most tulajdonkeppen egy forradalmi keresztvaltorol van szo, de a rendszer tobbi resze gyakorlatilag egy konvencionalis rendszer?
Nem teljesen, vannak benne olyan megoldások (lásd erősítő), melyek nem találhatók meg más kapcsolásokban, és az általam leírt filozófiát követik, mely mind a rendszer gyorsaságát eredményezik. Ez nem kerülhető meg. A dinamika, a felbontás alapelemei.
Az erősítőt, egy nagyon komoly szakmai múlttal rendelkező barátommal fejlesztettük és messzemenőkig kiszolgálja a hangfalat.
A keresztváltó pedig tényleg forradalmi.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3585

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Eddig a hazai gyártók, innovátorok arról voltak inkább ismeretesek, hogy inkább titokban tartották, mi van az eszközeikben és szivesebben mutogatták a hangját, mintsem magyarázták, hadd beszéljen magáért az eszköz. Itt most mintha fordítva lenne a történet...

Lehetne bennünket egy kicsivel jobban tisztelni és a kommunikációt egy hangyafaroknyival magasabb szintre emelni, mint ami egy venture capital cég managereinek vagy a deluxe.hu  szakmai szintje?

Nem hiszem, hogy bármelyikünk is szeretné vagy akarná ellopni az ötletet. Megérteni annál inkább, hátha tanulhatunk belőle.

Nekem személy szerint minden olyan elképzelés gyanús, ami a felbontás növelésére hivatkozik (különösen ha a felbontás után zárójelben a "gyorsaság" szerepel kvázi magyarázatként), ezért ezúton is elnézést kérek, szkeptikusnak látszhat amit írok, nem véletlenül. Szigorúan SZVSZ, de már sokszor több fórumon leírtam, hogy a zenének (SZVSZ) nincsen felbontása. Legfeljebb a zenei eseményről készített hangfelvételnek (habár az is kérdés, hogy mi az a felbontás egyáltalán hangreprodukcióban - lehetne ezt megtudni?), ha egyáltalán. Persze már a zenei eseményről készített hangfelvétel autentikus reprodukciója is emberes feladat, tiszteletre méltó a bátorság, ahogy ezt a könnyed akadályt a fejlesztés megugrani reméli.

Kedves Penna!
Végre egy téma amiben nem kell titkolódznom és nem is teszem. A hangfelvétele és értsd, minden hangfelvétel tartalmazza a helyiség falairól, a hangszerekről visszaverődő hangokat. Gondolok itt a jobb felvételekre. A hangszóró membránjára nagy feladat hárul, egy hang lesugárzása közben a hang felharmonikus hangjait is meg kellene jelenítenie. Az a kérdés, hogy tudja-e egy időben, vagy pedig önálló mozgást végez. A válasz nem tudja, nem mindegyiket tudja. Alap esetben persze. Bízzuk másik sugárzóra. Az sem jó megoldás, az megjeleníti, de közben a mélysugárzó mozog, pedig neki nem kellene. Ki kellene rá találni valamit, hogy egy hangszóró csak azt csinálja, amit mondunk neki (ami jelet ténylegesen kap).
A rendszerem, ezt a problémát oldja fel. Abban jobb, hogy a nagyon alacsony amplitúdójú hangok a hangosan megszólaló hangok mellett képes lesugározni. És kész a térhang. A képesség mértéke meghatározza a tér leképzésének minőségét, ha ezt széles spektrumban tudja, képes teljes illúziót kelteni, koncertélményt nyújtani.
A megvalósítani nagyon nehéz feladat. Nekem sikerült. Számomra ez a felbontás.

A hangfelvételek túlnyomó része a soksávos rögzítés 70-es évekbeli feltalálása óta közelmikrofonozva, a falakról történő visszaverődés minél teljesebb kizárása érdekében történik. Olyannyira, hogy még az egymás mellett ülő zenészek hangszereinek egymásba olvadását is szeretnék a hangszerhez közel elhelyezett mikrofonnal kizárni. Utólag, zengetéssel próbálnak általában tér illúziót kelteni.

A hsz további részére nem reagálnék, mert az egyszerűen értelmezhetetlen mai tudásom szerint. Talán egyszer felnövök majd és megértem. Az önbizalmat viszont tényleg írigylem.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

En oszinte kivancsisaggal kerdezem, hogy most tulajdonkeppen egy forradalmi keresztvaltorol van szo, de a rendszer tobbi resze gyakorlatilag egy konvencionalis rendszer?

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Szóval akkor a "nem mozog akkorát" úgy kell érteni, hogy nem leng sokat még mielőtt visszatér nyugalmi állapotba? És nem úgy ahogy érteni lehetett, hogy adott hangerőhöz a te hangszóród mozdul 1centit, míg másik 25-ös 2 centit?
Igen, úgy.

És ezt miért nekem kell elmondani?

Vendég

Súlyos keresztváltók

Szóval akkor a "nem mozog akkorát" úgy kell érteni, hogy nem leng sokat még mielőtt visszatér nyugalmi állapotba? És nem úgy ahogy érteni lehetett, hogy adott hangerőhöz a te hangszóród mozdul 1centit, míg másik 25-ös 2 centit?
Igen, úgy.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Eddig a hazai gyártók, innovátorok arról voltak inkább ismeretesek, hogy inkább titokban tartották, mi van az eszközeikben és szivesebben mutogatták a hangját, mintsem magyarázták, hadd beszéljen magáért az eszköz. Itt most mintha fordítva lenne a történet...

Lehetne bennünket egy kicsivel jobban tisztelni és a kommunikációt egy hangyafaroknyival magasabb szintre emelni, mint ami egy venture capital cég managereinek vagy a deluxe.hu szakmai szintje?

Nem hiszem, hogy bármelyikünk is szeretné vagy akarná ellopni az ötletet. Megérteni annál inkább, hátha tanulhatunk belőle.

Nekem személy szerint minden olyan elképzelés gyanús, ami a felbontás növelésére hivatkozik (különösen ha a felbontás után zárójelben a "gyorsaság" szerepel kvázi magyarázatként), ezért ezúton is elnézést kérek, szkeptikusnak látszhat amit írok, nem véletlenül. Szigorúan SZVSZ, de már sokszor több fórumon leírtam, hogy a zenének (SZVSZ) nincsen felbontása. Legfeljebb a zenei eseményről készített hangfelvételnek (habár az is kérdés, hogy mi az a felbontás egyáltalán hangreprodukcióban - lehetne ezt megtudni?), ha egyáltalán. Persze már a zenei eseményről készített hangfelvétel autentikus reprodukciója is emberes feladat, tiszteletre méltó a bátorság, ahogy ezt a könnyed akadályt a fejlesztés megugrani reméli.

Kedves Penna!
Végre egy téma amiben nem kell titkolódznom és nem is teszem. A hangfelvétele és értsd, minden hangfelvétel tartalmazza a helyiség falairól, a hangszerekről visszaverődő hangokat. Gondolok itt a jobb felvételekre. A hangszóró membránjára nagy feladat hárul, egy hang lesugárzása közben a hang felharmonikus hangjait is meg kellene jelenítenie. Az a kérdés, hogy tudja-e egy időben, vagy pedig önálló mozgást végez. A válasz nem tudja, nem mindegyiket tudja. Alap esetben persze. Bízzuk másik sugárzóra. Az sem jó megoldás, az megjeleníti, de közben a mélysugárzó mozog, pedig neki nem kellene. Ki kellene rá találni valamit, hogy egy hangszóró csak azt csinálja, amit mondunk neki (ami jelet ténylegesen kap).
A rendszerem, ezt a problémát oldja fel. Abban jobb, hogy a nagyon alacsony amplitúdójú hangok a hangosan megszólaló hangok mellett képes lesugározni. És kész a térhang. A képesség mértéke meghatározza a tér leképzésének minőségét, ha ezt széles spektrumban tudja, képes teljes illúziót kelteni, koncertélményt nyújtani.
A megvalósítani nagyon nehéz feladat. Nekem sikerült. Számomra ez a felbontás.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Súlyos keresztváltók

Viszont nem mindegy, hogy a kapcsolt elektronika, a doboz fizikai jellemzői, hogyan befolyásolják a hangszóró membránjának mozgását, különösen a nyugalmi állapot elérése végett.
Magyarul sikerűlt jó dobozt csinálni, meg olyan erősítőt, aminek nagy a damping factor-a.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Súlyos keresztváltók

Ne már. Szélessávú hangfal, mert 20-20kHz-ig visz át. Vili?
Akkor hivjuk mar full-range-nek

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Súlyos keresztváltók

DigitalSTD: Ne már. Szélessávú hangfal, mert 20-20kHz-ig visz át.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Szerintem egy 25centis amúgy sem mozog sokat. Egyébként ha nem mozog akkorát hogy kelt ugyanakkora légnyomást azonos felületen. Egy adott hangnyomás eléréshez két ugyanakkora hangszóró esetén kénytelen ugyanakkorát mozogni nem?

Egyébként meglep, hogy a minőség számolható. Azért, ha a konkrét képlet nem is kerül nyilvánosságra azért az csak nyilvánosságra kerülhetne, hogy mégés mi számít bele.

Egyébként mikorra várható a szabadalom megkapása?

Igyekszem válaszolni.
Azonos méretű hangszóróknak, azonos utat kell megtenniük azonos hangnyomás eléréséhez. Ez tény. Ezért nem mozdul, csak keveset. Viszont nem mindegy, hogy a kapcsolt elektronika, a doboz fizikai jellemzői, hogyan befolyásolják a hangszóró membránjának mozgását, különösen a nyugalmi állapot elérése végett. Ebben sikerült nagyon komolyan előre lépni.

A szabadalom tényleges megkapása még pár hónapot várat magára.

A minőség tekintetében a hangszóró tényleges fizikai jellemzői nem kerülhetők meg. Az erősítő vonatkozásában pedig minden szerepet játszik: torzítás, jel/zaj viszony, stb..
Tudom, hogy titkolódzom, de nem mondhatok többet. Ne haragudj.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Súlyos keresztváltók

Kedves B.L. 
A hosszan kifejtett hozzaszolasban nem azt irtad hogy alapveto, hogy szelessavu? A specs-ben viszont lathatoan egy ketutas hagyomanyos elrendezes van! Vmit en ertettem felre?

A szélessávút a hangfalra értettem, ha rosszul fogalmaztam meg, akkor sajnálom.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3585

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

A hozzáfejlesztés rossz szó, azt jelenti, hogy van egy hangfal melynek a felbontása (gyorsasága) messze meghaladja a többiét, és igényli, hogy a jobb hangminőség végett egy megfelelő erősítővel hajtsuk meg. Azt eredményezte, hogy még valóságosabb, dinamikusabb, tisztább lett a hang, mint előtte volt.

Lehetne bennünket egy kicsivel jobban tisztelni és a kommunikációt egy hangyafaroknyival magasabb szintre emelni, mint ami egy venture capital cég managereinek vagy a deluxe.hu szakmai szintje?

Vendég

Súlyos keresztváltók

Több nemzetközi szakértő is látta, illetve hallotta mire képes a rendszer, ők mondták, hogy eddig ez a legélethűbb hangzást produkáló megoldás, amit az utóbbi időben hallottak" - fejtette ki a feltaláló.

Igen, meghallgatta többek között a Focal JM lab vezére, a Marantz, az Ascendo tulajdonosa, mérnöke, zenészek, és civilek. Nem volt ellenvélemény, csak elismerés és dicséret. Megjegyezném, hogy a szabadalmaztatást pont a Focal JM Lab vezére javaslatára tettük meg, aki még nem is a mostani állapotú rendszert, hanem egy régebbi verziót hallgatott meg, teljes hangerővel, mivel még nem volt a végfokon hangerő szabályzó. De kibírta (40 percen keresztül hallgatta az általa hozott CD-t).

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Súlyos keresztváltók

Az lenne a kérdésem, hogy milyen mérési eljárás során jött ki a 16szoros különbség? 

A minőség számolható, sikerült felírnom rá képletet.
Ha lehetne, ezt nem tenném fel fórumra, mivel alapja a szabadalomnak.

Azért annyit elárulok, hogy a mélysugárzó nagy hangerőnél sem mozdul számottevően, szinte mozdulatlan marad. Ez elég érdekes, a ventilátorokhoz képest.

Mérni az erősítőt tudtuk, a hangfal, hangszórók paraméterei meg adottak, azokon javítani nem lehet (csak rontani).

Szerintem egy 25centis amúgy sem mozog sokat. Egyébként ha nem mozog akkorát hogy kelt ugyanakkora légnyomást azonos felületen. Egy adott hangnyomás eléréshez két ugyanakkora hangszóró esetén kénytelen ugyanakkorát mozogni nem?

Egyébként meglep, hogy a minőség számolható. Azért, ha a konkrét képlet nem is kerül nyilvánosságra azért az csak nyilvánosságra kerülhetne, hogy mégés mi számít bele.

Egyébként mikorra várható a szabadalom megkapása?

Vendég

Súlyos keresztváltók

Az lenne a kérdésem, hogy milyen mérési eljárás során jött ki a 16szoros különbség? 

Azért annyit elárulok, hogy a mélysugárzó nagy hangerőnél sem mozdul számottevően, szinte mozdulatlan marad. Ez elég érdekes, a ventilátorokhoz képest.

Mérni az erősítőt tudtuk, a hangfal, hangszórók paraméterei meg adottak, azokon javítani nem lehet (csak rontani).

Van esetleg fénykép a rendszerről? Meg lehet hallgatni?

Vendég

Súlyos keresztváltók

Kedves B.L. 
A hosszan kifejtett hozzaszolasban nem azt irtad hogy alapveto, hogy szelessavu? A specs-ben viszont lathatoan egy ketutas hagyomanyos elrendezes van! Vmit en ertettem felre?

A szélessávút a hangfalra értettem, ha rosszul fogalmaztam meg, akkor sajnálom.

Vendég

Súlyos keresztváltók

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Súlyos keresztváltók

Kedves B.L.

Vendég

Súlyos keresztváltók

A hangfalban meg elég ha a hangszóró, némi csillapító anyag, meg a hangváltó kerül. Ne tegyél bele mást, mert csak a helyet fogja csökkenteni.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Végülis a puding próbája az evés. Viszont ha bejön, tele lesz a város kihajingált Logenekkel, Avalonokkal, Sonusokkal én meg csak felszedegetem őket. Szóval ez nem valamiféle alkatrész amit a meglévő dobozba beleteszünk és az sokkal jobb lesz?
Határozott nem. Itt is dinamikus hangszórók szólnak, természetesen egy saját fejlesztésű hangváltóval, mely másként működik, mint az elődeik. A kövek és a Budha szobrok ideje lejárt, meg a golyóké is.

Vendég

Súlyos keresztváltók

A hozzáfejlesztés rossz szó, azt jelenti, hogy van egy hangfal melynek a felbontása (gyorsasága) messze meghaladja a többiét, és igényli, hogy a jobb hangminőség végett egy megfelelő erősítővel hajtsuk meg. Azt eredményezte, hogy még valóságosabb, dinamikusabb, tisztább lett a hang, mint előtte volt.

Nagy előnye még, hogy sokoldalúan felhasználható. "A találmány alkalmazható például színházi, koncerttermi hangosításra éppúgy, mint például kisebb autórádióknál, vagy akár a notebook-ok beépített hangszóróinál. Több nemzetközi szakértő is látta, illetve hallotta mire képes a rendszer, ők mondták, hogy eddig ez a legélethűbb hangzást produkáló megoldás, amit az utóbbi időben hallottak" - fejtette ki a feltaláló.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Rendben, vállalom a kérdéseket a szkeptikusságot meg megértem. Én is az lennék, és sok esetben vagyok is, főleg, ha más áll elő azzal, hogy nála szól a legjobb hang a világon!

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Súlyos keresztváltók

Végülis a puding próbája az evés. Viszont ha bejön, tele lesz a város kihajingált Logenekkel, Avalonokkal, Sonusokkal én meg csak felszedegetem őket. Szóval ez nem valamiféle alkatrész amit a meglévő dobozba beleteszünk és az sokkal jobb lesz?
Nekem is így jött le a cikkből, de ezekszerint nem.

Vendég

Súlyos keresztváltók

...Mit fejlesztek? Összetett kérdés, mint maga a hangreprodukálás problémája....

Köszönöm a felhomályosítást.

Pagrus.Lemaradt egy szmájli?

Vendég

Súlyos keresztváltók

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”