Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Ezek szerint nem én vagyok az egyedüli aki ezen az összeállításon morfondírozik
Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra!

Biztosan van benne lehetőség.A SAM-re én is kíváncsi leszek.Pénteken talán többet tudok mondani,de az én véleményem is csak egy a sok közül és koránt sem biztos,hogy amit én jónak vagy rossznak ítélek azt te is pont úgy hallanád.
Én meg a te véleményedre az SHL5+ kapcsán.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

tenyleg mindig ekkora szobaban hallgatja ??  miert (ekkora van ra ?) ?   realis dolog ez ?

erdekelne, hogy milyen elrendezesben (doboz elölapja a hangszorokkal nagyjabol a falaktol es a hallgatasi helytöl) - köszönöm

http://www.harbeth.co.uk/uk/uploadfolde ... -slh5p.pdf ebben pl. legalabb 60cm-re a falaktol ajanljak es legalabb 2.5 m-röl hallgatva

(en leginkabb egy 2.9 x 3.9 m-es szobaban hallgatok mostansag zenet)

Nem mértem le,de kb 1,9m széles és 3,9m hosszú,de Pénteken megnézem.Ráadásul keresztben hallgatja.A fotel teljesen rátolva a hátsó falra.A dobozok meg szinte karnyújtásnyi távolságra.Ennél nem nagyon tudnék rosszabb elhelyezést kitalálni.Őszintén szólva ilyen adottságokhoz teljesen felesleges ilyen értékű rendszert építeni.Ide a legkissebb Harbeth lenne optimális.Azt gondolom,hogy ahhoz a zenékhez amiket hallgat bőven elegendő is lenne.Lehet,hogy a SAM miatt került képbe nála a Devialet.Kíváncsi leszek,hogy abban a kis szobában mit tud kezdeni az akusztikával.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Kiváncsi leszek a Devialetről mit fogsz mondani.
Későn végeztem a munkával ezért Péntekre tettük át.

Vendég

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

egyszerű: Alan Shaw hangfalakat tervez és értékesít
komolyabban: mivel ezt már régóta nyomja Mr. Shaw, nekem pedig volt 2 pár Harbeth-em (C7ES és HL-P3ES, amik régebbi design-ok ugyan, de a marketing azonos), nálam ugyanaz történt, mint bármely más gyártó hangfalaival: minden változást megmutattak...   - mondjuk nekem nem jöttek be, de nem ezért

Én nem is a marketingre reagáltam, hanem a Fórumtársak saját tapasztalásaira. Akik itt írnak, hallottak már ezt-azt, így elhiszem Nekik.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1030

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

haaat ezert furcsallom szigony szarnyprobalgatasat de mejd kiderul

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Nem tök mindegy, hogy milyen az erősìtő?

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Most neztem a devialet arakat...khm...khm...khm...

Hat nem tulzas ez egy hangyanyit?

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: vazze »

Holnap Devialet 200 Harbeth SHL5+ meghallgatásra fogok elmenni az egyik közelben lakó ismerőshöz.
Egy Accuphase E350 a jelenlegi erősítője és a Devialetre szeretné cserélni.Kíváncsi leszek milyen lesz.Remélem a SAM is rendelkezésre fog állni.
Ha lenne több időnk akkor mellé csapnám a kis QUAD elő/végfokomat.Érdekes lenne összehasonlítani.
Bár az ottani körülmények (kb 8m2 szoba) komoly megalapozott véleményhez nem lesz megfelelő.Azért érdekes lesz egy ilyen komoly képességekkel rendelkező erősítővel is meghallgatni az SHL5+.

Ezek szerint nem én vagyok az egyedüli aki ezen az összeállításon morfondírozik
Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra!
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Szegenykemnel voltam egyszer es a leheto legszornyubb elrendezest kell elkepzelni sajnos de majd szigony beszamol.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

... Harbeth SHL5+ ...az ottani körülmények (kb 8m2 szoba) ...

tenyleg mindig ekkora szobaban hallgatja ??  miert (ekkora van ra ?) ?   realis dolog ez ?

erdekelne, hogy milyen elrendezesben (doboz elölapja a hangszorokkal nagyjabol a falaktol es a hallgatasi helytöl) - köszönöm

http://www.harbeth.co.uk/uk/uploadfolde ... -slh5p.pdf ebben pl. legalabb 60cm-re a falaktol ajanljak es legalabb 2.5 m-röl hallgatva

(en leginkabb egy 2.9 x 3.9 m-es szobaban hallgatok mostansag zenet)

Vendég

Harbeth hangsugárzók

Akitol vettem szinten accuphasezel hasznalta es eladta mert nem igazan hallott kulonbseget amikor egy olcsobb erositovel probalta ossze.
Elképesztő. Nem tudom elképzelni, mi lehet a titok, ami miatt se a kábelekre, se az erősítőkre nem "érzékeny". Minden esetre nem semmi. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8893

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Holnap Devialet 200 Harbeth SHL5+ meghallgatásra fogok elmenni az egyik közelben lakó ismerőshöz.
Egy Accuphase E350 a jelenlegi erősítője és a Devialetre szeretné cserélni.Kíváncsi leszek milyen lesz.Remélem a SAM is rendelkezésre fog állni.
Ha lenne több időnk akkor mellé csapnám a kis QUAD elő/végfokomat.Érdekes lenne összehasonlítani.
Bár az ottani körülmények (kb 8m2 szoba) komoly megalapozott véleményhez nem lesz megfelelő.Azért érdekes lesz egy ilyen komoly képességekkel rendelkező erősítővel is meghallgatni az SHL5+.

Kiváncsi leszek a Devialetről mit fogsz mondani.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Akitol vettem szinten accuphasezel hasznalta es eladta mert nem igazan hallott kulonbseget amikor egy olcsobb erositovel probalta ossze.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Thx. (halkan jegyzem meg azért egy próbát megérne anélkül is mert elvileg az An dobozokat is a sarokba tervezik de mégsem jön be mindenkinek úgy kinek a pap kinek a paplan ;-))
Természetesen vannak akik előlap nélkül is használják.Volt ilyen jellegű beszélgetés a HUG-on.Ott pontosan le van írva,hogy mi és milyen mértékben változik ha nincs rajta.Nyílván nem drámai,de a hi-fista szeret mindíg variálni.
Egy biztos a Harbeth mindenhogy jól szól.Én gyártó ajánlása szerint használom.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Elhiszem. Mekkora helyiségben hallgatod és milyen távolságról?
L alaku a szoba es az egyik szara 6x3m a masik is kb. Kenyelmesen tespedosen a kanapen kb 4,5m rol.

Vendég

Harbeth hangsugárzók

Nagyon jo az shl5+
Elhiszem. Mekkora helyiségben hallgatod és milyen távolságról?

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Nagyon jo az shl5+

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Igazabol a gyartoi elvaras az az, hogy minel kisebb hatasa legyen barminek ami a rendszerrel kapcsolatos. A tervezo elegge mereven elutasitja azt, hogy a kabeleknek vagy mas rendszerelemeknek jelentos befolyasa lenne a hangra. Mi szigonnyal tobb szazezres kabeleket probalgattunk joval egyszerubbekkel osszehasonlitani es semmi kulonbseget nem hallottunk. Nem veletlenul adogatja el o sem a kabeleit. Ebbol kiindulva nem gondolnam, hogy a grilleknek barmilyen hatasa lenne de kiprobalom majd. Az akusztika az mas kerdes azt mar belatom de a Harbeth vonalnal szerencsere vagy nem szerencsere a kabelek hatasa nem resze az egyenletnek...szerintem

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 431

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: theo »

Igen így előlappal kell használni.Így van tervezve és mérve is ez a legoptimálisabb.
Thx. (halkan jegyzem meg azért egy próbát megérne anélkül is mert elvileg az An dobozokat is a sarokba tervezik de mégsem jön be mindenkinek úgy kinek a pap kinek a paplan ;-))

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Üdv ezeket a Harbetheket így az előlappal kell használni? (így hangolták őket?)
Igen így előlappal kell használni.Így van tervezve és mérve is ez a legoptimálisabb.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Udv szerintem igen de errol bovebbet biztosan szigony kollega tud mondani

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 431

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: theo »

Vendég

Harbeth hangsugárzók

Valójában nem is a bázistávolság problémás szerintem, hanem különösen bal oldalon az oldalfal közelsége. Én lehet hogy a jobboldalit még 10cm-t még jobbra húznám az ajtó felé, illetve az elosztót hátradugva a szekrényt 10cm-rel közelebb húznám a jobboldalihoz, így már a baloldali hangfalat 20cm-rel jobbra tolhatnád 10cm bázistávolság csökkenéssel és akkor mellette már 30-35cm lehet.
Bezzeg a szomszéd topikban a Note hívők sarokba állítják a dobozt.
Nah, persze a mester aszonta, oda kell. Így legalább érzékenyebb lesz a doboz, nem kell bele BS kompenzáció. Bocsánat, de ez kijött.
Ezek a Harbeth dobozok nagyon tetszenek.    

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4022

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: juliush »

Valójában nem is a bázistávolság problémás szerintem, hanem különösen bal oldalon az oldalfal közelsége. Én lehet hogy a jobboldalit még 10cm-t még jobbra húznám az ajtó felé, illetve az elosztót hátradugva a szekrényt 10cm-rel közelebb húznám a jobboldalihoz, így már a baloldali hangfalat 20cm-rel jobbra tolhatnád 10cm bázistávolság csökkenéssel és akkor mellette már 30-35cm lehet.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”