Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
-
Vendég
csak akkor vedd meg szvsz a hangkártyát, ha drasztikusan olcsóbb mint egy lupus. ellenkező esetben waste of money... és azért azt valljuk be hogy általában a hangkártyákat nagyrészt számítógépesek istenítik, ahol az alaplapi gyagyi kártyák, meg a gagyi sound blaster kártyákat vélik a kiindulópontnak.
a dachoz a digitkábel maximum párezer forint, az usb meg ezer körül, a cat5 meg egyenlőre jó lesz szvsz. ha a hangkarit analógba használnád, oda kéne normális interkonnekt is, ami úgy kb 5 ropi lenne. viszont a hangkártyák nagyrészén nincs RCA kimenet, csak kisjack, jack RCA kábelt normálisat nem kapsz, az egyetlen út, hogy a Kácsásokkal forasztatsz egyet..
OFFTOPIC:
Köszi az infó!
Egy e-mu 0202 25 kHUF-ból kijön. A legolcsóbb lupus 40 k. Kábelekkel majd' 50 k. Ez nagyon sok. :lol!:
Szerintem a Logitech -- nem hifi, hanem számítógép periféria játékokhoz.És az ára brutálisan magas. DVD-hez nem is tudod kötni digitálon keresztül ha nincs benne ac3 dekóder. Még mindig nem értem a számítógép alapú zenehallgatást, szerintem nem lehet élvezni a zenét ha közben hallod a gép ventijeinek a zúgását.Engem néha a player mechanikai hangja is zavar.Ki van még így ezzel?
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1729
OFFTOPIC:
Nem sokkal drágább egy DAC mint egy normális hangkari, de viszont sokkal jobb hangot kapsz vele.
Neked kell eldöntened megéri-e
OFFTOPIC:
Na ha majd ennek eljön az ideje, akkor visszatérünk rá a megfelelő topikban. :]Amúgy sanszos, hogy egy e-mu 0202 usb-s hangkártyára lesz max pénzem normális kábelekkel. Mondjuk erről sok jót olvastam.
csak akkor vedd meg szvsz a hangkártyát, ha drasztikusan olcsóbb mint egy lupus. ellenkező esetben waste of money... és azért azt valljuk be hogy általában a hangkártyákat nagyrészt számítógépesek istenítik, ahol az alaplapi gyagyi kártyák, meg a gagyi sound blaster kártyákat vélik a kiindulópontnak.
a dachoz a digitkábel maximum párezer forint, az usb meg ezer körül, a cat5 meg egyenlőre jó lesz szvsz. ha a hangkarit analógba használnád, oda kéne normális interkonnekt is, ami úgy kb 5 ropi lenne. viszont a hangkártyák nagyrészén nincs RCA kimenet, csak kisjack, jack RCA kábelt normálisat nem kapsz, az egyetlen út, hogy a Kácsásokkal forasztatsz egyet..
-
Vendég
OFFTOPIC:
Nem sokkal drágább egy DAC mint egy normális hangkari, de viszont sokkal jobb hangot kapsz vele.
OFFTOPIC:
Na ha majd ennek eljön az ideje, akkor visszatérünk rá a megfelelő topikban. :]Amúgy sanszos, hogy egy e-mu 0202 usb-s hangkártyára lesz max pénzem normális kábelekkel. Mondjuk erről sok jót olvastam.
Asszem, amíg alaplapi hangkártyám van, nem vacakolok a kábellel. Majd ha lesz egy jó hangkártyám, vagy dac-om... de az is sok pénz sajnos. :\
OFFTOPIC:
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
Koszi, mar gondolkoztam rajta, csak az a baj, hogy majd valamikor tavasszal tervezem lecserelni a hangfalakat, addigra meg valoszinuleg mar nem lesznek meg ezek.
Vedd figyelembe az árak változását is. :lol!:
Mast nem tudok tenni, tudomasul veszem...
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
-
Vendég
-KP- ötlete is nagyon jó, de esetleg kábel cserével lehetne próbálkozni.Nálam pl. sokkal pontosabb és precízebb lett a hang (főleg az alsó tartományokban).
Albertkától kérdezd meg hogy nála mi volt és milyen tapasztalatokkal.
Neki valami terratec hangkártyája van, ha jól emlékszem, kábeleket nem tudom. Nála bármiféle hangszínszabályzó nélkül is jól szólt, talán egy picit mélyhiányos volt. De szerintem az erősítője nyomott sokat a latban.
Asszem, amíg alaplapi hangkártyám van, nem vacakolok a kábellel. Majd ha lesz egy jó hangkártyám, vagy dac-om... de az is sok pénz sajnos. :\
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Koszi, mar gondolkoztam rajta, csak az a baj, hogy majd valamikor tavasszal tervezem lecserelni a hangfalakat, addigra meg valoszinuleg mar nem lesznek meg ezek.
Vedd figyelembe az árak változását is. :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Jamoval nincs senkinek tapasztalata?
Lehet érdemes lenne ezeket is meghallgatnod!
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12909
Nem lehet, hanem biztos. :lol!:
Ha bejön a hangja akkor biztos nem találsz hasonlót ennyi pénzért.
Mondjuk a kis 8-as monitort hallottam és egy kicsit lágyabb volt a magsas mint amit én szeretek... de ez a kategória elég jó a Jamo palettájáról. :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Lehet érdemes lenne ezeket is meghallgatnod! http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12909
Koszi, mar gondolkoztam rajta, csak az a baj, hogy majd valamikor tavasszal tervezem lecserelni a hangfalakat, addigra meg valoszinuleg mar nem lesznek meg ezek. :lol!:
Hetvegen leteszteltuk sogoromnal a HK970-es erositot. Jamo 507-es hangfala van, es meg kell, hogy mondjam, nagyon tetszett, amit hallottam. Nagyon szep, tiszta hangja volt, a melyek is tetszettek, sot, kicsit nekem meg sok is volt, bar ez valoszinuleg amiatt volt, hogy a kanape kozvetlenul a falra van tolva (kicsit elorebb ulve mar kevesebb volt a mely).
Szoval a jamo hangfalak is felkerultek a listamra, mint meghallgatando hangfalak. Amugy errol az 507-rol nem sok infot talaltam a neten. Jol tudom, hogy a D570 az utodja? Viszont azt sem nagyon latok boltokban, inkabb az S szeriat lehet kapni... Ez szerintetek hogy viszonyul a D szeriahoz?
Lehet érdemes lenne ezeket is meghallgatnod!
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12909
UPSakku.hu
Hetvegen leteszteltuk sogoromnal a HK970-es erositot. Jamo 507-es hangfala van, es meg kell, hogy mondjam, nagyon tetszett, amit hallottam. Nagyon szep, tiszta hangja volt, a melyek is tetszettek, sot, kicsit nekem meg sok is volt, bar ez valoszinuleg amiatt volt, hogy a kanape kozvetlenul a falra van tolva (kicsit elorebb ulve mar kevesebb volt a mely).
Szoval a jamo hangfalak is felkerultek a listamra, mint meghallgatando hangfalak. Amugy errol az 507-rol nem sok infot talaltam a neten. Jol tudom, hogy a D570 az utodja? Viszont azt sem nagyon latok boltokban, inkabb az S szeriat lehet kapni... Ez szerintetek hogy viszonyul a D szeriahoz?
-
Vendég
Ez nem egészen ugyan az mint az asszony ruhái...Azt mikor elmegy valahova akkor veszi fel, de egy hangdobozzal egész nap egy légtérben együtt kell éljen.Sztem lehet azért kompromisszumos megoldásokat találni. :lol!: Vagy nem :lol!:
Szép az a Swans 6002F. Ebből csak cseresznye szín elérhető?Sajnos úgy kell zenét hallgatnom, hogy olyan hangdobozt vigyek haza, amit előtte leokéztattam asszonnyal.
Neki a külső, nekem a belső fontos.
Házas ember problémája. Nálatok is van ilyen?
Nálunk nincs ilyen probléma.
Én semmit sem vittem haza.
Én egy M1-es monitort hallgatok egy kis csövessel és Carat Peridot DAC-al.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Nos, megnyugtatlak hogy egy régi vas és doboz is lenyomja a Logicot...Próbáltak engem is meggyőzni hogy milyen jó meg minden de meghallgatta az én "alap mozimat" és csak :lol!: :lol!: .
Aztán letört hogy az ő "csodája" milyen halovány...(valami 5000 vagy 5500-as volt az övé).
Na mindegy, meg kell hallgatni és el kell dönteni hogy mi kell az embernek.
Egyet értek, a Loginál, a Clarus is jobban bejött és nekem van egy 33-ért eladó
kisDAC, Denon PMA-360, Söund Arts HBS1, Monitor Audio R452 MD
de nem az. még ha csak 50ropi egy szar, nem 100, akkoris worst buy. egy akármilyen mm-es sal, vagy wharfi vagy jamo vagy akármilyen fadobozos szett is fényéveket ver egy ilyenre. csakhát ugye a plusz erősítő...
És aktív stúdiómonitorokról mi a véleményetek? Nem járna jól vele?
kisDAC, Denon PMA-360, Söund Arts HBS1, Monitor Audio R452 MD
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
ÉN csak kijelentettem, hogy ezt veszem és csak a szín kiválasztásánál bólogatott.
Nadon kemény vagy... :lol!: :lol!:
Nálunk a színen nincs vita soha, csak azon hogy már megint minek ez vagy az...
De meg lehet győzni az "életem értelmét" tényekkel és észérvekkel.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Jó, ezt eddig nem írtad. :lol!:
Na de, hogy ne csak off legyek:
Ja, még egy kérdés:
Még mindig laposnak érzem a hangzást, ha pure direct/tone defeat módban van az erősítő. Sajnos még mindig csak loudness-szel tetszik a rendszer hangzása. Segíthet majd ezen egy normális hangkártya/dac és egy jobb kábel ez és a PC közt?
Gratula hozzá.
Örülök hogy tetszik. :lol!:
-KP- ötlete is nagyon jó, de esetleg kábel cserével lehetne próbálkozni.
Nálam pl. sokkal pontosabb és precízebb lett a hang (főleg az alsó tartományokban).
Albertkától kérdezd meg hogy nála mi volt és milyen tapasztalatokkal.
- orionr
- Törzsvendég

- Értékelés: 41
ÉN csak kijelentettem, hogy ezt veszem és csak a szín kiválasztásánál bólogatott.
Bocs hogy belekotyogtam, én nem kérdeztem meg az asszonyt, csak füleltem aztán vittem a 6002F-et haza....
Szép az a Swans 6002F. Ebből csak cseresznye szín elérhető?Sajnos úgy kell zenét hallgatnom, hogy olyan hangdobozt vigyek haza, amit előtte leokéztattam asszonnyal.
Kompromisszum...
Gondolom nem szabod meg az asszonynak hogy milyen ruhát, cipőt, ékszert vehet csak kizárólag fel.
A HI-FI és házimozi főként a férfi ember elfoglaltság képviseli.
Az élet egyensúlyát nem szabad megbolygatni!
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
Nálunk van ilyen! Mármint itthon! Ha szeretnéd megnézni- meghallgatni, szívesen látlak!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1729
Még mindig laposnak érzem a hangzást, ha pure direct/tone defeat módban van az erősítő. Sajnos még mindig csak loudness-szel tetszik a rendszer hangzása. Segíthet majd ezen egy normális hangkártya/dac és egy jobb kábel ez és a PC közt?
segíthet. amúgy van 1 trükk. letekered teljesen a basszt, úgy hallgatod pár percig aztán visszateszed nullára. próbáldd ki. hatásos.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- Törzsvendég

- Értékelés: 211
Ez többnyire így van nálunk is, csak nekem nem a belső, hanem a hang számít
E-mail: [email protected]: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Szép az a Swans 6002F. Ebből csak cseresznye szín elérhető?
Sajnos úgy kell zenét hallgatnom, hogy olyan hangdobozt vigyek haza, amit előtte leokéztattam asszonnyal.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables