Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Félreértések elkerülése végett: nem termék, gyártó ellen beszélek. Egy téves felfogás ellen irogatok.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Az egész beszélgetés onnan indult ki,hogy egy 300000 Ft-os kínai Kef nem tudta letarolni a szintén kínai 50000 Ft-os CAV-ot.
A vevők ennyire nem birkák,hogy ezek után el lehessen velük hitetni,hogy csak a 36-ik variáció-ban kipróbált kábelt kell megvenni hozzá és akkor lesz a tuti.
Szívesen megnézném itt egy két hitetlenkedőt,hogy hogyan tudná rábeszélni a vevőre az 5-ször drágább,kisebb dobozt a vevőre,ha a minősége sem jobb lényegesen.
Lehet hozzánk jönni extra fizetésért dolgozni,ha ilyen ügyes valaki.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Na itt azért van egy pont amit én sem értek...Azért mert minden kábel Kínai, még nem hiszem, h mind ugyan az a hangkarakter lenne...Ha azok közül a kábelek közül egyikkel sem volt jó, akkor egy hason árú Siltech, vagy Nordost sem fog képes csodákra...
Akkor ha a kínaiak között is van különbség, akkor a más gyárak termékei között ne lenne??? Pl. csak a szigetelés alapanyaga legyen kicsit eltérő, vagy a kábelek egymástól mért távolsága, ez mind kihat a hangra.
Visszakérdezek: miért csak a kínai kábelek lehetnek a tutik ? Ki lett próbálva mindegyik? Nem hinném :lol!: .
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mellesleg számomra már eleve gáz, mikor egy hangfal annyira háklis, h az 50. kábellel hajlandó normálisabban szólni Ki a fene fog 20-30 fajta kábelt bepróbálni csak, h az a nyavalyás doboz normálisabban zenéljen...akkor inkább veszek egy normális dobozt... :lol!:
A KEF dobozok nagy részét a mm-ban adják el.
Kíváncsi lennék arra,hogy hány féle kábellel engedik meghallgatni. :lol!:

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mellesleg számomra már eleve gáz, mikor egy hangfal annyira háklis, h az 50. kábellel hajlandó normálisabban szólni :lol!: Ki a fene fog 20-30 fajta kábelt bepróbálni csak, h az a nyavalyás doboz normálisabban zenéljen...akkor inkább veszek egy normális dobozt... :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Aki nálunk nem találja meg az igazit az nagyon inyenc.
:lol!:
Igen, a főételhez meg kell találni a hozzáillő bort is. Hiába nagy bortermelő Franciaország, nincs kizárva, hogy az ízek zamatát egy olasz bor koronázza meg. Az ínyenc lehet, aki tudja, melyik bor ez .

Ebben kivételesen egyetértek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudok ilyet mondani kapásból. De lehet, hogy tudja, melyik az a kettő, amelyikkel már meg tudja mutatni a doboz igazi erényeit.
Lehet, hogy nálad 10 féle kábel van (kínai), de az is lehet, hogy nem ezek az ideálisak pl. a kínai dobozokhoz. Ugyanakkor ezek a kábelek más dobozzal alkothatnak jó párost.

A KEF is kínai.

Vendég

Na itt azért van egy pont amit én sem értek...Azért mert minden kábel Kínai, még nem hiszem, h mind ugyan az a hangkarakter lenne...Ha azok közül a kábelek közül egyikkel sem volt jó, akkor egy hason árú Siltech, vagy Nordost sem fog képes csodákra...

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Aki nálunk nem találja meg az igazit az nagyon inyenc.
:lol!:
Igen, a főételhez meg kell találni a hozzáillő bort is. Hiába nagy bortermelő Franciaország, nincs kizárva, hogy az ízek zamatát egy olasz bor koronázza meg. Az ínyenc lehet, aki tudja, melyik bor ez .

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Mondj nekem egy olyan hifi kiskereskedőt,ahol 10 féle hangfalkábel közül lehet választani a szaküzletében.Örüljünk,ha van nála két féle.
Nem tudok ilyet mondani kapásból. De lehet, hogy tudja, melyik az a kettő, amelyikkel már meg tudja mutatni a doboz igazi erényeit.
Lehet, hogy nálad 10 féle kábel van (kínai), de az is lehet, hogy nem ezek az ideálisak pl. a kínai dobozokhoz. Ugyanakkor ezek a kábelek más dobozzal alkothatnak jó párost.
Rossz kábelválasztással el lehet menni az erdőbe..... Cserélgetheted pl. a komponenseket egymás után, közben csak a tudásukat fogta vissza valami....
Szokták mondani: minden rendszer hangját a leggyengébb komponens határozza meg.

Vendég

Nekem nagyon tetszik az IKON, ez 23 kg, de mondjuk nagy doboz is....A doboz anyaga itt sem egy ász, de a merevítése meg van oldva...Itt is az árral lesz gond, ha az új bolti árat vesszük figyelembe...De ebben az árban sztem jobb mint a KEF...Izlések és pofonok...Kíváncsi vagyok a véleményetekre... :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jó mondjuk a KEF egy különleges eset...Kivi vagyok mit mondtok a Dali Ikonra majd...
pár nap és jön.
Az nekem már jó,ha a mienk nem rosszabb.
A kiviteltől nem vagyok beájulva,de ez komolyabbnak tűnik,mint a 16 Kg-os Kef.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

De azért ne feledjük el, mikor elmegyünk hallgatózni, még annyi és olyan lehetőségeink sem lennének, mint ami mondjuk így ebben a formában Bélánál megtalálható...Örül az ember ha időt szakítanak rá és 1-2 hangfalat meghallgathat egy adott rendszeren...Szóval ebből a megközelítésből akár hitelesnek is tekinthető amit ott hallana az ATC kínálatából...

kb 10 féle hangfalkábelünk van.
Nehogy bebeszélje már valaki nekem,hogy itt is márkákat kell figyelni,mert ettől ideges leszek.Az OK hogy más összetételű kábelnek más a hangja,de ne beszéljünk már mindig márkákról.Aki nálunk nem találja meg az igazit az nagyon inyenc.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ok, te így hallottad. Én csak azt jeleztem, lehet, hogy nem az a hangfalkábel illett volna hozzá.....

Mondj nekem egy olyan hifi kiskereskedőt,ahol 10 féle hangfalkábel közül lehet választani a szaküzletében.Örüljünk,ha van nála két féle.

Vendég

A kábel, én is így gondolom, sokat tud dobni a rendszer, adott esetben hangfal hangján...Ezt az összeállást ennyire nem találom kritikusnak...Bár nincs kizárva, hogy közrejátszhat...

De azért ne feledjük el, mikor elmegyünk hallgatózni, még annyi és olyan lehetőségeink sem lennének, mint ami mondjuk így ebben a formában Bélánál megtalálható...Örül az ember ha időt szakítanak rá és 1-2 hangfalat meghallgathat egy adott rendszeren...Szóval ebből a megközelítésből akár hitelesnek is tekinthető amit ott hallana az ATC kínálatából...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Atc használtan vette itt a fórumon. Valószínüleg bejáratott db. Igen, ez igaz, minden doboznak megvan a saját helye. Kipróbáltuk spéci hangfalkábellel is: a véleményem nem változott...
Ok, te így hallottad. Én csak azt jeleztem, lehet, hogy nem az a hangfalkábel illett volna hozzá.....

Szerintem ne essünk át a ló túlsó oldalára.
Kipróbáltuk CAV és két féle Jungson kábellel is.
Én sem azt mondom,hogy minden dobozunk a legjobb,de azt igen,hogy némely modell ér/érték arányban szinte verhetetlen.
A KEF be van járatódva,tehát ez nem lehet kifogás.
Nem rossz doboz.Kb 70-100000 Ft-os kategóriába való.A doboz kiképzáse és a vékony műanyag előlap minősége kritikán aloli.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 743

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Az erősítőm 0 percesen úgy szólt, hogy nem tudtam megmaradni mellette. 30-40 óra elteltével gyökeres változás állt be a hangjába....

hú ez igaz, "hallgathatatlan" volt, de aztán történt vmi
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 743

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Hm.Szerintem a kábel bejáratása elhanyagolható...
nem is a bejáratásról lehet szó, hanem hogy "újra" öszeáll" a rendszer.
egy szétszedés után lehet 2-3 nap is.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Atc használtan vette itt a fórumon. Valószínüleg bejáratott db. Igen, ez igaz, minden doboznak megvan a saját helye. Kipróbáltuk spéci hangfalkábellel is: a véleményem nem változott...

Vendég

Jó mondjuk a KEF egy különleges eset...Kivi vagyok mit mondtok a Dali Ikonra majd...

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Nem a KEF-et védem, de ha új volt a doboz, én nem mernék ilyen véleményt alkotni, mivel minden eszköznek szüksége van "bejáratásra". Lehet, hogy A doboz esetén 50-100 óra, B doboznál viszont 300. Ez az időtartam nincs kőbe vésve sehol, a tapasztalat és a hosszú együttélés ad csak erre pontos választ. Az sem elhanyagolható tény, ha egy rendszer kábelezése meg lett bontva, idő kell ahhoz is, hogy minden visszaálljon és újra úgy szóljon, mint előtte - és ez sem 10-15 perc.... És akkor még nem is beszéltünk olyanokról, mint az ideális elhelyezés, stb. 20-30 cm-es mozgatással gyökeresen változhat a kapott eredmény. [/offtopic]

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Hm.Szerintem a kábel bejáratása elhanyagolható...Ugyanis azt nem lehet meghallani, esetleg brutálnagy hangerőn.
Ez nem így van, kis hangerőn is jól hallható.
Csak nem mindegy, milyen rendszeren hallgatod, képes-e az adott rendszer az ilyen változásokat megjeleníteni. Sarkítva: Sokol rádión cserélheted a tápkábelt, nem fogsz különbséget hallani .
Mondjuk én sírva fakadnék ha egy 300 ezres doboz nem nyűgözne le első hallásra.
Az erősítőm 0 percesen úgy szólt, hogy nem tudtam megmaradni mellette. 30-40 óra elteltével gyökeres változás állt be a hangjába....

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sac »

Hm.Szerintem a kábel bejáratása elhanyagolható...Ugyanis azt nem lehet meghallani, esetleg brutálnagy hangerőn.A falak bejáratásához valóban idő kell, de drasztikus változás nem következik be.Mondjuk én sírva fakadnék ha egy 300 ezres doboz nem nyűgözne le első hallásra.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

OFFTOPIC:

Szvsz a jó hifi kereskedés nem csak arról szól, hogy eladjunk mindent - a negatív reklám alkalmazása nem célravezető, egy idő után a vásárlókban visszatetszést kelt(het). Tudni kell ajánlani, melyik eszköz mit szeret párjaként, mit illik hozzá társítani. Vonatkozik ez úgy az erősítőkre, hangfalakra, cd játszókra, mint a kábelekre és egyéb kiegészítőkre. Éppenséggel lehet, hogy a KEF-nek nem az az eszköz lett volna az ideális párja, amivel ki lett próbálva.Azt a KEF-et én már másodszor hallottam, először, amikor meghozta a futár, együtt csomagoltuk ki atc-vel. Feltételezem, hogy nem egy "letuningoló" cégtől érkezett, és máris rosszul szólt.
Nem a KEF-et védem, de ha új volt a doboz, én nem mernék ilyen véleményt alkotni, mivel minden eszköznek szüksége van "bejáratásra". Lehet, hogy A doboz esetén 50-100 óra, B doboznál viszont 300. Ez az időtartam nincs kőbe vésve sehol, a tapasztalat és a hosszú együttélés ad csak erre pontos választ. Az sem elhanyagolható tény, ha egy rendszer kábelezése meg lett bontva, idő kell ahhoz is, hogy minden visszaálljon és újra úgy szóljon, mint előtte - és ez sem 10-15 perc.... És akkor még nem is beszéltünk olyanokról, mint az ideális elhelyezés, stb. 20-30 cm-es mozgatással gyökeresen változhat a kapott eredmény.

Vendég

Még vmit: atc-nek nemsokára megérkezik a Dali Ikon7-ese, én ellentétben Vele, remélem, jól fog szólni.
Az szerintem is jól...De eredeti árban az sem olcsó doboz, és annyit az sem tud...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”