Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem azt mondom, hogy a KEF-nek jobbnak kell lennie akármilyen kábellel .

Egyben kellene csak maradnunk,hogy egy 300000 Ft-os dobozt nem ilyen gagyin kellene megcsinálni.Ennyi pénzért ez egy hatalmas nagy átverés és még akkor nagyon finom vagyok.Ebből a dobozból mindent kiloptak szinte,amit lehetett.Egyedül a mélysugárzóról mondhatok pozitív véleményt,mert nem lemezkosaras változat.
A doboz úgy kong,mint egy 20000 Ft-os SAL doboz.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mert így nem tudom elérni, és nem tok menni vele :lol!: Ha van valami privizz már rám...Moja a fórum neve , üzentem neki, de nem járt még erre...
Nem nekem írt,hanem átadtam Krisztiánnak.

Wáááá akkor ha ma nem jelentkezik már, akkor nem tudok menni vele :lol!:

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Hát leírom, az egyik kábel amivel próbálkoztunk, egy nem olcsó jungson kábel, amivel a Wilson Benesch is igen jól érezte magát. Talán a KEF-nek nem lenne jó? Kizártnak tartom. Mint ahogy leírtam, az M1 viszont meghálálta a törődést: talán a ribbon igényli a jófajta kábelt.
Te, akkor, ott úgy hallottad, ahogy hallottad. Másnak lehet, hogy eltérő lett volna a véleménye.
Azt próbáltam jelezni, lehetőség szerint meg kell keresni az ideális párosítást.

Na igen, ez így van, nem vagyunk egyformák. Bár az "akkor és ott" kétszer volt, kb 3 hét eltéréssel, 3 fajta kábellel, és az eredmény mindig ugyanaz volt... Lehet, hogy nekem nem jön be a KEF. De a mondás ismét igaznak bizonyul: kinek a pap,.... :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mert így nem tudom elérni, és nem tok menni vele :lol!: Ha van valami privizz már rám...Moja a fórum neve , üzentem neki, de nem járt még erre...
Nem nekem írt,hanem átadtam Krisztiánnak.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Hát leírom, az egyik kábel amivel próbálkoztunk, egy nem olcsó jungson kábel, amivel a Wilson Benesch is igen jól érezte magát. Talán a KEF-nek nem lenne jó? Kizártnak tartom. Mint ahogy leírtam, az M1 viszont meghálálta a törődést: talán a ribbon igényli a jófajta kábelt.
Te, akkor, ott úgy hallottad, ahogy hallottad. Másnak lehet, hogy eltérő lett volna a véleménye.
Azt próbáltam jelezni, lehetőség szerint meg kell keresni az ideális párosítást.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A tegnapi nap kivétel volt,mert pi61 már régi jó cimbora.Mondhatom talán azt is hogy jó barátok lettünk.Nagy öröm számomra,hogy már 4 vagy 5-ször járt nálunk.Szívesen jön,mert jól érzi nálunk magát.Soha semmiben sem volt befolyásolva a döntése.

Köszönöm a bizalmat, tényleg nagyon jól érzem magam nálatok. Nem tapasztaltam még sehol ilyen nagyszerű lehetőségeket a készülékek kipróbálására, ilyen baráti hangulat mellett! Mégegyszer köszönöm

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

nem akarsz eljönni hozzánk egyszer?Addigra lesz még pár konkurrens termék.

Sajnos mostanában biztosan nem tudok. De ki tudja, mit hoz a jövő?
Amúgy anno hallottam pár terméket. Az M1 hangja nekem nem jött be, számomra sokkal kellemesebb volt a D2.1. Az erősítők közül a Fountek Altitude 3500 nagyon pozitív meglepetés volt, ellentétben a T5881 "csőtemetővel" :lol!: .
El kell olvasni a Jungson kábelekről készült tesztet amit George 3-ék készítettek.
Olvastam. Véleményt nem tudok mondani, nem hallottam. Ahogy nézem, az SC-06 és a Audioquest Rocket-88 közel egy árkategória.
Csodák nincsenek, áldozni kell a minőség oltárán , akár kínai, akár nem....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vendég

Félreértések elkerülése végett: nem termék, gyártó ellen beszélek. Egy téves felfogás ellen irogatok.
Holnap jön hozzánk egy fórumos.
Bizonyára ki lesz rendesen szolgálva.
Már láttam,hogy Krisztián fél óráig pakolgatta a cuccokat,hogy felkészüljön a holnapi napra.
CAV FI-EX,MD-I,Jungson BD3 lesz meghallgatva CAV A12,T5881,TL88,Jungson JA99-el.
Ez sem 10 perces zenehallgatás lesz.Én ezeken nem szoktam résztvenni,tehát picit sem szoktam befolyásolni senkit.
A tegnapi nap kivétel volt,mert pi61 már régi jó cimbora.Mondhatom talán azt is hogy jó barátok lettünk.Nagy öröm számomra,hogy már 4 vagy 5-ször járt nálunk.Szívesen jön,mert jól érzi nálunk magát.Soha semmiben sem volt befolyásolva a döntése.

Béla úgy volt én is megyek vele, de elcsesztem a telszámát, mert kitöröltem véletlen az üzenetét amiben itt megírta...Nincs meg neked véletlen a száma, vagy a kollégádnak akivel beszélt? Mert így nem tudom elérni, és nem tok menni vele :lol!: Ha van valami privizz már rám...Moja a fórum neve , üzentem neki, de nem járt még erre...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Wááá félre értettél, senki sem mondta, h csak a Kínai kábel a tuti....De ha azok közül is ki lett próbálva többfélével, akkor mitől kellene mondjuk más márkájú kábellel másként szólnia? A Kínai drótok sem mind egyforma szigetelésűek és anyagúak...Én arra próbáltam rálátni, ha ezek közül egyikkel sem nyújtott többet, akkor nem lesz képes csodákra más gyártó kábelével sem...Persze ez csak egy eszmefuttatás.

El kell olvasni a Jungson kábelekről készült tesztet amit George 3-ék készítettek.
Elég sok márka képviseltette magát.
Mit tesz a véletlen egy kábelt nem küldött vissza,mert azt meg is vette.

Ezt George 3 írta:
Írnék egy pár sort a tegnapi összejövetelről, semmiképp nem nevezném tesztnek,
ahogy az lenni szokott, baráti hallgatózás!
A reggel nem indult egyszerűen , család átexportál anyósékhoz,
éppen 10-re értem haza, Pisti és Jani már ide is értek,
mégegyszer bocsi érte!

Pici időbe telt mire kiválaszottuk a tesztzenéket, közben Kétbé is megjött,
annyi kábelt hozott hogy abból egy "kisebb" művházas koncert hangosítását
is meg lehetett volna tartani.
Hozta a Jungson Hedo cd-t ami futóműként szolgált a hallgatózáshoz.
(Hozott egy Jungson Ja -88AB erősítőt , de erről majd a végén).

Tehát kiválasztottuk 2 tracket az egy Dvorak New World szimfóniájáról, a Scherzo tétel az egyik.
A másik track, Pege Aladár szombat című szerzeménye.

Tesztrendszer:
Jungson Hedo cd futómű ,
Hivox Lupus dac,
Dussun D9 erősítő,
Wilson Benesch Act one hangsugárzó.
Tápellátásról a Hivos Alces hálózati szűrő gondoskodott.

A hangsugárzókábeleket 3 lépésben hallgattuk meg,
az első kör a low kategória, interconnectnek Van Den Hul Silver mc-t használtunk:
Jugson Beauty Deiti , Jungson Jspc 01-H, Neotech Khs 1224.
A pici Jungson meglepően jól szólalt meg, személy szerint nem sokat vártam tőle,
de nagyon jól teljesített , főleg az árához, képest.
A dilemma a Neotech és a Jspc között volt, ami végül a Jspc javára
dőlt, kis pézért jó kábel.

Következő lépés a medium kategória, itt a Kimber 8TC és a Jungson Monitor
Copper lett összemérve.
A Kimber nagyon fényes, nagyon precíz magasakkal, picit karcos kemény hankarakterrel, a Jungson kevésbé fényes, viszont a zene minden tartományban nagyon jól szólalt meg, véleményem szerint.

Az utolsó kategória résztvevői a Jungson Silver, Jungson SC-06, Audioquest
Rocket-88 kábelei voltak.
Nagy dilemma a két Jungson között volt, az sc-06 számomra nagyon
nyugodt és részletező, a Silver fényes, gyors, kellő mélyekkel
szolgált.
A silvert összevetettük az Audioquesttel, több körben is, úgy érzem
az Aq nagyon fényes precíz, viszont a mélyebb frekvenciákon kevésbé domborított,
bekötöttük bi-wire megoldásbn is,a helyzet sajna rosszabb lett,
a magasartomány veszett el.

Következett egy kis szünet, picit tisztulni kellett a fülünknek,
jöttek az interconnectek.

Ha valaki azt gondolná hogy részrehajlóak vagyunk, akkor nagy tévedésben van, mert a magyar gyártók kábelei itt kifejezetten remekeltek!

Három körben hallgattuk őket meg, az első:
Kácsa silverline,Jungson ac-03, és az Audioquest sidewinder kábele.
A helyzet egyértelmű volt számomra, a kácsa gyengén, az Audiokveszt
tömötten , a Jungson viszont jó szerepelt, nyiltan, fényesen .

Következő lépésben jött a Jungson Gold Coatted, AQ1 connest, Hivox forever, Audioquest King Cobra kábele.
Nálam magasan az Aq1 jött be, utána a Hivox, majd a Jungson,végül az
Audioquest.
Hozzá kell tennem, ez már nem a 10 ezres kategória, 25-38 ezres,
a Jungson 10eFt.

Utolsó lépés , mint bónusz, összevetettük a legjobb kábeleket,
a Van Den Hul silver közel fél milliós kábelével, Hivox foreverrel, és Pisti
saját fejlesztésű ezüst kábelével, én úgy gondolom nem maradtak le
nagyon a hazai kábelek a Van Den Hultól.

Összegezve a hallottakat, a Jungson hangfalkábelei nagyon nagyon jól szóltak
tegnap, és a hazai gyártók interconnect kábelei remekeltek.

Jungson interconnectből csak a low kategóriát sikerült meghallgatni, komolybakat
ha lesz majd rá lehetőség a későbbiekben.

Meg szeretném köszönni az Atc Tradnek a Jungson kábeleket biztosította számunkra,
szeretném a Avland Kft-nek megköszönni hogy az Audioquest és Kácsa kábeleket rendelkezésünkre bocsátották!
isteni.gif

Kétbé sem jött üres kézzel,kábelhegyek, erősítő cd , dac, hálózati szűrő, ezernyi teszt cd.
A legvégén meghallgattuk a Jungson Ja88-AB-t ,
nem sokban tér el a Dussuntól, nagyon jó csövesekhez hasonló karakterű erősítő szvsz.

Köszi hogy itt voltatok!
George huvelykfel.gif

Vendég

Én értem Béla mit magyaráz, és valóban nincs lehetőség egyik üzletben sem ilyen mértékű hallgatózásra és válogatásra, meg összepasszolgatásra...Jobb esetben 1 helyen meghallgathatsz 1-2 rendszeren egy dobozt egy adott kábellel, de ilyen mértékű összeválogatást már csak akkor csinál az ember ha otthon akar hangolni, de addigra már megvette a dobozt...És ha egy doboz nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt adott kábelekkel, akkor nem lesz képes csodákra más kábelekkel sem, még ha netalán jobb is lesz valamivel.Saját árnyékát nem fogja átlépni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Félreértések elkerülése végett: nem termék, gyártó ellen beszélek. Egy téves felfogás ellen irogatok.
Holnap jön hozzánk egy fórumos.
Bizonyára ki lesz rendesen szolgálva.
Már láttam,hogy Krisztián fél óráig pakolgatta a cuccokat,hogy felkészüljön a holnapi napra.
CAV FI-EX,MD-I,Jungson BD3 lesz meghallgatva CAV A12,T5881,TL88,Jungson JA99-el.
Ez sem 10 perces zenehallgatás lesz.Én ezeken nem szoktam résztvenni,tehát picit sem szoktam befolyásolni senkit.

Vendég

Na itt azért van egy pont amit én sem értek...Azért mert minden kábel Kínai, még nem hiszem, h mind ugyan az a hangkarakter lenne...Ha azok közül a kábelek közül egyikkel sem volt jó, akkor egy hason árú Siltech, vagy Nordost sem fog képes csodákra...
Akkor ha a kínaiak között is van különbség, akkor a más gyárak termékei között ne lenne??? Pl. csak a szigetelés alapanyaga legyen kicsit eltérő, vagy a kábelek egymástól mért távolsága, ez mind kihat a hangra.
Visszakérdezek: miért csak a kínai kábelek lehetnek a tutik ? Ki lett próbálva mindegyik? Nem hinném :lol!: .

Wááá félre értettél, senki sem mondta, h csak a Kínai kábel a tuti....De ha azok közül is ki lett próbálva többfélével, akkor mitől kellene mondjuk más márkájú kábellel másként szólnia? A Kínai drótok sem mind egyforma szigetelésűek és anyagúak...Én arra próbáltam rálátni, ha ezek közül egyikkel sem nyújtott többet, akkor nem lesz képes csodákra más gyártó kábelével sem...Persze ez csak egy eszmefuttatás. :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Én értelek,csak a vevők nem így vásárolnak,mint ahogy te beállítod.
Bemegy 3 helyre és hallgatózik.Először talán a mm-ban kezdi.
Sehol nem fognak 1 napot eltölteni senkivel egy doboz vásárlása miatt.
De ha tudsz ilyen helyet,akkor melyik az?

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: Palkó »

mm-ről itt beszélni is kár,nemhogy több kábel...
Ismerősömnek úgy mutatták meg a kétféle hangfalpárt,hogy az egyik denon a másik h/k erősítőre volt kötve,és úgy bizonygatták mennyire jó az egyik persze ez a drágább volt.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Akkor ha a kínaiak között is van különbség, akkor a más gyárak termékei között ne lenne??? Pl. csak a szigetelés alapanyaga legyen kicsit eltérő, vagy a kábelek egymástól mért távolsága, ez mind kihat a hangra.
Visszakérdezek: miért csak a kínai kábelek lehetnek a tutik ? Ki lett próbálva mindegyik? Nem hinném :lol!: .

nem akarsz eljönni hozzánk egyszer?
Addigra lesz még pár konkurrens termék.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Az egész beszélgetés onnan indult ki,hogy egy 300000 Ft-os kínai Kef nem tudta letarolni a szintén kínai 50000 Ft-os CAV-ot.
A vevők ennyire nem birkák,hogy ezek után el lehessen velük hitetni,hogy csak a 36-ik variáció-ban kipróbált kábelt kell megvenni hozzá és akkor lesz a tuti.
Szívesen megnézném itt egy két hitetlenkedőt,hogy hogyan tudná rábeszélni a vevőre az 5-ször drágább,kisebb dobozt a vevőre,ha a minősége sem jobb lényegesen.
Lehet hozzánk jönni extra fizetésért dolgozni,ha ilyen ügyes valaki.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Na itt azért van egy pont amit én sem értek...Azért mert minden kábel Kínai, még nem hiszem, h mind ugyan az a hangkarakter lenne...Ha azok közül a kábelek közül egyikkel sem volt jó, akkor egy hason árú Siltech, vagy Nordost sem fog képes csodákra...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mellesleg számomra már eleve gáz, mikor egy hangfal annyira háklis, h az 50. kábellel hajlandó normálisabban szólni Ki a fene fog 20-30 fajta kábelt bepróbálni csak, h az a nyavalyás doboz normálisabban zenéljen...akkor inkább veszek egy normális dobozt... :lol!:
A KEF dobozok nagy részét a mm-ban adják el.
Kíváncsi lennék arra,hogy hány féle kábellel engedik meghallgatni. :lol!:

Vendég

Mellesleg számomra már eleve gáz, mikor egy hangfal annyira háklis, h az 50. kábellel hajlandó normálisabban szólni :lol!: Ki a fene fog 20-30 fajta kábelt bepróbálni csak, h az a nyavalyás doboz normálisabban zenéljen...akkor inkább veszek egy normális dobozt... :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Aki nálunk nem találja meg az igazit az nagyon inyenc.
:lol!:
Igen, a főételhez meg kell találni a hozzáillő bort is. Hiába nagy bortermelő Franciaország, nincs kizárva, hogy az ízek zamatát egy olasz bor koronázza meg. Az ínyenc lehet, aki tudja, melyik bor ez .

Ebben kivételesen egyetértek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudok ilyet mondani kapásból. De lehet, hogy tudja, melyik az a kettő, amelyikkel már meg tudja mutatni a doboz igazi erényeit.
Lehet, hogy nálad 10 féle kábel van (kínai), de az is lehet, hogy nem ezek az ideálisak pl. a kínai dobozokhoz. Ugyanakkor ezek a kábelek más dobozzal alkothatnak jó párost.

A KEF is kínai.

Vendég

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Aki nálunk nem találja meg az igazit az nagyon inyenc.
:lol!:
Igen, a főételhez meg kell találni a hozzáillő bort is. Hiába nagy bortermelő Franciaország, nincs kizárva, hogy az ízek zamatát egy olasz bor koronázza meg. Az ínyenc lehet, aki tudja, melyik bor ez .

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”